Laʻau

Julian vine: uiga, faʻatoaga ma togalaau

I aso nei, o vine o se tasi o laau sili ona lauiloa i totonu oa tatou togalaau aina. O le lisi o ituaiga o ituaiga i aso nei e aofia ai le sili atu ma le 20,000 ituaiga o lenei laau matagofie, lea e 3,000 ua ola i le CIS. O se tasi o gaioiga o gaioiga o le galueaina o vine vine i le vave ona matua. O le taunuuga o nei suʻesuʻega faasaienisi, o le faʻaalia lea o se uluaʻi fua o Julian.

Le talafaasolopito o le galueaina o vine vine Julian

Eseesei Julian na totoina i le Rostov e ala i le fesuiaiga o aiga V.U. Kaplyushny e ala i le sopoia o ituaiga lauiloa e lua o Kesha ma Rizamat. O Kesha na maua ai lona aoga sili - o le amataga o fua o vine. Ma mai Rizamat na ia mauaina le suamalie suamalie ma foliga o se fusi.

Faamatalaga o le vine vine Julian

Julian o se laulau vine vine, e iloa i se vaitau matua tele lava. Mai le vaeluaina i le seleselega, na o le 95 aso le pasi. O le fugalaau bisexual e le manaʻomia ai le faʻafefeteina. O le tasi berry e tusa ma le 20 g, o se fualaau o le 800-1000 g, ma i lalo o tulaga lelei seia oʻo i le 2000. O fua faʻamafaʻailoga e vali piniki ma se tinge samasama. Faatasi ai ma le vevela vevela i le la, o le lanu o vine ua mama. O le paʻu e manifinifi. O le tofo e malie lelei ma se moli malamalama e maeʻa. O fua o Iuliana mo se taimi umi e le o le a le maua ai a latou ata ma le gafatia lelei o femalagaaiga. Julian e amata ona fua mai i le tausaga lona tolu o le olaga, ma i lalo o tuutuuga lelei i le lona lua.

Vitio - Julian eseese: faʻamatalaga, fatuga

O laulaau e lapopoa, fatu-foliga. O le togavao e tulaʻi i le malulu e oʻo ifo i -24 ° C, ae o lenei ituaiga e sili ona lagona le lelei i itulagi ma se mafanafana poʻo le vaʻaia o le tau. E le tatau ona galo e faapea o Julian, e ui lava i lona teteʻe, e manaʻomia le malutaga mo le taumalulu.

Foliga vaaia o Julian fualaau: ata pue

Julian o se mea e faigofie ona faʻailo. O le osofaʻiga i faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le oidium ma le paʻu o le mea e masani ai.

Vaega o le totoina ma le totoina o vine vine Julian

Muamua lava, e matua taua lava le latalata atu i le filifiliga o tipu. O le mea e sili ona lelei e totoina ai mea e faʻamautinoa e le gata o se ola lelei, ae o se faʻafitauli maualalo i faʻamaʻi eseese. Julian o loʻo faʻasalalau ma le fesoasoani o fualaʻau taʻitasi pe faʻatasi ai ma le fesoasoani o vavaega o se vine taʻitasi. Ae, afai ei ai sau filifiliga, ona sili atu lea i le tuʻuina atu o le fiafia i se fatuga taʻitasi tausaga.

Pe a filifilia mea e totoina, muamua ona gauai atu i le aʻa o le fatu. O le tele o aʻa, o le faigofie lava lea o le a talia e le vine le totoina. Siaki pe o ola aʻa: fai i le tagata faatau e tipi se aʻa. I le tipi, e tatau ona papaʻe. Laʻau vaivai po o le lanu enaena o se faailoga lea o se laau ua mate.

I luga o le ogalaau o le fatugaina e le tatau ona i ai ni tulaga o soʻo se faʻaleagaga faaletino. Fai se tamai togi i luga o le paʻu ma lou atigilima, e tatau ona iloa i totonu o laulaau lauola lanumeamata, e pei lava o aʻa, o loʻo taʻu mai ai o loʻo ola pea le fatu ma ua sauni mo le totoina ile laufanua.

O lea, seʻi o tatou agai pea i le suesueina o fatugaʻo. O mata e tatau ona faʻafetaui i le paʻi. E le tatau ona faʻamalosia ni faʻafitauli, e itiiti lava le paʻu.

I aso nei, o vine vine e tele lava ina maua i faleoloa, o loʻo faʻapipiʻiina i se pusa faʻapolopolo faapitoa. E faʻaitiitia ai le vevela, lea e mafai ai ona faʻasaoina lelei mea totō. E le gata i lea, o lea gaʻo o loʻo i ai se aʻafiaga puipui faʻafefe. Leai se mea e tatau ona e taumafai e aveese muamua aʻo leʻi totoina, e le afaina ai le ola o le sulu.

Afai ei ai lau filifiliga, faʻatau sau vine ma se aʻa aʻa. Latou te le manua i le taimi o le togiina o le autumn ma o se priori e maualuga le saoasaoa o le ola. E le gata i lea, e le gata i vine, ae faʻapea foʻi i soʻo se fualaau e faʻaleleia e le totoina o mea.

