Laʻau

Laʻau faʻamalosi mo le taumalulu: faʻapefea ona faia mea uma e aunoa ma le faaleagaina o le laau?

  • Ituaiga: Rosaceae
  • Taimi o Fugalaau: Iuni, Iulai, Aokuso, Setema
  • Maualuluga: 30-300cm
  • Lanu: paepae, kulimi, samasama, piniki, moli, mumu, vine
  • Taua
  • Winters
  • Sun alofa
  • Alofa

O Roses e sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau. O nei laau matagofie e teuteuina ai le tele o eria i le taulaga. Maʻeu le manaia o le mataʻituina o fugalaau fugalaau o rosa ma faʻatoʻaga o foliga sili ona ofoofogia ma lanu e faʻaleleia ai se manogi manaia manaia. Ina ia mafai ona fiafia i le vevesi o lanu i le vaitau fou, o le teuteuina o rosa mo le taumalulu e tatau ona avea o se faiga faʻamalosia i gaoioiga e saunia ai le togalaau mo le taumalulu.

O le a le teuteuga o le autumn e faia mo

O le teuteuina o rosa mo le taumalulu e talafeagai e faamalosia ai le laau lava ia. Afai o le teuteuina i le tautotogo e faamoemoe e fausia ma faʻaleleia se vaomatua matagofie, ona faʻaogaina lea o le tau o le autumn e maua ai le avanoa i le malamalama o tumutumu ma fatuga o le laau, faʻafelelei lona pale, faʻapea foi le faateleina o le faigata o le taumalulu o le rosa. E le gata i lea, o le teuteuina o paranesi tuai e mafua ai le faʻapipiʻiina o fou fou, mai fugalaau tetele o le a fuga mai, ma le faʻavaeina o vaʻa malolosi fou.

E mafai foʻi ona e suʻe pe faapefea ona ufiufi rosa mo le taumalulu iinei: //diz-cafe.com/rastenija/kak-ukryt-rozy-na-zimu.html

Afai o foliga matagofie e foliga matagofie ma fiafia i le vavalalata e aunoa ma se tausiga faaopoopo, ona manaomia lea o laumei o togalaau le teuteuina faaletausaga

E le gata o rosa e teuteu ai le togalaau fugalaau mo le sili atu ma le tasi le tausaga, ae o laau toto na totōina i lenei tausaga e tatau ona teuteuina. O fautuaga autu e aofia ai le manaʻoga e aveese faʻamaʻi uma ma le fugalaau fugalaau, faʻapea foʻi ma le tipi ese o maʻi mama ma vaivai.

O paʻu mamago na totoe mo le taumalulu e amata ona pala i totonu o le malutaga. O lenei mea e masani ona oʻo atu i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi o le fale atoa. A maeʻa ona teuteu, e na o laulaʻau mamana e faʻapipiʻiina ma e iai ni momoe moe e tatau ona tumau i luga o le vao.

Ina ia puipuia le atinaʻeina o microbes pathogenic, tipi ese tino o le laau e tatau ona ave ma susunuina e aunoa ma le tuu i lalo o le togavao.

O le togavao pe a uma le seleselega e na o le 3-5 e vavalalataina ai le tele o atinaʻe ma sili atu ona malosi e le faʻamalosi ai le pale

E tatau foi ona e faʻaumatia faʻamaʻi tuai i se taimi talafeagai, e aofia ai ma le tolu tausaga le matua ma le tele o lala lapoʻa ma ufiufi i le paʻu malogo.

Faʻamatalaga o le saʻo

Ina ia mafai ai e le faʻamalositino taualumaga ona aumaia na o se taunuuga lelei, e tatau ona usitai i le tele o tulafono faavae:

  • Trimming e tatau ona naʻo le faia o sikola faʻamalosi. O se meafaigaluega mataʻutia ua gaosia ai fasi pepa ma faaleagaina ai le paʻu o se laau, lea na faʻamalolo mo se taimi umi pe ua mate foʻi mai le faʻamaʻi.
  • Mo le aveeseina o le mafiafia tusitusi d = 1.5-2 cm, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se hacksaw.
  • Filifili se nofoaga mo le tipi i luga o le fuga o le fuga, lea e leai se taimi e toto ai, pe a uma ona tausia se mamao o le 0.5-1 cm. E tatau ona tipi le tipi i le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.
  • E talafeagai le faia o se taulasea ina ia le avea le vaega o le paʻu ma mea vevela o le faʻaleleia o susu ma faʻamaʻi.

O le taimi aupito sili ona faamanuiaina e mafai ai ona e tipiina rosa mo le taumalulu o se aso vevela, le matagi. O le mea masani, e teuteuina ia vao vao i le faaiuga o Oketopa.

