Faatoaga faatoaga

E mafai ona tausia ni moa ma ni pato i totonu o le potu lava e tasi

I totonu o faifaatoaga laiti o loʻo i ai se manaʻoga faanatinati e faʻaola avanoa. E i ai ni nai fale moa, pe naʻo le tasi, ae i le taimi lava e tasi mo le sili atu le manuia e tatau ona fausiaina manu felelei eseese. O le fesili e tulaʻi mai: e mafai ona fatufatu se faʻalapotopotoga o meaola e mafai ona felelei ai manu felelei ma aiga eseese e eseese manaoga. Seʻio tatou faʻataʻitaʻiina.

Faʻafitauli faigata

O le mea sili ona faigata i le tausia o moa ma pato i se fale e tasi o le eseesega lea io latou olaga.

Savalivali faʻatasi

Mo le savalivali, e te manaʻomia se potu vateatea e aloese mai feteʻenaʻi i le va o manulele ona o le avanoa faatapulaaina. I le mafanafana o le vaitau ua na o se lotoa puipui, lea e savavali ai manu i ni vaega laiti. O le mea lautele, e le feteenai ia ituaiga uma e lua, ae afai o le mea e faʻaaogaina, e tatau ona vavae ese manulele mai le tasi i le isi mo sina taimi. Ina ia puipuia ia mea tutupu mai i le lumanaʻi, e tatau ona filifili ma le faʻaeteete le manulele aʻo lei faʻatau, ma faʻalogo i lona natura.

E te iloa? O se faʻataʻitaʻiga leaga e pipisi. Afai o se tasi o manu e amio faʻasauā i isi, ona maeʻa lea o le taimi, o le afa afa o le lafu o le a amata ona faʻataʻitaʻi i ai. E tusa lava pe aʻo leʻi oʻo mai le "faʻamalologa" e amio tagata uma.

E manaʻomia tele e le faʻaleleia o vai vai se vaituloto i le teritori o la latou nofoaga savali. O togafitiga vai e masani ona i ai se aafiaga lelei i lo latou soifua maloloina ma le gaosia o fuamoa.

Afai e leai se vaituloto faalenatura i tafatafa o lou fale lea e mafai ona aau saoloto ai peʻa, matou te fautuaina le fausiaina o se vaʻai moa laiti i ou lava lima.

Fale moa fefiloi

O le mea moni, o peleti e fiafia i le vai, ma moa, i le isi itu, e sili ona lelei le i ai o le moega matutu. E le gata i lea, o le toʻatele o faifaʻailoga latou te maitauina o ipu masani masani o le a avea ma se faʻafitauli: e le na o le inu mea inu, ae o le paluga foi, moa felafoaʻi ma le salalau o le susu. Ona malolo ai lea o pulepule i totonu o le ipu lava e tasi, ia mama ma faamalieina, ae o moa pe a uma le "taʻele" e palapala ma savavali e pei ona fufuluina e le pule. Ma i le taimi lava e tasi ma aveese le suavai ua tafe.

O nisi tagata o loʻo taumafai e vaevae nofoaga mo le aau ma inu vaʻalele eseese, faʻatulagaina o pato ma pusa vai, ma inu vai ma palu paʻu mo moa. Ae o le uiga o le pito i tua o le moa lea o moa ma fulu mama. Ma o le taimi lava e maua ai susu susu, e susunuina le palapala ma naʻo eleele o manulele.

E tusa ai ma le liva o tagata, o lona uiga o manu felelei o le a le avea ma fili i le va oi latou lava. Latou te faʻaaoga e le tasi le isi ma o nisi foi taimi e momoe ai, e le iloa ai le mea o loʻo i ai lona togitogi.

E manaia le suʻeina o le aoga ma le manaia o le kuka o aano o manu.

Faʻasoaina o mea

Afai tatou te mafaufau i le itu aoga o le mataupu, o itu lelei ma le leaga o le a 50/50. O le mea lea, i soo se tulaga lava, o le faaiuga mulimuli e tumau pea i le pule o le faatoaga. Afai e te talitonu i 'auʻaunaga faʻapitoa i luga o le Initaneti, e le oi latou uma e ona, latou te feagai ma le manaʻoga e faʻasoa mea o moa ma pato, mafaufau i lenei mea e le lelei.

