Fua o le gaosiga

Faʻailoga samasama samasama - faʻamatalaga ma ituaiga, o latou ata. Tuputupu ae fugalaau

Faatasi ai ma le numera tele o lanu samasama lanu samasama e tu i fafo ma le matagofie ma le faavae. O lenei ituaiga e aofia ai ituaiga meaola. E faigofie ona tupu i le fale, ae e taua le matauina o ni fautuaga e uiga i le tausiga o le laau - o lenei mea o le a aloese mai faafitauli e le tatau ai ma le totoina o se fugalaau. O le a e faitauina le faʻamatalaga ma vaʻai i ata o lanu lanu-lanu meamata ma togitogi ma isi foliga i fafo.

Faʻamatalaga

Yellow orchid ua taʻua o phalaenopsis. O lenei igoa na ia mauaina ona o lona tutusa o fugalaau i le moa. Mo lenei ituaiga e faʻaalia i le faʻalauteleina o le fugalaau. O fugalaau manaia manogi e maua ai le meli paʻu-lanu paʻepaʻe o se palanikeke. O vaʻaloga o loʻo i le ogatotonu e sau i ni faʻavaʻaiga eseese. Phalaenopsis room - o se tamai laau faʻatasi ai ma se piuni, e tusa ma le 0.5 mita le maualuga. E lelei lelei, e fuga mai mo le ono masina.

Eseese ma a latou ata

O ituaiga uma o lanu samasama samasama e tutusa lava le faatulagaga:

  • rhizomes;
  • aʻa;
  • fafo.

E eseese i latou i ata o fugalaau, lapopoa ma le faʻatulagaga o petals i faʻalavelave.

Autumn wind

I le Autumn Wind, o laʻau o le fugalaau, ua taʻua o petals, e mama. Ma o petals o le pito i luga ma le pito i luga, o le i ai o le igoa o sepal, e lanu uliuli. Fugalaau e oʻo atu i le 8 cm. O le Anthura Gold o loʻo i ai fugalaau samasama samasama ma se pito sili ona pogisa.. Tuputupu le lapoa 5 cm.

Amadeus

O le vailaʻau o loʻo i ai fugalaau samasama lanu samasama, o ona faʻamau ma petals e faʻatatau tonu lava. O loʻo ia i latou le saʻo. O le laupepa ua le lelei ona atiina ae petals ma o se lanu lanu. Fugalaau e ola i lapoa e le silia le 7 cm.

Amafi

O faʻasalaga ma petals o le vailaʻau o loʻo i ai se lanu samasama faʻalauiloa, ma o laugutu o petals atonu ei ai se lanu piniki piniki po o le lanu violē.

Autumn sun

O fuga lanu felanulanuaʻi e fuga mai le timuga o le Autumn Sun. I le ogatotonu, lanu violē ma piniki o loʻo i ai i petasama samasama ma sima, ma o le latou nofoaga tutotonu e sili atu. Fugalaau e ola 5 cm i le tele.

Faʻasologa o talaʻaga

O Phalaenopsis ua taʻua o le nofoaga na fanau mai ai le laueleele o le laueleele o Sisifo Asia.

Fesoasoani! I le natura, e sili atu i le 60 ituaiga o pipi. Saienisi Science Phalaenopsis na lauiloa mai le seneturi lona 17.

E ui o le igoa lata mai o le fugalaau sa i le 19 seneturi. Sa tuuina atu ia te ia e Karl Blume, faatonu o le Leiden Botanical Garden.

O aso nei, o se tasi o ituaiga o Ansellia - africana e sili ona lauiloa ona o lona lanu lanu.. O lenei leopard orchid ma fugalaau lanu samasama i lanu mumu ua avea ma tagata fiafia ina ua uma ona pipiiina e tagata Zulu ona laupepa i luga oo latou tauau.

Laʻasaga taʻitasi i lea Laasaga

Ina ia mafai ona tupu lelei le fulufulu lanu samasama ma fuga mai e tatau ona usitaia nisi o tulafono.

Tausiga

O lenei fugalaau e le manaʻomia ona tuʻuina i luga o faamalama o sasaʻe ma sasaʻe, aua e ono iai ni afi i ona lau. E tatau ona puipuia le laau mai le la susulu. O le maualuga o le taumafanafana mo le atinaʻe masani i le taumafanafana o le + 25 ° i le ... + 30 ° С, i le taumalulu - + 20 ° C ... + 25 ° C. Afai e pa'ū ifo i le + 10 ° o le ... + 15 ° С, e ono oti le togi.

Phalaenopsis e le manaʻomia le suāsusu, e 2 taimi i le vaiaso. E fautuaina e sasaa le vai i totonu o le apa pe tuu le fagu i totonu o le pesini i le vai mafanafana mo le 1-1.5 itula. O le fugalaau e fiafia e faʻafeinu. E manaʻomia se vai malulu ina ia fufuluina ai le pefu. E le mafai ona e faia lenei mea aʻo fuga.

E faasaina le aveeseina o aʻa mai le ea, aua latou te auai i le photosynthesis ma faʻafefe le susu mai le ea. Phalaenopsis sili ona talafeagai mo le eleele, lea e aofia ai le paʻu laau ma le galu.

