Laʻau

Rose Rose Olivia (Olivia Rose) - o se faʻamatalaga o le laau laʻau eseese

Laʻau piniki miki piniki na saunia e Olivia Rose Austin, na fatuina e David Austin i le 2005, manumalo i loto o tagata fugalaau i le salafa o le lalolagi. I ituaiga eseese o le gagana Peretania i aso nei, o le togafiti anamua o le fugalaau ma le eseese o lanu ma le tumau ma le umi o le fugalaau ua tuufaatasia lelei. O le tele o "toega" o loʻo faʻaalia e se manogi malosi ma le lelei tele o le taumalulu - o le Olivia na tulaʻi e leai se faʻalavelave.

Faʻamatalaga

O Olivia Rose na faamauina i le 2005 ma na vave ona avea ma se tasi o oloa aupito sili ona lelei i le maketi.

Ona o lona fua faʻatusatusa (lautele 0.7 m, maualuga 0.9-1 m) ma se taamilosaga, foliga tutusa o le vaomatua, e talafeagai mo le fatuina o fausaga ma mea e faʻafefiloi.

E fuga mai i palasi-siʻitia, 3-5 togi. O mea manogi (e sili atu i le 40 petals) fugalalalalalalalalalala i le foliga o se rosette mama, mai le lanu mālūlū i le ogatotonu e paʻu i le pito. I le faʻamavae atoa, o lanu samasama auro e mafai ona vaaia.

Blooming Olivia Rose

O se fugalaau tele (6-8 cm) o loʻo i ai se manogi malosi o le lauti ma o ni fua lelei fua. O se tasi o ituaiga o Austin ma ni gafa e le o loto, ae ua faatulagaina i luga.

O le rosa e matua faigata lava, e mafai ona tatalia timuga, e mafai ona faʻaleagaina e timu umi timuga. I le la, o le fugalaau e tusa ma le 5 aso. O se mea itiiti lava. I totonu o le itulagi i saute, e manaʻomia le totoina o le laau i le malulu o laau mai laau poʻo le itu i sasae (sisifo), talu ai o se rose o le lanu piniki enaena i le la e susunuina i le paʻepaʻe.

Taua! I le itu i saute, o le olive Olivia Rose e mafai ona sili atu nai lo le faʻalauiloaina o le tele.

O se laau matua matua e maua ai galu e ono o le fuga, ma i se tau le lelei, o le Olive Rose Olivia Rose e tupu lelei e oo lava i nofoaga malulu.

Le sili atu le teteʻeina i faʻamaʻi faʻaleagaina masani: lanu uliuli ma paʻu paʻu.

Tausia Tulaga

Rose Mary Rose (Mary Rose) - se faʻamatalaga o le ituaiga ma ona foliga

O Olivia Rose Austin o se rose lea, i le noatia ma le fai fuafua i tulāfono o tekinolosi tau faʻatoaga, e fuga tele ma faʻaauau, e oʻo i le malulu. O le mea lea, o le malamalama i uiga o le tausiga e faʻamalosia mo tagata faʻatoʻaga uma.

Faʻamasinoga

E mafai ona e totoina se laau i le afa lona lua o le tautotogo po o le afa muamua o le autumn.

E tatau ona totō le rosa i totonu o se vaega e faʻamalamalamaina, faʻamalamalamaina. Pe a filifilia se nofoaga, e tatau ona manatua i le mafaufau e le taliaina e le vailaʻau vailogging o le aʻa. E fautuaina e aloese mai eleele laugatasi ma nofoaga ma le maualuga o le suavai.

O se eleele lelei mo le totoina o se ituaiga e tatau ona:

  • nutimomoia, maualuga i humus;
  • e faigofie ona susu ma le ea;
  • le faaituau po o le pisia (pH 5.5-6.5).

Olive matutua Olivia Rose

Faʻalogo! O se tulaga taua mo le atinaʻeina atoatoa o le laau o le palapala, e le faʻaitiitia e laau muamua o rosa ma rosaceae (pi, cherry, cinquefoil, apricot, chokeberry, quince). I lenei tulaga, o le sui o le lugaga o le eleele e fua mai i le 0.5 mita le loloto e manaʻomia.

E mafai ona e faʻaleleia le maualuga o le eleele mamafa e ala i le faaopoopoina o vaega nei:

  • oneone;
  • peat;
  • palu laau;
  • efuefu;
  • fuga manu ma manulele manu.