E taua! E ui lava i le mea moni o peʻa o loʻo faʻafefeteina, latou te le taliaina le susu ma atonu e mafua ai le aspergillosis ona o lea.

Faamanuiaga

  1. E leai se manaʻoga e faʻaogaina fale e tele moa.
  2. Faaititia le tau o le vevela.
  3. E sili atu ona faigofie ile vaʻai ile tasi fale nai lo lua.
  4. O le masini eletise o le a manaʻomia naʻo le tasi (e ui e tatau ona malosi).

Siaki i mea sili ona lelei mo le faʻaleleia o pato i le fale.

Faʻafitauli

  1. E tatau ona sui le tele o le mea e masani ai (o pato e pei o le faapipii i le vai ma o le a atili ai ona susu).
  2. E tatau ona taofiofia le fafagaina o manulele, e ese lava, aua e mafai ona 'aina e isi le meaai a se tasi tagata.
  3. A faʻafuaseʻi ona le galulue faʻatasi manu felelei, o le a pauu a latou faailo: o le a faʻaitiitia le gaosia o fuamoa, o le a latou le maua le mamafa.
  4. Tini e fiafia i le susulu malamalama ma o loʻo ave i le malamalama, aʻo le sili atu mea e sili ona faʻamamaluina mo le faʻatauina o fuamoa. O lenei taimi e tatau ona iloiloina pe a setiina le moli i totonu o le fale soosoo.

Faiga Faʻavae Faʻatasi

O le tele o faifaatoaga poto masani a le au faifaatoaga ua fautuaina e tuua, pe afai e tatau, moa ma pato mo le taumalulu faatasi. Ma i le tautotogo - ia toe faʻafoʻi vai inu i totonu o se fale puipui i fafo.

E te iloa? Ducks - e le o se mea e sili ona leaga. O nisi taimi e nofo filemu le manulele i le taumalulu i totonu o se fale e leai se vevela, lea e ufitia ai le vai i le aisa, ma i le taimi lava lea e fua mai fua.

Faʻasolosolo o le sone

E sili le vaeluaina o le fale i ni peni tutoatasi se lua e faʻaaoga ai se faʻalaʻamea, poʻo le tuʻuina o ni fale puipui se lua i le potu e tasi. O le filifiliga lelei o le faia lea o vaʻa eseese mo manu taʻitasi, ae, ala, mea tautupe e taugata tele. O le faʻaaogaina o le a fesoasoani i le fausia o tulaga aupito sili ona mafanafana mo ituaiga taitasi. E mafai e poula ona faʻaopopo le malamalama, ma tuʻu ai le taele mo le aau. E le gata i lea, o le valavala o lona uiga o le fafagaina ese, ma e taua tele - o manu felelei ei ai a latou meaʻai eseese, ma o laʻau voracious e le faʻafefeteina e maua mai i se isi tagata fafaga.

Faatulagaga o le fale

Muamua lava, i le amanaʻiaina o le faʻamoemoe o le potu, o le maualuga o le malosi o le ventila e manaʻomia ile fale. O le aʻafia o le ea fou o le a le faʻatagaina ai faʻamaʻi e faʻateleina ma o le a leai se tulaga i totonu o le fale. I le faaopoopo atu i ai: o le mea moni o le peʻa ola pea i taimi uma o le susu o se mea sese masani. Latou te manaʻomia foi le mama ma le faʻagogogo, e pei o isi manulele.

Ina ia faaauupegaina le fale e sili ona mafanafana mo au manulele, matou te fautua atu ina ia faamasani oe lava i laasaga o le fausiaina o se fale.

E tatau foʻi ona faʻamautinoa e leai ni faʻataʻitaʻiga i totonu o le potu. O manulele, aemaise lava le faʻaleleia o vai, vave ona maua le malulu.