E taua! Afai e maua e se lanu samasama se lanu siliva, o lona uiga e leai se susu, ma o foliga mai o se lanu enaena e iloa ai le tele o vai. O se taunuuga, o aʻa o le laau e pala.

Laʻei pito sili

E manaʻomia e Phalaenopsis le fafaga. E tatau ona faʻaaoga fualaau faasaina Zircon poʻo le Heteroauxin. O i latou o aʻafiaga lelei aʻa. Fai ia mea e tatau ai naʻo le taimi o le faususu. O luga o laei e faia taʻitasi i le masina, ma i le taimi e fafaga faalua.

Suiga

Afai e ola maloloina le laau, ona le manaʻomia lea o se mea e gafa. Ae o faifaatoaga fugalaau fautuaina i tausaga uma e 4 e sui ai le eleele, aua o le a oʻo i le taimi e pala.

  1. O aʻa, lea e fesoʻotaʻi vavalalata i le ulo, e tatau ona tulei ese ma le totoa, ona o le faaleagaina na mafua ai ona pala.
  2. A maeʻa ona toso ese le togi mai le ulo, e tatau ona fufuluina aʻa, aveese mea mama.
  3. E le manaomia le palapala fou e tafe ai. E tatau ona tatala le eleele.
  4. I le pito i lalo o le ulo e tatau ona avea ma se alavai, lea e faʻaaogaina e pei o le malala.

O le tautotogo ua manatu o le vaitaimi e sili ona lelei mo le suia o laulaau lanu samasama. O le taimi lenei o le vaega o lona tuputupu aʻe ola. E le fautuaina e toe faʻaaogaina le laau i le vaitaimi o lona ola, pei o lenei tulaga e toe faʻaleleia ai fugalaau.

Tofiga

Laʻau samasama samasama e le teteʻa, aua e seasea lava ona noatia, pe a noatia, ona laʻititi lea ma e le toe tupu.

Mo le toe gaosia faʻaaoga le metotia:

  • vaevae vae;
  • faʻamalosi pepe;
  • toso.

Mafaufau i auiliiliga:

  1. O le auala e faʻaleleia ai e ala i le vaevaeina o le rosette e faʻaaogaina pe afai e tetele ma malolosi ia vao. Ua tipiina le laau ma se meaʻai. O aʻa ua faaleagaina e tatau ona paʻu i le malala o le malala ina ia latou le pala.
  2. Ina ia mafai ona faʻaleleia tamaiti o le orchid, e fautuaina e faʻaleleia le aso malamalama. E tatau foi ona e faia se eseesega i le va o le aso + 28 ° C ... + 30 ° C ma le po + 18 ° C ... + 20 ° C vevela. E tatau ona 70% poʻo le sili atu le maualuga. O nei manipasi e fesoasoani i le fausiaina o tamaiti i luga o le uʻamea ma le sima o laulaau o le rosette. Ona vavae ese ai lea o le pepe, o loʻo faʻapipiʻi vaega, o aso ua mamago ma totoina i le eleele ua saunia.
  3. O le auala o le faapipiiina o le tipiina lea o laʻau i fasi. I luga o fatuga taitasi na maua, e tatau ona i ai se fatugaʻo, e tatau ona togafitia le tipi i le koala. Ona tuʻuina lea i totonu o le eleele vevela ma le vevela o + 25 ° C ma le maualuga o le maualuga. E tatau ona e faʻatali seia oʻo i le 2 laulaau ma 3-5 centimita o aʻa.
  4. Faʻalogo! O le suaina o se vaega o le ponuncle e mafaufauina e masani ai, pei o le fafagaina o se laau talavou. A o lei totoina, e tatau ona e vavaeeseina ma le faaeteete ia mea ua oti, ma totō mea totō i le eleele ua saunia.

Pests ma faʻamaʻi

O le tele o taimi, o lanu samasama e mataʻina:

  • Mealy dew. O le taimi lea e aliaʻe ai se ata paʻepaʻe i luga o le fugalaau, e pei o se apogaleveleve web. O le mafuaʻaga e maualuga tele le vevela ma le maualuga o le vevela.
  • Rot. E tupu mai ona o le vevela ma le faʻaleagaina o masini.
  • Black fungus. Pe a aliali mai i luga o le ata tifaga lanu. O lenei filifiliga o anufe, thyroid ma aphids.
  • Faʻapipiʻi siama. I lenei tulaga, o lau e amata ona pala ma avea ma mea susu.

O phalaenopsis e mafai foi ona afaina ai meaola faalafua e pei o nematodes - o anufe laiti, osofaia o laulaau ma aʻa, faapea foi ma le miti. O meaai e fafaga i luga o le sipuni o le laau, o loʻo faʻaaoga pea pusa ma pusa i lona nofoaga e nofo ai. Ina ia tetee atu ia i latou, o sauniuniga faapitoa e faaaoga. O na vailaʻau e mafai ona iloa, e ao ona aoina e le lima.

Ina ia mafai ona tupu se toso samasama i le fale, e tatau ona faia ni tulaga talafeagai mo ia. O lenei fugalaau fugalaau e matua fetaui ma le tausiga. Faatasi ai ma le saʻo saʻo, o le a matagofie le fugalaau i tausaga taʻitasi..