Berry

Tulutuluga tuputupu aʻe: totoina ma tausia

Blueberries Ua leva ona lauiloa i la matou eria, ae le o tagata uma e lamatia le galueaiina. O nisi tagata fai togalaau e talitonu o le faafitauli i le laau e sili atu nai lo le fua o fua. O isi e le iloa pe faapefea ona tupu. Matou te faʻamoemoe o lenei mea o le a fesoasoani i tagata uma ina ia faʻaleleia lelei le laau.

Blueberry: faʻamatalaga o le laau

Blueberries - O se mea e lūlūina e nisi o tagata olaola e manatu o se tui tui. E aofia ai foi lanu, vine, lingonberries. Blueberries o loʻo i ai se aʻa aʻa e leai ni aʻa. E i ai ona lanu lanumeamata, lea e liua i totonu o lala uamea e ufiufi i le paʻu enaena po o le paʻu uliuli. O lau o le laau e faigata, laiti, lamolemole, atoa, ma le pito o loʻo faʻauʻu i lalo, e oʻo ile 3 cm le umi. O lo latou pito i luga ona o le paʻu o le paʻu o loʻo susulu, vevela-lanumeamata, ma o le pito i lalo o le malamalama lea.

Fugalaau e lima-fugalaau ma se paʻepaʻe paʻepaʻe po o le piniki. E oʻo atu i le 6 cm le uumi, e 8-10 ona faʻataʻitaʻiga, lea e faʻaalia i luga o le lua-tausaga lala i nai vaega. O le togavao e ola i le mita, ae o nisi ituaiga o laau e oʻo atu i le lua.

E te iloa? Blueberry, masani poʻo le tuʻufaʻatasia, faʻafefete, marsh - laʻau vao. O le tele lava o taimi e tupu ai i le malulu ma le vaʻaia o itulagi ole Northern Hemisphere.

O fua o le laau e lautele, lanumoana ma le fuga o le laau, e oʻo atu i le umi 12 mm. O le pulupulu o vine o le lanumeamata. I le averesi, o le mamafa o le tasi o le siaki e 10 kalama, ae o nisi o meaola e fua mai ai fua tetele e mamafa i le 25 kalama. I lenei tulaga, e tasi le pupuvao e mafai ona aveeseina i le 10 kilokalama.

Ae ui i lea, e le o ituaiga eseese uma e talafeagai mo le tuputupu ae i la tatou taʻavale. E i ai ituaiga o vave, vaeluaga ma tuai. I a tatou latitudes, e fautuaina e ave muamua le lua, talu ai e leai se taimi e oʻo ai i le 30 pasene.

Filifilia o se nofoaga e totoina ai fualaʻau

O le totōina ma le tausiga o blueberries amata i le filifiliga tonu o le nofoaga mo laau toto. Mo ia, e tatau ona fuafua se nofoaga lanu, malamalama lelei, ma le paʻu o le vaeluaga o le lanu e mafai ona faatagaina, ae o le a sili atu ona malosi fua. Ia mautinoa o le eleele e le latalata i le nofoaga e tulaueleele ai. E tatau ona tafe i le loloto o le mita e tasi pe sili atu foi. E manaʻomia le leai o se mea e osofia e le matagi.

E te iloa? O le laau e iai foi igoa o le atunuu: titina, vine mama, vale, lupe, gonobobel, ava ma isi. E masani ona faitio tagata i le tiga o le ulu pe a uma ona faʻaaogaina. Ae fai mai le au suʻesuʻe, o le faafitauli e le o le lanu, ae o le eleele, lea e masani lava ona avea ma ona satelite. O fua o latou lava ia e aoga tele.

E totoina fualaupapa i le tautotogo po o le autumn, ae o le totoina o le tautotogo e sili ona lelei. I le taimi o le tau mafanafana, o le laau e ola pea i luga o le 'upega tafaʻilagi ma faʻasao i le malulu.

Manaomia o le eleele

Ina ia mafai ona vave faʻalauiloaina le lanikelu i luga o le fasi fanua, e manaʻomia ai le lelei o le palapala. E lelei le totoina i le oneone poʻo le eleele eleele, e fai sina suamalie poʻo le 'eleʻele. E mafai foi ona faʻaaogaina eleele palapala, ae tatau ona i ai se alavai lelei i lalo o le togavao. Afai o le eleele i totonu o lau togalaau e matua ese lava, e mafai ona e faia se fuafuaga ma ia tulaga i le lima.