O le aitema e sosoo ai o le mea lea. Mo le faʻapipiʻiina o moa moa, e sili ona lelei le siʻiina o le fola: o le a faʻamamaina ma mama le umi. E le gata i lea, e fiafia le moa i mauga, ma o loʻo i ai se avanoa latou te le faʻafememeaʻi ai o latou nifo o le tiʻetiʻe, ma faʻaopoopoina ai faʻafitauli faigata mo lē e ona. Mo taʻavale, e sili ona lelei le faʻatulagaina o se foloa i le 24 cm le umi ma le lautele ma le mafiafia o le 2 mm (sili atu le tau). O le faasologa o loʻo i luga o le puipui ma e tusa ma le lua vaetolu o le aofaiga atoa o le fanua. O le mamao mai le fola i le upega e 30 cm. I lalo o le upega e mafai ona e tuʻuina nilala na e aoina. O nusi o manufeʻai o le a tuʻuina i luga o le faasologa, i lalo ifo, ona o le peʻa alofa e faʻamalo ai nofoaga paolo mo le faʻatauina o fuamoa.

E taua! Fai se tasi mata e mafai ona feaveai mo faigofie faigofie.

Manatua afai e iai sau indiotki, latou te manaʻomia se nofoa faaopoopo. Latou te le fiafia e faʻaalu le tele o le taimi i luga o le eleele, o lea la e tatau ai foi mo i latou. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasalalau faataamilo i le nofoaga o tamai ogalaau.

Fufulu vai, tuu le taele mo le taʻele, ma moa - pefu palapala, lea e fufulu ai fulufulu manu ma fufulu ese meaʻai.

Puipuiga

  • E masani ona siaki nofoaga ma fale mo vailaʻau.
  • Faʻatino le faʻaaogaina o le fale i taimi faʻapitoa.
  • Suia le lisi i taimi uma e mafai ai.
  • Aua nei galo e uiga i le maualuga o le vevela ma le vevela.

Fafagaina uiga

I soʻo se lapoʻa gafa o loʻo iai taʻitaʻi. I lo tatou tulaga, o se taifau. Afai e le mafai ona faatulaga lelei le fafagaina o le ituaiga o meaola, e muamua fafaga muamua le pato.

Matou te fautuaina ia e faamasani ia oe ma uiga o le fua mo moa ma pato.

E tatau i faʻaleleia ona faʻapipiʻiina i laupapa laupapa ma se kulimi e le itiiti ifo i le 10 cm - e mafai e manufelelei ona maua ni meaʻai, ae le faʻasalalau. O lenei mamanu e mafua mai i le eseesega o mea taumafa i le va o moa ma pato. Ina ia vavaeese tagata inu, ia na ona tuu i latou i tulaga eseese: ia umi atu mo moa ma luga o le fola mo ponoa.

E aoga le iloa pe faʻapefea ona fausia se pusa pia ma se fafaga mo moa mai mea faʻapipiʻi.

Aua le fefe e faataitai. O le nonofo faʻatasi o moa ma ponaivi o le a le mafua ai oe faʻalavelave leaga ma o le a le faʻaumatia oe - ioe, i le noatia i le tausisia o fautuaga uma o loʻo i luga. O le mea pito sili ona taua - aua neʻi faʻatagaina le pala ma tusi, ina ia le afaina ai le manulele. Ma o isi vaega o le a foia i le faagasologa.

Faʻamatalaga

Afai e lapoa le peni, ona e le popole tele lea. Ae sili atu. vavae ese. Mai le pato e masani lava ona manava, ma o lo latou tafega e sili atu le suavai. E le fiafia i ai pou.
Alexey Evgenevich
//fermer.ru/comment/45787#comment-45787

E tatau ona tatou ola i totonu o le fale e tasi ma moa. A o talavou - leai se faʻafitauli. Ae afai e te manaʻo e fai (faʻaupu) - ia mautinoa o le pa puipui mai moa. Hatching mea uma e lelei, ae o foliga mai o pato pato o se pisinisi matautia. E mafai e poula ona paʻu, ma e le lagona le alofa i moa. O le isi faafitauli - alii. E faʻataʻitaʻi e tagata mea uma ma tagata uma, tusa lava po o le a le tele. Vaʻai "fasia" se lupe i luga o se solo, se moa i se kusi, ma se kusi i luga o se mamoe poʻa (i luga o se mea e fafaga ai savali). O lea la, afai ei ai se avanoa - aiga taʻitasi - se fale nofoʻese ese!
Andreyevna
//fermer.ru/comment/79325#comment-79325