Fua o le gaosiga

Tuputupu ae pepino i luga o le faamalama po o le faapaologa: o mea e mataʻituina ai le paʻu oloni

O fua o le laau Pepino, o se lauolaola lanumeamata lanumeamata i le konetineta o Amerika i Saute, e pei o se kukama po o se melo pi foliga, ma tofo - suamalie suamalie.

I le taimi nei, e mafai ona tupu se paʻu e le masani ai i luga o le faamalama o le fale. Lava le iloa le auala e tausia ai mea e le masani ai i le faʻatoagaina o le aiga.

Pepino: o se faʻamatalaga o se paʻu melo

I totonu o le fale, e mafai ona e tupuina ai se laau laʻau lelei. I luga o lala o le laau ua fua mai ai fua o le pear. I totonu o le eleele vevela, e oʻo i le 1 m le maualuga. Laʻau tuputupu aʻe tele, maua mai ai vaʻalele. O le umi e tusa ma le 15 cm.

O le laau lava ia o se mea e faʻaleleia le maualuga e oʻo i le mita le maualuga.. E ui lava i le fuaina o fua o le fua, o lenei laau e sau mai le aiga o Solanaceae, e aofia ai pepa, eggplants ma tamato.

O le mea lea, o laulaau e foliga tutusa ma laʻau pepa lapopoa, o mea e le o iai - i luga o lanu lanu o le pateta (e tusa ma le 20 fasi vaega i luga o le tasi lala). Ina ia tofo, o fua na gaoia uma le suamalie o se fagu paʻu ma se faʻi mai i le manogi.

E te iloa? 93% o fualaʻau papi matutua o vai. O isi mea e aoga ai gaʻo. O le mea lea, e fautuaina e le au fai meaʻai fualaau aina lenei fua i tagata o loʻo i ai faafitauli ma le mamafa o le mamafa.

I le faagasologa o le matua, o fua e maua mai le samasama po o le kulimi kulimi, teuteuina i le lilac longitudinal, enaena, lanu po o lanu lanumeamata. O le fua o fualaau aina i totonu o se ipu e eseese i le mamafa mai le 200 i le 700 g.

O fualaau e tipi ua i ai le meli-lanu samasama poʻo le lanu enaena ma se uila piniki. O le kulimi o le melo e matua le mafaamatalaina le fiafia. O fualaau fatu fua o fua moni.

E lua ituaiga e masani ona taatele i la matou eria: "Ramses" ma le "Consuelo".

Muamua ei ai mea nei:

  • sili atu le tetee atu i mea moni i fafo;
  • fua lelei;
  • vave amataina o fua o le pear-yellow-lanu moana ma se paolo paolo.

Consuelo e sili atu lona tofo mo le melonini. O lanu samasama lanumoana e tupu aʻe i ni pipisi lelac. Ae o lenei ituaiga e le mafai ona taofia suiga i le vevela ma le susu. O ituaiga uma e lua e fesuisuiaʻi mo le ola i totonu.

A fua le fua, e liu samasama poʻo le kulimi, e iai le lanu violē, enaena, lanu po o lanu meamata. Fua o fualaau - mai le 200 i le 700 g O le meli-lanu samasama poo le piniki-lanu enaena e sili ona suamalie, e iai lona tofo suamalie.

Solanaceae o se faleteuoloa o vitamini C, B1, PP, carotene, iron, pectin. Aʻo le i ai fua, e manaʻomia e fufulu le paʻu i fafo.

Tulaga manaomia mo le tuputupu aʻe o le pepino i totonu o le fale

Faʻataʻitaʻiga e tusa ma le 25 ituaiga o lenei laau. Mo le tuputupu ae i luga o le faamalama o le fale e tatau ona e fatuina ni tulaga sili ona lelei mo le tuputupu ae ma le atinaʻe o pepino:

  • maua se maualuga maualuga o le susu;
  • mataʻituina le lelei o le vevela i taimi eseese o le aso.

O le tuputupu ae o lenei fua e le masani ai e mafai ona avea ma se mea moni. O le laau e sili atu ona fua i se siosiomaga malulu. Ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se tulaga lamatia o fua o le a le fua ma e le maua ai le mamafa.

O le a aoga mo oe le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona ola lelei ma tausia pepino i le fale.

Malamalama mo le tuputupu ae o le tino i totonu o se ulo

I le pepino, pe a uma le vaiaso pe lua, pe a tupu aʻe i le fale, aʻa mai aʻa. I le taimi lea, o se vaa e faʻapipiʻi mea e tuʻuina i lalo o le malamalama masani mo le faʻavelaina o le afi i luma o le fausiaina o cotyledons.

