Faatoaga faatoaga

O le a le faʻafefeteina o fuamoa fuamoa ma pe faʻapefea ona faʻatonu lelei?

Muscovy pepe o loʻo lauiloa i le au faifaatoʻaga mo a latou meaʻai maualuga.

O nei manulele ua fafagaina foi mo le manaʻo o le ate - o se oloa e taua i meaʻai.

E faʻapefea ona filifili fuamoa mo le faʻavevesi i le fale? O a ni uiga o le faʻavevesiina i totonu o se mea faʻapipiʻi? Faitau faʻamataʻoti lenei mea i totonu oa matou tusiga.

O le a le mea?

O se faʻafitauli taua lenei o le ola faʻasolosolo, o lona sini o le maua lea o fanau maloloina.. Faatasi ai ma le au faifaatoʻaga, ua faʻaaoga foi e faateleina ai le tele o aano o manu ma fuamoa. O le fausiaina o se vaega o le gaosia o le gaioiga, lea e aofia ai le filifilia ma le tuʻuina o fuamoa i le toe gaosia mulimuli ane o moa.

Vaʻai

O nei fuamoa fulufulu e tutusa le lapopoa ma foliga o le oval. O le mamafa o le tasi o le -70-75 g O le maualuga o le faailoga o le 90 g. O le foliga o le fuamoa e pei o se moa, ae sili atu i luga ma faasino i le tasi itu. E mafiafia le atigi, o le fausaga e umi.

Le lanu papaʻe ma sina lauulu lanumeamata poʻo le lanumoana. O fuamoa Indoot ei ai se ata manino ae puipui puipui. O le mea lea e faʻaosofia ai le saʻo ma le atinaʻeina o le pepe.

Tulaga faapitoa o le filifilia ma le teuina

TAULAʻI: Aʻo leʻi tuʻuina fuamoa e tatau ona filifilia ma le faaeteete.

E faia e tusa ai ma ia mataupu faavae.:

  • mamafa - 70-80 g;
  • faatulagaga masani;
  • o le fogaeleele e mamā ma lamolemole;
  • le leai o ni pisa po o ni tupe meataalo i luga o le atigi.

Teu oloa filifilia pe a le sili atu i le 10-14 aso. E tatau ona tuʻuina i potu malulu ma lelei lelei le taʻavale. O le maualuga o le vevela e 15 tikeri. E le tatau i lalo ifo o le 70% le maualuga o le maualuga o le maualuga. Faasaina faasaina i totonu o le pusaaisa. O le fofo i le tulaga o le teuina i luga o se pepa plywood i le laina 1.

E faʻapefea le sauniuniga?

O laumei e tatau ona faataatia i luga o le fata ma le pito i lalo.. E le mafai ona e tuʻuina le fuamoa se tasi i luga o le isi - o le a aafia ai le gafatia o moa. Seia oʻo i le tuʻuina o fuamoa e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le 3-5 i le aso

Ou te manaʻomia le faʻapalapalaina?

Ina ia faʻamamaina le atigi o meaola matautia, o loʻo faʻaaogaina se faʻasologa o galuega. I le fale ma fale gaosi oloa, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o formaldehyde. Formalin ma le vai e tatau ona sasaa i totonu o le koneteina, tuu i totonu o se potu ma fuamoa.

O aʻafiaga o se vailaʻau faʻasolosolo o le uila, lea e fasi ai siama siama. O le umi o le taualumaga e 30 minute. E aveese le vaʻa mai le potu e faʻaaogaina ai le faʻagasologa o le faʻaleleia o le tino. Isi - quartz mercury lamp. E tatau ona tuu i se mamao e 70 cm mai fuamoa. Faʻamafanafana i le 10 minute.

E tatau ona fufuluina?

