Laʻau

Redcurrant, e aofia ai le tele-fua: faamatalaga o ituaiga, togavao i itulagi

O le laʻau mumu na totoina i totonu o togalaau ua leva ona faʻatauina mo le tele o ana mea totō, faʻatoʻaga tumau ma le 'ai o meaʻai. O se lapoa lapoa mūmū mūmū e maua ai le tele o mea manogi mo tagata fai togalaau.

Eseese ituaiga fuamū mumu

I lalo o le natura faʻalauteleina tulaga, e oo atu i le 20 pasene laiti o fuamini mūmū, o loʻo avea ma faavae mo le totoina o aganuu.

Paʻu paʻepaʻe ma le piniki e le o ese i se isi ituaiga, e na o se lanu mumu. E leai ni a latou feeseeseaiga ma le auala o le tuputupu aʻe ma le faʻaeteete.

Laʻau mumu lanu mūmū tetele

Pe a filifilia se ituaiga fou mo le 'upega tafaʻilagi, o le a taʻitaʻia le au faifaatoaga e latou manaʻoga ma manaʻoga. O le mea lea, o le a toatele o le a gauai atu i le tele o le fua, aua o tele vine o loo faamoemoe mo le taumafa fou.

Tatara

O le tele o ituaiga o galuega faafaileleina o saienitisi Rusia, o loo tofotofoina. O Hazora e maualuga lona tetee i tulaga taumalulu leaga, faʻapea foi le maualuga o le puipuiga. Fualaau aina i le tausaga ma le tele. O ona togavao e maualalo, ae felafolafoaʻi.

O le aso Aso Sa e tu i fafo o isi mo fualaau suamalie tele.

O le mamafa o se fuamalie suamalie ma suamalie e tusa ma le 1.3 g O le paʻu e matua manifinifi, mumu lanu i lanu. I pulumu, o vine uma lava e tutusa lava le tele, e tutusa lelei.

Tulaga Aʻoga:

  • taumalulu taumalulu;
  • faʻasaʻo i mea manogi ma mea vevela;
  • O fualaau aina e le faʻapalapala ma e le faʻaititia i taimi o felauaiga.

Alpha

O se ituaiga o Chulkovskaya ma Cascade ituaiga na mauaina e le V.S. Ilyin, o loʻo tofotofoina. O vao vao o le maualuga o le maualuga, felafolafoaiina lautele ma le tatalaina, e aofia ai totoa saʻo. O laulaau e lima lobes, laʻau-tele, lanu uliuli i lanu. O le pito i luga o laulaau e manaia, pisapisaʻi, faʻasalaga i luga o veins. O le tele o fualaau suamalie suamalie ma feʻai e oʻo atu i le 1.5 g. I le pulumu, o laʻau uma e lapotopoto i ai se paʻu mūmū mūmū e tusa ma le tele lava.

O fualaau o le Alpha o loʻo manatu saʻo o se tasi o mea tele

Tulaga Aʻoga:

  • Na te taliaina toleniga malulu, ae ua afaina i afa malulu;
  • fua tele - mai le 1.8 kg / vao;
  • maualalo le manaʻomia mo le faʻaopopoina o palota;
  • lūlū lūlū lūlū ituaiga eseese.

Parapa

O le faʻalaʻauʻau o Smena ma Krasnaya Andreichenko, saunia e V.N. Sorokopudova ma M.G. Konovalova. I le taimi nei ua tofotofoina. O se alalaʻau-umi le vao, eleelea, e aofia ai afifi mama e ufiufi i paʻu paʻepaʻe. O talavou e iai ni lanu-lanumeamata. O lau o le tolu-lobed, medium-sized, ma se matte, sina siʻosiʻomaga.

O le fuamoa mūmū mūmū o loʻo i ai se lanu mūmū sesega

O palase palaba e oʻo atu i le 7 cm, e aofia ai le tetele (pe tusa ma le 1.5 g) fua o le laufanua. O le anufe mafiafia o vine o le mumu. O lenei vailaʻau o loʻo i ai se suamalie suamalie ma le faʻamalosi tino.

Tulaga Aʻoga:

  • faapaleni le malulu ma le lamala;
  • le tele o fuaʻaga taʻitasi - e tusa ma le 2.7 kilokalama / vao;
  • maualalo le tetee i anthracnose ma septoria.