O oneone papaʻu e mafai ona faʻamaoaigaina i meaʻai paleni, latou te taofia le susu ma saofagā i le faʻamalosia o meaʻai:

  • fualaau faisua ma faapalaga o meaʻai;
  • peat;
  • turf land;
  • omea;
  • suauu

Taua! I le tulaga pe a nofoia le togalaau i se eleele maualalo, e mafai ona aloese mai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le alavai poʻo le faʻasaina maualuga o le faʻavae mo le fugalaau.

E mafai ona siakiina le eleʻele palapala e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina o pepa faʻasalalau. Ina ia maua le rosa ma tulaga lelei, o mea nei e tatau ona faaopoopo i le eleele faʻapitoa:

  • peat;
  • faʻasalaga faʻatau;
  • superphosphate.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le acidity (alkali), faʻaopopo i le eleele:

  • lime (filemu ma i totonu o ni tootoo laʻititi ina ia aua nei taofia le tuputupu ae o laau);
  • fai falaoamata falaoa;
  • ponaivi aano;
  • efuefu.

O fualaau na faʻatau mai i le aʻa (root ACS) aʻo leʻi totoina, e manaʻomia le taofi mai le 1 le 1 i le 1 le aso i se pakete vai, e mafai ona e faʻaopopoina se sui soʻo poʻo se biostimulator tuputupu aʻe mo laau toto.

A o leʻi totoina, e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoʻa le suālaʻau mo le i ai o lala vevela, faaleagaina pe malepe, e tatau ona tipiina i se paʻu mafiafia.

O aʻa foi e manaʻomia ona toe faafou i luga o se fasi mea i se mea ola, o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe.

Taua! O aʻa o le rosa e aʻafia i totonu o le 14-20 aso, i le vevela o le 15-25 ° C.

Mo le vave fuga mai, o le seleselega aʻo lei faʻaputuina le tautotogo ua faʻapuupuu e le 10-15 cm mai le ua oʻo; i totonu o le tautou na o sina mea itiiti lava e toe faafouina ai le tipi.

I lalo o le leaga o le tau, e mafai ona tuu rosa i totonu o se fagu oneone ma totō i se nofoaga manaia aʻo le i totoina.

Tulafono mo le totoina o rosa

Laʻei pito sili

Rose Austin Olivia Rose ua matua manuia, o lona uiga o le toe faʻaleleia ma toe fai e manaʻomia lona fafagaina masani.

O le lelei sili e mafai ona maua mai i le faʻaaogāina o le faʻaogaina o meaola faʻasaina ma minerale.

O le uluai lalagaina o rosa e faia i le taimi lava e uma ai le fufulu mama. Pe a filifilia fomaʻi, e taua le malamalama i mea e manaomia e le rosa i lenei laasaga o vao.

O le Nitrogen e nafa ma le fausiaina o laumei lanumeamata. O le tele o mea o le a faia ai se vavao malosi, ae o le a faʻaitiitia le fugalaau. O lenei mea e manino lava le vaaia i foliga vaaia o pupuvaʻa e le mafai ona fausia ai ni paʻu. Faʻasaʻo le tulaga e ala i le faapipiiina o le pito i luga o sea sosola. Maualuga maualuga o meaʻai i totonu o le faʻamaʻi faʻasaina:

  • povi, solofanua solofanua;
  • lapiti, paʻu manu;
  • fualaau faisua ma faapalaga.

Taua! E manaʻomia faʻaleleia mo le totoina o fugalaau, atiaʻe fugalaau ma fuʻa, e faʻateleina ai foʻi le tele o le fuga. Mo le faʻatagaina e rosa o le phosphorus pailani e manaʻomia.

O le le lava o le uʻamea e matua iloga lava i eleele eleele, ma faʻaosoina ai chlorosis. O le maʻi e mafai ona iloa e laulaʻau faʻamalama i le va o veins.

O loʻo i ai i totonu o le ogatotonu o le taumafanafana le faʻaogaina o le pito i luga o le Nitrogen-e tatau ona tupu matua ao lei oʻo i le taumalulu. Talu mai Iulai, ua faʻafefiloi rosa i paluga ma fugalamepa mo se taumalulu manuia. O le pito pito i luga pito i luga o loʻo faʻaofiina ia Setema, iinei e mafai ona e faʻaaoga:

  • fafie fafie;
  • superphosphate;
  • nitrate nitrate;
  • kalimagnesia.

Toto laau

Teuteu

O se elemene taua o le tausiga o le rose o le teuteuina. O le autu poʻo le tumama e faia pe a uma ona aveese le falemalulu mai rosa, ma aʻo lei amataina le ala. I luga o le vaomatua, tipi ese lauʻau uma mago, lala paʻu ma manulele mamanu poʻo sulu. O se fasi pepa e faia i luga o le fatuga maualuga ola, i le maualuga o le 45 °, ina ia tafe mai le vai. E tatau ona tipiina i luga o laau, o toega ma le paʻu o le mumu o le mu e mafai ona oʻo atu i faʻamaʻi pipisi.

