Apple laau

Faamaumauga o le manuia o le galueaina o le apu "Siamupini"

O ituaiga o meaola a le Apple e mafua mai i lona gaosiga ma le tofoina na manumalo ai i le manumalo moni i totonu o le aufaatoaga Europa. O lenei ituaiga e manatu i ai le toatele e avea o se filifiliga lelei mo le gaosiga faapisinisi. I le faaopoopo atu i ai, e faʻapitoa ai ona tuʻufaʻatasia le tulaga faigofie o le faʻatoʻaga ma tulaga maualuga. E faʻapefea ona totoina se ituaiga i lau lava eria, o le faʻaogaina o le totoina ma le tausiga, o mealilo o tagata tomai faapitoa e uiga i le teuteuina ma le taofiofi o meaola - o le a tatou faʻamatalaina atili nei mea uma.

Tala faasolopito

O le "Champion" na faia i le 1970 e le au Toma i le Faʻataʻitaʻiga i Golovousy. I totonu o le fatu o le ituaiga o le seti o matua - Golden Delicious ma Rennet Orange Cox. O le aufaʻatau Europa o le apu o le apu na viia ai le lelei o le toto fou, ma e lei pine ae amata ona le gata i Czech Republic ma Polani, ae i Europa atoa.

O le manaia o lanu o fualaau aina na tosina ai tagata faatau, ma mafua ai le le mautonu, ma o le tofo na fiafia e faavavau. O le mea moni o se manumalo o faifaatoaga. O a latou galuega na tauvaga lelei i itu uma ma isi ituaiga.

E te iloa? I le lalolagi, o le taitai i le gaosiga o le apu o Saina, o le nofoaga lona lua na aveina e le Iunaite Setete o Amerika. I Europa, na alu le championhip i Polani.
Toe faia le manuia o saienitisi Czech na taumafai i le tele o taimi faifaatoaga ma faifaatoaga a Polish. O se taunuuga oa latou taumafaiga faʻamalosi, na faia ai kolisi: o apu "Champion Arno" ma "Renault Champion" (1992), eseesega tatou te nonofo i lalo.

Sa amata foi ona totoina e le au fai togalaau i Ukrainia le ituaiga: mo le taimi muamua, sa tofotofoina se ituaiga i le sone steppe. E tusa ai ma tagata atamamai, o le laau o le Champion o loʻo i ai le faʻamoemoe i le vaega o Carpathian, i sisifo i le steppe ma le vaomatua-steppe, lea e tupu ai i tulaga tau fesuiaiga latalata i ona aiga.

Faʻavae vasega

O le mealilo autū o le manuia o le apu o le "Champion" i le maualuga-gauaʻi ma le fiafia, e pei ona faamatalaina i faʻamatalaga faʻatautaia o le ituaiga, faʻapea foʻi ma ata ma iloiloga o faifaatoaga. Tagata faʻatau e pei o le faʻamautuina o fua, fualaau faʻamalosi ma faigofie o le tausiga.O le seleselega muamua e mafai ona maua mai i le tolu tausaga. E le gata i lea, o le tofo ma le ata vaaia o fua tetele, lea e mafai ona teuina i totonu o le potu mo le ono masina, e fiafia ai. E le manaomia e laau ni mea faaopoopo mo le galueaiina, e puipuia i le paʻu ma le paʻu palapala.

E taua! E le fautuaina ia pi ina ia teuina i le vaega tutusa ma isi fualaau aina ma fua. O le mea moni o le faʻasaʻoina lea o se mea gaosi - ethylene, lea e faʻaleleia le faagasologa o fua o fualaau aina uma: pateta ma kāloti e amata ona totogo ma vevela, ma apu e le toe ola.
Masalo o le vailaʻau e mafai ona manatu lelei e lelei atoatoa pe a fai e le o lona vaivaiga i luma o pathogens o le vevela ma le vevela. Naʻo le pau lea o le faʻaaliga na le amanaiaina e le au faifaatoʻaga. Ae o le usitai lelei i tekinolosi taufaatoaga ma fuafuaga e puipuia vave ai, o lenei toe foi mai e le o se mea e lamatia ai le seleselega i le lumanai ma lau togalaau.