Uluaʻi ituaiga o fuamū mūmū

Eseese ma le seleselega vave e taugata i vaega ei ai sina pupuu, mafiafia le taumafanafana, pe a fai e le maua le taimi e momotu ai le paʻu mumu. O le agavaʻa e oʻo mai i le ogatotonu o Iuni i le ogatotonu o Iulai.

Muamua fiafia

Vaitaimi eseese Chulkovskaya ma Laturnays, tusitala N.K. Smolyaninova ma le A.P. Nitochkina. Fautuaina mo le fausiaina i Totonu, Volga-Vyatka, Central Black Earth ma Sisifo Siberia.

O le uluai suamalie o loʻo ogatusa ma lona igoa: o loʻo i ai fua suamalie mai i ituaiga muamua

O le vao e maualalo, tatala, toetoe lava a le pala. O laʻau fou e lanumeamata ma se efuefu mūmū, toeaina-tupu aʻe - enaena ma se lanu uliuli. Lea o ituaiga e lua: tolu- pe lima-lobed, ogatotonu. O le pito i luga o laulaau o le lanumeamata lanumeamata i le lanu, e le o le pala, e faigofie ona gaugau. Currants e suamalie, e le sili ona tele - i le averesi e tusa ma le 0.6-0.9 g. I le pulumu, o vine e lapotopoto, e faʻaitiitia i le pito. O le vavae ese mai le 'oga ua matutu.

Maoaʻe

O se togavao vao anamua o Faye tamaoaiga ma le Houghton Castle, na fafagaina e N.I. Pavlova. Zoned i North-West, Volga-Vyatka, Central Black Earth, Itumalo Volga ma Urals.

O le vao e maualuga tele, malosi tele, lautele ma pala. O piko o le vao e na o le pito i luga, e iai se paʻu piniki i luga. O laulaau e lima-lobed, pouliuli lanumeamata i lanu. Berries e le silia le 0.5 g ma fatu tetele. O le tofo e suamalie i le suavai faʻalelei, matagofie.

O le gaosiga - o se tasi o pito sili ona matutua ma sili ona lauiloa o fuamini mumu

Tulaga Aʻoga:

  • maualalo le mafai gaioiga o le tagata lava ia;
  • se laʻititi laʻititi o le tusa ma le 3.5 kg / vao;
  • ogaoga teteʻe o fugalaau;
  • leaga le tetee atu i anthracnose, terry, faapea foi ma le nofoia o tupe mama.

Ural Lights

Tupulaga laiti (paʻu i le 2000) V. Ilyina ma le A.P. Gubenko, na tupuga mai Faya ona o se mea na mafua mai i le palota. Ural ma Volga-Vyatka o nofoaga ia, e tusa ai ma le Resitala a le Setete, o lona faʻatoʻaga e faatagaina.

O vao e laititi-lapopoa, eleelea, taameni laiti e punou laitiiti i le pito i luga, lea e maua ai e le vao sina foliga laititi. O laʻau e lima-lobed, medium-si-lap. O le lau o laulaau e lanumeamata lanumeamata, sina puluʻu, leai se falemaʻi.

O le tele o le malamalama o le Ural na fausia faapitoa mo le galueaina i tulaga leaga o le tau.

O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina i fua tetele, o lona mamafa e 0.5-1.0 g. I le taimi atoa o le pulumu, o currants e tutusa ma lapopoa foliga, ma se paʻu mumu mumu. Ural Lights ei ai se aano o se manogi suamalie, suamalie malie.

Tulaga Aʻoga:

  • maualalo le manaʻomia mo le faʻafefeteina;
  • fua tele fualaau aina - 6.4 kilokalama / vao;
  • taumalulu-faigata;
  • faʻasaʻo i faʻamaʻi eseese.

Yonker van Tets (Jonker van Tets)

O le ituaiga Dutch ituaiga eseese Faya e lalelei ma o le London Market na toe faʻalauiloa i tua i le 1941. Fautuaina mo le fausiaina i le Central Black Earth, North-West, Volga-Vyatka itulagi.

