Vaega o kukama Parthenocarpic

Kukamomo "Aʻoga F1": uiga ma faʻatoʻaga o agrotechnology

Filifilia se ituaiga o kukama, e tele lava ina faigata ona fuafua ona o masalosaloga i le gaosiga, tetee i faʻamaʻi, uiga o le tofo ma uiga o le totoina, faʻatoʻaga, teuina. I totonu o lenei tusiga o le a tatou mafaufau i fesili matagofie uma e uiga i le Ekol F1 vave-vave kukama - o se tasi o tagata fou fou o le filifiliga. I le taimi lava e tasi e fua i mea lelei ma le lelei o le ituaiga.

Faʻasologa o talaʻaga

O kukama o loo taʻua i totonu o le Tusi Paia. Ae o le modernietietal Modern varietal modern cucumber "Ecole F1" na atiina ae e Syngenta Seeds (Syngenta Seeds B.V.), o se kamupani e auai i filifiliga o fatu. Na te tuʻuina atu le maketi i fatu i aso nei. O faʻataʻitaʻiga muamua o le Ekol F1 na i le 2001. Ma i le 2007 na tuʻuina ai le ituaiga i le tusi resitala. E maua fua i le sopoia o "laina mama," lea e mafua ai ona maua le maualuga i tua o laina o matua.

E te iloa? I le natura, o loʻo i ai se laau faʻamaina ma le igoa "Mad cucumber": a oʻo ina matua, e "pulupulu" fatu 6 mita i lalo o le mamafa i totonu o le fua.

Uiga ma tulaga iloga

Seʻio tatou tilotilo i uiga o kukama "Ecole" ma amata i se faʻamatalaga auiliili o le ituaiga.

Siaki nei ituaiga o kukama: Libelae, Meringue, Spring, Hector f1, Ulugalii o Emerara, Crispina f1, Taganai, Paltchik, Kolone moni, Tausitusi.

Busu

O le laau e lautele ma umi. Faʻafetai faʻamaoni i vaitau poto. E i ai ni nai togi faaopoopo, o le tuputupu ae o le ogaoga autu e le faatapulaaina. O laulaau e lanumeamata, laʻititi i le laititi ma laʻititi. Faatoʻa malosi lava mai le atuatuvale.

E i ai se ituaiga o fugalaau, e fuga mai i falala - e fesuisuiai fua o fua i totonu o le tasi nopa. "Ekol F1" e faatatau i le vaega o le parthenocarpic, ma i luga o upu faigofie - o le pulupili o le tagata lava ia i le vave ona matua.

Fua

O le umi o kukama e oʻo atu i le 4-10 cm, ma o le mamafa e oʻo atu i le 95 g. O fualaau aina e lanumeamata lanumeamata, ma o laititi moli malamalama ma sina vaega itiiti. E i ai la latou lamolemole lamolemole ma le matagofie ma foliga lapopoa ma lanu paʻepaʻe maualuga. O le umi ma le lautele o le mutia lanumeamata e faʻamaopoopo i le 3.2: 1.

O le uʻamea e manifinifi. O le aano e manaia, manogi ma manogi. I le ogatotonu e leai ni paʻu, o le tofo o se mea sili ona lelei: suamalie, e aunoa ma le ita (o le gaioiga).

E te iloa? Kukumba e aofia ai le 95% vai. Ma faafetai i le 150 kalori i le kilokalama, o le kukama o se meaʻai fua.

Tuuina atu

I fuainumera, e tusa ma le 12 tone i le 1 ha. E tusa lava pe tatou te maua le taunuuga o le 293 seniteri i le 1 hectare, ua i ai nei le 72 centeneta i le 1 hectare nai lo le seleselega o le ituaiga Aist, mo se faataitaiga. E tupu fua mo le 42-48 aso. I le lua vaiaso muamua o le fuaina mai - tolu ituaiga o fua. O le seleselega e le gata i le amataga o Oketopa.

Malosiaga ma vaivaiga

Kukama "Ecole F1" - o se ituaiga o laʻau eseese. E faʻaaogaina i se lautele: mo le teu, faʻasaoina, faʻaaoga fou. Le mea sili o mea uma, e faʻaalia ai le tofo i le kuka ma le salima.

Faʻaauau

O lenei kukama i luga o le faʻalagolago - totoma cucumber:

  • E mafai ona e mautinoa i taimi uma se fua maualuga ma le maualuga. Tuʻuina atu ona pusa fualaau aina uma ona o le toaiva ovaries e aunoa ma le palotaina.
  • Pickles ma gherkins i le numera tele ona o le fuga o le fugalaau faʻamautinoa.
  • O le tofo o le "Ekol F1" e sili ona lelei.
  • O le maketi e 75%, ma o le teuina e masani lava o se soa lelei i le lelei.
  • O le a le afaina i le mosaic virus poʻo le paʻu paʻu, mea lanu (kladosporioza), e lava le faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Le mautonu pe a tupu.
  • O se uiga iloga o le ituaiga "Ekol F1": o fua e le toe sasaa pe a oʻo i le lamala, leai se vaiinu, ae aua le pau, pei o isi ituaiga.

