Fua o le gaosiga

Faʻatoʻaga faʻatoʻaga: Tahitian, Regal, Carinata ma isi ituaiga lauiloa

O le Gardenina o se mea teuteu matagofie matagofie e mafai ona ola aʻe i totonu o le fale poʻo i fafo atu foi i totonu o le togalaau. I le taimi nei, e tele ituaiga o ituaiga o laau e lauiloa, ma e tele ituaiga eseese ua faia. I le tusiga o le a tatou vaʻavaʻai atu ai i ituaiga eseese o togalaau, saili pe oa o latou foliga ma tulaga lelei.

Faamatalaga lautele

Gardenia - laau o le marenov aiga. Na o ia lava, o lenei laau toto o se tamai laau - mo le fausiaina i le fale, na o ituaiga e maualalo le ola e talafeagai. O le laufanua talafaasolopito o le laau o le itu i saute: India, Saina, Iapani, na maua foi i le vao ma luga o le konetineta o Aferika.

Gardenia e taua tele, sili atu nai lo mea uma, mo lona matagofie o apili. E tusa ma le 250 ituaiga eseese o lenei laau ua lauiloa i aso nei: e tofu i latou ma eseesega i le lanu o fugalaau, o latou foliga, ma isi mea.

O le tele o taimi i togalaau o togalaau jasmine, ma le tele o ituaiga o meaʻai e fafagaina. E sili atu ona seasea - o isi meaola: radikans, Kula, citriodor, Hawaiian, ma isi. O le isi, o le a matou taulai atu i ituaiga sili ona lauiloa o lenei laau i auiliiliga.

Ituaiga ma ata o laau i totonu

Aimee yoshioka


O lenei togalaau aina e masani ona maua i le fale e sili ona lauiloa mo togavao i fafo - jasmine. O le ituaiga o meaola na suamalie i le taimi nei, ae peitai, ua amata ona lauiloa ma a tatou fai togalaau.

O lenei togalaau aina e manaia aua e mafai ona fuga faalua i le tausaga., lea e faʻalauteleina ai lona taimi teuteu. O fugalaau lanu e pei o se rosa foliga, ma o latou manogi e matua fiafia lava.

Brighamii


E sau o ia mai Hawaii. I ni nai tausaga talu ai, e mafai ona maua i motu uma o le motu o Hawaii, ae o le taimi nei, i le vao, o le laau e maua i luga o ni nai motu. I le maualuga e oʻo atu i le 6 mita - e te iloa, e le talafeagai mo le faʻaleleia o totonu.

O laulaau i Brighami e mama ma lanu meamata, lea e mafua ai le lagona atoa o se moa. O laulaau e le o faʻasalaga, leai, e i ai le malamalama. O fugalaau e faigofie, papa paepae. O se uiga uiga ese o fugalaau - o latou malosi, sili ona manaia manogi.

Faʻatau


O se tasi lea o ituaiga o laau e sili ona lauiloa "totonu". Ona o le laititi o le togalaau o Radikans e matua faigofie lava ona ola i le fale i totonu o ipu.

Fugalaau i lenei ituaiga o togalaau e le masani ai - faalualea e faʻaleleia ai foliga matagofie o le laau. Tuua i lenei mataupu:

  1. faʻafiafia;
  2. susulu;
  3. saʻo le faʻasologa.

Thunberg


Vaʻaiga mataʻina i le faʻatoʻaga: faʻamafanafana ma le manogi. E i ai ona lau lapopoa - o le saʻo, foliga lanu, lanumeamata lanumeamata. O fugalaau i lenei tulaga e matua matagofie lava:

  • lautele 7-8 cm;
  • maua le foliga mataʻina o se tagata;
  • snow papae.

I le po, o le manogi o fugalaau o le togalaau o Thunberg e matua malosi lava ma manaia.

Tahitian


Faʻatoʻagaina o lenei meaola o se tagata e le masani ai i totonu oa tatou togalaau. Ae ui i lea, o lenei laau e mafai ona mitamita i fugalaau sili ona tele o ituaiga uma: i le lautele, o fugalaau e oo i le 10 cm.

Ae maise lava le matagofie o foliga lanu papae papaʻe i luga o laulaau lanu o lanu uliuli lanumoana. O le manogi o le laau e ofoofogia, o lenei ituaiga e tatau ona i ai le gauai faapitoa o tagata fugalaau fualaau fugalaau.

Vaʻaiga


O lenei ituaiga o laau e iloga i le teuteuina o laʻau paʻepaʻe papaʻe. I le taimi lava e tasi, o laulaau i Gardenia Variegata e faʻafeiloaia, lea na o le faaopoopo i le matagofie o le fale.

O laulaau, e le gata i lea, ei ai foi le lanu matagofie, ma o latou ata e faamanatu ai lanu samupama lanu samasama i luga o se lanu lanumeamata lanumoana.

Regal


Matou te toe foi mai ia matou fugalaau: o le togalaau a le malo o se ituaiga matagofie tele ma ituaiga manaia fugalaau-paʻepaʻe papaʻe. E mafai ona taʻuina i totonu o laau toto.