O taʻavale e vave ona tuputupu ae, e aofia ai le faʻasaina o laau totoa, e matua pala. O le paʻu o weni paʻu e lanu piniki, o fusi tuai e fesuisuiaʻi, ma paʻu paʻu. O le ufiufi e fai ai le lima lobes, lapoa, lanumeamata lanumeamata i le lanu. O le ipu mafolafola o loʻo i luga o veins ma sina siʻosiʻomaga. O le tele o le fua o le currant e laʻititi laʻititi i luga o le averesi - o le mamafa o se pusa lapotopoto po o sina peʻa e tusa ma le 0.7 g. E paʻu le paʻu, o le tofo o le paluga o loʻo faʻamatalaina o le suamalie-suamalie.

O fua o le Dutch selection of Jonker van Tets o loʻo i ai se paʻu manifinifi manifinifi, o le mea lea, ina ia aua nei momotu, aua le faʻaleagaina le faʻamalosia

Tulaga Aʻoga:

  • toetoe lava e le afaina i faʻamaʻi eseese;
  • fua o faatoaga, tele - 6.5 kilokalama / vao;
  • ovaries ona o le vave fugalaau e aʻafia i le faʻafeiloaʻi o le tautotogo.

Mulimuli ane ituaiga o fuamū mūmū

Ua suamalie fua o vine mamago i le faaiuga o le vaitau - ua latou fuaina i le mamafa pe a uma le aso 10 o Aokuso.

Dutch red

O se ituaiga tuai e le o iloa le talafaasolopito. E tusa ai ma le Resitala a le Setete, o lona faʻatoʻaga e faatagaina i North, Western-Western, Central, Volga-Vyatka, Middle Volga, Lower Volga, i Sisifo ma Sisifo Siberia.

O taʻavale e vave ona tuputupu ae, e televave. O faʻataʻitaʻiga talavou e saʻo; i tagata matutua, o loʻo faʻasalalau vao. Laʻau o vine e le o ni lignified o lanu lanu meamata ma le pefu. O lanu lanumeamata lanumeamata e aofia ai lobes e lima, o le totonugalemu o le umi e sili atu ona mamafa ma e sili atu ona mamafa. O le lau laʻau e le o se mea e tupuga mai ai, susulu, e le mautonu.

O se tasi o ituaiga pito sili ona matutua na tupu i le CIS - Dutch red

O le mamafa o le lanu mumu lanu po o le faʻaleleiina mai pou o le lanumumu lanumumu Dutch e mai le 0.6 i le 1.0 g. O le tofo o le mafaufauga, ma o loʻo iloagofie le elemene. O le vavaeese o currants mai le 'oga ua matutu.

Tulaga Aʻoga:

  • e le manaʻomia le faʻamalosia mai fafo;
  • o se fualaau manaia matagofie - 4.6 kilokalama / vao;
  • maualuga le tetee atu i meaola faalafua ma faʻamaʻi pipisi;
  • fatu lapopoa i fualaau lapopoa.

Rosita (Rosetta)

I le tele o punaoa tatala, faapea foi i fale tausimai, Roster red currant ei ai lona igoa lona lua - Rosetta. Vasega eseese o Red Cross ma Minnesota. O le vailaʻau e faatagaina e le Setete Resitara mo le faatoʻagaina i na o Sisifo Siberia.

Pisi puupuu, palasi - ola faʻatusatusa. O le paʻu e enaena ma se lanu mumu. O laulaau e lanu meamata lanu i le lanu ma tolu lanu eseese. O paʻu lapisi laʻau e toetoe lava a leai se pubescence. Currants o se tasi o mea sili ona lapoa i le va o ituaiga o fua o le seleselega - e tusa ma le 1.7 g. O fua suamalie ma suamalie o loʻo faʻaalia e toetoe lava a leai se foliga. O le umi o le pulumu e tusa ma le 10 cm.

Rosetta ua fautuaina mo le totoina o togalaau.

Tulaga Aʻoga:

  • avega masani i anthracnose ma septoria;
  • vevela vevela, vevela ma le tau malulu;
  • o le seleselega mai le vaomatua e tusa ma le 2.8 kilokalama.

Tatyana

Vaitafe o Kandalaksha ma Victoria Red, na mauaina e S.D. Elsakova ma T.V. Romanova mo le itu i Matu.

O taʻavale a Tatyana e vave ona tuputupu aʻe, e faʻapitoa. Tulumoana lanu uliuli, le faʻafefe. O laʻau e tolu-laʻau e sili atu nai lo le lautele, lanu lanumeamata. O lapisi laupepa o loʻo ola i luga o le pito i lalo, faʻamalosi i luga o veins.