E taua! O le a le F1? Fai mai le faʻailoga o fatu nei o fatu o le tupulaga muamua. O lona uiga, faatasi ai ma se vaega maualalo, o le ae maua se maualuga o fua. Ae o fatu na aoina o le a le talafeagai mo le faʻaleaogaina o le tagata lava ia i le isi tausaga.

Faʻasologa

  • E mafai e le Spiny greens ona galo ma faʻaalia le tofo le fiafia pe a toso mai le taimi.
  • Faʻaleagaina i ni faʻamaʻi ma manua (peronosporozom).
  • E le fetaui fatu mo le totoina o le tausaga a sau pe afai e aoina i le fale.

Grow cucumbers i se auala e leai se ola

Fuga ma le tupu aʻe lelei ona fetuutuunai e tatala ai eleele ma greenhouses, greenhouses ma fale ma se ata tifaga. Talu ai o le eseesega e le lelei, o le a tatou mafaufau i se auala e tafe mai ai.

Taimi sili ona lelei

O le faaiuga o Me o le taimi lea o le totoina o fatu mo le tau o Ukraine. O le vevela manaʻomia mo le faʻamafanafana o le eleele i le loloto o le 10 cm le + 15 ... +16 ° C (a leai o le a tuputupu ae lemu). O le isi mea taua o le taimi e oʻo mai ai le vevela o le lā + 22 ... +24 ° C, ma i le po - 18 ° C vevela.

Filifilia se nofoaga

Lelei le laulelei ma le lau palapala e fetaui lelei foi, e faapena foi puipuiga o le savili ma malamalama talafeagai. O le nofoaga o le tausaga ua mavae o le totoina o pateta, aniani, pepa, laumei, kapisi e talafeagai lelei.

E taua! Afai o oe o se tasi o le auala o le rassadnogo e ola ai, ia manatua: o le pikiina o le vaivai o kukama. E tofu le laau ma lona lava "fale". O le luluina e fautuaina i le ogatotonu o Aperila, ma e tatau ona toto i le eleele pe a mavae le isi masina.

Fatuina sauniuniga

O le meaʻai e tolu tausaga le matua ua uma ona faʻamamaina, ma o le a sili atu ona lelei le faʻaaogaina mo nei mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae ("Epin" ma le "Zircon" poʻo se vaifofo o le "Nitrofoski" ma le vai ma le pefu - 1 tsp .: 1 L: 1 tbsp. ). Afai e itiiti ifo i le 2 tausaga le fatu, ua vevela i le 60 ° C. O fatu e tatau ona taoto i le gau susu pe i totonu o se fagu i ai se vaifofo i le vevela o + 25 ... +30 ° C seia oʻo i le faʻaleleia o le fulafula mo ni nai aso.

Sauniuniga i le nofoaga

Afai e te fuafua e toto kukama "Ecole F1" i le tausaga a sau, ae le lelei le palapala - i le tautoulu ua oo i le taimi e faʻamaoaigaina ai le eleele vaʻavaʻa ma mamafa i faʻamaumauga o laupapa. I le taimi lava ae leʻi totoina fatu e te manaʻomia e eli i luga le eleele, faʻaputu faʻamago mago.

Lauina o fatu: le mamanu ma le loloto

Pe a totoina, e taua le suavai saʻo i totonu o le lua poʻo le togalaau aʻo leʻi oʻo mai fatu i ai. E lūlūina i totonu o moega i le loloto o le 3 cm ma o le mamao mai le tasi e 15-17 cm O laina i le va o laina e tatau ona 60-65 cm. E mafai foi ona tuʻuina ia pu, 1.5-2 cm lima fatu le tasi mai le isi.

E taua! I nai aso muamua, e taua tele le ufiufi o fatu ua totōina i se ata tifaga pe afai o le vevela e paʻu faʻafuaseʻi i le po.

Tausia mea

E ui lava o le "Eco F1" ma e tulaʻi mai i tulaga ogaoga e ola ai, tausia lelei: vai, vao, vela, faʻamalo le eleele, fafaga.

Ma afai e te manaʻo e faʻamautinoa le maualuga o fua, mo le taunuʻuga, e tatau ona e "togi" 6 nonoa mai le pito i lalo i luga o auvae taʻitasi. O lona uiga - aveese le ovary o sinuses. O le mealilo e fesoasoani foi i le atinaʻeina o se aʻa malosi.

O le faʻamaʻiina o vao e le talafeagai mo le puipuia o faʻamaʻi ma, o lona uiga, o le leiloa o le faʻaaogaina o fualaau faisua po o le vao atoa. 10 aso pe a uma ona totōina, vevela le totogo i se mamao e 10 cm. I le taimi o le fausiaina o laulaau, e tatau ona toe faia le faagasologa, ma tuu ai le 20-25 cm i le va o vao.

E taua! Laʻau e le tatau ai, e taua le aveese, e le o le toso ese mai le eleele, ae o se naifi. O le a le puipuia le aʻa o laau vavalalata.

