Matalena masina

O le a le taimi e mafai ai ona gaosia le kapeti i le kalena o masina i Ianuari 2019?

Sauerkraut poʻo le kāpeti tilotilo e masani ona asiasi i luga o laulau i le taimi malulu, aua e le gata i le vevela ma le vevela, o loʻo i ai mea e faʻamalolo ai ma o le punavai foi o le tele o mea aoga ma vitamini.

Faatasi ai ma i latou e masani ona galulue i le salting cafeti, e tele ua latou faalelei ma le kalena o le masina, aua e tusa lava pe e te mulimuli i le tekinolosi tutusa ma le fua, e mafai ona e maua se taunuuga atoatoa.

Aoao atili e uiga i aso sili ona lelei o le kalena o le masina, lea o le a maua ai le laulau i le suamalie ma le manaia.

Mea aoga ma leaga o le kāpuni tipi

Ona o le maualuga o mea o le tele o vitamini, o le sauerkraut o se mea e sili ona aoga - o lona faʻaaoga faifaipea e iai sona aafiaga lelei i luga o le tino puipuia, toe faʻafoʻiina le faʻaogaina o meaʻai ma faʻalavelave ai le matua o le tino.

E te iloa? E tusa ai ma tala anamua, kapisi - o nei mataʻu o le afu lea e tafe mai i le lalolagi mai le muaulu o le atua lagi o Jupiter.

I le avea ai ma se puipuiga o maʻi gastric ma le duodenal, o le faʻaaogaina o sauerkraut, faʻafefiloi ma le suauʻu manogi ua fautuaina. O lenei oloa e faʻaleagaina ai le atinaʻe o tumutumu oona, ma e iai foi sona aafiaga aoga i le faʻaleleia o le tino o tane, o le malosi tele. O le maualuga maualuga o iodine inclusions e lagolagoina ai le gaioiga o le lauroid o.

O le saline e mafai ona i ai se aafiaga leaga i tagata o loʻo afaina i lenei oloa. E le manaʻomia foi ona faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia mai maʻi gastrointestinal (ulia, gastritis).

E tatau foi ona manatua i le taimi e le mafai ona faʻaaogaina ipu masini (e naʻo le tioata po o mea faʻamafaʻiina) o le a faia, ona o le i ai o le kulimi faʻamaʻi e fetaui lelei ma le zinc, ma o lenei tuufaatasiga e matua afaina i le tino o le tagata.

E tatau ona maitauina ei ai se eseesega i le faagasologa o le taloina ma le toinaina o lenei fualaau faisua: pe a faʻafefe, e sili atu le masima e faʻaaogaina, e faʻamapulaaina ai le faʻamalosi ma faʻaitiitia le maualuga o le lactic acid. O lona uiga, o le oloa gaosi ua i ai se uiga sili atu ona agamalu i le manava o le tagata.

Faamasani oe lava i le kapisi gaosi e tusa ai ma le kalena lunariki.

Aisea e tupu ai le seleselega i le masina o le masina

I aso nei, o le aafiaga o le masina i luga o meaola uma o la tatou paneta o se mea ua leva ona faamaonia. E tusa ai ma le au suʻesuʻe, e le gata ina faʻaaogaina e le vaega o le masina le faagasologa o le alualu i luma ma le atinaʻeina o laau, ae avea foi ma vaega taua i sauniuniga sauniuniga mo fale.

I le taulaʻi atu i lenei faʻamatalaga, e iloa ai e le au talisalotu i totonu o le masina atoa le sauerkraut e le lava, e faamaluluina ma faigofie ona vave faʻaitiitia, ona o le faʻagesegeseina o le gaoioiga o le faʻamalosi. O le taimi talafeagai e tatau ona avea ma vaitau o le masina fou, e pei o le vaiaso lona lua o le masina o le masina.

E le gata i lea, e tatau i se tasi ona amanaia le faʻailoga o le zodiac lea o loʻo i ai le satelite o lo tatou lalolagi i le vaitau sauniuni mo le salita:

  • le masina tuputupu aʻe o loʻo i totonu o le faailoga o Sagittarius, Capricornus, Aries poʻo Taurus latou te faailogaina le taimi aupito sili ona lelei mo le galulue faatasi ma avanoa;
  • se masina tuputupu aʻe i Cancer, Virgo poʻo Pisces o se fautuaga e aloese mai le faagasologa o le faʻafefe ma le mea faʻafefete.

E taua! E tusa ai ma talaʻaga, o aso aupito sili ona talafeagai mo le tolaina o kāpeti o le Aso Lulu, Aso Faraile ma le Aso Toonai, lea e lauiloa e pei o "tamaitai".