Fua eseese o le fualaau eseese Tatyana e ese mai isi i se pogisa, toetoe lava a paʻu o lanu o vine

O pulumu e aofia ai 10-12 currants, o le mamafa e tusa ma le 0.7 g. Ole lapisi e lapotopoto, tutusa tutusa, ma se paʻu mumu mumu. Ina ia tofo i fua o le ituaiga Tatiana e matua laitiiti lava.

Tulaga Aʻoga:

  • maualalo le manaomia mo tagata e faia eletise;
  • mea faigata o le taumalulu;
  • tausaga faʻaletausaga, maualuga - 5 kg / vao;
  • toetoe lava a le aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • e le o fausia se mea.

Loto

O le taunuuga o le sopoia o le ituaiga Vishnevaya ma le vailaau mumu Mira ma Dutch e aofia ai i totonu o le lisi o fautuaga mo le fausiaina i le itulagi Tutotonu.

Laʻau laʻitiiti, faʻafefete, sosogi vaivai. Faʻafegasolo o aʻafia e taʻi tausaga o lanu uliuli, faʻaauau i totonu o nofoaga. E lima lanu lanu meamata lanu meamata ma o loʻo i ai se paʻu paʻu, matte, sina mafiafia. O laulaau laʻau e matua laugatasi lava. Currants of size size - e oo atu i le 0.8 g, i le umi atoa o le pulumu o le tele lava. Laʻau faʻamalosi ma lanu mumu mumu, suamalie-suamalie suamalie.

O le pele e maua lona igoa mo le tasi-dimensional berries o loo faapipii i luga o lima

Tulaga Aʻoga:

  • taumalulu-faigata;
  • fua o fua o fua o le fanua faatasi ma le maualuga o le tagata lava ia;
  • maualalo le tetee i le vaʻaia o vailaʻau eseese.

Ural matagofie

O se ituaiga o ituaiga Chulkovskaya ma Faya e lelei tele. Faʻailoga na pasia i le itu i Ural ma Sisifo Siberia.

Busu i lalo ifo o le maualuga, maualuga, ae faʻalauiloa laitiiti. Vaʻa laʻitiiti laʻitiiti lanumeamata laititi i le pito i luga, e leai se taimi e tupu ai. O laulaau e lima-lobed, lapoa ma se lanu uliuli lanumoana. O laupepa laupepa e lalagaina i luga o vevela tutotonu. O le pulumu i le tele o tulaga e le itiiti ifo i le 7 cm, ae le mafai ona vaʻaia, ae e aofia ai fua tutusa. O le maualuga o le mamafa o le tasi e 1.5 g. O le suamalie suamalie o fua o le Ural matagofie e leai se mea o le le fiafia.

O pusi o le Ural matagofie e lauiloa mo lo latou suamalie suamalie

Tulaga Aʻoga:

  • taumalulu-faigata;
  • e maua ai le tele o fuaʻaga i tausaga taʻitasi - 3.5-15.5 kg / vao;
  • puipuiga mai le paʻu o le palapala, ae o le gafatia i le nofo ai ma ni mea e fai ai felaʻuaʻiga ma fofo.

Tasi ituaiga

O le fuamoa mumu o se pupuu oona, lea e toaitiiti e mafai ona 'ai "ola," o lona uiga, fou. O se tasi o faatonuga o le gaosia o le galue o le totoina o suamalie, suamalie, ituaiga.

Koluse Mumu

O se tagata matutua Amerika o Cherry ma White vine.

Faʻatagaina i le faʻatoʻaga e tusa ai ma le Resitara Resitara:

  • Tutotonu;
  • Volga-Vyatka;
  • Volga;
  • Lower Volga;
  • Ural;
  • Sisifo i Sisifo ma Sasaʻe.

Laʻau laʻitiiti-uumi, pipiʻi faʻasalalau, pale le paleni. O tumutumu o tama talavou e leai ni uʻamea o se lanu piniki. O lau laʻau laʻitiiti e lima lobes ma se maanuminumi, foliga lemu. I le ogatotonu tutotonu o se gaugau laitiiti. O le pito i totonu o le lautele e lautele, faʻatasi ai ma se pulu puaʻa. O le umi o le pulumu e le sili atu i le 6 cm, o loʻo tautau faʻatasi ma vine (mamafa i le averesi e sili atu nai lo le 0.8 g). E sili atu le manino o fua, faʻamafola i pou. O le vavae ese mai le 'oga ua matutu. O le tofo o le Cross Red is sweet and sour, iloilo i luga o le lima sikuea o le 4.