Laʻau faʻamatalaga

O laau Apple o le "Champion" e faʻailoaina i le pupuu, le pale palelelei, e pei ona faaalia i le ata, ma le maualalo o lala, lea e masani ai mo faʻamatalaga o ituaiga eseese. E vave ona atiaʻe faʻamalosi aʻo leʻi amataina e le laau le fua o le fualaau aina, o lona uiga o le tuputupu ae e telegese lemu.

Siaki ituaiga eseese o laau o le apu e ola ai i vaega eseese: Urals, Siberia, le Moscow, le North-West.

O le ogalaau e le o le vafiafia, e ufiufi i le paʻu paʻu enaena. O lala o selu e faʻapitoa ona atiaʻe, faʻatonu agai i luga, alu i le maualuga o le 50 tikeri. E manaomia e le Apple laau se malamalama pe a teuteu, ona o le tuputupu ae fou e foliga mai e le mafai ona pasi. O le mea lea, o le lauulu lauulu e le mafaamatalaina ua afaina i le leai o fua. O aʻa i luga o le laau e matua nofouta i suiga i le vevela. I le aso muamua mafanafana o aso ua latou sauniuni e atiaʻe.

Ua fausia faatasi inflorescences. Tatala Bud i Me. O le pollen e umi ona mafai ona gafatia. A aunoa ma le gaioiga a tagata e felafoaʻi tuaoi, e mafai e le laau ona fai le pollinate, e oo atu i le 30% o le fua. Zelenushki ua noatia i lala uma ma e oo lava i luga o le ogalaau.

E te iloa? I luga o le Lalolagi paneta, o isi fualaau aina uma o le apu. O le totoina o lenei fualaau aina, e tusa ai ma saienitisi, e nofo 5 miliona hectares.

O le fusi o le "Champion Renault" e ese mai le apu a le tina ma le malosi e tetee atu i tulaga taumalulu ma le paʻu paʻu, a leai, o la latou faamatalaga e foliga tutusa. O ona fua e sili atu ona susulu ma sili ona suamalie, e sili mamao atu nai lo le punavai autu i le tofo ma foliga vaaia. Faʻapotopoto i latou ia Setema, ma amata ona faʻaaoga pe a uma le masina. I le avea ai o se faʻasoa mo le faapipiiina o le "Champion Arno" sa auauna atu i le 54-118. O ia ituaiga o meaola e aʻafia i se taimi puupuu ma vave vave ona tutupu le vao. Toto matutua e oʻo atu i le tolu mita le maualuga. Latou te atiina ae se aʻa malosi, lea e le tele ni fualaau aina, e mautinoa ai le mautinoa ma le tumau i matagi malosi. O ia apu o le a le manaʻomia ona nonoa i pine.

Fualaau Faʻamatalaga

O fua o le "Champion" ma ona tiolo e matua manaia i foliga vaaia.

Muamua, o lo latou lapopoa e fiafia: i le averesi, e tasi le apu e mai le 150 i le 200 g. O nei mea uma e saʻo lelei.

E te iloa? Afai e te filifilia ni fatu mai le tasi apu ma totō le selau o laau toto, o le a tupu tele lava.
Lona lua, o le mumu mumu e susulu i luga o se paʻu manifinifi ma ni lalaga paʻepaʻe paʻepaʻe. I le taimi o le seleselega o apu mo le seleselega, e le mafai ona vaaia i luga o le lanu lanumeamata-lanu samasama, ma pe a taoto ia apu mo sina taimi, ua ufitia uma lava i le lanu moli-lanu violē. "Champion Arno" e iloga i se lanu lanu matagofie, lea o loʻo i ai i totonu o le fuga vine e toetoe lava o le mea atoa. O apples of clone Renault Champion o loʻo i fafo atu o redder ma suamalie.