E mafai ona tupu i luga o le eleeleae i le noatia i le taumalulu i totonu.

Ternifolia


O lenei laau toto e manaia mo ona lala e fesootaʻi, lea o loʻo fesuisuiaʻi lelei ai fugalaau manogi.

O le eseesega e matua teuteu, matagofie, faʻasaʻo i chlorosis.. Launched "gardenia ternifolia" i Taialani.

Pink


O lenei laau e taua o "Amoena", e faasino i se mea e seasea tupu. E seasea ona iloa e le tagata i le fale pe i totonu o le togalaau le vao, ae tele foi togalaau aina, lea e toetoe lava o sui uma o le lalolagi e faapotopoto.

O le ogalaau ma lala o le lanu piniki ua faʻapipiʻiina i prickles., lamolemole lauulu lanu e pei o laʻau faʻamalosi. O fugalaau lanu o loʻo i pito o pana.

Karinata


Laʻau faʻamaʻavale Evergreen e seasea maua ni fugalaau manogi. O lenei ituaiga o togalaau e manaia i lona fugalaau e mafai ona suia le lanu i le taimi atoa: mai le maamora-paepae e avea ma lemoni, ona oʻo lea i le faaiuga oo latou olaga latou te liu moli lanumoana.

I le natura, e faasolosolo malie lemu, ae peitai, e mafai ona oʻo atu i le 15 mita le maualuga mo le taimi atoa o lona olaga. I le avea ai o se fale e totōina fale, e mautinoa e le o totoina le ituaiga. - o le mea moni lava o se laau. Muamua mai Karinat mai Malaysia.

Maʻa auro


O se tasi o ituaiga faatoʻaga fou faatoa totoina. O le Golden Magic ei ai le paʻu paʻu lanu lanumeamata lanumeamata, laʻau tetele faalua e lanu samasama uiga ese.

O se mea manaia i le taimi muamua na fuga mai le fuga i paʻu paʻepaʻe, ae i le aluga o taimi e maua ai e se tasi se fatu malosi malosi auro. O le eseesega e matua teuteu, e mafai ona teuteuina soʻo se togalaau..

Vietnamese


O lenei laau toto e manaia tele fugalaau - latou te foliga mai o fetu e ono-faʻailoga, e sili ona matagofie. O le paolo o fugalaau - o se uiga lanu papaʻe, e lelei ona tu i tua o le lanu lanumeamata lanumeamata.

O le laau e faʻatusatusa, e fetaui lelei mo le faʻatoʻaga i totonu.. O laʻau ei ai foliga masani masani, e tupu tele lava: i luga o le tasi petiole o le masani lava o "huddles" e tolu e lafoaʻi taʻitasi. O fugalaau e telē tele - oʻo i le lautele ma le valu senitimita.

O le foliga o le petals e manaia - latou te feosofi i totonu o se pu, faafetai i le fugalaau atoa e pei o le foliga mai o fetu.

Tausiga

O le faʻatoʻaga e taua o se mea faʻafefe ma le mamafa i tulaga o tausiga o laau. O meaola uma lava e tusa ai ma aiaiga o tatou fale, o le togalaau jasmine e mafai ona tupu le alualu i luma.

Tulafono faavae o tausiga:

  1. E le fiafia le laau i fesuiaiga o le vevela.
  2. O le eleele e tatau ona masani ona susu. E tutusa foi le le taliaina e pei o le pupuu ma le tafe.
  3. Gardenia e fiafia i le eleele eleʻele.
  4. O le nofoaga e tu ai le fugalaau e tatau ona susulu malamalama, ae le o le susulu o le la.
  5. O le laau e lagona le manaia i le maualuga o le vevela.
  6. I le vaitau o le fuga o le fuga ma le fugalaau, e le tatau ona suia le tulaga o le fugalaau ina ia aloese ai mai le pau o pupu.
  7. O le vevela sili ona lelei e 22 tikeri i le taumafanafana ma tusa ma le 18 tikeri i le taumalulu.
  8. E mafai ona e fufuluina le fugalaau na o le faʻamamaina (vavaeese pe timu) vai mafanafana.

Auiliiliga e uiga i tulafono o togalaau i le fale ma le mea e fai i ai pe a maeʻa ona mafai ona maua iinei.

Malamalama

O le faʻatulagaina o le malamalama saʻo mo Gardenia e le faigofie. I le faamalama i saute o le malamalama o le a lava, ae o le susulu o le la o le a faʻaleagaina. I le itu i matu o le a le lava le malamalama. O le mea lea, o le filifiliga pito sili ona lelei o sasae ma sisifo. Fafaga lau fugalaau i le tele o le la i le taumafanafana, aua nei e siitia atu i se isi nofoaga i le taumalulu ma o le a fiafia mo se taimi umi.