O le masina mulimuli ane, o le fafagaina o le fafaga e faasolosolo malie lava i le 14 itula i le aso. E latalata i le amataga o le tautotogo, o le laau ua siitia atu i le masani masani o le aso, e aunoa ma le faaaogaina o le moli.

Fofo o le ea ma le vevela

O tulaga aupito sili ona lelei mo le faʻamamaina o le tamaititi e oʻo i le 90%. O lenei faailo e mafai ona tuʻuina i totonu o se kativa poʻo totonu o se fagu i lalo o se ata tifaga, tioata poʻo le paʻu palasitika.

E aoga tele le faʻatinoina o le potu malolo.. O le a le gata ina fesoasoani i le lelei o le palotaina o le tuputupu ae o vao, ae o le a laveaiina ai laau mai faamaʻi.

Manaomia o le eleele

"Moli kukumba" sili i se eleele lafulemu lelei ma se tulaga le paleni o le elemene. Filifili se malamalama, susu ma le manava manava e aunoa ma se sili atu o le vevela mo le totoina o fatu i totonu o ipu o fale.

E fautuaina e le au fai togafitiga le togafitia o le eleele ma se maliega i luma o le faiga o le togi.

Auala e toto ai pepino i le fale

I totonu o la tatou tau vevela e le o taimi uma e maua mai ai ni fatu maualuga.. E masani lava o latou matua. O fai togalaau atamai e faapea mai pepino, pe a tupu mai fatu, e fua mai mulimuli ane nai lo le totoina mai i le oti i le fale. Afai e totoina le seleselega i le faaiuga o le taumalulu, ona oʻo lea i le faaiuga o le taumafanafana e mafai ona e maua muamua pearsi muamua ma le tolo.

I le fale, e mafai foi ona e totoina laau totō e pei o muso, mea manogi, lemoni, oregano, lemonimonimo, jasmine, mandarin, pasili, cardamom, togafiti.

Totoina o fatu pepino

E totoina fatu i le faaiuga o le tau o le tautoulu. Ma, ao lei oʻo i le vevela muamua o le tautotogo, ua uma ona malosi le totogo ma o le a saunia mo le ovary o fua muamua. O fatu e ola leaga i le eleele. Mo le germination, e sili atu le tuʻuina i luga o le pepa malulu susu poʻo pepa tapaa, o loʻo i ai le sili ona lelei o le umiaina o vai.

O le totoina o mea i luga o se pepa pepa o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa papaʻu poʻo se palasitika e aloese ai mai le faʻavaveina o le susu. Mo le germination e faʻaaoga Petri ipu poʻo ipu laiti faʻatasi ai ma faʻavaa. Nai lo o le pepa, e mafai ona e faʻaogaina ni mea faʻalanu.

O le vaa e ufiufi i se ata masani masani poʻo se afifi. Sela uamea e ufitia i tioata. Ona tuu ai lea i se mea pogisa seia oʻo i le mama muamua. Pepa pe tutusa susu i le vai i aso uma e tolu. O le taimi lava e faʻamalamalamaina ai muamua fatu, e mafai ona faʻafeiloaʻi le pusa i se mea manaia (o le tulaga o le vevela e le maualalo ifo nai lo le 24 + ... ... +26 ° C. O le totogo e ola pe a uma ona tatala uma le cotyledons.

O tagata faʻatau togafiti poto latou te iloa mealilo o le auala e ola ai se tamaʻi fualaau suamalie e maua mai fatu na maua mai fua fua. E taua le faʻamautinoa o le "pear" e le o vavaeeseina i lona tino - e tumau pea le lamatiaga o fatu e le totogo. Ina ia aloese mai se tulaga lamatia, e sili atu le lelei o le faatauina o mea totō e saunia i le faleoloa. Pe a faʻatau, latou te fiafia i fatu o le lanu saʻo ma lanu o le fausaga.

Pepino oti

O le gaosia fua o le pepino na maua ai lona lauiloa ona o le tuputupu ae o le tuputupu ae o vine. O le gaosia o pepe pepino e mafua ai le tele o faigata. E sili atu ona faigofie le aʻafia o le laititi.

"Tamaiti" i le aso lona tolu o le a leai ni aʻa. Pyschopes mai le uterine pepino e aʻafia i le eleele paʻu i Fepuari. O fale faʻapitoa masina e teuina ai uiga uma o se ituaiga mea eseese. Latou te fuga ma fua mai, aʻo leʻi oʻo i le taimi o fatu fatu.

