Faatoaga

O vine vine suamalie ma suamalie "Fesoasoani"

O le a le fai togalaau e le manaʻo e maua vine i luga o lana togalaau?

Ma nutmig? Le manaia ma le manogi, o le fea e sili atu le faigofie ona faʻatau? Ioe, ma e le fefe le faamaʻi.

E toatele o le a fai mai e le tupu lenei mea, ma ua matua sese lava.

O ia ituaiga eseese o loʻo i ai ma o le Sponsor vine.

O le a le ituaiga?

Fesoasoani - Pusa lanu paepae paepae o vine papaʻe. Faʻasologa o le taimi - vave (e ui lava o le tusitala e fai mai e sili atu le vave), o le fua o le a tupu ile vaeluaga o Aukuso.

O loʻo teuina lelei (i lalo ole tuʻutuʻuga), e teuina mo se taimi umi i luga o vao, o loʻo i ai se faʻamatalaga sili ona lelei, faʻafeiloaʻi lelei femalagaaiga.

I le avea ai o se tulafono, e faʻaaoga fou, matou te fiafia i ai mo lona tofo lelei i le nutmig ma le citrus i faʻamatalaga mulimuli ane. E lelei foi mo compotes, jams, liqueurs. Faʻaaogaina i falaova o uaina paʻepaʻe.

O paʻu papaʻe faʻamafanafana e aofia ai Aladdin, Alexander ma Blagovest.

Fatu vine "Fesoasoani": faʻamatalaga o le ituaiga

O le tuputupu ae o le vao e telē tele. E tele le fuifui vine, e mamafa le mamafa i le kilokalama, ma le faʻaogaina o le mea e tasi. E mafai ona peas.

O lapisi e tetele, 12-13 g, oval, auro-amber lanu, o nisi taimi ma se lanu enaena.

E paʻu le paʻu, o le vaʻaiga faʻafefe, o meaʻai. O le aano e pala, malie, ma le 'ai o le muscat, i totonu - e lua ni mea faitino manino.

O le aʻa o le lanumeamata lanumeamata, malosi, umi lava. O le fuʻa matua o le enaena uliuli, e ufiufi i manua mumu. Ovary dense, pale lanumeamata. Fugalaau o ituaiga uma e lua.

Moldova, o le Count o Monte Cristo ma Galben Nou e iai foʻi fugalaau faʻavae.

O laulaau e lanu meamata lanu meamata, lapotopoto, lapoa, vaeluaina.

Ata

O foliga vaaia o vine "Fesoasoani" i le ata oi lalo:

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga o mea na faia e le faʻatoʻaga o Ukrainian E. P. Pavlovsky. "Tama ma Tina" - Talisman ma Sprinter.

O le tagata na amataina le fatuga o le a faʻavaeina ai se paʻu oona o le a mausali ma e le manaʻomia ai le tele o le afaina.

O le taimi lenei o le Fesoasoani i le vaega o suʻega, ae o loʻo maua i le taimi nei o loʻo faailoa mai ua maeʻa lana galuega.

O loʻo faʻapipiʻi lelei i luga o le teritori o Iukureini ma le itu i saute o le Soviet Union anamua, ua vave tele ona talanoa e uiga i le ogatotonu tutotonu.

O le lima o le tagata lava ia e tasi e tupuga mai i Romeo, Dawn Nessevaya ma Farao.

Uiga

Fualaau suamalie Fesoasoani tele faʻamaʻi i maʻi faʻamaʻi, laʻititi laʻititi - i palaaemaise lava, phylloxera.

E leai ni faʻamatalaga patino i luga o le malulu, o le numera o loʻo taʻua muamua - 22-23 tikeri Celsius. Manaomia le malutaga taua mo masina malulu.

Uo "uo" i ni oloa. Le lanu e le malepelepe i tausaga timu, ae o le timu e fefe. O le vine e latalata i le umi atoa o le tuputupu ae. O le pasene o le suka o le suka e le maualuga i le 18-20 Brix. E le teteʻa i le afaina.

Manaomia paleni masani fa i le ono mata.

Maʻi ma faʻamaʻi

Afai o le malulu vao (oidium ma le milipolo) ma ituaiga uma o le pala e le mafai ona popole tele, ona otaota ma manulele o le a masani ona sailia mo vine.
O le au faomea - o aso, o manu felelei, tits, fagafulu - o le a taofi e se fesoʻotaʻiga faʻamalosi, faʻafesoʻotaʻi ma ni laina laiti.

Scarecrows ma pepa lapopoa ma polo ma ata o mata matafefe, e pei ona faaalia mai e le poto masani, e le faasaoina e vine.

Faʻasaga i lapisi o ni iniseti vailaau lelei e pei o le "OtOs" ma le garlic decoction. Ae ui i lea, mulimuli ane, o loʻo i ai se faʻafitauli vaivai ma o le a le faʻafefe ese ai le aufaasese umi.

E tatau foi ona e aoina uma ni oga, lea e na o le mea e mafai ona maua i luga o le saite ma faʻaumatia. O le a le o se nofoaga e faʻamau ai pu uma o pusa e lagolago ai le vao - o paʻu e fiafia e nofo ai iina.

I le tetee atu i feeseeseaiga a phylloxera ua amataina. Fai mai nisi o faifaatoaga e le o aafia ai le Sponsor, o isi latou te matauina mataupu o togavao o loʻo faia e lenei parasite.

E mafai ona e faʻaumatiaina naʻo le fesoasoani a le disulfide ole carbon dioxide i le maualuga o le tolu selau i le fa selau kupita senitimita i le sikuea mita. Ioe, e leaga tele mo le vine, ae afai e te "faanoanoa" i le togavao, o le a mautinoa lava le salalau atu o le aphid i isi.

Ae ui i lea, e taua o le tapulaʻa lea e lafoaʻi ai le palatini mo se taimi umi, ma e ola le vao. O le 80 "kupita" i sikuea mita.

Aua nei galo o le faaopoopo atu i le paʻu ma le meaola faalafua i faʻamaʻi vine, anthracnose, bacteriosis, chlorosis, rubella ma le kanesa o le siama ua manatu o se mea e tupu soo. Faitau e uiga i faailoilo o nei faʻamaʻi ma togafitiga i faʻamaumauga taʻitasi a le saite.

O le tagata lagolagosua e le lelei, malosi ma sili ona lauiloa i tagata faatau. Ioe, aemaise le tausiga faʻapitoa e le manaʻomia.

E tatau ona e faia ni taimi talafeagai e puipuia ai vine mai le phylloxera ma tausi lelei e le mafai ona faʻapipiʻi i luga o le saite. Ona faʻafiafiaina lea oe e le Fesoasoani i le tele o laʻau, lea e lelei i le compote, i se uaina vine, ma na o le fou lava.

Faatasi ai ma ituaiga o mea e le masani ai e tatau ona gauai atu i le Fiafia o le Maota, Aleshenkin dar ma Giovanni.