Lulu

I le taumalulu ma le taumafanafana, e manaomia e le fale ni tulaga eseese o le vevela. I le aluga o masina mafanafana, e atiina ae ai Gardenia ma fuga ma o le ea vevela e tatau ona +22 tikeri. I le taumalulu, e totogo le fugalaau mo le vevela o le tau ma e manaʻomia se taimi e malolo ai, o le vevela e 16-21 tikeri (silasila i le mafuaaga e le fuga ai lenei togalaau ma mea e tatau ona fai, vaai lenei tusiga).

Manatua! O le malulu ma le malulu o le palapala e tatau ona latalata i le tasi. E le mafai ona faʻatagaina le siʻitia o aʻa. E le gata i lea, e tatau ona e iloa o ni nai suiga faafuasei i le vevela ma o le a le totogo le laau.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O le faiga faʻavaivai mo Gardenia e ese foi i taimi o le taumalulu ma le taumafanafana. I le tau vevela, pe a tupu malosi le fugalaau, e tatau ona tele le suavai, ae e tatau ona faʻamamago atoa le pito i lalo ae e te leʻi toe faʻaleleia le fugalaau. I le tautotogo ma le tautotogo, tatou te fafagaina le Gardenia 2-3 aso talu ona maeʻa le masini. I le taumalulu, e tatau ona laʻititi le fafaga.

Suavai mo le fausiaina, puipuia ma mama, e tatau ona mafanafana. Ma o le tuufaatasiga o le eleele e tumau pea le gaʻo mai lea taimi i lea taimi, ua faaopoopoina le sua o le lemoni i le vai mo le fausiaina (ae e le mafai e se tasi ona gafatia, ina ia le afaina ai le laau, na o ni nai mataua vai i le lita o vai).

O le ea i le potu mo togalaau e tatau ona susu, o lona uiga e tatau ona sosolo. Aʻo tapunia ia tumutumu e mafai ona faia i aso uma. Pe a fuga mai fugalaau, o suavai e pa'ū i luga o petals e mafai ona faʻaleagaina, i lanu enaena. O lea, matou te taofi le pulupulu, ae matou te tuʻuina se atigipusa i vai i tafatafa o le laau.

Fertilizer

I le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o laau totō e tatau ona fafagaina i faʻamaʻi vai. Kompleksy mo le totoina o laau i totonu, ae o le a tatau ona faaitiitia le afa nai lo tusitusiga i faatonuga.

Aʻo faagasolo le vaitau o le fuga ma le fugalaau, e aoga tele ile faʻaititia o le elemene o le palapala. O lenei mea o le a fesoasoani i vailaʻau o loʻo iai le uʻamea Fai lenei laei e faalua i le vaitau.

Manatua e mafai ona e fafagaina se laau matua, sauni e maua ni fomaʻi. Afai o aʻa o lau fugalaau ua tupu ma ua tumu uma i lalo, ma ua susu vave le susu i le palapala, e mafai ona e saogalemu ma fafagaina Gardenia faatasi ai ma meaola ma minerale. O nei ituaiga o laei e sili ona lelei.

Suiga

Gardenia e le taliaina toleniga, ma o lenei faiga e mafai ona faataunuuina pe afai e matua tatau lava. O le fugalaau e sili ona vaivai, aʻa aʻa, i le taimi o le gafa, e tatau ona tipi ese i latou (e mafai ona e iloa pe faʻapefea ona fai lau togalaau i le fale, iinei).

Pe a faʻatulagaina, e tatau ona e faʻatumu le fagu fou pe a ma le 1/3 o le alavai. Le isi vaega - palapala faʻatasi ma se maualuga o PH4.0-5.5. Mai le eleele maeʻa, e mafai ona e faʻaogaina le palapala mo Azaleas (pe o le a le ituaiga eleele e manaʻomia mo le faʻatoʻaga, faitau i ai).

Afai e te manaʻo e saunia le palapala ia oe lava ia, ia faʻaaoga vaega tutusa o peat, turf, leaf and soil coniferous, faʻapea foi le oneone.

E mafai foi ona e saili e uiga i togalaau i lenei vitio:

Atonu ei ai ni fesili e uiga i le tuputupu aʻe o le togalaau, o lea matou te fautuaina le faitauina o isi tala:

  • Aisea e i ai faafitauli i lau togalaau i laulaau: liliu le lanu uli, liliu lanu samasama ma pauu?
  • O a ni fomaʻi masani o fugalaau ma faʻapefea ona pulea i latou?
  • Faʻafitauli ma mea lilo o le faʻamaina o togalaau?
  • E faapefea ona tupu le togalaau mai fatu i le fale?

Faaiuga

O lea la, na matou iloa ai ituaiga ituaiga togalaau e sili ona lauiloa. Faatasi ai ma ituaiga o laau teuteu teuteuina "otaota" ma nisi o mea suamalie, se ata tifaga tuai o Hollywood tifaga, ma se faletalimalo matagofie i Bulgaria.

Ae o le tele o faʻamatalaga e uiga i le faʻatoʻaga i ona faʻaaliga uma - o le sili atu lea, o lea matou te faʻamoemoe ai o soo se malamalama e uiga i lenei fugalaau manaia o le a aoga.