Cherry

Cherry "Pamekaina o le Taumalulu": uiga

Masalo, e leai se tagata fai togalaau e le manao e amata se tamai togalaau i luga o le fasi fanua, e ui lava i sina mea laitiiti, ae o loo i ai lava.

E masani lava o lenei fesili e mafua i luga o le leai o se avanoa - o laau masani i totonu o se tamai vaega lata ane, ona sili atu ai lea o ituaiga o ituaiga eseese e fesoasoani i fafo. O le tele oi latou e le lelei i le tausiga, ae le fiafia i fua lelei. Sei o tatou tilotilo i se tasi o laau - o le pele "Cherry Pamegranate".

Faamatalaga o le vao

O le ituaiga ua foliga mai talu ai nei, ae ua mafai ona ia tuuina atu se tala lelei mo ia lava. O fua muamua na oʻo mai ia i matou o le taunuuga o le faʻatoʻateleina o Kanata ma sandi pasto.

O le taunuuga o se totoga saʻo ma filifili ma le faaeteete ma le 1.5-1.8 mita le maualuga (e mafai ona ola e oʻo i le 2 m i luga o eleele lelei) - e faigofie ai le seleselega.

I le taimi muamua, na faia ai le vailaau mo le galueaina i se siosiomaga o le lalolagi faatasi ma vevela vevela ma le malulu - i tulaga faapena, e sili ona taliaina le laau.

O fualaau e amata ona fua mai mo le 2-3 tausaga talu ona totoina i luga o se laufanua avanoa, ona latou amata foi lea o le seleselega muamua.

E taua! A o totoina ni laau (e tusa lava po o le a le ituaiga), latou te taumafai e faia se ala i se radius o le afa mita ma se mea e vaaia manino i tafatafa o le pito.
Manatua o lenei ituaiga e pei o teuteu i totonu o laʻau - o lanu paʻepaʻe sinasina ma lanu pinumalie e fiafia i mata i Me, ma o le afa lona lua o le taumafanafana e foliga mai ai laau matagofie.
Aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga o cherries e pei o le "Vladimirskaya", "Chocolate Girl", "Black Large", "Wonderful Cherry", "Ural Ruby", "Zhukovsky", "Mayak", "Morozovka", "Chernokorka", "Lyubskaya" "," Youth "," Izobilnaya "," Turgenevka "," Besseya ".

Fualaau Faʻamatalaga

O se faʻamatalaga o se ituaiga e pei o le Pamegranate o le Taumalulu o le a le maeʻa pe afai e te le amanaiaina fua o lenei pele.

Afai e te taumafai e avatu ia i latou se uiga, o le a pei o lenei:

  • mamafa - 3.5-4 g;
  • lanu - mai le lapisi e foliga mai i le loloto o le paʻu, toetoe o le uliuli, i fua o vine mama;
  • ponaivi - tino laiti;
  • o le tofo e suamalie, ma e mataʻutia le le fiafia. O le Prikurennost ma le faaopoopoina o le tau e le o matauina;
  • suamalie - mumu mumu, pisapisia. E 14% le suka.

O nei cherries ei ai le isi mea, aemaise lava le aoga, tulaga - e mafai ona latou tautau i luga o lala seia oʻo ia Oketopa, o lea e le mafai ona e popole i le saogalemu, o le a le pauu vave atu.

Faʻasalaga

Eseesega e fesoʻotai atu i le tagata lava ia. O lona uiga, o le leai o ni laau e ola i totonu o le nofoaga o le a le o se faafitauli - o le feusuaʻiga e masani ona masani ai mo le tele o ituaiga meaola e leai se tulaga taua i iinei.

E te iloa? Seia oʻo i le ogatotonu o le XIV seneturi, e leai ni kerupi i le teritori o le RF oi ai nei. O le taimi lava na latou o mai ai, o nei laau na avea ma tagata sili ona lauiloa i tagata, e pei ona faailoa mai e le tele o pese tuai, lea e aofia uma ai le laau ma lona lanu.

E le gata i lea, o le 25-40% o fugalaau na faʻaalia mai ia May e avea ma fua mo latou lava, e aunoa ma le fesoasoani a pi. E moni, e mafai ona fetuunai lenei fuainumera (aafia ai le tau ma tulaga o le laau).

Fruiting

I le lona tolu o tausaga talu ona totoina, o le fatuga amata amata lemu fua. O lala o loʻo faʻapipiiina i fatu laiti.

Mai lenei taimi seia oo i le lima o tausaga o le ola, o le laau o loʻo faʻaauau le vaitaimi o le fesuiaiga - o fua ua i ai iina, ae o fua o le tino e seasea ona ave. I le pito i luga o le "faatinoga" ituaiga eseese e oo mai i le 5-7 tausaga le tuputupu aʻe.

