Fua o le gaosiga

Matou te fesoasoani i le togiina o vaitafe e ola ai i le autumn ma le taumalulu i le fale. Uiga o laau ma taiala mo tausiga

O le tuputupu ae o le lauiloa o fugalaau - fugalaau. Talu ai o lenei mea totō o le vevela, e manaʻomia ona faʻapitoa se tausiga lelei i le tautoulu ma le taumalulu.

O le ae manaomia le faia o ni tulaga mafanafana mo le orchid pe afai e te manaʻo i lenei matagofie e fiafia ai i lona totoina i lau faamalama sill.

O le mea lenei o le a oʻo i ai le tusiga. Ma le isi, o le a matou tuʻuina atu ni laasaga taʻitasi i le laasaga mo le tausiga o taʻaloga ma taʻu atu ia te oe mea faigata e mafai e le au faʻafeiloaʻi ona feagai.

Soifuaga o le olaga

  • I le tautoulu. A oʻo mai le autumn, e amata ona sauni le laau e fuga. E tofu le ituaiga ma ona lava taimi o lenei vaitau. E masani ona tupu fugalaau mai Oketopa ia Ianuari. E maua mai i le fusi o le fugafulaʻau, ona fuga atoa lea, ma faʻaalia le matagofie o fugalaau.
  • I le taumalulu. I le tau malulu, o le uila o le toso. Malo malolo e tumau seia oʻo i le tautotogo. O le uiga o kulupu uma lava e ola i tulaga o fale. E le fautuaina e faʻalavelave le fugalaau i lenei vaitau, a leai o le a leai se taimi e malolo atoa ai, ma o le a afaina tele ai lona fuga.

Laasaga i lea laasaga i luga o le auala e tausi ai

E tatau ona ou toe faatulaga le laau i le tau malulu?

I le tautoulu, e le tatau ona e aveina le laau i soo se mea, ae i le masina o Ianuari, pe a maeʻa ona fuga, e toe faʻaleleia i totonu o se potu e leai se moli susulu ma malulu lelei. I se nofoaga faapea, o le a malolo le orchid ma maua ai le malosi (mo faʻamatalaga i le mea e tuʻu ai ma le mea e le mafai ona tausia ai se orchid, faitau i ai).

E te manaʻomia se fafaga faapitoa?

I le taumalulu, o le fugalaau e malolo, o lea e leai se mea e tatau ona faʻamafanafana. Ae faʻapefea ona e tausia ma le fesoasoani i le fafagaina o lau fagafao i le masina o Oketopa? Ia Oketopa, o le faʻamalosiina e faʻaaogaina e tusa ai ma le tulaga masani - e faʻafefiloi meaʻai i vaiinu uma e lua. A o faagasolo lea vaitaimi, e taua tele le fafagaina o fugalaʻau o loʻo iai le paluka ma le maika.

Lulu

I le taumalulu ma le autumn, e tatau ona faatumauina le maualuga o le vevela o le ea i le +15 tikeri i le po ma le + 23 ... +24 i le ao. O eseesega o le 5-7 tikeri e faatagaina. E manaʻomia foi ona faia ni tulaga lelei mo le totoina o fugalaau.

Malamalama

Ia Oketopa, o la o le la e le vevela e pei o le vevela, o le mea lea e mafai ona teuina le togi i luga o le windowsill, o ona faamalama e faasaga i le itu i saute. O nisi taimi e le lava le malamalama mo le lelei o le fugalaau.. E tatau ona e faalauteleina oe lava ia. Malamalama e tatau ona i totonu mo le 12 itula.

E le gata i lea, o le a manaʻomia moli i le taumalulu, pe a oʻo mai le taimi e malolo ai. E mafai ona faʻatulagaina le pito i tua e faʻaaoga ai moli faʻapitoa poʻo masani masani.

O le isi, o se vitio faʻamatalaga e uiga i le moliuila i le masina o le tau malulu o le tausaga:

Totogi

I le autumn ma le taumalulu, e tatau ona tausia i le itulagi o le 45-50%. Talu mai le vaitaimi lenei ua faʻaaogaina le mafanafana, o le susu e faʻaititia i le 20%, ma e le taliaina lenei mea.

E faʻaleleia ona o le pulupulu mai se fagu moli po o se fagu vai e tuʻu i tafatafa o le fagu.

O loʻo i ai se auala manaia ma lelei e fesoasoani ai e faʻaleleia le susu.:

  1. E tatau ona faʻatau ni palota manino, ma se maualuga e tutusa ma le tasi le lua mai le ulo.
  2. O laina e afaina mai le itu, ma lapoa lapoa o taʻoto i lalo.
  3. Ona sasaa lea o le vai i totonu o fata.
  4. E tuʻuina i luga o maʻa ma se fagu paʻu palasitika ma se atigipusa e tuʻuina ai fugalaau.

Faʻasa

Faatasi ai ma le amataga o Oketopa, ua toe fetuutuunai le pulega o le suavai, ona o le vevela o le vevela, aemaise i le po. O le eleele o le a faʻagogo lemu, o lea e faʻaitiitia ai le faʻava. E le faatagaina i taimi o le autumn le tele o pulumu ma le taʻele o laau. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia. Faʻasalaga ia Oketopa e faʻatautaia i le vaiaso. I le taumalulu, e toe faʻaititia, e oo atu i le lua pe faatolu i le masina.

Pe ou te manaʻomia se mea faʻapipiʻi?

I le taumalulu, e le faʻasaina soʻo se gafa. Pau lava le taimi e mafai ai ona e maua se taimi e teu ai se orchid ia Oketopa.