I le faaiuga o Fepuari, e vavae ese ma le vaʻaia laasaga ma totoina i le malamalama. E tatau ona vave saunia oe lava mo le mea moni o le vao o le melonini o pepino melon pear o le a tupu lemu e pei lava o tulafono uma o le galueaina.

E faʻapefea ona tausia le pepino fale

Pipi faʻapipiʻi e iai ni laʻau faʻafeolola i luga o faamalama o faamalama i saute o se fale mautotogi poʻo se fale. Faaeteete i le tele o vaiinu. E taua le faatumauina o le vevela e manaʻomia i le ao ma le po. A oʻo i le manava, e mafai e le laau ona faʻamaeʻaina ana ovaries o fua o le vao i le lumanaʻi.

E taua! I le tele o le faʻaleleia o laau totō o loʻo ola malie lemu. O pi o le a latou tausia lenei mea i fafo pe a tulaʻi atu i le fale o le taumafanafana.

Ua totoina e le laau aemaise lava ni mea tetele. Mai lea taimi i lea taimi, atonu latou te momotu e aunoa ma le lagolagoina o latou lava mamafa. E tatau ona i ai le taimi e nonoa ai pusi o le pepino i le pito i luga o le ogaumu i totonu o le ulo - o se tasi lea o auala autu o le tausiga.

Fafaga pepino

Faʻasaʻu le vao pe a mumu le ipu. Ina ia faʻaitiitia le numera o vai ma le puipuiga mai vao leaga, o le palapala i lalo o le aʻa e mulimulitaʻi ma le pala. E fiafia Pepino e faʻafefe suavai i le fale.

E faʻafefea ona faʻafefiloi paʻu oloni

I lalo o le eliina o pala mulled mullein (1:10) ma le mineral fertilizers. 7 aso talu ona tulaʻi mai le vao, o le vaega o loʻo i luga o le eleele ua fafagaina i se vaifofo o loʻo maua i totonu o microelements:

  • "Appin";
  • "Zircon";
  • "Faailoga".
O le "faagasologa o mea taumafa" e toe faia i aso uma e 10. E fautuaina e fafaga vave le aganuu pe a uma ona fafaga.

Pepino togavao

Mo le faʻavaeina o se pale matagofie e usitaia tulafono nei:

  1. Faatasi ai ma le malosi o le tuputupu ae o vao, o lo latou faavae ua fusifusia i luga o pa laau poo palasitika.
  2. O se laau e matua tupu fua e manaomia ai le aveeseina i taimi o le "sitepu". Afai e le faia lenei mea, o fua o le a faia ma se tuai.
  3. Mo le tuʻuina atu i se faʻataʻitaʻiga mamalu saʻo, faʻaaoga se tipi. O le filifiliga sili mo le teuina o se togavao o le fetaui lea i lalo o foliga o se laau.

E te iloa? O tagata uma o loʻo nonofo i Sasaʻe latou te iloa pe o le a le pepino ma le auala e ola ai i le fale. Mo le faaIapani faaonaponei, o le fua o fualaau e pei o pearima o se meaalofa sili ona fiafia i ai. E masani ona afifi i pepa ma faataatia i totonu o se atigipusa meaalofa ua nonoa i se lipine.

Mo se tagata matua petain bush, o le le lava o lau lau matutua o le a le afaina ai, ae a le o lea - o le a fesoasoani i le faʻamalosia lelei. O le mea e maofa ai, o Niu Sila, o Ausetalia ma saienitisi faʻataʻitaʻi e maua ni ituaiga fou o lenei fale i tulaga falesuesue o aso nei. E fesoasoani lenei mea ia i latou e aʻoaʻo atili ai pe faʻapefea ona totoina fualaau suamalie matagofie mo le tuʻuina atu i isi atunuu.

O faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi meaʻai i totonu o le ipu pepino

Tagata faʻatoʻaga i totonu o le atunuʻu seia oʻo mai i lenei taimi e leʻi maua ai se faʻavasegaga atoatoa o meaola faalafua ma faʻamaʻi mo lenei laau e le masani ai. I le tele o atunuu, o le pepino o se mealilo i le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi: e toʻatele tagata e le iloa pe o le a.

O matou tagata nofo i le mafanafana ua latou iloa nisi ituaiga o meaola faalafua lea e aʻafia ai faʻamatalaga uterine i le taumalulu:

  • vaʻavave mite;
  • paʻepaʻe;
  • Aphid green peach poʻo le melonini.
O le pepino e faʻasalalau i nofoaga nofomau e togafitia i sauniuniga aʻo leʻi i ai se faʻasologa tuusao mo le suʻeina. I lo tatou atunuu, e leai ni fualaau faasaina ua aloaia aloaia mo togafitiga ma le puipuia o pepino mai meaola faalafua. Mo lenei mafuaʻaga, o iniseti vailaʻau ma fomaʻi talafeagai e faʻatatau mo tamato ma fualaʻau..