Lona tolu, o le suamalie-suamalie o le sua o apu o le a faia ai se lagona faapitoa i tagata faatau. E tusa ai ma uiga o le tofo, na tuʻuina atu le vailaʻau 4.7 i luga o le 5 mafai. O o latou tino o se lanu moli suamalie, o le manogi pala, suamalie ma manogi.

Tuuina atu

Apple "Champion" e iloga i le fua faʻatoʻa ma le agalelei: mo sina gaioiga itiiti, o le a faʻafetai le vailaʻau i le faʻatoʻaga mo fua tetele ma maualuga. Ma le isi, e le tatau ona faʻatali mo le tele o tausaga seʻia oo atu le laau i le taimi o fualaau aina. E amata ona amataina le gutu o Apple i le 2-3 tausaga o le soifua, ma o le lima tausaga o tausaga taʻitasi e maua ai le 20 kilokalama o le seleselega taʻitasi.

O le faigata o le taumalulu

Vaʻavaʻai laau "Champion" le tau malulu, ae o tamaʻitaʻi talavou e manaʻomia se fale malulu. E tusa ai ma tagata atamamai, o le variva o loʻo i ai le mamafa o le taumalulu. I se tau malulu malulu, e matua faigata lava ona tupu se ituaiga ituaiga. O ona sui e mafai ona faigofie ona faʻafeiloaʻi fulufulu pupuu i le 15-18 ° C. Ma o laau laiti e ufiufi lala ma mulch pristvolny liʻo tusa lava pe i ai ni fulu ninii.

E taua! I lalo o le apu e pei o se mulch e le manaomia le faʻaoga o le coniferous sawdust ma isi mea e fesoasoani i le faʻamaʻiina o le eleele. Pe a mulumulu le pristvolny circles, ia sola ese mai le laau 10 cm, ina ia oʻo i le taimi o le faʻaleagaina o le vailaau faʻapala o pathogenic bacteria ma spounga spores e le afaina ai le ogalaau.

Filifili sili ona lelei

Apple "Champion" e faigofie lava ona vavaeese ai le tagata lava ia. Ae i lenei tulaga, o le pasene o le fausia o le ovary o le a maualalo. E fautuaina e le au atinaʻe le totoina o fua i totonu o se pitonuu manuia ma ituaiga: "Idared", "Teremok", "Lobo", "James Grieve", "Florina", "Priam". I totonu o le togalaau ua fautuaina ai i latou e vavalalata.

Faaaogaina o

O fua o lenei ituaiga e matua lelei lava le fou. Latou te fetaui mo femalagaaiga umi, saogalemu lelei i le teuina. O le tele o taimi latou te matutua ai mo ia faamoemoega. Ma le isi, apu e mafai ona faʻaaoga mo le sauniuniga o meaʻai ma fale inu.

Filifiliga o fualaau: fautuaga

Malosi malosi totoga - o le ki i le atinaʻe manuia o apu i le sefulu tausaga muamua. O le mea lea, pe a faʻatau se fatu laau, e taua le mataʻituina ma le totoʻa vaega uma, siaki le fou o aʻa ma fafie.

E taua! Mo le manuia o femalagaaiga umi o le faatauina mai o laau, o aʻa ua afifiina i se ie susū ma tuu i totonu o se pusa paʻu. O lālā e fai siʻosiʻusi i le ogalaau. Afai e le fuafuaina le totoina i le taimi lava e faʻatau ai, e tatau ona tuu le laau i le aʻa o le pusa ma se eleele susu.
Ua fautuaina e le au fai togalaau togafiti:

  1. Fai se faʻatauga i nofoaga faʻapitoa faʻatoʻaga ma fale tausimai.
  2. Suʻe le aʻa. O ona faagasologa e tatau ona mamana ma ola maloloina e aunoa ma ni afaina, o ni mea pogisa, pala, moli po o isi mea na faaleagaina. Faʻalogo foi i le tulaga masani o aʻa. Ia mautinoa latou te le matutu. Ina ia faia lenei mea, ia faia se mea laiti i luga o soo se mata. O laupapa fou ua faaalia e faailoa ai le lelei o le fatu.
  3. Iloilo le tulaga o le ogalaau ma le nofoaga o lona suiga i le aʻa. I fafo, o le fatuga lelei e oʻo i le afa mita le maualuga. Toa maualuga maualuga o aʻafiaga e leai se aʻa ma na o le foliga muamua e foliga mai o se ofo sili ona aoga. O le mea moni, latou te nonofo mo se taimi umi e aunoa ma le tuputupu ae ma ua aʻafia i le aʻafia.
  4. Faitau le lala skeletal. E tatau ona tusa ma le lima oi latou i luga o le apu taumatau.
  5. Afai e faʻatau i le tau o le tautoulu, e faʻaaogaina laulaau i luga o fualaau, ma o aʻa, e tusa lava po o le a le taimi e faʻatau ai, e togafitia i le mash massage ina ia latou le faʻamago.

Lapataʻi laufanua

O nisi o amataga o togalaau ma togalaau aina e mautinoa lava mo le lelei o fualaau aina e lava lea e faia ai le filifiliga sao o ituaiga apu ma maua se fatuga maloloina. I le taimi lava e tasi, latou te atofaina se vaega tele lava i le faʻaleleia o le faʻaleleia o le fanua, ma manatu e na o le talafeagai lava le galue e tusa ai ma le fuafuaga faʻapitoa. I le faʻaaogaina o le poto masani ia i latou o latou, i o latou lava aafiaga, faʻamaonia le pepelo o ia talitonuga, mafaufau i le autu o le totoina o apu apu.

Taimi sili ona lelei

I a tatou latitudes, e taatele le totoina o fua o laau e totoina i le tautotogo ma le autumn, pe a mafanafana i fafo, ae o le la e le malosi e pei o le taumafanafana. Afai e te aʻaina le apu i le tautotogo, i le taumalulu o le a atiina ae aʻa malolosi, o le a sili atu le malosi o le ogalaau, ma o le a suia i le maualalo o le vevela. I lenei tulaga, e fautuaina le lauʻeleʻele i vaiaso mulimuli o Aperila, pe a maeʻa le mafanafana o le eleele, ma faʻafefe ai le malulu o le tau.

E te iloa? O le vaega lona fa o apu o le ea, o le mafuaaga lea latou te le malelemo ai i le vai.

Naʻo le toe foʻi mai o lenei vaitau o le manaʻoga lea ia faʻamaluluina pea le laau. Aʻo le i totoina, o loʻo totoe le aʻa mo se aso i totonu o se pusa i vai ina ia tumu i le susu, ma i le faagasologa o le aʻa seia oʻo i le tau, e faʻafeinu ai pea ina ia le mafai ai e le apu mago ma ola i le tau malulu. I le tulaga o le totoina o le autumn, o le a maua e le laau le taimi e maua ai se mausali mausali i totonu o le eleele ma o le a tutupu aʻa i le malulu. A maeʻa le taumalulu, o nei laau e tutupu vave. O le mea autu - ia i ai le taimi e totoina ai i ni nai vaiaso ao lumanaʻi le tau malulu. O ia ituaiga mea e le manaʻomia ona faʻafeinu, ona o le tau o le tau e fesoasoani i le paʻu ma le malulu, lea e taua mo talavou e leʻi mauaa aʻa. O le vaitaimi aupito sili ona lelei o lo latou tulaueleele o le lua sefulu lua tausaga o Oketopa.

Ua fuafuaina e le au atamamai e toto, e fuafua i tausaga o apu. Mo se faʻataʻitaʻiga fualaau, e oʻo atu i le 2 tausaga, aʻa i le tautotogo, ma sili atu le matutua i le tautoulu. Afai e tatau ai, o laau tuai ua totoina i se tulaga lautele i le taumalulu. Eseese "Champion" e talafeagai mo le tautotogo ma le totoina o le tautotogo. O le mea lea, fuafua le faʻavae e faʻavae i le faʻamafanafanaga a le tagata

Laufanua o le lauʻeleʻele

A filifilia se nofoaga mo le fuafuaina o le totoina o le Mamanu, e taua le amanaia o le moli, ona o le apu e le fiafia i le paolo ma le la. Latou te maua le toʻa i le eria e faʻasalalauina le malamalama, i le mea e leai ni matagi mamao ma ni faʻataʻitaʻiga. E tatau foi ona e aloese mai eleele maualalo, lea e masani ona fofo ai le ea malulu - i ia tulaga, o le laau o le a fano i maʻi tumau ma siama.

