Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga ma ata eseese o laau hydrangea

Hydrangea (Hydrangea) - togalaau matagofie togalaau, lea e faʻaalia e ala i le le mautonu ma le faʻamafanafana. I lalo o le natura masani, e masani lava ona maua i le Asia (i Saute ma Sasaʻe), i Amerika i Matu ma Saute. Ae o Iapani ma Saina, o mea e sili ona lelei laau toto o loʻo faʻatusalia, o loʻo manatu e sili ona lelei i le laau hydrangea. I le taimi nei, e tusa ma le 35 ituaiga o hydrangea i le natura, e le gata e pei o laau, ae e mafai foi ona tupu aʻe i foliga o se togavao ma se laau, ma o ituaiga o lenei laau e matua ofoofogia ma ituaiga eseese o fugalaau. O lenei tusiga e tuuto atu i togalaau o laau, o se faʻamatalaga o ituaiga o ituaiga, ma o iinei foi o le ae maua ai ata matagofie o lenei laau matagofie.

Annabel

Hortensia "Annabel" - o se ituaiga ma se "tamaitai" igoa, ae o se "tama tane". Ua faailoa mai lenei tulaga i le maualuga o le tetee o le hydrangea i le sola, lea e taua tele mo le au faifaatoaga. O lenei ituaiga e le gata ina faapalepale i le taumalulu, ae e le lelei i le tausiga, lea o le a avea ma "fiafia" lelei mo le amataina o le togalaau. Sui o le ituaiga "Annabel" - laau e oo atu i le 150 cm le maualuga, ae i le lautele o le hydrangea e mafai ona tupu e oo atu i le 3 mita. O laʻau e tumau pea i luga o le vao seia oʻo i le muamua kiona ma taofi o latou foliga teuteu. O lau e tele, o le umi e mafai ona oʻo i le 15 cm, o le lanu e lanu meamata. O le fugalaau e amata mai i le faaiuga o Iuni - amataga o Iulai ma faaiuina i le amataga o Setema. Fugalaau o le laititi, 1.5-2 cm le lautele, e aoina i le tele o meaola e pei o "pulou", e mafai ona oʻo atu i le 30 cm. O le Hydrangea laau "Annabel" pe a uma le totoina o le a faafiafiaina lou mata mo le 30-40 tausaga.

E te iloa? O le lua tausaga muamua, e tatau ona ave faʻamalosi uma ia "Annabel" ina ia mafai e le laau ona aoina mai le "tuʻuina atu" o meaʻai ma faʻamalosi.

"Pink Annabel"

"Pink Annabelle" o se ituaiga o hydrangea e maua mai i le ituaiga Annabelle. O se ituaiga fou lea o le laau hydrangea, lea e taua foi o Invincibelle. O le maualuga o le vao e 120 cm, le lautele - 10-20 cm le tele. O lenei vailaʻau o loʻo i ai fuamoa fua e le faʻaleagaina e oʻo lava ile matagi ma timuga. O mea e tutupu i lenei ituaiga e sili atu nai lo ia Annabel, ma e 4 taimi sili atu fugalaau i la latou tuufaatasiga. O le fuʻa piniki mdrangea e amata ia Iuni ma tumau ai seia oʻo i le malulu. O le lanu o laulaau o le "Pink Annabel" e foliga tutusa ma le lanu o laulaau o "Annabel", ma o fugalaau e vali piniki, o lea la o le igoa Pink.

E taua! I le faagasologa o le fugalaau, fugalaau fesuisuiai lanu ma maua ai se moli po o le pogisa o le piniki.

O le vailaʻau e faʻafefe ai le malulu, ma o le lanu e aliali mai i luga o laʻau laiti, lea e fesoasoani i le faʻavaveina o le faʻaleleia o le laau aʻo leʻi oʻo i le vaitau fou o le fuga. E sili atu le totoina i nofoaga lafulemu po o nofoaga o loʻo i ai le vevesi. O lenei ituaiga e manaia ma e foliga mai e sili ona lelei i isi faʻasalalauga.

Grandiflora

O Grandiflora, o se laau hydrangea ituaiga eseese i le itu i sasaʻe o Amerika i Matu, o loʻo faʻatusalia e se laau e oʻo i le 2 mita le maualuga ma e oo atu i le 3 mita le lautele. O le pale paleni e tupu tele vave, mo le tausaga e ola e oʻo i le 30 cm le maualuga ma 30 cm le lautele. Lanu lanu lanumeamata lanumoana e oʻo i le 16 cm le uumi. O le mea lea e matua paʻepaʻe ma le paolo kulimi, e oo i le 20 cm le lautele. O lenei ituaiga e manaʻomia ai le tele o le malamalama, e ui lava e atiaʻe lelei i totonu o le penumbra, ma le tele o le susu, ae e le taliaina le lamala. O le laau e umi ma mafai ona tupu i le tasi nofoaga mo le tusa o le 40 tausaga. Grandiflor e mafai ona faʻaaogaina i kulupu ma taʻitasi, faʻapea foʻi ma se pa puipui.