E taua! Mo le totoina ua fautuaina e ave ni fualaau i totonu o koneteina poʻo ipu, o lona uiga, o loʻo i ai se aʻa faʻamau. Ae peitai, pe a totoina, e tusa lava pe i ai se paluga eleele, e tatau ona ave le tausiga ina ia le faaleagaina ai aʻa aʻa. E le gata i lea, o aʻa latou lava e le aʻafia i le eleele. O le gafatia e tatau ona faʻaitiitia mo le 15 minute i totonu o le vai, ona fai lea o se paluga ma se fatu ma faʻalemu lemu e faʻamalosi aʻa.

E le fiafia le laau i ona muamua, o lea la e tatau ona teuina le eleele mo vaomatua i lalo ole vaʻa mo ni nai tausaga aʻo le i totoina. A o leʻi totoina, latou teliina i luga faʻamaʻi ma meaʻai. E manaʻomia le taofi o lenei mea na tupu i le tautoulu, pe afai o le tau e fuafua mo le tautotogo.

Faʻalavelave faʻalavelave

O se fua lelei o vine e selesele ai na tagata fai togalaau e iloa lelei le auala e totoina ai fualaʻau. Totoina i laina, lea e alu atu mai le itu i matu i le itu i saute. O lea la o le a maua e le vao vao le tele o le malamalama. O le mamao i le va oi latou e faalagolago i le ituaiga o laau: umi e tatau ona ola i se mamao o le mita - tasi ma le afa mai le tasi ma le isi - pe a ma le 60 cm. Ae afai e fuafua e totoina i luga ole laulau-a-fale gaosi, ia mamao pe a ma le lua mita. I lenei tulaga, i le va o laina o le a mafai ona pasia se auala faapitoa.

E taua! E manaʻomia le filifili i se togi i le taimi muamua. Ma i le filifiliga e tatau ai ona fausia luga o uiga o le tau lea ua fuafuaina e tupu ai. O le mea lea, afai e tupu i se lau malulu, o le a masani ona masani lelei Kanata. I totonu o itulagi ma se vevela vevela vevela, o fualaau aina laʻau e maua ai se seleselega lelei. Afai e te le mateina le taimi matua, o au popolega uma mo le tausiga o togalaau atonu e le aoga.

Totoina ma fafagaina laumei

Ua totoina fasi laau laititi i le eleele, masani lava i le tautotogo, aʻo le manava. Ae o fualaau e totoina i auala eseese: fatu, tipi, lala, vaevaeina o vao.

Totoina o Fatulaupapa

O le tuputupu ae o fatu lanumoana atonu o le tele lea o le taimi e faʻaaogaina ai. E seleseleina i le tautoulu mai fualaʻau ola maloloina. A maeʻa le aoina o fua ua mamago ma totoina i moega mo le totoina o laau. E tatau ona i ai le eleele mama.

I le taimi o le totogoina o le tautotogo, e tatau ona faʻamaʻaʻaina muamua fatu ma faʻaleleia a latou puipuiga. Ina ia faia lenei mea, o le a faʻamalosia i latou. - taofi mo le tolu masina i le pusaaisa i le vaega o fualaau faisua ma mafai ona maua le ea. E totoina foi i totonu o moega i le loloto o le centimita, ma sausau i le pito i luga o se tuufaatasiga oneone ma le paʻu i le fua faatatau o le 3: 1.

O le taimi nei mo fatu e manaʻomia togafitiga faʻaeteete. E tatau ona tupu i le humidity o le 40% ma le vevela o le ea o le 23-25 ​​ºC. Aveese vao masani. Faʻamama le palapala, vai tele. O le uluai fafagaina e mafai ona faia na o le tasi le tausaga talu ona lulu le fatu. O le fatu ua saunia mo le totoina i le laufanua i le lua tausaga, ma o le a amata ona fua mai i le tusa ma le valu.