O le paleni-ogatotonu o le pale o le tuputupu ae o le ituaiga e le faia ai le malu mo isi laau i totonu o le togalaau, o le mea lea e sologa lelei ai ma isi fualaau aina suamalie. Ae e sili atu le tuʻuina o le apu i totonu o uso oeo le a saofagā i le pa'ōina o fugalaau.

E te iloa? I totonu o se apu o le lapopoa e oo atu i le 80 kilokalo.
O le isi itu e iloa ai le nofoaga o le ituaiga o loʻo lata i le vai. I luga o le saite o loʻo e fuafua e toto ai apu, e le tatau ona latalata ile 2 mita mai le eleele. O nei fualaau aina e le talia ai eleele palapala, o lea taofi lau filifiliga i luga o se moli, eleele paleni, ese mai eleele papa ma eleele. Aʻo le i amataina le totoina o mea e manaʻomia mo le taimi umi o le nofoaga ua filifilia, lea e amata ile 3-4 vaiaso. I le laasaga sauniuni, o le mea muamua lava e fai o le eliina o le 70 centimita o le lua ma le 1 mita. Afai e le tele na aʻa o le fatu, e ono itiiti le pu.

O le pito i luga o le meaʻai paleni (e tusa ma le 5-7 o uluai shoons bayonets) ua aveesea i le tasi itu, ma le pito i lalo - i le isi itu. O le pito i lalo o le lua o loʻo faʻataʻavaleina i le uamea tele poʻo piliki malepe; o le pito i luga e tumu i le faʻafefiloi o le eleele mai vaega tutusa o peat, humus, compost ma le mea mai le uluaʻi ata.

O nisi tagata atamamai e fautua e faatumu le pu i le eleele sauniuni i le pito i luga, ma faamalamalama atu o le totoina o fatuga e le mafai ona i ai i totonu o se taotoga o le a aoina ai pea e le vai, faateleina ai le lamatia o le pala. Mai le pito i luga o le pu e ufiufi i le polyethylene, faʻamaonia ona pito, ma faʻatali mo le taimi e tulaʻi mai ai. A o faagasolo lenei vaitau, o le lalolagi e mafanafana, ma o le microclimate e tatau ai mo le laau o le a faia i totonu.

Faʻagasologa ma le faʻaleleia o fuafuaga

O le mea sese sili ona masani a le tele o fai togalaau, o le faatauina lea o se fatu lelei e talafeagai mo le totoina, latou te le toe siakiina aʻo lei eli i totonu o le eleele. E oo lava mo se aso, aʻo aʻa i totonu o se atigi pusa i vai na faʻaputuina ai le susu, e mafai ona faʻaalia i luga o le gasologa mea e faʻaaogaina ma faʻamago. O le mea lea, e taua le toe suʻesuʻeina o le aʻa ao le i totoina, pe afai e tatau ai, ia aveese uma le pala mataʻutia ma ia faia i se mash mash (pe ana fai e lei faia muamua). A maeʻa uma manipisi, o le aʻa o loʻo tuʻuina ma le faʻaeteete i le pito i lalo o le lua, faʻasaʻo ma faʻafeinu. Ona fufuluina lea o le palapala mai le faaputuga afu afu ma faapipii ma le totoa. O nisi tagata fai togalaau latou te fautuaina le luluina atoa o le ogaumu e faatumu ai le vavao i le va o aʻa, a leai o le laau e tatutu.