"Bella Anna"

"Bella Anna" - o se ituaiga o loʻo i ai le tele o mea faʻalelei e foliga mai e mafai ona oʻo atu i le lautele o le 25-35 cm. O fugalaau e ese le lanu piniki mai aso muamua o le fugalaau e maua mai ai se kuluga vine. Fugalaau fugalaau e fai ma fusi e lima, tusi i le pito.

E te iloa? E tele mea e tutupu, e tatau ona teuteuina i le tautotogo, e selesele i le 10 cm o tipu.

E ui lava i le tele o le ola, o le togavao e laiti ma e oʻo atu i le 130 cm. O pupu o vao e le mafai ona tutu i le tele o lanu ma punou i le eleele. I le amataga o le tuputupu ae, o lanu e mumu lanumeamata i lanu, ma iu ai ina liu enaena. O laulaau o foliga fuamoa, tusi i le pito, malamalama lanumeamata i lanu, ma lanu samasama i le autumn. O le eseese o le malulu, e tumau pea le faʻalautele mo se taimi uumi, ona o loʻo ola pea lala o le tausaga o loo iai nei. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina le laau i faʻavaega kulupu ma e seasea ona avea o se ufiufi. E tusa ai ma le tausiga, e tatau i le laau ona tuʻuina lelei le alavai, aua mai le susu le susu e mafai ona maua ai le pala.

"Invincibel Spirit"

O le ituaiga o laau Hydrangea "Spirit Invitybel" ua manatu o se "mea na tupu" i le filifilia o mea tau eletise. O lenei ituaiga o faʻatau oloa na faʻaalia na o le 2010 ma ua leva ona maua le lauiloa i totonu o faifaatoaga. O ituaiga ile Aiga o le Iunaite Setete. O le ogalaau e 90-120 cm le maualuga, o lona lautele e oʻo atu i le 150 cm E le tele tele mea e tutupu i lenei ituaiga, e oʻo atu i le lautele o le 15-20 cm, e fuga mai le piniki uliuli, ma i le aluga o le taimi e sili atu ona mālū ma susulu le lanu. O inflorescences e mafai ona lapoa, e oo atu i le 30 cm le lautele, e maua ai le teuteuina loloto. O lenei ituaiga o le tau malulu ma e mafai ona tatalia le vevela e oʻo i le -37 ° C. Hydrangea e fuga mo le fa masina: e amata mai ia Iuni ma faaiuina ia Setema.

White House

O le Hydrangea laau "Fale Paʻepaʻe" ("White Dome") - maualuga o le laau 1-1.2 mita ma le pale i le foliga o se pulu. O laʻau o lenei ituaiga e ola ma malolosi, e le manaʻomia se fesoasoani faaopoopo i le taimi o le fugalaau. O lau e lapopoa, malamalama lanumeamata, lamolemole i le paʻi. O fugalaau fugalaau e paʻepaʻe ma se paolo malulu, ma fugalaau laʻau e paʻepaʻe le kiona. O mea laiti laiti, o loʻo faʻapipiʻiina i luga o lau o le tausaga o loʻo i ai nei. O le fugalaau e amata i le faaiuga o Iuni ma le amataga o Iulai ma e tumau seia oʻo i le faaiuga o Setema. O le manogi o fugalaau e matua maaleale, maaleale. O le tausia o ituaiga hydrangea o le "White House" e le manaomia ai se tele o taumafaiga, e lelei le faapalepale ma tuusaʻo le la, ma le faapaologa.

E taua! Pau lava le mea e manaʻomia e White House hydrangea o le oona, lelei le palapala. Afai e le talafeagai le palapala mo le laau, ona mafai lea e le hydrangea ona suia lona lanu.

O le vailaʻau o loʻo i ai le malosi o le kiona, e ui lava i lea, e manaʻomia pea e laau laiti le suamalie ma fale i totonu o nofoaga malulu. O le "White House" e foliga mai e sili ona lelei ma isi tagata o le a vaʻaia ma o le a foliga lelei uma i le lotoifale ma i paka a le taulaga ma fale ...

