Viticulture

Fua o vine "Lancelot"

O a mea tatou te mafuta i le mafanafana? Muamua, o fualaau fou, fualaau faisua ma vine.

Ma o le a le taumafanafana e aunoa ma ni vine?! Ioe, e mafai ona e alu i le faleoloa ma faʻatau le kishmish lauiloa paʻepaʻe, ae e mafai lava ona e totoina vine i luga o lau lava fuafuaga. I le taimi lava e tasi o le ae matua mautinoa ai lona natura ma fiafia i le tofo lelei.

E pei o lenei ituaiga mo le totoina, e mafai ona e filifilia vine "Lancelot". O le a le faanoanoa o ia. Seʻio tatou tilotilo totoa i lenei ituaiga o vine.

Faamatalaga o le vine vine "Lancelot"

"Lancelot" - fualaau aina. O se ituaiga o ituaiga e tolu - "Gift Zaporozhye", "Ecstasy" ma FV-3-1. "Lancelot" e faatatau i uluaʻi fua ituaiga vine, aua e tupu i le 125 - 130 aso.

Ava malosi, o vine e toetoe lava o le umi atoa o le fana. Fugalaau fugalaau. O fuifui vine e lapoa tele, oona, e matua manaia.

I le averesi, o le tele o le tasi vine e eseese mai le 0.9 i le 1.2 kilokalama, ae o nisi taimi e oʻo atu i le 3 kilokalama. O vine e lapoa, ova foliga, 31.0 x 22.3 mm i le lapoa, mamafa e oʻo i le 14 g.

O le lanu o le paʻu e faalagolago i le tele o lanu lanu, aua i lalo o le malosi o le la o le lanu paʻepaʻe-o le papa o le a maua se tan. Ae o sea suiga i le lanu e mafai ona faateteleina ai le tuuina atu o le fusi, o lona uiga e le tatau ona aveese laulaau.

O le aano o le aano, ma se kulimi suamalie lelei, pe a iai ni faʻamatalaga meli. E oo lava i le tele o le susu i totonu o le eleele, o le a le mafai ona tafe, o le a le aveesea ai lenei ata matagofie. O foliga vaaia ma le tofoina o fua o le a le suia i le taimi o felauaiga ma le umi o le teuina i luga o vasega.

Tuuina atu "Lotu" maualugao le mea lea, pe a manaʻomia, faʻaititia le avega i luga o vao. E iai le maualuga o le vevela (o le vevela aupito maualalo--24 ° C) ma le teteʻe atu i faʻamaʻi faʻamaʻi, eseese faʻamaʻi.

Mama:

  • sili ona lelei ma foliga vaaia o vine
  • maualuga le malosi o le kiona
  • seleselega tele
  • tetee atu i le paʻu, ouma ma iniseti

Faʻafitauli:

  • i le la, o foliga vaaia o le vine e mafai ona faasolosolo i le suia o le lanu o le paʻu

E uiga i foliga o le totoina o ituaiga

E iloa e mafai ona totoina vine i le tautoulu ma le tautotogo. Ae "Lancelot", tusa lava pe lava maualuga le malosi o le kiona, e le mafai ona oʻo i le vaitau o le tautotogo. Ma aemaise lava pe afai o loʻo iai pea vine. O le mea lea, e sili ai le totoina "Lancelot" mai le ogatotonu o Setema, pe a tumau pea le vevela i le maualuga o le tau vevela.

O fatuga taitasi e tatau ona le itiiti ifo ma le 50 cm le umi, ma se aʻa, e tatau ona maua i le 10 cm le umi, ma e tatau ona vaaia i luga o le ata ia vaʻaiga lelei. Ia mautinoa ia toe iloilo le fatuina mo le faaleagaina e iniseti, faʻapea foi faʻamaʻi pipisi.

Mo le tulaueleele eli se pu i lalo o fatuga taitasi. O le lua o le lapoa e 0.8x0.8 m. O le faʻafefiloi o le eleele lafulemu ma humus ma fōlaisa o loʻo taatia i le pito i lalo ma se laina 30cm. A o le totoina, e tatau ona e taina le vaega o le pipi ina ia tumau ai le 4 - 3 tama, ma ia faapuupuu aʻa i le 10-15 cm.

Mai le pito i lalo o le palapala i totonu o le lua e te manaʻomia e fausia ai se faaputuga, lea e te manaʻomia e tuʻu ai se mulivae. Ma le isi, e tatau ona e faatumu le lua i le eleele i se tulaga e fetaui ma le ogatotonu o le fatu, compact lenei lalolagi ma sasaa i le pakete se tasi. A maeʻa le suavai, e tatau ona faʻatumu atoa le lua.

E malie foi le faitau e uiga i le totoina o vine i le tautoulu.

Fautuaga mo le tausiga o ituaiga "Lancelot"

  • Faʻasa

E lua ituaiga o faʻavaivai: faʻaleleia o le vai ma vegetative. O le mea muamua e tatau ona faia ai se vaega o le susu i le eleele. O le faʻaleleia o le suavai o le laasaga muamua lea i le sauniaina o vao mo le taumalulu; e faia i le maeʻa o le seleselega aʻo le i pa'ū lau.

Afai e itiiti se faʻaola i le taumalulu, e tatau ona toe faʻaleleia le suavai i le amataga o le tautotogo. O le aofaiga o le vai ua fuafua e 100 - 120 lita i le 1 sq.