Faʻafouina o le faʻataunuʻu

Televave vave ma sili atu le saogalemu e tupu ai nai lanu mumu mai le tipi. Oti i latou i le tautoulu, pe a uma ona faapau le laʻau, pe i le tautotogo ao lei tafe le suavai. Ave aʻa aʻa 8 - 15 cm le umi. O le mafiafia o le tipi, o le saoasaoa o le aʻafia o aʻa. Ina ia mafai ai ona latou vave saoasaoa, e muamua ona tausia i se nofoaga malulu i le vevela o le 1-5 ºC. Ona tatau lea ona totoina i totonu o se paluga o peat ma oneone (1: 3), ma sausau i luga i le isi 5 cm. Ia faʻapipiʻi lelei ia mea i le pito i luga. O fua mo le totoina o eleele tatala e atiina ae i totonu o le lua tausaga.

E te iloa? I le avea ai o se tulafono, ua totoina le vine, lea e tupu aʻe i se tau malulu ma le malu. Ae o loo i ai pea lava se laumei maualuga o togalaau, lea e tupu tele i Amerika. Ae ui i lea, o tagata Amerika ma Kanata na faamanuiaina i le fausiaina o ituaiga o ituaiga, lea ua ola nei i lo tatou atunuu, ae i le itu i saute.

Le auala e vaevaeina ai le vao

E mafai ona e maua ni fatu lanumoana fou e ala i le vaevaeina o le vao. Mo lenei mea, latou teliina ma vaevaeina i ni vaega, e tatau ona i ai ia aʻa i le itiiti ifo ma le 5 cm le umi. O le totoina o laau fou e vave ona faia. O ia togavao, faapea foi i latou na totōina i le tipiina, e amata ona fua mai pe a uma le fa tausaga.

Faʻataʻitaʻiina laʻau faila

E mafai ona maua ni laau lanumoana ma taoto, ae o se faagasologa umi ma le le aoga. Ina ia faia lenei mea, ave se lala umi o se togavao, punou i le eleele ma i le nofoaga o loʻo latou faʻafesoʻotaʻi ai, faʻafefete i sawdust. Latou te aʻafia pe a ma le lua i le tolu tausaga. Ona vavaeese lea o le paranesi mai le matua ma totoina mo le fausiaina.

O nisi taimi o le isi auala - malosi le tipiina o le togavao, ia faia faalua faʻalua o le mineral fertilizers faataamilo ai, ona tapuni ai lea i se laulau o le vaimasi mo le tusa o le 25-30 cm. I le tulaga lea, o aʻa e ola i lenei tausaga, e aʻafia i le lua - tolu tausaga. Ona mafai lea ona e aveesea le fale gaosi vavalalata, vavaeina lala ma totoina i totonu o koneteina. O iina e tatau ona ola ai mo le isi lua tausaga ma na o le taimi lava e mafai ona totoina i se nofoaga tumau. E mafai ona latou avatu muamua fua i le tausaga na sosoo ai.

Totoina o le Toto

Blueberries e manaʻomia ai se togalaau faʻapitoa, e le faalagolago i le taimi o le totoina. Aua o le vao e sauniuni ai lua i le loloto o le afa mita ma le telē 60 x 60 cm. O ona puipui ua lelei ona tatalaina ina ia maua ai le ea i aʻa. Ona sosoo ai lea, o se vaega o le peʻa maualuga mafiafia e fefiloi ma le 50 g o le sulfur, oneone, nila ma le sitiva o loʻo taoto i lalo o le lua. E taua le aua le faʻamalosi faʻamalosi ma isi fomaʻi i lenei taimi. Latou te faʻamamaina le palapala, ma e tatau ona faʻamaʻa.

Ua tuʻuina le fatu i totonu o le lua ma faʻalautele ona aʻa i le va o le vaʻa atoa. Ona fufuluina lea o le eleele i lalo o le eleele i le loloto o le 3 cm. O le taimi nei e tatau ona faʻafeinu le fatu ma mulumulu ile palapala 12 cm.

I le tautotogo, i le tausaga muamua o le soifua o le sapling, o lala malolosi e faapuupuuina e le afa, ma ua vavaeeseina lala vaivai. I le tausaga lona lua, o le teuteuina e le o faʻatinoina.

Tulutuluga tuputupu aʻe i luga o le va

E mafai ona totoina vao tetele e le gata i vao, ae o luga foi o se vao - sitaili o le lattice e lagolago ai lala o le laau. Mo lenei mea e te manaʻomia e eli i totonu o le eleele i se mamao o le 2 - 4 m lua-mita sima poʻo mea lagolago laupapa. I le va o ia mea e tatau ona faʻamalosi le uaea i laina faʻatasi ma le vaeluaga o le 40-50 cm.

