Fua o le gaosiga

Auala e tausi ai roses Pierre de Ronsard

Rose "Pierre de Ronsard" o se tasi o nofoaga taua i le encyclopedia of roses. E moni lava lenei ituaiga o tupu, na paʻu i Farani "Mielland".

Mataʻutia o meaola

Rose "Pierre de Ronsard" e faatatau i le aʻei luga o togi, o loʻo faʻaauau. E mafai e se toeaina matua ona oʻo atu i le 3 mita le maualuga, e oʻo atu i se lautele o le 2 mita. O le laau e oʻo i lenei lapoʻa i le matua o le 3-4 tausaga, aua e le eseese i le malosi o le tuputupu aʻe. Fugalaau e tetele, 8-10 cm le lautele, tumu (60-70 petals i totonu o le pi).

E i ai la latou lanu mai le kulimi i le lanu piniki, e masani lava i le ogatotonu o le laʻau o le lanu e sili atu le tau. Lafoaʻi malosi, palasi, susulu. Flavor e leʻi faʻaalia, e le mafaamatalaina. Eseese "Pierre de Ronsard" ei ai ni tulaga lelei:

  • fua tele ma umi;
  • maualuga faʻamaʻi;
  • faʻamafanafana.
E te iloa? Aga aʻe Rose "Pierre de Ronsard" O loʻo ia te ia le ulutala "Rose Rose Favorite i le Lalolagi Atoa," lea na ia maua i le World Federation of Rose Roots.
A maeʻa ona faʻamatalaga, e le tatau ona i ai se masalosalo: e tatau ona i ai se rosa faapena i lau 'upega tafaʻilagi. O le isi, seʻi o tatou talanoa e uiga i le auala e ola ai rosa.
E mafai ona e faʻatumu lau lau fugalaau i ituaiga eseese o rosa: Floribunda, Kanata, mimamusu, lauti, Igilisi, ufiufi eleele, moli.

E faʻafefea ona filifili fualaau ola maloloina pe a faʻatau: fautuaga

A oʻo mai le faʻatauina o laau e tatau ona gauai atu i ia itu:

  1. Ua faapipiiina siaki ma i lona lava aʻa. Faʻamanino le ituaiga o faʻatauga, ona o nisi e mafai ona tupu na o greenhouses.
  2. Tausaga o le togitogiga: tuu atu le fiafia ile lua pe tolu tausaga le matutua.
  3. Faʻalogo lelei i le tulaga o aʻa, o le i ai o laʻau i luga o lau ma laʻau.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

Talu ai o le rosa o se laau lauiloa, o le filifiliga o le nofoaga o le totoina e tatau ona fetaui lelei ma filifilia ma le faaeteete.

Sauniuniga i le nofoaga

Mo le totoina, filifili i luga o ni mea faʻapitoa, o loʻo i ai le malamalama lelei e le aofia ai faʻataʻitaʻiga. O le eleele e tatau ona saʻo lelei.

E tatau ona eli i luga le eleele, aveese vao ma, pe afai e tatau ai, ia maualuga le elemene.

Totoina sauniuniga

Ia tatou talanoa saʻo pe faapefea ona toto se rosa. Totoina i luga o le eleele i le tautotogo. Totoina ma le faaeteete togalaau, aveese otaota ua leaga ma aʻa. O vaega uma e togafitia i se meafaigaluega faapitoa, mo se faataitaiga, "Rannet" poʻo se lanu meamata lanu meamata. A o lei totoina, o aʻa o fualaau o loʻo faatofu i totonu o le vai ma se aʻafiaga o aʻafiaga.

O le faagasologa ma le fuafuaga o le totōina na totoina ai laau toto

O le aʻei luga aʻe "Pierre de Ronsard" e le manaʻomia se avanoa tele, o le a lava le fanua 50x50 cm. Ae ui i lea, o le pale o le vaomatua e telē tele, o lea e mafai ai ona e faʻaleleia le mamanu o le tau 2x2 m. I vaieli e faia ai le humus po o le meaʻai, faʻafeinu i le vai ma le paluga mama. Fertilizers faʻasusu i se palapala o le palapala e aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma aʻa.

E taua! A maeʻa ona totōina, o le vaega o loʻo i luga o le fatu e seleseleina i le 20 cm: o lenei mea e faʻatupulaia ai le tuputupu aʻe ma faʻateleina ai le fugalaau faʻamalosi i le lumanaʻi.

Tausia ma ni mea lelei o le galueaiina

O le tausiga o le "Pierre de Ronsard" e toetoe lava a tutusa ma le tausiga o isi roses, sei vagana ai o le ituaiga e manaomia ai se pusa.