Talu ai ona o le eseese o loʻo faia ai se vavao lelei, e seasea manaʻomia ona teuteuina. E taua le faʻamautinoa o le laau e le o gatasi ma lala o loʻo tutupu i totonu.

A maeʻa le 3-4 tausaga o le soifuaga, e manaʻomia e le togavao se teuteu o le toe teuteuina, pe a oʻo i le ua sili ona tuai ma lignified i le ua, faʻamalosia le tuputupu aʻe o aʻafiaga sui (basal). O le teuteuina lelei o le a mafai ai e oe ona tausia le teuteuga o le vao roli mo se taimi umi.

Taua! Soo se teuteuga e tatau ona faia i se mea maoaʻe, mea faʻaaoga.

Fua faʻasolo

Sauniga o le taumalulu

O Rose ei ai le faigata o le taumalulu e oo i le -23 ° C, i se malulu ma mafanafana le tau e mafai ona taumalulu e aunoa ma se malutaga. Latou te saunia mo le taumalulu e ala i le faaputuga maualuga (25-30 cm) ma le faʻafefiloi palapala ma le oneone, ufiufi ai i lala paʻu. I le tau malulu, e fautuaina e afifi le vao ma se mea faapitoa e ufiufi ai, aua o le itu i mātū e manaʻomia ai se fale puipui.

Taua! A o leʻi oʻo i le taumalulu, e fufulu ese roses mai le rosa, e pei o le tele o pathogens e mafai ona taumalulu i latou. O otaota uma e tatau ona susunuina.

Fugalaau fugalaau

Rose Eden Rose (Eden Rose) - faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga
<

E mafai ona e faʻateleina se rosa e ala i le faʻavaeina o ni mea e vavae ese mai se tagata matua, sili atu ma le 3 tausaga le matua, vao. E le ese le faʻatinoga mai i isi ituaiga.

E sili ona lelei le filifilia o laʻau lea ua uma ona fuga mai rosa. O le faitioga o filifiliga o le malosi o vao tuitui: afai o le vaotuitui i luga o le meaʻai, o le a matua le pupu.

E fautuaina e tipi le 'au i le taeao po o le leva o le afiafi, latalata i le po. E tatau ona faia le paʻu i se mea e faʻamaʻi pipisi.

Tuiina lapopoa: 12-15 cm. I luga o 2-3 laʻau ma le numera tutusa o mata.

Afai o le faʻatinoga o loʻo faia i le taumafanafana, ona mafai lea ona e totoina saʻo laau i totonu o le togalaau, faʻatumu le lua totō ma eleele lelei (o le fanua lava lea ua saunia e pei o se fale matua). Taofi le tipi i le maualuga o le 45 °, faʻapipiʻi ma faletupe, faʻaauau vai. O le a tupu i le tusa o le masina.

Afai o le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina latalata atu i le pau, e tatau ona e tuʻuina le tipi i totonu o fagu poo pusa. O le totoe o le faagasologa e talitutusa. O fualaau aina o le a taumalulu i luga o fale, ma i le tautotogo e mafai ona totoina i eleele tatala.

Maʻi ma meaʻai

Rose Emilien Guillot (Emilien Guillot) - o se faʻamatalaga o le laau laʻau eseese
<

Ole Olivia Rose D. Austin e iai le puipuiga lelei mai faʻamaʻi, ua lelei ona toe faʻaleleia ina ua maeʻa le taumalulu.

Olivia Rose i Mixborder

<

I le tau mafanafana, e mafai e pulumu talavou ma pulumu ona faatosina mai anufe ma aphids. Afai e tele ni faʻamaʻi, e faʻamamaina le fale i le lima ma faʻasalalauina i se fasimoli o le faʻaogaina poʻo le faʻafefeteina o fafie. Faʻatasi ai ma se faʻaogaina o iniseti malosi ma faifaipea, o loʻo togafitia le togafitiga o togavao faʻatasi ma se fungicide masani. E mafai ona faʻatau mai fualaau talafeagai i soʻo se faleoloa totō.

O le paka Peretania na tulaʻi Olivia Rose o se ituaiga lautele e mafai ona faʻaaogaina i le laina e fausia ai ni malls ma tuaoi. Atoatoa mo pusa e afua mai i le itu i matu. O lanu lanu o fugalaau e mafai ai ona faʻaaogaina le laau i faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia faʻatasi ai ma laʻau moli e sili atu ona matagofie, laʻau teuteu ma perennials.