O le faʻapipiʻiina o le fatuina o loʻo faia i se auala e oʻo atu ai le ū o le lima i le 4-5 inisi le maualuga i luga o le palapala. A le o lea, i le faʻalauteleina o le faʻataʻitaʻiga, o le a fua mai e le laau se seleselega leaga, ma i se maualuga maualuga o le a mamae ai. I fale tausimai, e masani lava pe a totoina laau apu, e sasaa ai se tamai faaputuga i le itu o le fesuiaiga o le ogalaau i le aʻa. O lenei faʻasologa e maua ai vai i le taimi o le faʻamamaina o taualumaga. O le mamao i le va o laau e tatau ona 1.5 mita, ma i le va o laina e tatau ona oʻo i le 4 m.

E te iloa? O le apu matua i luga o le paneta i aso nei e tupu i Manhattan. Na totoina i le mamao e 1647 e le fai togalaau Amerika o Peter Stewensant. O le mea e ofo ai, e ui lava i le mea moni e le o ola nei laau oona i le sili atu i le 50 tausaga, ae o loo faaauau pea ona fua mai lenei vaega toto.

Totoina

O tulafono autu e tatau ona mataituina e le aufaifaatoaga pe a faʻaleleia laau o le aʻai e faʻaogaina ai laau, laeiina masani, mulutuli, faʻamalo ma veleina le eleele i ogalaau, faʻapea foʻi le saʻo pale paleni ma togafitiga e puipuia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O mea e te manaʻomia e tuʻuina atu ai le "siamupini", ma le auala e fai sao ai, sei o tatou tilotilo atili i auiliiliga.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

E oo lava i ituaiga e sili ona tetee ma le sese o auala faifaatoaga e faigofie ona maua i maʻi ma gasegase. O le mea lea, o tagata tomai faapitoa e puipuia tagata talitonu latou te talitonu o loʻo tutupu fua laau. Ae afai e tatau ona e toe faʻaaogaina le aganuʻu o le faʻaleagaina o le parasite, faʻaaoga le fualaau faasaina "Chom". O le tali mai le cytosporosis, paʻu ma le paʻu manogi ua saunia e ala i le soloia 40 g o le oloa i se pakete vai. O le fufuluina o meaʻai e faia i le taimi o le vavao. Ma le faʻapalapalaina foi i le copper sulphate (50 g i le 10 l) le suavai, lea e faia i le taimi o le pa, o le a sau i le laveai. I le avea ai o se isi mea, o le gaioiga malosi o fualaau faasaina Skor ma Albit o le a mafai ona taulimaina ma le atoatoa ia le mafuaʻaga o faʻamaʻi o aporo.

E taua! Afai e lava le potassium i le apu, e le aafia i le pala i le taimi e teuina ai. O le mea lea, e manaʻomia e laau se masina ma le afa ao leʻi seleseleina le apu o le aʻai ma le maika.
Afai e te mauaina uluai faailoga o maʻi, o le mamae ma leai ni ola mama, e tatau ona e vave faia. O vaega na aafia o le laau ua aveesea ma susunuina.

I luga o le matua "Champion" apu, o faailoga o le vevela oona e masani ona matauina. I ia tulaga, e le mafai ona toe faʻaaogaina le calcium: mo togafitiga faʻapitoa ma togafitiga, o le pale e togafitia ma fualaʻau, e amata mai ia Iuni seia oʻo i le tautoulu, e oo atu i le 10 taimi i le vaitau.

E faʻaaogaina fuamoa i apple apples: Delan, Antracol, Poliram, Topsin, Skor. Aveesea le moa apu ma isi meaola faalafua o le a fesoasoani: "I lea mea", "Fast", "Kemifos", "Detsis", "Calypso", "Karbofos".