Saunia mo le tulaueleele

Ua totōina vine totō i fanua matala i le tautoulu aʻo leʻi oʻo muamua le kiona poʻo le tautotogo aʻo leʻi tafe le suavai.

Muamua, eli lua o le 25 cm le lautele ma pe a ma le 45 cm le loloto. Faʻafefiloi le eleele mai le lua ma le oneone ma le humus i le fua faatatau 2: 1: 1.

O aʻa o le aʻa e le tatau ona punou pe a totoina. Afai e umi tele, ona lelei lea ona vavaeina i latou i le tele o le manaʻomia. Aua e te popole, o lenei faiga o le a le afaina ai vine, ae o se taumafaiga e tupu aʻa o vine e matua faaitiitia ai le saoasaoa ola.

Algorithm mo le totoina o vine vine

  1. Muamua, e tatau ona e tausia lelei alavai. E le taliaina e vine vine masalosalo tele. Ina ia faia lenei mea, sasaa le 10-15 cm o le faalauteleina o le kele, piliki gau poʻo le iliili i lalo o le lua.
  2. Fafasa le alavai i le pito i luga o le faʻapalapala o le eleele na saunia talu ai nei e fausia ai se faaputuga puʻu i luga.
  3. Seti le fatu i totonu o le lua. Sue lemu le aʻa i autafa o le tumutumu. E tāua tele le 1-1.5 cm i luga o le eleele.
  4. Matou te faatumuina le lua i le eleele, sasaa i se pakete se tasi o le vai ma le mamoe pulu. O nei laulu o loʻo i totonu vavalalata ma vaega o palapala.
  5. A maeʻa uma le susu, e tatau ona faʻaopopo atili le palapala ma faʻaopoopoina le palapala.
  6. I le taimi nei, o le vaega o totoe o le fatuga o loo totoe i luga aʻe o le eleele ua ufitia foi i le eleele le mama mai luga, ma fai ai se tamai faaputuga.

Vitio: totoina vine i le tautotogo

Vaega o le tausiga mo Julian

Julian vine e le mafai ona taʻua o le le fiafia. E matuā lelei lava le malosi ma o loʻo i ai le tele o teteʻe i faʻamaʻi. Ae ui i lea, pe a tupu ae e tatau ona faatino galuega masani o faatoaga. Tausiga mo le tupulaga talavou o Julian e faʻapipiʻi masani (tasi i le vaiaso) faʻamalosi, vele ma mulching. E fautuaina foi ina ia matala le eleele i se lio latalata ane e faateleina ai le maualuga o le aʻa. Faʻamuʻu faʻasolo i taimi nei:

  1. I le tautotogo, e tusa lava pe e te leʻi aveeseina le malulu malulu, faʻasaina vao ma le vaifofo o loʻo taua i lalo. Faaopopo le 20 g o le superphosphate, 10 g o le ammonium nitrate ma le 5 g o le masima masima i le pakete se tasi. O le faʻaleleia o loʻo faia i le fua faatatau o le 10 lita o fofo i le vao.
  2. O le isi taimi, fafaga le laau i lenei paluga ao le i fuga.
  3. Ae ao lei fuaina, e tatau ona vavae ese le ammonium nitrate mai luga o laei, ma o mea uma lava o vine o loʻo faʻatatau i le fuaina, nai lo le fausiaina o le lanu meamata.
  4. A maeʻa le seleselega, e tatau ona fafagaina vine i le suka. O lenei mea o le a fesoasoani i vine e ola i le taumalulu.
  5. E tasi i le tolu tausaga e te manaʻomia e faʻapalapalaina ai le palapala ile manua. E faia le faʻatinoga i le tautotogo. Faʻalafola le manulele i se laiga laugatasi ma eli le eleele i luga o le kesi o se suo.

Maʻi, metotia o togafitiga ma le puipuiga

O le tele o faʻamaʻi o Julian o maʻi mai fatuga eleele, o lona uiga, o latou soona faʻamalosia o microscopic parasitic fungi.