O le Koluse Mumu o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o le fausiaina o Amerika, lea ua maua ai le aloaia i isi atunuu.

Tulaga Aʻoga:

  • e le manaʻomia le faʻafefeteina;
  • fua faʻatatau o le gaosiga - 2.7 kilokalama / vao;
  • toetoe lava a le teteʻe;
  • maualalo le puipuiga i le anthracnose;
  • manaomia eleele lelei.

Svetlana

O le taunuuga o le laasia o le Khibiny ma le Ulumatua, ua fautuaina mo le galueaina i le itu i Matu.

Laʻau o laʻau laiti ma sina lalata, ae pale pale. Tele, faʻasolosolo i luga o le veto tutotonu, laʻau e lima-lobedi ma se paʻu paʻepaʻe, mafiafia. O palase o vine e umi, e faʻamaulaloina e 10-13 vine laʻitiiti. O le mamafa o le mamafa e tusa ma le 0.5 g. O le paʻu ei ai se lanu mumu lanu mumu, faʻalelei. O Svetlana ei ai lona suamalie suamalie ma sina mea vaivai. O fua e leai sona uiga masani.

Svetlana ituaiga, e faaopoopo atu i se 'oa mauoa, ei ai se isi avanoa - o ona fua e le pa'ū mai lala pe a matua

Tulaga Aʻoga:

  • faigata;
  • e le o faia se mea taufaaleaga;
  • e le manaʻomia se faʻasalaga faaopoopo;
  • maualuga le gaosiga - 5.5 kilokalama / vao;
  • puipuiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Fou ituaiga

Faatasi ai ma isi mea, o loʻo galue i le faʻaleleia o ituaiga fou e faʻaoga foi i le mauaina o ituaiga sili atu. O le osofaʻi i faʻamaʻi eseese ma iniseti faʻamaʻi mea faʻapitoa ua faʻalauteleina, o le tele o vine ma le maualuga o le faʻatoʻaga. E le gata i lea, e le gata i lea, o le faatuputupulaʻia o le tuputupu aʻe o le laau.

Ilyinka

Vaʻa amata fua, o le taunuuga o le faʻasalaga saoloto o Yonker van Tets. Faʻatulagaina mo le galue i Siberia i Sisifo.

Bushes o le maualuga maualuga, e toetoe lava a le o le pala, le maoaʻe. O totoa e le o totoina e leai se laulaau ma se lanu lanumeamata. Laʻau lanumeamata lanu uliuli tele e aofia ai paʻu paʻepaʻe lima e lima. Laʻau o le laʻau e faʻasolosolo i luga o veins, faʻalelei i lalo. O le ogatotonu o le laʻau e umi atu nai lo le pito i fafo. O palasi e laiti, e tusa ma le 5 cm le umi, ae tele (e oo atu i le 1.6 g) fua mumu lanu mumu o se mea suamalie-suamalie suamalie.

Eseese Ilyinka sa aofia ai i lisi o le Setete Resitara i na o 2017

Tulaga Aʻoga:

  • taumalulu-faigata;
  • ia lava-faʻaleleia, sili ona aoga - 5 kilokalama / vao;
  • maualuga le puipuiga o meaola faalafua ma faamaʻi.

Asya

Ogatotonu o le vaitau o Chulkovskaya ma Maarses Prominent. Itumalo tuputupu aʻe e tusa ai ma le Setete o Setete: Sisifo Siberia ma Sasaʻe Sasae.

O le vao e sili atu le maualuga, ae le mafai ona vaʻaia, ae o loʻo faia i luga o vaʻai saʻo. O laʻau lanumeamata lanumeamata ma se mumu mumu. Laua o laupepa lapopoa e lima o le lanu uliuli lanu meamata, ma lima taua. O le lau lau o loʻo i ai sina uumiufi. Pulu lapoa - e oo i le 11 cm le umi. Currants e laʻititi le lapopoa, lautele, ma paʻu lanumumu mumu. E suamalie ma suamalie.

Asia cultivar, na tofotofoina i le 2013, e umi ona gaugau palasi e gaosia i fualaau suamalie.