Faʻaiga ma fafaga

I totonu o se togalaau tele, e fautuaina e faʻapipiʻi le paʻu poʻo le faʻamamaina o vai, faʻasusu. E tatau ona fuafuaina fuafuaga uma o le suamalie i le afiafi, o lea, i le po, e faʻafefe ai le susu o laau. Afai e te le amanaʻiaina lenei tulafono ma fai sina faʻasusu i le vevela, o le a maua e le laau ogaoga mu e mafua ai se taufaamataʻu tele i moli laiti. I lenei tulaga, e mafai ona e leiloa le seleselega. I le tulaga o le faʻavaivai o le eleele, o laʻau e latalata i le ogalaau e faʻapitoaina e tamai togi e oʻo i le 12-15 cm loloto. E faʻaaogaina le suavai seʻia maeʻa le palapala.

I luga o le faʻatau, e eseese ituaiga o sprinklers: fan, pistol, pulse. O la latou galuega autu o le tuʻufaʻatasia o le vai i tamai mataua seʻia oʻo i le 80 cm le maualuga o le palapala.

E taua! O le fafaga mulimuli o apu o laau e tatau ona faia i le 14 aso ao le i aveese fua mai laau.
E lelei tele le faʻaaogaina o mea faʻamalosi i vaifofo e mafai ona tuʻuina atu i vai. O le suavai e sau i nai tootoo tuusao i le aʻa.

Mai le matua o le laau e faalagolago i le fua o le susu na te manaomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le sili atu i le 20-30 lita o le vai e tusa ma le 20-30 lita o le vai i sikuea sikuea o le lio o se ogalaau. O laau e lua tausaga le matutua e manaomia le 50 lita o le vai, ma mo na tulaga e ola mai le 3 i le 5 tausaga, o le aofaiga o le suavai e sasaa ifo i lalo o aʻa e tatau ona faaluaina. Manatua i le uluaʻi fuafuaga e lima tausaga, o laau apu e manaʻomia ai le susu o le eleele i se aofaiga itiiti, ae e tatau ona sili atu le susu nai lo tagata matutua.

E te iloa? O le 'ai o apu e leai se paʻu e le aoga aua e aofia ai le tasi vaetolu o antioxidants uma o le fua ma lua vaetolu o le fiber.
Amata ona faʻaleleia i le tautotogo aʻo leʻi fugaina pulupulu ma toe fai le faʻataʻitaʻiga i vaiaso taʻitasi, faʻalagolago i le tau. O aʻau papa matutua na faʻauʻuina le taimi lona lua i le maea ai o le fuga. E le gata i lea, e manaomia e laau le susu i le taimi o le tuputupu aʻe o lanu meamata ma i le taimi o le taumalulu umi.

E tatau ona maeʻa uma le faʻamamaina o le eleele ma veleina. Le taofiofia o le susu, zamulchuyte pristvolny circles.

E le tatau i le "Champion" ona faʻaumatia pe a maeʻa ona aveese fua, aua o lenei faʻaaliga o le a faʻaosofia ai le toe faʻaleleia o meaola. I le taumalulu, o le a mate le leai o se taamilosaga a le tolauapiga laiti ma le ola mama - e le mafai e le laau ona ola i se tulaga faigata.

E taua! Ina ia le mafai e hares ma isi togene ona 'ai le paʻu i apu, muffle mo le taumalulu o latou ogalaau ma le afa mita le taualuga o le taualuga o le taualuga po o se uila. I luga, e mafai ona e fausia le puipuiga mai lala laʻau.
O uluai laau o le apple podkorma ua faatulagaina i le tautotogo, sasaa i latou i se vaifofo mai le fusi o le moa moa. O le vailaʻau e faʻaleleia ai le atinaʻeina o le biomass lanumeamata. I le isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina le manua i le 10 lita o le vai, 1 sipuni siponi o nitroammofoski ma le nitrate ammonium. I le taimi o le seti o fua, ua toe faia le faʻasalaga, faʻaopoopo i le paluga tasi ma le afa kapu punini o le paluka chloride ma le 140 g o le superphosphate. E amata mai i le lua tausaga o Aokuso, e tatau ona saunia laau o le aʻai mo le taumalulu. Mo le mafuaʻaga lenei, o loʻo faʻamaʻaina i latou i mea o minerale (e tatau ona i ai se igoa "autumn" i le afifi). E le gata i lea, o le malosi o le suka e faʻaleleia e ala i le fafagaina o le foliar i le paluga o le 50 g o le superphosphate ma le 1 l vai.

