Laʻau

Faʻatoʻa fagogota - totoina ma tausi ile fanua

O le fuga o le moa ua i ai lona lona lua, ornithogalum. O le mea totino o se tamaʻi tamaʻitaʻi o le aiga o le aiga Hyacinth o le Asparagus. I le natura, o le aganuu e tupu i Aferika i Saute, Asia i Sisifo ma le Metitirani. I le aotelega, e sili atu ma le 150 ituaiga o lenei laau. O nisi oi latou o loʻo galue malosi i fualaau faisua.

Vaʻalele vao

Talu ai nei, o meaola nei o moa ua tele naua le manaʻomia.

Malala vao

Namu vao, po o moa paʻepaʻe, o se tasi o ituaiga o fugalaau sili ona lauiloa. O le maualuga o le vao e tusa ma le 25 simita le lautele. O laupepa laulaʻau o le laau ua totoina laina laina. O la latou vaega autū o le i ai o se fasi paʻepaʻe.

Birdseeker o se laau matagofie e mafai ona teuteuina soʻo se togalaau poʻo se fale

O fugalaau e paʻepaʻe ma se lanu lautele e lanu meamata i lanu; O lenei faifaatoaga faifaatoaga e le o se faafitauli i le tulaga o le totoina ma le tausiga.

Boulder

O le manulele Manufe o le Boucher e lauitiiti laulaau lauusiusi, e masani lava ona punou i luga o le veto tutotonu, o lona umi e mafai ona ese mai le 20 i le 50 cm. O le pulou o le laau e tusa ma le tolu senetimita. O le fugalaau fugalaau o le laau e malosi, faʻamau, mafiafia, e aunoa ma laʻau. I lona pito i luga, o lo o tauaveina ai se tulaga e aofia ai le 20 fugalaau o se lanu lanumeamata.

O se mea taua o lenei ituaiga, o le fugalaau e faʻaalia i taimi uma, o lea la e faʻalauteleina ai le vaitau o le fugalaau. E le faigata le tausia lelei o le laau, aua e masani ona faʻaaogaina o se elemene e fausia ai le mamanu.

Vaʻalele vao

O le manulele Arapi o se isi ituaiga ituaiga o meaʻai e manaʻomia i totonu o tagata faifaatoaga fugalaau. O le fugalaau e faʻailoaina i laulaʻau lanu lauusiusi lauusiusi lauusiusi. O ponuncles e mafai ona ausia le maualuga o le 60 cm. O fugalaau o le moa e mafai ona i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe po o le kulimi.

E foliga mai o le meaola muamua o le moa

O laau toto e tupu i le afa muamua o le taumafanafana. Talu ai e le manaʻomia e le au faifaatoʻaga vao Arapi le tele o tausiga, e oʻo lava i le au faifaatoʻaga amata e manuia tele.

Arcuate moa

O le anufe lanumeamata ma le mafiafia o lau o le tolu-tafatafa foliga e masani lava mo se moa fagota. Faatasi ai ma le fugalaau fugalaau, o lenei meaola e sili ona maualuga. O lona pusa i le lautele e mafai ona oʻo i le 30 cm, o fugalaau - e oʻo i le 120 cm le maualuga.

O fugalaau o le laau o loʻo faʻaputuina i mea e le mafai ona faʻaaoga. Petals e manifinifi ma vaapiapi, paepae. E mafai ona e totoina se faifaatoaga o manu felelei i le toetoe o soo se itulagi, e aofia Siberia ma Urals. O le mea pito sili ona taua o le tuʻuina atu lea o le fale ma se nofoaga saogalemu mo le taumalulu.

Le masalosalo moa

E tusa ai ma le faʻamatalaga lautele, o le moa masalosalo o le sui pito sili lea ona manino o le ituaiga. O le mea lenei, o se laau faʻatautaia, o lona maualuga e oʻo lava i le 30 cm. O laulaau o le fugalaau e tolu tafatafa foliga, e ufiufi i se paʻu paxy paʻu. O fugalaau o le laau, lea e taua i le isi itu o le orange ornithogalum, o loo i ai se lanu moli mumu. O le ogatotonu o fugalaau e mumu, ma liliu i totonu o se lanu enaena.