Sauniuniga o mea faʻatau i luga o le kalena o le masina

O le maualuga o le faʻafeiloaiga i le lumanaʻi e le gata ina faalagolago i le auala e sauniuni ai ma le saʻo le usitaʻia o aso sili ona lelei o le kalena o le masina, ae faʻapea foi i le sauniuniga talafeagai o mea faʻapitoa.

Mo le faʻamalosi e manaʻomia le kāpuni vevela, lea e mafai ona maua e ala i le tipiina i le vaitau o le tuputupu ae o le Moon, o loʻo i totonu o faailo vai (i Cancer, Pisces poʻo Scorpio). O ia laupepa e le fetaui mo se taimi umi e teu ai, ae sili ona talafeagai mo le salting.

Filifili le taimi mo le seleseleina fualaau faisua mai moega e naʻo le fai togalaau

Laʻau Amataga Lelei Salted i Ianuari

Amata ile sauniuni ole kuka ole kuka, e tatau i se tagata ona faamasani i aso sili ona lelei mo ia ituaiga galuega, ma ia faamaoti mai ai foi aso e fufuluina fualaau faisua e le fautuaina.

Aso fiafia

  • Mafaufau i itu uma e aʻafia ai faiga faʻavae fermentation, o aso sili ona lelei mo le salting ia Ianuari 2019 o:
  • le vaitaimi mai Ianuari 9 e oʻo i le 13;
  • Ianuari 15 ma le 16;
  • Ianuari 21st.

Vitio: pe faapefea ma le taimi e sau ai le kapisi

Aso leaga

Faatasi ai ma aso ofoofogia, ia Ianuari 2019 o loo i ai aso, e tusa ai ma le kalena o le masina, e matua le manaomia lava le ave o se sau sipeti o kapeti - o numera 5, 6, 17, 19 ma le 20.

E taua! E tusa ai ma le kalena o le masina, e le fautuaina e suʻi kapeti i aso o le masina fou ma le masina atoa.

Fautuaga aoga

I le faaopoopo atu i le "saʻo" aso mo le faagasologa o le salting, o loʻo faʻaalia i le kalena o le masina, e tele tulafono faigofie, mulimuli ane, e mafai ona e faʻamautinoa ia maua se mea lelei ma maualuga:

  1. Afai e mafai ona filifilia se mea e fai ma fagu autu mo le salimeti, ona tatau lea ona tatau ona tuʻuina i se atigipusa e tele. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le sua na filifilia i le faagasologa o le faʻamalosi e tafe saoloto ma tumau i le pito i lalo o le tane.
  2. O le faʻagasologa o le faʻamalosi e sili atu le lelei i le vevela o + 18 ... + 25 ° C, ma o le mea lea e tatau ona saunia muamua se nofoaga mafanafana mo se atigi pusa ma le salting.
  3. I le faagasologa o le faʻamalosi o le lactic, o loʻo faʻaalia mai ai ni moli i luga o le kapisi, lea e tatau ona faʻaalu i taimi uma e aloese ai mai le faʻamalolo o le oloa.
  4. O ipu uma o loʻo aofia ai i le faagasologa o le faʻafefe, e fautuaina e le gata ia fufulu lelei, ae sasaa i luga o le vai vevela.
  5. Mo le aganuu amata, e naʻo le ipu tioata po o le faʻamaʻavale e faʻaaoga.
  6. Pe a filifilia se ituaiga, e tatau ona maitauina o le vave-tutupu o ituaiga e le talafeagai mo le fefete ma le saling.
  7. O le mea pito sili ona talafeagai mo kapeti o le salting e tusa ma le 3-4 kilokalama o le mamafa, foliga lapopoa ma le lautele. E le mafai ona faʻatagaina o le i ai o le tele o faʻaleagaga, o le faʻaogaina o ni mea pala, poʻo ni vaega e iai ni tootoo.

O le aganuʻu masani Korea o le "kimchi" o le sauerkraut lava lea, pe a faʻavelaina, o le Peking ituaiga o fualaau faisua e faʻaaogaina, ae le o le kapisi paʻepaʻe.

Ina ia pipii pe leai foi i le kalena o le masina - e filifili tagata uma mo ia lava. Ae ui i lea, o le mea moni o le aafiaga o nisi aso i luga o le tulaga lelei o le oloa mulimuli ua faʻateleina ona faʻamaoniaina e ni faletalimalo masani. Ma o le mea lea, o le tuʻufaʻatasia o tulafono uma ma fautuaga, e mafai ona e faʻamautinoa e maua ai le salted sau saukasi, o lona tofo sili ona lelei o le a le tuua ai se tasi e le faʻavaivai.