Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina vao i totonu o se ulo

Hyacinth o se fugalaau lautele e tupu aʻe e le gata i le togalaau, ae i le fale foi, o le mea autu o le faia lea o tulaga lelei mo lenei mea.

Mafaufau i mea e tatau ona e iloa ina ia mafai ai ona faʻataunuʻu i totonu o se ulo e fuga mai, ma o le a le ituaiga tausiga i le fale o le a manaʻomia.

Fugalaau faʻamatalaga

O le Hyacinth o le aiga o asparagus. O se gaʻo tuʻu, lea e aliali mai ai se lauolaola lanu meamata. E faasolosolo malie le matala o laulaau, ma o le faʻaogaina o le lanu. E mafai e le ponuncle ona ola e oʻo i le 30 cm, ao loʻo ufitia i fugalaau laiti e aoina i le pulumu. I le averesi, e tasi se mea e aliali mai i le 30 fugalaau lea e mumu ai se manogi malosi.

E te iloa? Igoa Latina o le laau - Hyacinthus. O le igoa e sau mai le igoa o le toa o tala faasolopito faa-Eleni - alii talavou aulelei e igoa ia Hyakintos, lea sa alofa le Atua o le la o Apollo. I se tasi aso i le taimi o le faʻataʻavalega o le aʻoga, o Zephyr, o le atua o West Wind, lea sa faamemelo foi ia Hyakinthos, na manua tigaina e se tama lotovale. I le tulaga o le toto maligi o Hyacinthus, na tupu ai se fugalaau manaia, lea na faaigoaina e Apollo i lona maliu pele.
E mafai ona eseese le lanu paʻu. O aso nei e fafagaina i ni fugalaau faigofie ma tele, e ese mai i le tele ma le tele o fugalaau lanu. A maeʻa ona totogo lau lauʻeleʻele. O se fugalaau fugalaau fou o le a tupu mai i se tamaʻi togi e aliali mai i luga o se fagu tuai.

Hyacinths - fugalaau, totōina ma le tausiga e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa ma tomai, ae i le fale, e taua mea laiti.

Tulaga tuputupu ae

E pei o se isi lava laau, e manaʻomia e le hyacinth ni tulaga faapitoa o le a sili ona afaina ai lo latou alualu i luma ma mulimuli ane fugalaau. Mafaufau pe faʻapefea ona totoina se meaʻai i le fale i totonu o se ulo ma mea e tatau ona e iloa.

Lave malulu ma le susu

I le taimi o le aʻafiaga, o le vevela e le tatau ona sili atu i le 5 ° C. A oʻo mai pupu, e faʻatūina le vevela i le maualuga o le 12 ° C. A maeʻa le faʻaalia o pupuʻu filifili se nofoaga tumau. I le taimi nei, o se tasi o tulaga autu mo le tuputupu ae o le mautinoa lea o le malūlū, e tatau ona i totonu o le 18 ° C. O faʻataʻitaʻiga ma le vevela o le vevela o le a aʻafia ai le tupu o fugalaau. E tatau ona susu le lalolagi i taimi uma. E tatau ona maualuga le suavai ina ia le manaomia ai le susu.

E pei o le hyacinth, o le aiga Asparagus e aofia ai iglitz, yucca, asparagus, cordina.

Malamalama

A uma ona totō, e manaʻomia e le fugalaau le pouliuli atoa. I totonu o sea nofoaga e tatau ona i ai ni koneteina e oʻo i le 8 vaiaso. A maeʻa foliga mai, ona latou siitia atu lea i se mea malamalama, ae le o le la.

I le oʻo mai o le pulumu, e tatau ona tuu le fagu i lenei laau i totonu o se nofoaga lelei. A leai, afai e te manaʻo e faamemelo i le hyacinths, e tatau ona e faʻatulagaina le faʻamalama e le faʻaoga.

Fua mo le totoina

Mo le totoina o pulufana e filifili ai se eleele lauusiusi ma se tele o mea o meaola ma mea eleelea e le faaituau poo se vaega o peat ma oneone. I totonu o le ulo e tatau ona avea ma alavai. Aua o lenei moa lelei e lelei, o le a faʻaaogaina ai le palapala ma susu.

E faʻapefea ona tupu aʻe i le fale

Ina ia iu ai ina maua se laau totō, e taua le iloa o le a le mea e fai ina ia tupu ai se fugalaau maloloina.

E taua! O le tuputupu ae i le fale e tasi le mea - fugalaau e le mafai ona fuga mo ni nai tausaga i se laina. Talu ai ona o le fuga o le hyacinth ua faʻaaogaina mo le fuga, ua faʻavaivaia ai pulufana, o lona uiga i le fale e mafai ona latou ola e le sili atu ma le 2 tausaga.

Filifiliga ma le sauniuniga o pulu

A o lei totoina, e tatau ona e filifilia mea lelei. E fautuaina e le au atamamai e filifili mo ni matilatila ma le lapoa o le itiiti ifo i le 5 cm. I lenei tulaga, o le a ola fugalaau matutua.

I le faaopoopo atu i ai, e taua tele e le lelei, e aunoa ma le pala po o se mea leaga. Aʻo leʻi tulaʻi, e tatau ona togafitia i se vaifofo faʻamaʻi.