O le totōina o laʻau mimiti e faia i luga o se uaea tuʻu faʻatasi ma se laasaga o le 70 cm i le va o vao. Pe a faʻaputuina lala o le vao, e faʻapipiʻi faʻatasi i le uaea. I lenei tulaga, ua tuu le taamilosaga ina ia tofu maua ai le maualuga o le vevela ma le susulu o le la.

Ona o le mea moni e faapea, o vine i lenei tulaga e sili atu ona lelei le vevela, susulu ma vevela, latou te ola atili sili ona suamalie ma suamalie. O le tausia lelei o vao ua totoina i lenei auala e tatau ona tutusa ma i latou e totoina i le masani masani: fafaga, vai, mulch, tipi.

Mo lenei ituaiga o togavao ua fautuaina e faʻaaoga ituaiga nei o lanu vine:

  • Tulaga maualuga;
  • Bluray;
  • Patriot;
  • Coville;
  • Herbert.

Tausiga o Blueberry

Gaoioiga mo le tausiga o blueberries e le o ese mai se mea faapitoa. E manaʻo o ia e faʻamaʻa, fafagaina, faʻamaʻe, mulching, teuteu. O le faʻamalosi e faia i le tele o taimi i le vaitau, ae matua faʻaeteete lava. O aʻa lanumoana vaivai e na o le 15 cm mai luga. O le mea lea, e fautuaina e mulch le vao ma faʻamalo le eleele, e aunoa ma le aveeseina o le mea faʻapipiʻi. Ae e le tatau ona faia lenei mea i le tele o taimi, ina ia le malogo le palapala.

Faʻasaʻo fualaʻau

E manaomia e le laau le faʻamautu lelei. E le tatau i le vai ona paʻu latalata i aʻa mo umi atu nai lo aso e lua, ae o le le lava o le susu e leaga mo lona manuia. Suafa faalua i le vaiaso ma pakete e lua mo laau matutua taʻitasi. E le gata i lea, o le fausua e aofia ai le faʻaofiina o le pakete se tasi i le taeao ma tasi pe a uma le la. Ia Iulai ma Aokuso, pe a fugalaau ma amata fua, e tatau ona ave ma le faaeteete le suāsusu.

O le lelei o le seleselega e fuafua i le lava o le susu. Pe a faʻaleleia e le gaosiga o loʻo maua ai le suavai mo vine. I aso vevela o aso vevela e fautuaina ai e faʻamalolo le laau i le taeao ma le afiafi e aloese ai mai le vevela.

Laʻei pito i luga ma le fugalaau faila

O le togavao ua manatu ole maualalo ole malosi o le eleele, ae o le faʻaaogaina o meaʻai faʻamaʻi e tali lelei. E fautuaina e aumai i latou i le amataga o le tautotogo, pe a amata le tafe o le sua ma faʻafefete ai pupuʻu.

E taua! O fualaau laʻau e faʻasaina i totonu o fugalaʻau faʻasaina!

Zinc sulfate, superphosphate, magnesium sulphate, potassium sulphate ma le ammonium sulphate e sili ona lelei e le laau. O le vaega mulimuli, lea e faasino i le faʻamaʻi faʻamaʻi, e faʻaaogaina i ni vaega se tolu. I le amataga o le tautotogo, latou te tuʻuina atu le 40% o le faʻataunuʻu, i le amataga o Me - 35%, Iuni - 25%. I lalo o se togalaau se tasi e tatau ona teuina le 70 - 90 g. O le a lava lea mo se togavao seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai.

O fualaau fuālaʻau mo togafiti vine (superphosphate) e saofaga ai le 100 g i laau taʻitasi i le taimi o le taumafanafana ma le tasi i le autumn. Zinc ma le sulfate sulfate e maua ai le 2 g i le taimi, le magnesium sulfate - 15 g ia taʻitasi.

Blueberry Formation

I le faʻafefeteina o fua mai i taimi uma, e tatau ona tipi. O le teuteuina e mafai ona faʻapitoa ma faʻamalolo. O le mea muamua e faia i le tautotogo aʻo leʻi sasaaina fatugaʻo. Ae maise lava ma le faaeteete, o le taualumaga e faia i luga o vao i le 2 - 4 tausaga.