Tului. O nisi e talitonu o le faifaatoaga o manufeʻai e masalosalo i se tele o totonu i totonu ole fuga togalaau. O le mea moni, e uiga i le orange orange, e tusa ai ma tausiga ile fale, e le tele ni faʻamatalaga.

E fuga mai le fuga i le tautotogo.

Toa vao

O le povi moa ua tulia i laulaau lanu meamata, o lona umi e eseese mai le 15 i le 30 senitimita. I le taimi lava e tasi, o le lautele e na o le 1 cm le fugalaau e oʻo i le afa mita le maualuga ma fuga i fulafula paepae papaʻe o loʻo i luga o le pito i luga o se vaʻa maualalo, ae e malosi le malosi.

E taʻitasi siaki taʻitasi mai le 30 i le 50 fugalaau. E faigofie le tausiga o le laau, aua e masani lava ona maua i togalaau ma togafiti fale i le tele o itulagi o le atunuu.

Faʻatoʻaga faʻapitoa

O le faifaatoʻaga o manufeʻai e faʻafeiloaʻiina, o se tasi fugalaau fugalaau e salalau i le gagana Latina. O se laʻau tele tele ma laulaʻau lanu meamata e oʻo atu i le 90 cm le umi. Ole maualuga o le alofilima ma le umi, e leai ni laulaau. O le laau e fuga mai i foliga o le taliga ma fugalaau paʻepaʻe poʻo le lanumeamata, lea e mafai ona maua i le 50 i le 300.

Faʻamasalaina pe a uma ona faʻatau i luga o le eleele

Ina ia mafai e se laau ona ola ma matagofie le mata i ona fugalaau manaia, e taua le toto saʻo.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Faʻafaʻi faʻasolosolo: faʻanofo ma tausi i le lauʻeleʻele

Ina ia totoina le faifaatoʻaga, o le a tatau ona fuafua tonu le nofoaga o lona tuputupu ae i le lumanai, taimi ma saturate le eleele ma mea aoga.

Totoina le laau e tatau ona i ai i le eleele ma se faailoilo lelei o le vai, lea e leai se mea e afaina ai. O le mea lea, e malosi le fautuaina e filifili le oneone oneone. Ina ia faʻamalosia le eleele, o loʻo iai se aofaiga o peat or humus i ai.

Faʻalogo lelei! Mo le faʻaleleia o le tafe o le susu, o le a le o se nofoaga e fai ai alavai i le pito i lalo o le totoina o pu. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaaogaina maa maʻa, o laumei laʻitiiti poʻo le piliki maʻa.

Filifiliga nofoa

O lea la, e le faigata le totoina o laau totō ma tausia i le eleele avanoa, o le filifiliga o le nofoaga mo le laau e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le tele o tiute tauave. O le filifiliga aupito sili o le a avea ma se la o le la po o le malulu, puipuia mai matagi malosi e ala i laau toto, togalaau, puipui o fale poʻo puipui.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O se laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o moa vao i lalo ole laasaga faigofie nei:

  1. O le tele o togalaau eliina, o le loloto e mafai ona ese mai le 6 i le 10 cm, e faalagolago i le tele o le pusa mo le totoina. O le mamao i le va o lua e tatau ona i ai le itiiti ifo i le 20 simita, ina ia maua ai e le laau ni avanoa mo le tuputupu ae.
  2. E tasi le sipuni ua tuu i totonu o pu taitasi.
  3. O le lua ua ufitia i le eleele palapala.
  4. Faʻasalaina le fatu.

O le totoina o laau totō e leʻo le tele o le taimi e alu ai, ae sili atu ona faʻatonuina

O le mea lea, o le totoina o se moa moa e le faigata tele.