Faitau atili e uiga i mealilo ma mea faʻatauvaʻa o le tausia o vaovao i le fale, ia tatou mea.

E faʻafefea ona ave se fugalaau?

Ina ia mafai e se fugalaau ona faʻafeiloaʻi sea faiga, e tatau ona e iloa ni faʻaaliga:

  1. Afai e tatau ona feaveai le togi, ma ua paʻu le vevela i le 0 tikeri, ua afifiina i luga o se fasi pepa e lua, faia ai se ituaiga o afifi. I le -5 tikeri, o le ae le manaʻomia na o pepa, ae o le polyethylene foi. Afai e tusa -10 i fafo, ona faʻaaogaina lea o le mea laminate. O le iniseti o loʻo afifiina i ni mea faʻapipiʻi ma faʻamautuina i se mea faʻapipiʻi.
  2. I matagi mataʻutia, o le laau o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o paʻu palapala ma afifiina i totonu o se pusa paʻu. Faʻafetai i le faʻapipiʻiina o le multilayer, ua faʻavaeina ai se aʻafiaga.
  3. A maeʻa le inisiua i totonu o le potu, e leai se mea e le mafai ona vave faʻaalia - o le a avea ma mea e faateʻia ai le fugalaau. Ina ia mafai ona faʻaaogaina i faailoga fou o le vevela, e naʻo le 30 minute e tuua ai le togi.
E taua! O le fugalaau o se togalaau vevela, o lea e le tatau ona e nofo i le malulu mo le umi.

Matou te ofoina atu se ata vitio i le auala e saunia ai se orchid mo femalagaaiga i le taimi malulu:

Faafitauli ma faigata

Pe a faʻatupulaʻia se orchid i le fale, e mafai e le tagata fugalaau ona taulimaina faafitauli nei:

  • Pests. Le faafitauli sili ona taatele. Ina ia taofia le tupu mai o iniseti, e tatau ona fai le puipuiga i le taimi, lea e aofia ai le faʻafefeteina masani o laulaʻau (e oʻo atu i le 5 taimi i le aso) ma faʻatulagaina vave.
  • E le fuga le laau. O lenei faafitauli e masani ona tupu i le tautoulu. Ina ia fuga le fugalaau, e te manaʻomia se malamalama malamalama ma faʻasalalauina, o le faʻaaogaina o fomaʻi e aofia ai le potassium ma faʻamalama, o le vevela o le a fesuisuiai i le ao ma le po.
  • Le lelei le moli e mafai ona taʻitaʻia i le mea moni o laulaau o le a laʻititi ma faʻavaivaia, o le a faʻagata le togi i le togiina o le puipui. Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga tomai e faatauina mai se vela ma liliu i luga i ni nai aso pupuu. O lenei mea o le a fesoasoani i le fugalaau e tumau i ona masani masani.

O mea masani masani e faʻatau ai auala e foia ai

  1. Faʻamasa le talafeagai. E masani ona tupu e leai se taimi e maua ai le vai e tafe ai mai le lua faʻavaivai, ma ua uma ona toe faʻafoʻi le laau i le nofoaga ma se atigipusa o loʻo faʻaauau pea ona tafe le vai. Afai e malulu le faamalama, o le a avea le vai ma le vevela lava e tasi ma o le aʻa o le a maua ai le manava. O lenei mea o le a saofagā i le atinaʻe o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

    Ina ia aloese mai na mea sese, e taua le tuu o se fasi puafiti i luga o le faamalama, ma tuu se ulo i luga. O le foam o le a avea o se aseta vevela, lea o le a le mafai ai ona faʻamalo le vai, ma aʻa e pala.

  2. Le mea leaga. I le maualuga o le vevela, ia Setema ma Oketopa, e le talafeagai le tuʻuina o se orchid i luga o le faamalama sill, o ona pupuni e faasaga i le itu i saute, ona o sea ituaiga o gaioiga o le a taitai atu ai i le mu. Faʻasolosolo i le itu i sisifo ma sasaʻe.
  3. Tele le vevela. O se fugalaau e maua ai le vevela vevela. O lenei mea e mafua ai le vevela vevela ma le maualalo o le maualalo. O le faʻamatalaga muamua o le vaivai ma le vaivai o laʻau. I le taumalulu ma le autumn e matua faasaina ona tuu se orchid e latalata i maa. Ina ia faʻaitiitia le faʻatinoga, e mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻaleleia poʻo se ea malulu. Faʻamama le potu, ae aloese mai faʻataʻitaʻiga.
  4. Faʻapipiʻi le lelei. E leai se mea e tatau ona fafasi i aso uma. O le susu o le a le maua se taimi e faʻaalu ai ma o le a amata ona taulai atu i le tulaga o le tuputupu ae, ma o le a mafua ai ona pala. A mavae sina taimi, o le pito i fafo o laula o le a lanu samasama ma pauu.

E tāua tele le tausia o le kulupu i soo se taimi o le tausaga, i le autumn, i le taimi e fufulu ai, ma i le taumalulu, pe a malolo. O lenei mea o le a saunia ai mo se vaitau fou ma ausia se fua umi, susulu. Talu ai o le orchid o se fugalaau matagofie, e tele naua faafitauli pe a tausia. Ae e taua le iloa vave ma faʻaaogaina.

Orchid - o se tasi o fugalaau matagofie. E le o se mea e ofo ai le tele o miti o sea mauaina. Faitau le fautuaga a le au atamamai e uiga i le mea e fai pe'ā maeʻa le faʻatauina o lenei laau totō, faʻapea foi le auala e tausia ai se pana-pipi i le fale ma pe o le a le eseesega i mea o loʻo i ai i meaola ma ituaiga masani.