Sterilis

Hydrangea laau "Sterilis" - o se ituaiga o loʻo i ai se tulaga maualalo o le faigata o le taumalulu ma e manaʻomia le mulching mo tamaiti laiti ma matutua. O le togavao e oʻo atu i le maualuga o le 90-120 cm, ma le maualuga o le 150 cm. O le laau e fuga mai ia Iuni ma fuga seia oʻo ia Setema. O fugalaau lanu papae ma le lanumumu lanumoana taimi, "faamamaina" mai le lanu uliuli ma avea ma paʻepaʻe papaʻe. O fugalaau tetele e aoina i le tele-inflorescences. O pupu o lenei ituaiga e le eseese i le elasticity ma e mafai ona punou i lalo o le mamafa o le lanu ma le lanu meamata. O laulaau e lanumama lanumeamata i lanu, fatu-foliga, e oʻo i le 15 cm le umi.

E te iloa? O Hydrangea "Sterilis" e masani ona fenumiai ma hydrangea tele, ae o nei ituaiga e lua o loo i ai pea se eseesega - o le "Sterilis" fugalaau e faʻalelei.

"Annabel malosi"

Laʻau hydrangea "Strong Anabel" poʻo le "Fiafia", e pei ona taʻua ai, o se laau e latalata i le 150 cm le maualuga ma le 130 cm le lautele. O le pale i le foliga o se ogatotonu o loʻo faʻafefeteina, o pupu e faʻasolosolo. O lenei ituaiga e tupu vave vave, tupu e oʻo atu i le 20 cm i le tausaga. O laulaau e foliga mai e foliga mai, o lanu lanumeamata, ma ni tamai nifo i ona pito, e tele lapopoa - e oʻo ile 15 cm lautele. I le autumn, o lau lanu samasama. O le fugalaau e amata ile pamu o le tausaga o loʻo i ai ma e amata mai ia Iulai ia Setema. I le amataga o le vaitau o le fugalaau, o le fugalaau e lanumeamata le lanu meamata, ma i le aluga o taimi, o le lanu e suia i le paepae ona sosoo ai lea ma le lanumeamata. E tele mea e tutupu, o le lautele e 30-40 cm.

E taua! Inflorescences "Annabel malosi" e mafai ona faʻaaogaina mo le teuteuina o fasi '' fou 'ma le vevela, e oʻo lava i le tipiina o foliga e mafai ona taofia o latou foliga teuteu.

E mafai ona faʻaaogaina Hydrangea faʻasalalau i vaega taʻitasi ma vaega ma mutia, vao ma laau toto - e foliga tutusa lelei.

"Hayes Starburst"

Hortensia "Hayes Starberst" - ogalaau 100-120 cm le maualuga, e mafai ona oʻo i le 140-150 cm.O lenei ituaiga e faʻapitoa le taua mo faʻauluuluga o foliga matagofie e oʻo i le 25 cm le lautele. I le taimi o le fugalaau, o fugalaau e mama atoatoa, i le faaiuga o le vaitau o le fugalaau e avea ma lanu meamata. O le fugalaau e amata ia Iulai ma faaiʻu i le muamua kiona. O sea laʻau umi e saunia ona o foliga mai o tamaʻi laʻititi i le ogatotonu o le fugalaau. O lau o le lanumeamata lanumeamata, o le umi, 10-13 cm le umi, faʻamafanafana lelei i tafatafa o le pito.

Terry

O le teritori o Hortensia e foliga mai o le "Hayes Starbest", ae i le va o nei ituaiga e lua o loo i ai le eseesega taua - o le ogaoga o fugalaau. Hortensia Terry - ogalaau ma se lapotopoto lapotopoto, faalava lautele. Fugalaau paʻepaʻe o laʻau laʻititi, ma luga o le eleele, o loʻo aoina i ni mea faʻapitoa. E faasolosolo malie lemu, o lea e le mafai ona fuga mai le tausaga muamua. O laulaau e lanu meamata lanumeamata, mamao, tusi i pito. Lanu e afaina, enaena. O le ituaiga o mea e masani ai, ma e mafai ona alofia le vevela e oo atu ile -39 ° C.

E pei ona mafai ona e iloa, e tele ituaiga o vailaʻau o le hydrangea e mafai ona tupu i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e aunoa ma le faia o se taumafaiga tele. Mo le tele o tausaga, o le a faʻafiafiaina oe e lenei laau i ona foliga teuteu, ma o le a mafai e tagata uma ona filifili se ituaiga i mea latou te fiafia i ai.