E manaʻomia le fufuluina o fuamoa i ni tulaga ogaoga, ma se vaega tele o le filogia. Tausia le taualumaga e tatau ona faʻaeteete. O laumei e tatau ona tuʻu i totonu o se fagu apa, faʻafefiloi i se vaifofo, sui aʻo leʻi fufulu ese le faʻamaʻi. Fufulu mama ma se ie e le fautuaina - o le a faʻaleagaina le atigi puipuiga.

Tulaga o le atinaʻe pepe

O le laasaga muamua o le aso 6 lea o le faʻalavelave. O le tamaʻitaʻi ua tuʻuina atu i le foliga o se lanu pupula, lea e faʻamamaina e se fesoʻotaʻiga o vaʻa toto. O vaʻa tetele e vaaia i luga o le isu. O le isi laasaga o le 10-12 aso. I le taimi nei, ua uma ona faʻasolosolo lelei e le au allantois le pito i totonu o le atigi, o loʻo aofia ai papaʻe.

Germ - o se nofoaga lapoʻa tele. O le mea mulimuli e 20 aso ma sili atu. E faʻatumu e le tamaititi le avanoa atoa o totonu o le fuamoa, e leʻo iloa le pito i luga o le fuamoa. Vaʻa vaaia (ata lafoia).

E mafai ona e faitau atili e uiga i le faagasologa o le faʻafefeteina o maso duck iinei.

Initaneti Faamatalaga

I totonu o laupepa faʻavevela e taua tele le faʻapipiʻi saʻo o le fausaga o le mafanafana.. Le nofoaga sili ona maualuga i luga o fata. O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o pulu. O faʻasalalauga poʻo ni tenes o loʻo i ai se hysteresis tele ma e le faʻamautinoa ai le faʻamautinoa lelei o le vevela (ma faʻafefe o le 2 tikeri e oʻo atu ai i le oti o le pepe). Ina ia mautinoa le fesuiaiga o le ea i totonu o le incubator ei ai pu faapitoa o loʻo i luga ma luga o le tapuni.

FUAFUAGA: Mo se masini e mafai ona gafatia le 100 fuamoa, 16 pu mo le faʻaleleia o le natura e lava.

Ina ia faʻafefete fuamoa, e mafai ona e faia se incubator i ou lava lima. E mafai ona e faitau atili e uiga i lenei mea.

Taimi

E fia aso e tatau ona teuina ai fuamoa i totonu o se mea faʻapipiʻi? O le taimi e faʻaolaina ai mo aso e sili atu i le 30 aso. O le taimi atoa o le faʻafefe o le leai o musk ducks. A maeʻa foliga mai o moa, tausia ma tausia lelei aiaiga.

Auala

O le faʻaogaina o fuamoa o fuamoa o Indoori e aofia ai se seti o gaioiga e faʻamoemoe i le faatumauina o le atinaʻe masani o le pepe.

I le lisi o vaega autu:

  • vevela;
  • aiga vavalalata;
  • le faatulagaga sao o fuamoa i totonu o le incubator;
  • maualuga o le malamalama.

O le maualuga o le taumafanafana mo le atinaʻeina o le mauga o le fale e 38.5 tikeri. Pe a faʻaitiitia le faailoga, o le tuputupu aʻe faʻagesegese ma ua faʻaloloa le taimi e faʻasili ai, ma o le faʻafefe o le tino e oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻalavelave (faʻapitoa vailaʻau o le afifi).

Laasaga faagasologa

Lauina o le laulau o fuamoa e le masalomia i le fale:

VaitaimitFaʻamamaga o le eaTaimi liliuManaomia le manava
1 - 12 aso+ 38 ° C70 %4 itula umai le aso fitu
13 - 24 aso+ 37.5 ° C60 %4 itula uma2 taimi i le aso mo le 15 minute
25 - 28 aso+ 37 ° C85 %Faʻamuta mai le aso 26ua maeʻa i le aso 27

Faatonuga auiliili

O le faʻaleleia o le indouca e manaʻomia ai le tuʻuina atu o aiaiga mo le atinaʻeina atoa o le pepe. E taua tele le makaina o se masini mamā ma faʻamaʻi. Faʻatonuina e le au faifaatoaga le faʻamautuina o fuamoa i se tulaga lautele, talu ai i se tulaga faapena, o le atinaʻega sili atu ona agavaʻa.