I le faagasologa o le galueaina, faʻalogo lelei i le tulaga o le palapala. O laau Apple e le fiafia i mea faʻamalosi; o le mea lea, i le tulaga o le faʻamaʻiina o mea, faʻamautuina ma le lime e manaʻomia: e oʻo atu i le 300 g mea e faʻaaogaina ile sikuea mita.

E te iloa? E talitonu tagata suʻesuʻe o mea 'eseʻese na' aina e tagata apu pe a ma le 8,500 tausaga ua mavae.

Taʻu le apu

O ituaiga o le aukuso o le Apple e le faigofie i le malosi o le paleni. E ola lelei le lanu ma e manaʻomia pea se seleni tausaga. O le faagasologa e tatau ona faʻamaoni, aua o sina mea itiiti lava e mafai ona oʻo atu ai i le leai o fua. E tupu tele lenei mea i le teuteuina malosi, ona o lālā e tuʻuina mai ai ni aʻa fou vaivai.

Aʻo leʻi amataina se meaʻai, ia malamalama o le galuega autu o le peritomeina o le aveese lea o mea tuai ma maʻi, faaleagaina aʻa, fufulu le pale mai le mafiafia. O isi lala e tatau ona vavaeina i tautotogo uma, ma i le tulaga o le tupu mai o se tuputupu ae fou, o lona faʻamaina o loʻo faia i le tautoulu. O le teuteuina o le "Champion" e amata ia Mati ao le i amata le tafe o le sua. I fualaau laiti, e selesele totogo tuai, taitaia i le ogatotonu o le palealii. Ua aveeseina, ma tuua ai i latou e le tauva ma le tasi ma e le lafoina se ata i luga o le tasi. O le mea lelei, o le pale o lenei ituaiga i le pito i lalo e tatau ona aofia ai lala e le sili atu ma le 3 tausaga. O gaioiga taʻitasi e aunoa ma se gaosiga generative e tatau ona teuteuina.

E taua! A o le teuteuina e na o na pupuleni taʻitasi e oʻo atu i le 30 inisi le uumi ma faʻauʻu i lalo.
O le taulaiga faapitoa i le faʻavaeina o le pale e tatau ona totogi i lona autu. O lala i totonu e tatau ona toe faafouina, ia mautinoa e tipi ese le mea tuai, malosi malosi, pala, maʻi. I ia tulaga, e taua le tuʻuina o nonoa o le a aliaʻe mai ai le tuputupu ae.

A maeʻa ona teuteu, e tatau i tagata uma o le palealii ona maua le faʻamalamalamaga lanu - o lenei suiga e aʻafia ai le numera o ovaries, ae faʻapea foi le lanu o fua o le lumanai.

Togi

O nisi tagata talitonu e talitonu o le taumalulu-o le aisa e mafai ona ola saogalemu i le malulu e aunoa ma le tele o mea e leiloa. Ae o laau laiti e le o malolosi, ma a aunoa ma le fesoasoani a le fai togalaau e le mafai ona latou taulimaina lenei galuega. O le mea lea o tagata e tausia mo le taumalulu, o le uʻamea e ufiufi i se mafiafia anufe o mulch, ma o le pito i luga o le pito o loʻo afifiina i se afifi poʻo se isi ie mafiafia. O nisi tagata fai togalaau, aʻo leʻi mulumuluina, faʻafefeteina foi le pito i luga i totonu o le ogalaau ma vaʻaiga muamua. Ae e le tatau ona ave i totonu o le togalaau, aua o ia manipasi e faʻaalia aʻa o isi laau totino ma o se taunuuga e aumaia ai le leaga nai lo le lelei.

Afai e te mulimuli i nei fautuaga ma fautuaga uma, o le a lava le tele o apu o le Champion e maua ai lou aiga i fualaau suamalie, suamalie ma maua ai se tupe mama mai la latou faʻatau.