O le teuteuga e faia i luga o fatuga i fafo. O lenei mea o le a taofia ai le faʻamafanafanaina o le vaomatua ma faʻamautinoa ai le atoatoa o le faʻaleleia o moli ma le malamalama o le pale

Mo le puipuia o faʻamaʻi o laau totő ma gaʻo ma faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e vaʻaia meafaigaluega aʻo leʻi teuteuina e ala i le togafitia i le paluga o le potassium, ma pe a uma ona tipiina le tipi i luga o latou pu ma le vine varnish.

Ma, masalo, o le tulafono pito i sili ona taua e tatau ona mulimulitaʻia i le taimi o le tipiina o rosa mo le taumalulu, fai mai "aua le faʻaaogaina." Talu ai ona o le tele o le aʻa o se rosa, e pei lava o soo se isi lava laau, e tatau ona tutusa ma le tele o ona vaega eletise, o le teuteuina e tatau ona faia ma le saʻo ma le faaeteete ina ia aua nei faaleagaina le faiga o meaʻai, lea e mafai ona oo atu ai i gasegase ma le oti foi o le laau.

Laʻau masani o le teuteuina e tusa ai ma le eseesega

Ina ia mafai e le togalaau fugalaau ona sili atu ona matagofie i tausaga taʻitasi, pe a teuteuina Roses, e tatau i se tasi ona amanaia uiga o le vaega eseese o sui o loʻo ola i luga o le saite. Faʻalagolago i le tele, ituaiga ma le malosi o le tuputupu ae o le vao, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o ituaiga autu o le teuteuina:

Short cropping

A maeʻa ona teuteu, naʻo le pau o le vao e 2-3 tumau momoe e tumau pea. O le teuteuina puupuu e talafeagai mo polynesia rose, o ona lālā e faigofie lava i le tillering malosi.

Faʻasolosolo malosi, o faʻamau uma o le eletise o le laau e tipiina ma le le alofa

Miniature Roses, o le tagata matua e pei o laʻau o le lauti ma le maualuga o tagata o le Rambler, o loʻo faʻamaonia lelei foi le teuteuina o le mamafa.

Mo isi ituaiga laau toto, o le teuteuina puupuu e mafai ona faatagaina e avea o se mea mulimuli.

Togi maualalo

Faatasi ai ma se metotia talafeagai e teu ai, o tino vaivai foi ua soloia atoa. O le faʻatoʻateleina o teuteu e faʻaleleia lelei ai le tuputupu aʻe o lauʻau.

Pe a faʻapipiʻi le vavalaʻau, e faʻapuupuuina ia gaʻo o le vao i le afa, ma i lalo ifo o le laau e maualalo ifo i le 25-30 cm cm ma le 4-5 buds

O le teuteuina ma le talafeagai e talafeagai mo Pernepians, ituaiga o lauti vine ma le tele o isi vaega o rose.

Pau na o tuusaunoaga o le Igilisi ma le paka papaʻi, aʻeaʻe, anamua ma ituaiga mea matagofie o lenei aiga.

Tulafono mo le totoina ma le tausia o Roses: //diz-cafe.com/rastenija/posadka-i-uxod-za-rozami.html

Taunu uumi

A maeʻa ona teuteu, e tumau pea tumutumu eletise i le faavae mo le lua vaetolu o le aʻa ma 8-10 alavai. O le vavalalata le teuteuina o le seleseleina e faʻaaogaina mo ituaiga faʻamalosi o Roses Bengal, o anamua ma ituaiga, paka ma le Igilisi, faapea foi ma le malosi o lauti-ituaiga toto. O le faʻaaogaina o le teuteuina ma le faʻaeteete i isi vaega o roses e mafai ai e oe ona maua muamua le fugalaau, ae o le faʻaaoga pea o lenei metotia mo ni nai tausaga, o le vao e le toe i ai foliga ma ua maualuga, ma o le tele o laʻau e maualalo.

Faatasi ai ma le teuteuina ma le agamalu, na o vaega pito i luga o pupu e aveeseina

O le auala o le fesuisuiai o rosa mo le taumalulu e filifilia e faalagolago lava i lo latou auai i le varietal subgroup

O fua o le aʻeina o rosa laiti-fugalaau e le manaʻomia ona teuteuina ma le seleseleina, o ni laumei lapopoʻa e tipiina i le tolu o le umi, ma mo isi mea uma, e oʻo i le afa.

E le manaʻomia ni teuteuga o le autumn. Aʻo tausia se togavao, na o oe e manaʻomia le tipiina o vaovao ua leiloloa mea teuteu, faʻapea foʻi ma lālā e le mama, momotu ma maʻi.

E aoga lenei mea! Auala e ola ai rosa i le tautotogo: //diz-cafe.com/vopros-otvet/kak-ozhivit-rozyi-posle-zimovki.html

Mo Roses laugatasi, ua filifilia le teuteu, lea e faʻavae i luga o uiga o le vaega o le rose.