O le a le mea e tatau ona gauai i ai?

  1. I le vaiaso atoa e taua tausisia le vevela i le incubator mo fuamoa indoutok, e le maualuga atu i le 38.2 tikeri.
  2. O le vaiaso muamua o mulimuli mai liliu fugafulu i le 6 taimi i le aso. Ona faasolosolo lalo ifo ai lea o le numera. Mai le 21 aso, o le liliu ese ua le toe manaʻomia.
  3. Mai le aso 14, ua faia se puʻu. E taua lenei vaitau tauaveina le mafanafana - leleu (faaitiitia le mafai ona fufuluina o le fuamoa).
  4. Ina ia faafaigofie le oo mai o moa i le malamalama faateleina le maualuga o le 'ea i le 75%.

Faailologa

E le taliaina le tuʻuina o fuamoa faʻamafanafanaina o le indoutok i totonu o se faʻavevela malulu. E tatau ona faʻafefiloi le masini mo le itiiti ifo i le 4 itula (tapuni le puʻela). Muamua e tatau ona e tuu fuamoa tetele, ona laʻititi ma laʻititi. O le va i le va o le tuʻuina o vaʻa eseese - 30 minute.

Faʻafeiloaʻi

O le faʻatinoga e mafai ai e oe ona mafaufau i le inumaga pe a uma le 12 itula i le incubator. O le auala e fuafua i le tele o le pepe, o lona tulaga ma le atinaʻeina o le taga toso. O le mea mulimuli mulimuli ane ua tupu i le pito i tua o le masini. O tino maliu e mafai ona vaaia e pei o se pouliuli ma le leai o se mea.

Faʻamatalaga sese

O le lisi o mea masani e masani ai e le saʻo ma le vevela faʻamafanafana (o fuamoa i itu e le lava le vevela). O le isi faafitauli o le vevesi. O le faʻamaʻi o le vevela e mafai ona afaina mo le tui. E le gata i lea, o le amataga e masani lava ona galo ona fesuiaʻi fuamoa.

Laasaga muamua pe a uma ona faʻaumatia

TALI: I itula muamua e tatau ona e aʻoaʻo ia moa e 'ai ma' ai. O fuamoa faʻamaʻaʻaina, falaoamata faia mai le susu, greens tapaʻese e talafeagai mo meaai.

O moa ola maloloina e telefoni feaveaʻi, o latou foliga susulu ma le gao. O manu feʻai ma se manava manava e mafai ona teena.

O le vevela mo le tausia o tamaʻi talavou e 30-33 tikeri. I aso muamua o le olaga, o moa e manaʻomia le malamalama faifaipea. Ona faaitiitia lea i le 18 itula, ma o le taimi atoa e 8 itula (mo le lua-masina le tagata).

Totoina mai fafo i totonu o le incubator - o se faagasologa o le loloto ma le gafa. Ae o le tausisia o vaega uma ma fautuaga o faigata e le tatau ona tulai mai. Faatasi ai ma le mauaina o le poto masani, o le a maua e le faifaatoaga moa ana lava mealilo ma tulafono o le faʻavevesi.

Matou te fautuaina foi le faitau pe faapefea ona faia le faagasologa o le faʻafefe o fuamoa o manulele eseese:

  • Faʻateleina o fuamoa o le turuki.
  • Faʻapipiʻi faʻapipiʻi fuamoa o le pika.
  • Faʻatauga o le faʻavelaina o fuamoa moa.
  • Tulafono mo le susunuina o fuamoa fulufulu.
  • Fafagaina o fuamoa.
  • Faʻapipiʻi faʻapipiʻi o fuamoa.
  • Faatonuga mo le faʻaaogaina o fuamoa ostrich.
  • Tulafono mo le faʻaoʻoina o fuamoa o salu.