O faʻamaʻi masani a Julian: laulau

UlutalaTotoFaailoga mai fafoTulaga o mea tutupu
Mildew (fulufulu tala mai le vao)Mushroom Plasmopara viticolaE i ai se pisia palapala i le pito i luga o le laulaʻau, ona oʻo lea i le susu o le tau o se paʻu palapala e aliali mai i le itu pito i lalo, e foliga tutusa ma foliga. E faasolosolo, amata mai le necrosis o le tino i luga o le pusa o le laulaau ma avea ma enaena. Ua paʻu'ū le tele o laʻau. I le taimi o le fuga, e salalau le faʻamaʻi i fuifui. E mafua ai ona leai se vaega o le fua.Fafati ma mafanafana le tau. O le maualuga o le vevela e tusa ma le 25 ° C.
Oidium (paʻu paʻu)Mushroom Uncinula necatorO laʻau afaina ua ufitia i le efuefu o le efuefu. I le lumanai, o lenei "pefu" e aofia ai fugalaau ma vine. O le iʻuga, e mate le tino, ma o le a gase ma suamalie.Taumalulu, toʻafilemu. Paʻu vevela 25-35 ° C.
Gau palaMushroom Botrytis cinereaLafu, fugalaau ma fuifui ua ufiufiina i se ufi paʻu, o peʻa pe a paʻi. Afai e vevela le taumafanafana, o le a le afaina le maʻi, ae i le susu o le tau o le a salalau le mea leaga i fua ma faʻaitiitia le fua.E afaina ai vaega afaina o le laau. Faʻaauau ona atiaʻe pe a iai le susu ma le mafanafana o le tau.
AnthracnoseMushroom Gloeosporium ampelophagumLaʻau e ufiufi ai mea lanu enaena o loʻo siosiomia e se laufanua papaʻe. E faasolosolo lava ona fusia le mea, ma le tino o totonu. O maʻi faʻapitoa e maua i luga o vine, petioles ma vine.O timuga mamafa timuga.

I le taimi o le seleselega o le autumn i le togalaau, e taua tele le aoina mai o otaota uma mai lalo o vine ma susunuina, sili atu i fafo atu o le togalaau. O le laʻau papaʻe o le tuuga lelei mo faʻamaʻi faʻaleaga.

O faʻamaʻi masani vine i le ata

O vailaʻau e faʻatagaina oe e tau ai faʻamaʻi o le natura natura e taʻua o fomai. I faleoloa i aso nei o loʻo i ai le tele o fuainumera o fualaau oona. Ae ui i lea, mai le tele o sauniuniga e leʻo taimi uma e mafai ai ona filifili le sili ona lelei ma saogalemu le filifiliga lea e talafeagai lelei mo lau togalaau. Mo lenei mafuaʻaga, o le suauu sulfate, faʻataʻitaʻiina e augatupulaga o faifaatoaga, o loʻo tumau pea i le aso nei le fungicide.

Vitio: gaioiga o vine i le copper sulphate

O le muamua gaioiga o vine i le copper sulphate o loʻo faia i le tautotogo aʻo leʻi tatalaina pupu. Mo laau laiti, e te manaomia se 0.5% faʻafofo: 50 g i le 10 lita o le vai. O fualaau vine matutua o le a manaʻomia le 1% fofo. I le autumn, a maeʻa lauʻau mai vine, ua toe faʻaleleia: fualaau vine - 3% vaifofo, laau matutua - 5%.

Iloiloga muamua-lima

E 4 aʻa laau i le totoina O le tuputupu ae o le malosi o mea uma i lo tatou eleele ma o tatou tulaga e maualuga atu nai lo le fua, ae le toe i ai O le malosi o le vevela ma le siaki. fugalaau fugalaau, e tatau ona e faʻataʻitaʻi. Ae tusa lava pe o le a le mea e totoe o folafolaga e ofoofogia ma lautele.

Elena Petrovna

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=2859

O le totoina o se aʻa i le aso 19 o Me, 2010 o le tuputupu ae lea o le 1 m.

Syretsky

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=2859

Talofa
I le vaitau mulimuli, na faapipiiina ai le pulupulu a Julian i luga o le laau muamua, o le tausaga lea o le fua muamua. o mea uma lava e oʻo lava i le taimi nei, e aunoa ma peʻa, ae o se mea ua taofi i le taimi nei i le atinaʻe. O lona uiga, e manino lava e le fetaui ma le matua matua taʻutaʻu 95-100 aso. toetoe lava a matua. Ma Julian ou te leʻi taumafai e taumafai ma na faatoa amata ona faamaluluina le fatu ...
Ma o lenei, o le a se isi mea na foliga mai e manaia ia te au: Ou te aveeseina pea aʻu fanau, ae na tupu na ou misia lenei faiga i le tovine mo le vaiaso e tasi. O lea na amata ai ona faia e Iuliana ni laasaga saʻo i se taimi vave ma e 2-3 foi mea na tutupu, e lua mo laau taʻitasi) - leai se mea e tasi, tasi eleʻele, o le isi fugalaau, o le lona tolu e aoina, ae e oʻo lava i laasaga lava latou e le taofia le tuputupu aʻe, ae faʻaauau pea ona tupu malosi, o nisi i le mita, ou te nonoa. o lenei fomu o le ai ai pea i le taamilosaga faifaipea o fualaau aina suamalie laei seia oʻo i le malulu.

Fursa Irina Ivanovna

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=2859

Julian i luga o Arcadia. O le eseesega mai le Liuaina ma le UN o loo i ai pea i le tofo, o Julian e sili atu le vaivai i le aso 26 Iulai

Sergey Dandyk

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=2859

O le faʻaaogaina sili o le vine vine Julian o lona amataga vave lea. O le ae selesele i 95 aso. E le gata i lea, o lenei ituaiga e tutusa lelei ma lona tetee atu i faʻamaʻi ma le lelei o fua o fua.