Faatoaga faatoaga

O le a le vevela o le teuina o fuamoa o le vela?

I aso nei, o moa - o le paʻu masani o le tamaoaiga. O nisi o faifaatoaga na gaosia ni moa mo aano o manufasi, o isi mo fuamoa, ma isi mo meaola laiti.

Afai e filifilia le filifiliga lona tolu, ona faʻaaogaina lea o se incubator mo le foafoa. Ae o le faagasologa o le fesuiaʻi o fuamoa ei ai ona taimi, aemaise pe a sau i le teuina o fuamoa. Matou te faitau auiliili e uiga i lenei mea i le tusiga. Matamata i se vitio aoga.

O le a le mea e faʻafefete ai fuamoa?

O se fuamoa faʻafefiloi o se fuamoa lea e tuʻuina i totonu o se mea faʻapipiʻi pe tuu i totonu o se moa e faʻafefiloi. E le pei o fuamoa laulau, o le faʻavevesi e tatau ona i ai se siama..

I totonu o faatoaga moa, o fuamoa uma e fuafua e tuʻuina i totonu o le incubator e siakiina ma se masini faʻapitoa mo le auai o se tamaʻitaʻi (faitau e uiga i le vevela o fuamoa moa ma pe faapefea ona faʻatinoina, faitau i ai, ma mai lenei mea o le a e aʻoaʻoina e uiga i tulafono filifilia mea siaki mo fanau). I le fale, o le faʻamaoniga o le fuamoa o le faʻateleina o le nonofo faʻatasi o tamaitai ma se moa. E le gata i lea, e le o fuamoa uma e mafai ona aofia ai embryos.

Vaega o le laveaʻi

FUAFUAGA: O le potu e faʻaogaina ai fuamoa o le pulou e tatau ona faʻapipiʻiina meafaigaluega faʻapitoa e mafai ai ona fua le maualuga o le vevela ma le vevela. I lenei tulaga, o ia ituaiga masini e tatau ona tele. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona maua faʻamaumauga mautinoa.

O le nofoaga o le a teuina ai mea e tatau ona faʻaleleia lelei.. Talu ai o le atigipua e matua manifinifi ma manaia, e tosoina ai manogi manogi ma manogi. E taua le aloese mai faʻataʻitaʻiga e aʻafia ai le faʻaleapeina o le susu. A uma, e taua tele mo fuamoa.

E mafai ona teuina i le vevela o le potu?

E mafai ona e teuina mea mo le gaosia o moa i le vevela o le potu pe afai e le sili atu i le 12-18 tikeri. E sili le tuu o fuamoa i luga o le windowsill ma se matala matala.

Taimi

Afai e te vaʻaia le maualuga o le vevela ma le maualuga o le vevela, ona mafai lea ona e teuina fuamoa mo le 5-7 aso. E faʻamaonia pe afai e te uuina le mea aʻo lei faʻavevelaina i le vevela o le potu mo se taimi atofaina, ona sili atu lea o le tosoina o moa.

Ae o aʻafiaga nei e aafia ai le taimi e teu ai.:

  • ea vevela ma le vevela;
  • le tele o auala mama ma auala puipuia;
  • le tulaga o le nofoaga o le potu lea o le ai ai fuamoa;
  • genetic specificity of the hen;
  • tausaga o manulele;
  • faʻatoʻa.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le taimi e faʻaolaina ai fuamoa moa e mafai ona maua i lenei tusiga.

Faailoga

I le a le vevela e tatau ona teu ai fuamoa moa? Afai e teuina fuamoa mo le silia ma le 14 aso, ona tatau lea ona tausia le puleaina o le vevela o le 8-12 tikeri. Afai o le mea e le sili atu i le 8 aso, ona oʻo lea i le 15 tikeri le vevela o le teuina o fuamoa.

Faatagaina le 2 aso o le teuina i le vevela i totonu o le 18 tikeri. O lenei vevela o loʻo i lalo o le "tulaga o le physiological" (19-27 tikeri). E le o matauina le atinaʻega taua o le pepe i lenei vevela.

TAULAʻI: O le tuputupu aʻe o le tamaʻi pepe e mafai ona toe faʻaleleia i le vevela o le 21-22 tikeri. Ae o nei faailoilo, o lona atinaʻe e faia faʻaleagaga: o le faʻamalosi o le blastodisk e tupu, e leai se eseesega o laʻau o le germ, o le faʻaleagaina e tupu ma ua le faʻasaina le atinaʻeina o le embryo.