Mo i latou e taua le fausiaina o se pale malosi, o lanu o le malulu, paʻu, maʻi ma vai vaivai, faapea foi ma i latou e foliga mai i aʻa, e mafai ona peritomeina. E taua mo i latou le tuua o le 3 - 5 sili ona malolosi. Amata i le matua o le fa tausaga, ua silia ma le lima tausaga le matutua o fana.

E taua! I luga o vao o le tausaga muamua o le ola ua fautuaina e aveese uma fugalaau ina ia mafai ai e le laau ona ola lelei i le vaitau.

O le faʻagata teuteuga e faʻalagolago i le ituaiga o laau. O laau e ola saʻo luga, tipi i le ogatotonu, ma felafolafoaʻi ma tuu i lalo e vavae ese lala laiti. O le gauai atu foi i le vao vavalalata e le o fesoʻotaʻi ma lala.

O le teuteuga mama e faia i le gasologa o le vaitau. O le taimi lava e te vaʻai ai i fuʻa masalomia, vave ona tipi ese ma susunuina i latou mai le saite.

Laʻau mulilua

Lafoaʻi, faʻapena foʻi ma le tatalaina o le eleele, e fesoasoani e faatumauina ai le tulaga manaomia o le eleele palapala i lalo o le vaomatua. Laʻau, alalaupapa, totini o le pine, lapisi laʻau, ma vaovao o loʻo faʻaaogaina e pei o mulch. O le mulimuluina o pine cones e tuʻuina atu ai i le togavao se foliga lauiloa - o le a fetaui lelei lava ia togavao i le mamanu o le laufanua. O le vaega o mulch e faalagolago i le matua o le laau: o le blueberry ua matua, o le mafiafia e tatau ona i ai.

E taua! O le faʻaaogaina o le mulch fou e faʻavaveina ai le tuputupu aʻe o laumei. O le mea moni, o le tulaga lea, o microorganisms e faʻapitoa ona tuʻuina atu le meafaitino, ma latou toso mai le eletise mai le eleele. O le mea lea, pe a faʻaaoga le mulch fou, ia faʻaopopo muamua le lua faʻasologa o le sola kulimi i lalo o le vao.

Mulch e mafai ai ona e faʻagesegese le tatalaina o fatugaʻo i le tautotogo ma totō laʻau i le tautoulu i le tautoulu. E le gata i lea, e lagona e le laau lagona le maualalo o le vevela e mafai ona faʻaumatia. Ae i se fale faapena, o fualaau vevela e fua mai ai le malosi tele o laau, o le a sili atu le lelei o laau, lea e fesoasoani foi ia te ia e tetee atu ai i le malulu.

Luga o le tifaga

O fugalaau lanumoana e mafai ona faapaleni gutu ile -7˚Y, o le a le aʻafia ai gutu o le tautotogo i le maualuga o le seleselega. Ae o fugalaau o le autumn, e tusa lava pe -2 ° C, e mafai ona faʻaumatia le totoina pea o le togavao. Ina ia puipuia lona maliu, ao lei oo i le taumalulu lauulu i luga o vao e lafo ai nisi mea e faaleleia, e pei o le vevela, ata tifaga, pusa.

O nisi taimi e fautuaina e fufuluina laau i le taimi o na vaitau - faʻasalaina i le vai mai se pusa laʻititi faapitoa i luga o se pulumu poʻo se tamaʻi atisite.

O le isi fesili o le auala e ufiufi ai laumei mo le taumalulu. Afai e tusa umi ituaiga, e mafai ona faigofie ona latou faʻafefete i lalo--25 °. Ae afai o le taumalulu e tuʻuina atu e aunoa ma le kiona pe faʻapitoa foi i le vaʻaia, e mafai ona latou malolo. I lenei tulaga, e mafai foi ona ufiufi laau vao i le gaoia, o se paluga pe nonoa ma lapnik. O le mea lea, i le autumn, o se faavaa o lagolago ma se uaea uaea e felafolafoai i le va oi latou ua faapipiiina i luga o laau. O le mea moni lava, o le sauniuniga atoa lenei o le laumei mo le taumalulu ma muta.