Faʻatauga auala

Ornithogalum e mafai ona faʻalauteleina i auala eseese.

Laʻau

Rhododendron: totoina ma tausi ile eleele

O le tipiina o le faatoʻaga moa e mafai ai ona e tuputupu ae ma talavou malolosi i se taimi puupuu. Ina ia maua ni tipi, latou teliina se laau e lima-fitu-tausaga, faamama mai le palapala ma faʻagogo i le la. Ma, o le tama teine ​​puʻupuʻu ua iai aʻa ua vavae ese mai le pusa tetele. Ona pau ai lea o le latou tau i se laufanua lanu po o se vaega eleele-malulu.

Mai fatu

O le toe gaosia o faatoaga mai le fatu o se faiga e sili ona faigata ma faigata. Ae ui i lea, o nisi o faifaatoaga e nonofo i ai. O fatu ao le i luluina (pe a ma le tolu masina) e tuu i totonu o le pusaaisa mo lo latou malosi. O le luluina o loʻo faia i totonu o le faʻafefiloi o le oneone ma le paʻu ma ufiufi i se ata tifaga, e masani ona faʻamalosia. E faʻamamaina le palapala mai lea taimi i lea taimi ma se pamu moli.

E ono tulaʻi mai ma le amataga o le tautotogo. A maeʻa lena, latou te aveeseina le ata tifaga ma faatalitali seʻia oʻo ina malosi atili le malosi o aʻa. Ona totoina lea i totonu o potopoto eseese ma ola seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai.

Faamatalaga faaopoopo! I le vaevaeina o le togavao ma le taoto, e le faʻalauteleina le faifaatoaga moa.

Tausiga o togalaau

Pulu teuteu - totō ma tausi ile fanua

E pei lava o soʻo se isi aganuu, e manaʻomia e le faifaatoaga moa le tausiga lelei. Talu ai ona o le laau e le o se mea e fiafia i ai, o manulele uma e sau i lalo e fafaga, fafaga ma saunia mo le taumalulu.

Tulaga faʻatau

E manaʻomia lou suʻeina o le fugalaau e pei o le pito i luga ole palapala. E lelei le tali a le laau i le faʻaleleia o vai i le vevela o le potu.

Meaola - o se faʻatoʻaga e mafai ona ola i le taumalulu i totonu o ipu i luga o le windowsill

Ae o le tele o le palapala ile palapala, e ono afaina ai le moa.

Laʻei pito sili

E fautuaina e fafaga le laau i le tautoulu. E masani lava, e faʻaaogaina fomaʻi faʻasaina mo lenei faʻamoemoe. Afai o le palapala lea o loʻo totō ai le bulbous ua lava lona tumu i meaʻai, e mafai ona e teena le faʻasaina. O se fugalaau e aunoa ma lea mea o le a atiina ae atoatoa ma lagona lagona lelei.

I le taimi o le fuga

O le meaola moa, pe a amata ona fuga, e le manaʻomia se tausiga faapitoa. Pau lava le mea e tatau ona fai o le faʻaitiitia o le aofaʻi o mea faʻavaivai.

I le taimi malologa

A maeʻa le laau ma faʻamalo ona lau, e tatau ona tipi. E tatau ona lafoaia atoa le faʻasaga i lenei taimi.

Sauniga o le taumalulu

Afai o le faifaatoaga moa ua ola i itulagi ma se uiga lelei pe malu, e le tatau ona ufiufi mo le taumalulu.

Mo faʻamatalaga. I le sili atu o matagi afā, e fautuaina ai e ufiufi ai le ornithogalum ma lala laʻau po o laʻau malogo. Afai tatou te talanoa e uiga faapitoa i ituaiga vevela vevela, e tatau ona eliina ma tuu mo le teuina i totonu o le pulou pe siitia mo se taimi le tumau i le fale ma toto i totonu o fagu.