Gestation period

O vine na iu lava ina amataina i le ogatotonu o Aokuso, pe a suia le lanu o le lapisi o le fua i se leo pogisa.

O nisi faiga na aoina nei i le sefulu tausaga talu ai o Iulai, pe a oʻo ina latalata atu le au peleli i le tele o le manaʻoga. E le sao atoatoa lenei - latou te tofo ma le suamalie na maua mai ia i latou o le a tutusa lava.

E sili atu le faʻatali i se isi vaiaso poʻo le lua seia oʻo ina pogisa fua.

Tuuina atu

O le "Pamekarenete o le Taumalulu" e tu i fafo atu o isi "dwarfs" e matua lelei foi pili. O lea la, i le tolu tausaga, 4-6 kg o vine e mafai ona aveese mai le tasi laau. A maeʻa le isi 1-2 vaitau, latou te mauaina se faʻamaʻi sili atu le manaia o le 7-8 kilokalama.

E taua! O le totoina o ia laau toto e faia i le afa lona lua o Aperila ma Me. O lauʻeleʻele e faʻatagaina i luga o laufanua teuteuina (Setema - Oketopa), e ui lava e le masani ona faʻaaogaina e faifaatoaga masani i le mataupu "dwarfs".

6-8 vaitau tuputupu aʻe ua manatu e sili ona aoga, pe a oʻo i le seleselega a Aukuso o cherries e oʻo atu i le 10 kilokalama. Afai o se laau e ola i luga o le malamalama, o le eleele e teuteuina lelei e oʻo i le 2 mita, o loʻo i ai avanoa uma e sili atu - 12 kilokalama mai le tasi laau e le o se mea faigata.

O le faʻatasiga o le faʻaleleia e faʻatautaia e se laʻititi laʻititi ma le mafai gafatia o le fua e tautau i luga o lālā mo se taimi umi.

O le faigata o le taumalulu

Agronomists matauina o lenei ituaiga e faatagaina ai le kiona i lalo -40 i -45 ° C e aunoa ma se fale.

E moni lenei mea - o le laina na faʻaalia ona o le malulu malulu umi. Ae o loʻo i ai nuances: mo se faʻataʻitaʻiga, o se "ogaoga" e aafia ai le fua o le seleselega (e iloa e le aufaifaatoaga mai le itu i mātū o latou lava aʻafiaga). E faaopoopo i le vevela, e tatau ona e manatua e uiga i le aofaʻi o le kiona. Afai o malulu e malulu ma itiiti sina kiona, o lona uiga e tatau ona afifi le ogalaau. I tulaga o se taumalulu malulu a Europa (agavaʻa), e leai ni manua e le manaʻomia - o le a feiloai le peleni i le tautotogo e aunoa ma se mea e leiloa.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O le "Pamekaraneta" o loʻo i ai se puipuiga tele - e le o se mea e taufaʻafefe ai se mea e osofaʻia ai laau. O le tulaga lamatia e ono avea ma tuaoi ma isi laau (aemaise lava tulaga maualuga). I ia tulaga, o nisi o le papala e mafai ona salalau atu i le "malupuipuia" puipuia.

E te iloa? O fugalaau fugalaau Iapani faʻamalamalamaina e le mafai ona faʻanoanoa - o foliga matagofie lenei.

E faʻaaoga lenei mea i ni faafitauli e pei o moniliosis (faʻamago), samasama poʻo le paʻu o fua. E seasea ona tupu, ma pe afai o le maʻi e matua pagatia latalata i le togalaau. Mo se puipuiga sili atu mai faʻamaʻi pipisi, faʻapipiʻi faʻapipiʻi. O le a le maua mai Aphi pe afai, ao le i fuga o le pulupulu, ia togafitia lala i le "Olekupkrit", i se taimi mulimuli ane faatulaga le iuga i le "Phosphamide" po o le "Karbofos" (ao lei amataina le vaomatua).

O foliga vaaia o anufe e le aofia ai pe a faʻaaogaina iniseti o le ituaiga "Aktara".

Faaaogaina o fua

O cherries selesele e mafai ona faʻaumatia vave pe a uma le seleseleina, fou. E masani lava, o lo latou faʻaaoga e le gata i lenei.

E mafai ona ave fua mo:

  • kuka kuka;
  • avanoa o siamu ma siaki eseese;
  • gaosiga o uaina ua faia i le fale, liqueurs ma tinctures.

Na matou iloa le manaia o lenei anufe e le masani ai. Matou te faʻamoemoe o lenei faʻamatalaga o le a fesoasoani ia matou au faitau e filifili i le filifiliga o le "micro-tree", ma o le a fiafia laau toto i fatuga o mea totō. Suiga i le atunuʻu!