Faʻamatalaga masani pe a tupu

E ui lava i faʻamatalaga manino faʻamatalaga e uiga i le gaosia o laʻau mūmū, lea o loʻo i totonu o le lautele, e faia e le fai togalaau ma le faʻatoʻaga le tele o mea masani masani. Faatasi ai ma na mea e taua le matauina o mea nei:

1. Totoina o se vao i luga o eleele susu po o se eleele maualalo, e faavae i luga o manatu e faapea o le lanu o le vao e ola i fugalaau. O le mea moni, i le vaomatua, e tupu i luga o le aufaʻausiusi, luga o mauga, faʻafefe, ma o lea e leai foi se susu. O le susu o le susu e le lava ai le ea i aʻa, ma i le taumalulu e lamatia pea le malulu. O le mea lea, e tatau i le vao o le lanu moana ona filifili se nofoaga e maualalo ai le suamalie.

2. Maualuga maualuga o le eleele. I luga o le maualuga o le pH i luga atu o le 5.5, o le mycorrhiza hagone e le ola i le eleele, lea e taua ai le taua tele i le faʻaaogaina o meaʻai e le laau. O lanu lanu e maua ai se lanu lanumeamata, lea e taʻu mai ai le le lava o le vevela.

3. O le paolo tele o le togavao. O le laau lava ia atonu e ola lelei i lalo o le paolo, ae o le a le toe fua mai pe avatu se seleselega laitiiti ma le vevela. O le mea lea, afai e te manaʻo i le tele o vine suamalie, ia tuʻuina atu le laʻau i le susulu o le la ma se matagi laʻititi.

4. Tagata le sao. Blueberry e ese mai laau afu, e toaitiiti tagata e mafatia mai o latou tuaa. E le mafai foi ona faapaleni eleele e leʻi itiiti ifo ma le lima tausaga ua mavae.

5. Faʻaleagaina o tulafono mo le filifilia ma le sauniuniga o fualaau mo le totoina. E toatele tagata e manatu o le i ai o se fuainumera tele o lala o se laau o se faamautinoaga o lona ola lelei. На самом деле надо обращать внимание на корневую систему растения. Если она находится в тесном горшке и корни завернуты вовнутрь, такое растение ослаблено. Высадив его в таком состоянии, вы не получите ожидаемого результата.Ia mautinoa e faʻamaʻo ma faʻamalamalama aʻa o le laau aʻo leʻi totoina. Latou te le faia lenei mea ma o le a le tupu le aʻa.

6. Faʻavae le lelei ma le fua o le faʻamalosi. O le toʻatele o tagata e manatu e mafai ona fafagaina le laumei i fomaʻi tutusa e pei o isi togavao. Ae o le mea moni, o le mea masani masani ma le chloride mineral fertilizers e faʻaleagaina mo le sosolo o le mycorrhiza o loʻo ola i luga o aʻa o le laau ma fesoasoani ia te ia e maua ai meaʻai. O le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina naʻo fugalalaʻau minerale e faʻaaogaina e le silia i le ogatotonu o Iuni.

7. Lafoaia tele o le eleele. Talu ai ona o le aʻa o le togavao e latalata i le eleele, o le tatalaina e tatau ona faia e le sili atu i le 3 cm, ma pe a lūlūina, aua le faʻaaogaina se taʻavale ma isi meafaigaluega i le togalaau. E fautuaina e mulch le eleele. O lenei mea o le a puipuia ai mai vao, faʻamaʻi, faʻamaʻi, faʻaleleia le vevela ma le vai-air regime. O le faʻamauina o le mulch fesoasoani e puipuia ai aʻa vaivai, lea, pe a fai e faaleagaina, ua toe faʻagesegese ona faʻaleleia.

I aso nei, ua atili ai ona fiafia tagata fai togalaau i le totoina o laulaau ma le aoina o fualaau maloloina ma le suamalie. Ae toaitiiti e iloa lena mea o le tausiga o lea mea e ese mai le masani masani o pamu. E le gata i lea, o le faatalitali mo le seleselega muamua e ono tolopoina mo le tele o tausaga.

I lenei tulaga, o mea sese taʻitasi e mafai ona taofia ai tausaga o le galue. O le mea lea, ao le i faia le togavao o laumei, e tatau ona iloilo ma le totoʻa ana faiga o faatoaga. Mo se auala talafeagai, o le a tuʻuina atu ia te oe se faʻatoʻaga maoaʻe o fua o fua aoga.