E taua! Ua matauina e le au atamamai le faateleina o le tulaga lamatia o meaola ua taua i luga i le maualuga o le aoina o fualaau o fualaau faasaina mo le gaosia o isi fualaau suamalie. Faʻagasolo se tasi o aʻa i le vaifofo ua filifilia e aloese ai mai le soona inu.

E fetaui i le tuufaatasiga e mafai ona e saunia se fofo lautele mo le faatamaia o meaola faalafua oi luga. E taua tele le faʻatulagaina o se faʻataʻitaʻiga ao leʻi faʻagasolo atu le paluga o totonu o le potu. O sauniuniga e leai se manogi manaia, lea e teuina mo se taimi umi i luga o lala ma le ogaumu o le vao ma le pito i luga o palapala.

Faʻalogo tutusa - faʻasalaga poʻo faʻasalaga faʻavae e faʻavae i luga o marigolds, yarrow, tapaa, tapaa, sipisi, keke. O togafitiga faʻaleaganuʻu faʻapitoa mo le faʻaleagaina o meaʻai faʻamaʻi i le taumafanafana. Lafoaina laau i vaitaimi o le 5-7 aso.

O le mea aupito sili ona leaga le totoina o masini i ipu o fale o le toilalo lea o le vae uliuli. E afua mai ona o le le faʻavaveina o le vai. O le eleele faʻamalieina o se nofoaga e sili ona fiafia mo siama e mafua ai le fesuiaʻi o le aʻa o fugalaau ma togalaau teuteu. Faʻapena foi i le fale, Solanum muricatum e afaina mai le phytophthora.

Laʻau i totonu o ipu o loʻo aʻafia i nisi o faʻamaʻi e iloa ai pelo mani ma isi ituaiga o po. I se tulaga e le masani ai, o paʻu e afaina i le paʻu apamemea. I le faaopoopo atu i le leaga na faia i le vaega lanumeamata, e le faatagaina e le siama le pepino e atiaʻe ona fua masani. E taua tele le faʻafefe o le afaina i le taimi o le gaosia o le pepino ina ia le aʻafia i isi fale o loʻo latalata i le fale.

Le seleseleina o pepino fale

O fua na aina i totonu o le lua masina talu mai le fausiaina o inflorescences. Loto, latou te maua le vaivai. Laʻau eleelea "fuamini fua" i totonu o se potu susulu i le vevela o le potu ma luga foi o le fata o le pusaaisa.

O fualaau suamalie e suamalie tele ma faʻaleleia ai meatotino, faʻavavevave le fia inu. Afai ua e tuai i le seleseleina o pepino, o le ae iloa ai le ituaiga o togafiti poto. O fualaau vine e sili atu i luga o le a le fiafia ia te oe i le mea o loʻo faʻamoemoeina ma e matua leai lava se meaʻai.

E taua! E tusa lava pe vaeluaina "pears" matutua, e le mafai ona pala mo se taimi umi.
O le pulu melonini ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga o se fualaau ese poʻo se mea e gaosia mo salakeke. Ua malulu, mago ma faasaoina. Saunia ni mea sili ona lelei ma fualaau. O le pulega sili ona lelei mo le teuina o fualaau aina e mai le +4 i le +5 tikeri mo le ono i le sefulu vaiaso, ma le amanaia o uiga o se ituaiga faapitoa.

I le tautotogo, e tatau ona totoina se laau laʻau e leai ni fualaau i totonu o se potoa telē ma tupu aʻe i totonu o se lauʻeleʻele mo nisi seleselega mai ia Novema i le Tausaga Fou. Pepino e aunoa ma le faʻamaonia e tuʻuina atu ni tulaga malolo pe a fai o le togavao otklodonosil. O le aʻa ma le palealii o le laau ua tipiina i totonu o le tolu kuata ma tuu i totonu o se potu pogisa, malulu ma lelei le lua mo le 2 masina. O le faʻaaliga sili ona lelei i le taimi e tasi o le + 5 ... + 10 tikeri. E taua le taofia o le vevela tele o le ea. A maeʻa se taimi, e faʻafeiloaʻi i totonu o fagu ni meaʻai e fai i le fale e pei o ni paʻu.

I le mulimuli ai i nei fautuaga, e faigofie lava ona e tupu fualaau aina ma faamalie ai oe lava ma e pele ia te oe ma le tofoina o lona tino manava, e oo lava i le taumalulu faigata.