Laulau 1 - Vaʻaia

Taimi e faʻasili aiAsoLuluTotogiFaʻaliliuFaʻameli
11-737.8-38.0 ° C55-60%4-8 taimi i le aso-
28-1437.8-38.0 ° C50%4-8 taimi i le aso-
315-1837.8-38.0 ° C45%4-8 taimi i le aso2 taimi i le aso mo le 10-15 minute
419-2137.5-37.7 ° C70%--

E mafai ona e aoao atili e uiga i le auala o le faʻavelaina o fuamoa moa i vaitau eseese, faʻapea foi ma vaʻai i laulau o le vevela lelei, le faʻamamafana ma isi mea i le aso iinei.

Auala e faatumauina ai le vevela manaomia

O le mautu o le vevela i totonu o le incubator e faalagolago i le mafanafana o le vevela i totonu o le potu e faʻapipiʻi ai le incubator. E moni lenei mea i le PVC wall incubator. O loʻo faʻamalosia le vevela o le fiva pe a malulu i fafo.

O le tausiga o le vevela e aʻafia i le tele o le vai lea o loʻo faʻapipiʻi i le pusa faʻapipiʻi. O le maualuga o le maualuga o le vai, o le sili atu ona mautu o le afi o le vevela o le fausiaina o fuamoa.

E le gata i lea, e taua tele le mautinoa o le tafe mai o le ea fou. I le taimi muamua, e tatau ona laʻititi le fesuiaiga o le ea. Ae ao tuputupu aʻe le atinaʻe, faʻaleleia le fesuiaiga o le ea. E taua tele le ea i aso e gata ai, pe a liliu le tamaititi i le manava o le pulmonary.:

  1. O le puipuia o fuamoa mai le vevela, e tatau ai ona fua le fua o le vevela ile luga ole mea.
  2. Afai o le vevela ua maualuga aʻe nai lo le masani, ona lelei lea. O lona umi e 15-20 minute.
  3. I le taumafanafana, o lenei togafiti e faia faalua i le aso. Ina ia faia lenei mea, faʻamama le ea e aunoa ma le aveeseina o fua mo le 10-40 minute. I le taimi lava e tasi e tatau ona faʻapipiʻi fata i luga o le fata.

Taunuuga o tulaga le masani

O le fufuluina o fuamoa o se hyperthermia. I le taimi e aoga ai lenei vaega, e iai suiga eseese i le atinaʻeina o le pepe.:

  • Afai e maua le maualuga o le afi i le 40 tikeri ma le maualuga, ona oʻo lea i le 2-3 itula i aso muamua o le faʻavevelaina, e tupu le maliu o le pepe ma o le tele o toto ua faia. O nisi o pepe e faʻaauau ona atinaʻe faʻatasi ma faʻamaoniga o faʻafitauli eseese.

    Faatasi ai ma na mea, e taua le matauina o le faaletonu o le ulu: e le o le tuputupu ae po o le lagolagosua o le ulupoo, ona o le faia o se uila o le faiai, o loo i ai se tulaga e le o se tasi po o se vaega lua o le lalolaina o mata - anisophthalmia.

  • Pe a faʻafeololo i luga o le 3-6 aso o le faʻavelaina, o le amnion ma le abdominal cavity ua faia. O loʻo totoe pea le vaega mulimuli, i totonu o totoga - o loʻo le lavalava.
  • Pe a osofia le manava i luga o aso faʻasolosolo, o le vavalaʻau o membranes germinal and embryos e tupu. Latou te faʻapupuina le afaina i lalo o le paʻu ma totonu o totoga i totonu. O le vai amnion mumu lanu, vailaau vaaia i allantois.
  • Pe a faʻafeololo i aso mulimuli e faʻalavelave ai, faʻagasolo ai le teuina ma le tolopoina. E laʻititi moa, ma o la latou uamea e faʻamalolo malosi ai.

O le faagasologa o le fesuiaʻi o fuamoa e faigata tele ma gafa. I le faʻaopopo i le manaʻoga e saunia mea e sili ona maualuga, e tatau foi ona mataʻituina le tele o tuʻutuʻuga i le taimi o le teuina, o le tasi o ia mea e tumau pea le vevela.

Afai e masani ona le mulimulitaʻia ma e sili atu i le masani, ae e afaina i le mauaina o tamaʻi tamaititi ma faʻaletonu ma faaletonu.

O le incubator e masani ona faʻaaogaina mo moa feʻaveaʻi. Faitau a matou mea e faʻaoga i luga o mea o loʻo i ai masini ma le auala e faia ai na oe lava masini, faʻapea foi le umi o fuamoa o loʻo teuina i le vevela o le potu e tusa ai ma le SanPiN.

O lenei faagasologa e le faigata e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai, e ui lava e manaomia ai le faateleina o le gauai ma le tiute.