Totoina o se laau

O le toatele oe mananao e ola nei fugalaau, ma mafaufau pe faapefea ona totō le pusa hyacinth i le fale i totonu o se ulo. A maeʻa tapenaga o faʻavae amata amata. E iloa e mai i le tasi i le tolu togi e mafai ona totō i totonu o le pusa e tasi.

E tatau ona pikiina le ulo ina ia latou nonofo latalata ane, o le mamao i le va oi latou e le tatau ona sili atu i le 2 cm. I le pito i lalo o le fagu o loʻo taatia ai le alavai ma ufitia i le palapala ua faʻafefiloi ma le oneone. Pipi i luga, ma a maeʻa sina tau, o luga o luga o luga o le eleele.

Auala e tausi ai fugalaau

Ina ia mafai ona tupu laufanua matagofie, e tatau ona e iloa le ituaiga tausiga latou te manaʻomia. E pei ona mautinoa e le aufaatoaga, e faigofie ma e aofia ai:

  • Faʻasa
  • Malamalama
  • Fertilizer.
E te iloa? Ua lauiloa i le seneturi mulimuli na faʻaaoga ai e le Farani nei fugalaau e faʻatau ai tagata le fiafia. Na latou faʻalauiloa le meaʻai i mea inu ma tuu ai latalata i le tagata manua. O le manogi o le hyacinth na malelemo ai mea manogi ma ua lelei ai lenei auala.

Faʻasa

Fugalaau e pei o le palapala susu, ae e mafai ona pala ona o le tele o le susu. O lenei galuega e pulea e alavai, ma o le vai e totoe e tatau ona faʻaumatia e aunoa ma se faʻavaivai. E tatau ona faia lelei le faʻasalaga ina ia le pa'ū le vai i luga o pulupulu po o sinusisi o lau.

O le a e fiafia foi e aoao e uiga i le galueaiina o le kiona.

Fertilizer

I totonu o le ulo, ua vave le vaivai o le eleele, o lea e taua ai le fafagaina masani o le hyacinth.

Pe a malolo le pupuvaga, e fautuaina e fufulu i latou i se vaifofo vaifofo o fugalaau-potassium.

O le fugalaau e tatau ona fafaga faalua i le masina faatasi ai ma fualaau e faaosofia ai le tupu aʻe.

Lafoaʻi pe a uma ona fuga

O le toatele oe avea ma tagata e iai le fugalaau e fiafia i le mea e fai i se pusa i totonu o se ulo pe a uma ona fuga. Ina ia faasaoina lona ola, tipi le fugalaau ma taofi le faʻamalosia ma le faʻamaʻi. A o faagasolo lea taimi, ua toe faʻafoʻi aniani o le uʻamea ma ua fausiaina tamaiti.

E taua! E mafai ona ola faʻasili i vases ma vai. O le mana sili e tasi e tutusa ma le hourglass. Aʻo leʻi oʻo i le faʻalavelave, e sasaa ifo le timu i le vaega pito i lalo ma tuʻuina le anisi i luga ina ia le mafai ona paʻi i le vai.
A maeʻa uma le vaega o loʻo i luga ae o le eleele, o le hyacinth ua aveeseina mai le palapala, faʻamamaina o lālā ma faʻamago mo le 3 aso. I le faaiuga o lenei taimi, ua vavae ese tamaiti ma ua totoina le pulu tuai i luga o le togalaau, ma ua totō ni aniani laiti i ni ipu fou.

Faʻavaeina tulafono

O le Hyacinth e tupuga mai pulu e tupu mai i le tina. Mo le tausaga mai le tasi i le 4 tamaiti, o loʻo mafai pea ona faʻateleina lo latou numera. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga le tipi ma le faʻailoga o le pito i lalo.

O le tipiina e faia i le maeʻa ai o se taimi e malolo ai. Faʻaaogaina o le sipuniti i totonu o pusa lapisi e tipi i lalo ma teu i totonu o pusa, ao le tipi e tatau ona i luga ma o le vevela e tatau ona maualuga.

A maeʻa le 3 masina, e tatau ona faʻaalia tamaiti i se aofaiga e oʻo atu i le 40 vaega. O lea la e mafai ona totō le pulu i totonu o se fale vevela malulu. O tamaiti o le a agai i le tuputupu ae ma amata ona lafo ese laulaau. I le faaiuga o le vaitau o le tuputupu ae, ua ave ese mai le eleele, vavaeese ma totoina. O na pulu e tuʻu muamua fugalaau mo le 4 tausaga o le ola.

O le faʻaaliga e foliga tutusa ma le auala muamua, na o le pau lava le eseesega o le faia lea o ni mea faigofie i luga o le 4 vaega e oo i le 0.5 cm le loloto. Faatasi ai ma lenei metotia e mafai ona e oʻo atu i le 15 tamaiti, ae o le a sili atu ona malolosi ma tele. O gaioiga e aliali i le tausaga muamua atu.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le hyacinths o loʻo i ai se faiga faigata o le totoina ma le tausiga i tulaga o potu, ae e matua fua tele lava. Mo se taunuuga manuia, e tatau ona e maua le tele o le onosai ma mulimuli i tulafono uma.