Faʻasa

O le tele o vai mo kukama o se mea tatau ona o le tulaga o le aʻa i le pito i luga o le eleele. Ona o le le lava, aemaise lava i le vevela vevela, o le tofo ma le lanu, faapea foi ma le gaosiga, e ono pa'ū. A o leʻi fugaina, e tatau ona faʻafeinu le vai i aso uma e 5, mai le taimi e aliali mai ai le ovary, i aso uma 3-4, ma i isi tulaga, tasi 2-3 aso.

E fautuaina le suavaiina o laau i le vai mafanafana ua vevela i le +25 ° C i le aso i le la i totonu o le paʻu ma vai i le afiafi po o le taeao. Le auala sili e fufulu ai (faasusu), ina ia le faaleagaina ai aʻa o laau toto. O le suāina o le aso e mafai ona mafua ai mumu i lau. I timuga timuga, pe a paʻu le vevela, e itiiti le vai e tatau ona faasūsūina; a leai, o le aʻa o le a pala.

Puipuiga puipui

E tatau ona amata i foliga vaaia o laasaga muamua muamua e tolu i luga o le ala ma aʻo leʻi oʻo mai le fua. 0.05% fofo o le fualaau faasaina "Quadris-250 / SC" po o le 0.02% fofo o le "Pharmaiod" e faaaoga mo le faamai.

Laʻei pito sili

O le kukama e tupu i le pito i luga, ma o lea e le mafai ai ona tuʻuina atu atoa le aofaʻiga talafeagai o elemene taua. Fesoasoani i le "Ekol F1" faʻamafanafanaina, ma o le a ia tuʻuina atu fua ia oe. Taimi e fafaga ai - 4 itula aʻo leʻi faʻamalosia. A maeʻa le faʻagasologa, ia mautinoa e fufuluina le fugalaau mai laulaau, aua e mafua ai ona mumu.

A oʻo mai le lua muamua pe a uma le tulaʻele, e mafai ona saunia se vaifofo: 10 l o le suavai + 10 g taʻitasi le kulimi ammonium, masima tiso, superphosphate. A uma le lua vaiaso, toe fafaga, ae faalua le aofaiga o mea taumago. I aso uma e 7 mai le amataga o fualaau suamalie, e tatau ona faaopoopo se vaifofo o le 10 lita o le vai ma le 30 g o le sulfate sulfate.

Tala

Mo le ituaiga "Ekol F1", o le mea sili ona lelei o le totoina o laau o le lagolago lea e uʻu mau ai le vao. O lenei metotia e mafai ai ona faateleina le seleselega ona o se tele o vao ma le malosi e aloese ai mai le faasalalauina o faamaʻi (e toetoe lava a tupu i taimi uma pe a fesootai ma le eleele). O togavao togavao ua faʻaitiitia foi i le taimi.

Mo le faʻaaoga e faʻaaoga ai le telefoni tiaʻi, maea poʻo le faʻamau i le uʻamea, laupapa. Ave ese uma taʻavale na atiaʻe 30 cm i lalo o le lagolago. Aua e te misia le taimi e ola ai le uaea i le uaea: ona taua lea e afifi faalua i luga o le auala, ia tuu i lalo ma faapipii le tulaga tuputupu ae, ma toe tolopo le 3 laupepa.

Seleseleina ma le teuina o le seleselega

Le fua aupito sili ona lelei mo kukama "Ecole F1" pe a selesele - 5-7 cm (tagata lanu meamata). Pickles e oʻo atu i le 3-5 cm le umi, ma gherkins - e le sili atu i le 8 cm, ae le itiiti ifo i le 4 cm.

E tatau ona aoina kukama i aso uma e 2 i le taeao po o le afiafi, i le taimi lava lea e tasi e aveese ai laulaau samasama ma laula pala. Fualaau aina "Ekol F1" vave vave ma e le talafeagai - tofo, tele, faigata. O le aoina i aso uma o le a maua ai se tele tele o piko ma faateleina ai fua.

E taua! I le taimi o le seleselega, e tatau ona e faʻaeteete e le mafai ona faʻaleagaina laau! E mafai ona e faʻaogaina se pulu poʻo se naifi, ma tuʻu ai le aʻa i luga o le au. Ma ia tausia ou lava lima, ia fai totigilima galuega.
O le kukama muamua e ono aliaʻe mai i le ono vaiaso talu ona totoina fatu ile laufanua. E mafai ona e faʻaauau le seleseleina seia oʻo ia Setema-Oketopa Afai e te manaʻo e toto se kukama i le nofoaga e tasi i le isi vaitau, ia mautinoa e aveese uma fua ma e sau mai le togalaau. O le ola ola o fualaau aina fou - i ni nai aso (o le filifiliga sili ona lelei - 5) i se nofoaga malulu ma malulu. I le pusaaisa - 7 aso. Ma i totonu o se afifi faʻatasi ma se 'ie susū, e mafai ma e 10 aso uma!

Iloilo tulaga lelei ma le le lelei o le "Ekol F1" ma filifili! O le kukama na filifilia e le emeperoa Roma o Tiperia, Napoleone ma patele Aikupito.