Ae mo le togavao o laau, e manaʻomia ona faia ni nai mea. Muamua togavao Manaomia le vai pe a uma ona fuga, o le lona lua - aʻo leʻi amata ona valivali aʻu vine ma avea ai ma soʻo. Per 1 sq.m. E tusa ma le 50 - 55 lita o le vai e tatau ona alu. Afai e mamago le tautotogo, ona tatau loa lea ona fafaga le Lancelot i le faaiuga o Aperila - amataga o Me.

E le mafai ona e suaina vine i le taimi o le fugalaau, a leai o le a tele le fugalaau. E tatau ona taofi le faʻagasologa o le saturation o le palapala i le vai 2 - 3 vaiaso aʻo leʻi seleseleina. E masani lava, i tafatafa o togavao taitasi o se togalaau lea e sasaa ai le vai. Ae o le tulaga lenei o se totoga tasi o vine. Afai e totoina vao i laina, ona tatau lea ona sasaa le vai i totonu o togalaau.

  • Faʻasalaga

O le taimi muamua mulching e tatau ona faia i le taimi lava e uma ona totoina ai fatu.

O le ufiufiina o le lua i vaovao, laulaʻau, palu, poʻo isi mea faʻalapotopotoga e fesoasoani e faʻasao vai i le nofoaga e tulaʻi ai. E tatau ona faʻaleleia atili le eleele i le tautotogo, pe a fuga mai mata.

O se liʻo ma se radius o le 50 cm e tatau ona ufiufi i se vaega o vaovao, otaota, laʻau pau. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina le polyethylene uliuli, pepa pepa, lagona o le taualuga. Ia mautinoa e ufiufi le eleele i le mulch mo le taumalulu, aʻo le i faʻasaga vine!

  • Sueina

E ui i le mea moni o le "Lancelot" e mafai ona tatalia le vevela e oo i le -24 ° C, e manaʻomia ona ufiufi vao mo le taumalulu. E tatau ona faia lenei mea aʻo lei muamua le kiona, lata ane i le ogatotonu o Novema.

Vine e tatau ona nonoa, faataatia i luga ma ufitia tele i le lalolagi. Ae o lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina i ni tulaga e le o ogaoga ogaoga.

Afai o fulu malulu e masani lava mo le itulagi, ona tuu lea o vine i luga o le uʻamea uʻamea (ina ia aua neʻi tulaʻi mai le eleele) ia puipui puipui laupapa, faʻapipiʻi ma se "fale". Mai i luga, o lenei fausaga e ufiufi i paʻu palasitika, lea e tatau ona ufiufi i luga o itu i eleele.

Nai lo o talipupuni laupapa, e mafai ona faʻaaoga arcs uʻamea, lea e faʻalautele ai le tasi poʻo le lua laulau o le palasitika. I luga o ona itu e tatau foi ona fufuluina i le eleele e faamautu ai.

  • Teuteu

O le teuteuina o vine e saofaga i le mea moni e faapea, o le tele o le seleselega e faateleina, ma o le tofo o vine foi e suia mo le sili atu.

E sili ona lelei le tipiina o le vao i le tautoulu, pe a uma ona "momoe," o lona uiga, o le sua o le a vave lemu i luga o vine.

Pe a teuteuina fasi laumei laiti, ua lava lea e faʻapipiʻi ai le tele o tiliva ma faʻamalosia ai se gaogao, ma tuʻu ai i le va o le tolu ma le valu fua o fua.

I luga o le "matua" vao, e tatau ona e faatulagaina 6 - 8 nai mata laiti. I le aotelega, o le tasi i laau taʻitasi e tatau ona maua ai le 30 - 35 mata.

O lea la o le a le mamafa tele lala, ma o foliga vaaia ma le tofo o fua o le a le suia.

  • Fertilizer

Mo pupuvao laʻitiiti o faʻamaʻi faʻasamaʻi e taua.

Soo se lua i le tolu tausaga i le tautoulu e manaʻomia le faʻalauiloaina ole mea faʻasaʻo - compost, humus, faʻalelei manu, ma isi. E faia i le fuafuaina o le 2 kilokalama i le 1 sq.m. E le gata i lea, o vao laiti e manaʻomia le gaʻo e faʻalautele ai le tuputupu ae. O le mea lea, i le tautotogo e tatau ona faia le fomaʻi faʻasaina ma le fuaina o le 50 g mo le 1 sq.

Ua uma nei, "matua", fualaau suamalie, manava e manaomia e faateleina ai le tele o le pai ma faaleleia le tofo o le fua. O le mea lea, o le 3 i le 4 tausaga i le tautoulu e tatau ai ona faʻaopopo mea faʻalautele (5 i le 6 kilokalama i le 1 sikuea mita), masini palu ma fugalaisa.

  • Puipuiga

E ui lava i le mea moni o Lancelot e teteʻe i faʻamaʻi mashroom, e avea o se puipuiga, e mafai ona togafitia togavao ma le 1% o vaifofo o Bordeaux ao lei tupu, pe a fai e 4-5 laʻau i luga o le tipu.

I le puipuia o le oumati, e tatau ona sosolo laau vao i le filogides, mo se faataitaiga, Strobe, Quadris, Fundazole ma isi.