Faʻasaga, faʻamalolo ma veleina

Vai pe tusa o le 10 aso uma, sasaa se pakete vai i lalo o le togavao. E tele taimi e le tatau ai i le vai, aua o le susu tele e ono mafua ai le pala o aʻa.

E tatau ona mataʻituina le tulaga o le eleele, faʻamalo pe a talafeagai, vevela mai vao.

O mea taua e fai ai se kamupani lelei mo rosa i le togalaau - primroses, carnations, logo, talimalo, clematis, irises, delphinium, phlox, viola, geyhera, gelenium ma alissum.

Faʻatauga

I le fesili i le auala e tausi ai rosa, aua neʻi galo e uiga i fomaʻi, aemaise o lenei aganuʻu e fiafia tele i le faʻamaʻiina. I le tautotogo latou te faia ai le kulimi faʻamalosi, aʻo leʻi fugaina e mafai ona fafagaina i faʻamalaʻau oona, e oʻo i le iuga o le fugaina ma le potassium ma le fulu. I taimi o le fuālaʻau faʻasaina o loʻo faʻaaoga.

E te iloa? Faʻaigoaina lenei vao vao i le 1985 i le faʻaaloalo i le tusitala Farani o Pierre de Ronsard - ua tuuto atu i le fa selau tausaga o lona maliu.

O le matafaioi a mulch

O le mulimulitaʻi o se mea tāua tele mo le atinaʻeina o le vavao o le rose: e fesoasoani e faʻamalosia le eleele i meaʻai.

E taua tele lenei mea pe afai o le palapala i lau eria e le talafeagai mo le ola ai o roses. Mulch e fesoasoani foi i le puleaina o vao. Ua aveesea uma vao mai le eleele, ona sasaa lea o se apa o le mulch (4-6 cm). A uma ona fesuiaʻi o le a fefiloi ma le pito i luga o le eleele. Ma le isi, o le faagasologa e toe fai.

E pei o le mulch, faʻaaoga pepa paʻu poʻo pepa pepa, mutia mago, togafusi, faapalaʻau, sisi, peʻa.

Puipuia o faamai ma meaola faalafua

Le puipuia o sasa e togafitia i le tautotogo ma aʻo le i malu puipuia mo le taumalulu. O le togafitiga e faia i le 1% o vaifofo o le Bordeaux.

Tala

Mo le aʻeina o togi, o le i ai o se lagolago e taua tele. E tatau ona fuafua muamua aʻo leʻi totoina se togavao. Faʻailoa se lagolago ina ia le faia se ata lafoia i le vao. E mafai ona e faʻaogaina laau o iai i luga o le 'upega tafaʻilagi pe fausia ni lagolago mai lala lala.

Teuteu

O le teuteuga e faia pe a maeʻa le fugalaau, faapea foi i le tautotogo. Pe a lūlūina i le tautotogo, vevela tuai, ma faʻaitiitiina ia tupulaga laiti i le kuata. O le teuteuina o le tautotogo e aofia ai le aveeseina o lala ua faaleagaina.

E taua! Auā o le rosa "Pierre de Ronsard" e taua ma faʻapipiʻi lela. O lenei mea o le a fesoasoani i le fausia o se vao ma faʻalauteleina le fuga..

Nofoaga mo le taumalulu

O le fesili i le auala e tausia ai rosa, o le a le faaalia seia oʻo i le iuga, pe a tatou le talanoa e uiga i le malulu mo le taumalulu. E ui o lenei ituaiga e manatu o le malulu, e mautinoa ai le faasaoina o le vao, e sili atu le puipuia mai le malulu. Mo le "Pierre de Ronsard" o lenei faagasologa e le faigofie, ona e matua faigata lava ona toso e toetoe a le mafai ona punou. Ufiufi le togavao, aemaise i se auala saʻo, ao leʻi tataina le vao i lala laʻau.

O le ufiufi o rosa mo le taumalulu, e mafai ona e faia se suauu, faʻamalosi arcs i le palapala ma ufiufi i latou i se mea e ufiufi ai.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Ona o le maualuga o lona malosi ma le mafai ona tupu aʻe, Pierre de Ronsard e masani ona faʻaaogaina i le mamanu. E faʻaaogaina e teuteu ai puipui, fao, laau. Afai ei ai se laau matutu i luga o lau togalaau, e mafai ona e totoina se togalaau laʻau i autafa, ma i ni nai tausaga, o le a foliga mai o se teuteuga matagofie - o se laau fugalaau.

Rose "Pierre de Ronsard" na faia ni iloiloga mai le tele o fai togalaau, o lea matou te uunaia oe e te iloa lelei uiga ma le matagofie o lenei laau.