Tulaga Aʻoga:

  • taumalulu-faigata;
  • o tausaga taitasi e aumaia ai se seleselega - 2.5-3.8 kg / vao;
  • e mafai ona faʻafeiloaʻi i le paʻu ma le paʻu.

Marmalade Maker

O se ituaiga o laau toto, e maua mai i ituaiga eseese o Rota Shpetlese ma Maarses Prominent, na tupu i le Central Black Earth ma Siberia i Sisifo.

Laʻau uumi-uumi, eleelea, vaeluaina. E i ai i le tamaititi se pulumu malamalama lanu piniki o le paʻu. Lea o le lima lanu meamata lanu meamata, lanu meamata, i lalo ma le lagona malosi. O paʻu laʻau e tusa lava, e aunoa ma ni fulufulu, ae na mimita. O pito o le laʻau e fai sina siʻosiʻomaga ma faʻaleleia. O le vavae tutotonu e umi atu nai lo le itu i fafo.

Laʻau mumu o le ituaiga o Marmalade e ese mai i isi lanu mama, lanumumu lanumumu

Fuga o vine e tusa ma le 10 cm le umi, e totōina i vine vao (avega mamafa 0.8 g). Le lanu paʻu o le moli-lanu mumu, o vela mama e mafai ona iloa. O le fuamoa e tofo i le oona, ae o loʻo i ai le maualuga o le faʻamalolo.

Tulaga Aʻoga:

  • e le afaina i le kiona;
  • fuainumera maualalo - e tusa ma le 1.8 kilokalama / vao;
  • e le afaina i paʻu paʻu ma anthracnose.

Laulau: Tomai Fautuaina mo le Tuputupu Aʻe i Itulagi Eseese

ItumaloUluai vasegaEseesega o le filifiliga lata maiTaumatau togiTasi ituaiga
Muamua fiafiaMaoaʻeUral LightsYonker van TetsIlyinkaMarmalade MakerAsyaDutch redRositaTatyanaUral matagofieLotoKoluse MumuSvetlana
North+++
Northwest+++
Central+++++
Volgo-Vyatka++++++
Central Black Earth++++
North Caucasian
Volga+++
Lower Volga++
Ural++++
Sisifo Siberia+++++++
Siberia Sasae+++
Far Eastern+
Iukureini+++++++
Belarus+++++++

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

E i ai aʻu ituaiga eseese mo le tusa ma le 10 tausaga, ae ou te leʻi iloa ei ai so latou tausaga taʻutaʻua ma talafaasolopito! Ou te fia matauina o YONKER VAN TETS e matua maualuga lava lona gaosiga ma le tofo i o tatou tulaga. Ripens muamua atu nai lo le tele o ituaiga, e mafai ona teuina i luga o vao mo se taimi umi, aʻo tofo na o le faʻaleleia.

Pustovoitenko Tatyana

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3803

Faʻailoga 4 e tofo i le ituaiga Toa Tuai e sili ona faʻaititia.

Fatmax

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?f=28&t=1277

O le malamalama o le Urals, e le itiiti ifo i le 2 tausaga le matua, na amata vave pei o le faatali mo ia e tuu i le eleele. Ma le faamaoni, sa ou fefe e ave.

SoloSD

//objava.deti74.ru/index.php/topic,779868.new.html

E tele ituaiga o fualaau mūmū mūmū i luga o le fanua, ae o le mea mulimuli tatou te fiafia i le ituaiga o Marmalade. E tofo sina sina, ae matua fua tele ma e latalata ane seia oʻo i le malulu.

paionia 2

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=5758

E faʻamauaina currants lanu mumu e aniani. Faatasi ai ma se pele pele, na tupu ai chives, o lea na le ola ai, i le taimi lava na aveesea ai, na amata ona tupu. Faatasi ai ma le lanu piniki a latalata ane o loʻo tutupu ai aniani, ma o le ata lava e tasi, o le a ou aveeseina aniani. I le va o vaovao e lua na totoina ai le siʻosiʻameʻa i lenei tausaga, ma e le lelei foi le atinaʻeina o currants.

Kalista

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=1689&start=195

Redcurrant jelly, jam, compotes - o se faleteuoloa o vitamini e tatau ona seleseleina mo le taumalulu e faamalosia ai le puipuiga. Faatasi ai ma le numera tele o ituaiga, o le a mautinoa lava e tagata uma le mea tonu e fiafia iai.