Fualaau

E faʻapefea ona tipi laʻau ma le mimiti o strawberries

E masani lava o ituaiga eseese o strawberries i le vaitau o le tuputupu ae e mafai ai ona faʻafefeteina - faʻalavelave faʻalavelave faʻapipiʻi i itu uma.

Pe o le a afaina ai nei laau toto i le strawberries, pe e tatau ma pe a faʻapipiʻi le musele, matou te maua i auiliiliga.

E tatau ona ou tipiina laulaʻau ma laumei strawberries

Agavale e aunoa ma le faʻaeteete ma teuteu vave vave togavao vave ma televave. O se taunuuga o le vevela tele, o le a sili atu ona faigofie le gasegase i faʻamaʻi eseese, osofaiga o iniseti, o le a faʻaitiitia lelei fua, o fua o le a faʻasaina. O le anetena e ola latalata i le taimi e tasi ma le fugalaau, faapea foi ma le fualaau aina, faia ni laupepa fou, lea e tosoina ai le tele o meaʻai mai le palapala ia i latou lava. O le mea lea, afai o le ae le totoina ni fatu fou, e tatau ona tipi le musika.

O le isi mea tiga i le va o le au fai togalaau aina o le tipiina lea o laulaau o se faʻasaga.

I le tautotogo, o le palapala i totonu o togalaau ma togalaau aina e matua susu i le vai suamalie, fafagaina e fugalaʻau, lea e fesoasoani i le tuputupu ae o se lanu lanumeamata matagofie. I soo se aganuu fua, o le tele o le tuputupu ae o laʻau e afaina ai le fuaina mai: o fua o le a avea ma mea itiiti, o latou uiga lelei e suia mo le leaga. E tupu lenei mea ona o le maualuga o le palapala, faʻafefeina o meaai mai le palapala, faʻaaogaina fua o le lumanai. I le faaopoopoga i le faaitiitia o le fua, o le a faaputuputuina ai le susu i le laulaau, ma o se siosiomaga mūmū o le punavai muamua lea o le filo.

E te iloa? O fualaau aina e taua o le pi o tagata e fiafia i ai, ma i Farani e masani lava ona fai le sua o le kulimi kulimi ao lei oo i le po o le faaipoipoga. O Berry e aofia ai le zinc i lona tuufaatasiga, o lenei elemene ei ai sona aafiaga lelei i manaoga tau feusuaiga i itu uma e lua, ma e fesoasoani foi i le fausiaina.

E faapefea ona fai saʻo?

Ina ia le afaina ai le seleselega i le lumanai, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono pe a teuteu:

  • O le faʻatinoga e faʻatino i le tau vevela, i le taeao po o le afiafi, pe a le o toe malosi le la;
  • E le fautuaina e talepe le tipu: latou, e ui lava i le taufaasese, e malolosi, ma faatasi ai ma le musele e mafai ona e tosoina le vao, faaleagaina ai aʻa;
  • O le teuteuga e faia i fagu poʻo seleulu;
  • E le manaomia le tipiina i lalo o le tulaga o le tuputupu ae, e tatau ona e tuua le 7-10 cm le sola ese mai fafo.

E taua! E le mafai ona e faia le faʻagasologa o le tosoina o le fulu ma tuʻu i le vevela vevela pe susu. I le vevela, e afaina ai le laau, ma i totonu o le manava e mafai ona atiaʻe ai siama.

Pe a faʻapipi

Manuleni e amata ona ola ae lei fuaina, ola i le taimi ma mulimuli ane, ma pe a sili atu le aveese o le musele mai strawberries, ia tatou malamalama.

Le fuaina

O pupu muamua na aliali mai i le vaitau o le vavalaʻau, faʻaauau pea lona atinaʻe i le taimi atoa. Afai e leai se manaʻoga mo se fatuga fou, ave faʻamalosi vave uma. E tutusa foi le faaaogaina i laulaau: o le lanu lanumeamata e aveesea ai ovaries o fua o meaai, o lea e manaomia ai e le togavao ona toso ese.

I le taimi e fua ai

I le taimi o le fualaau, o le antennae ua aveeseina pe a uma ona fai vine. Latou te lei oʻo i le matua, ae ua le mafai ona afaina i latou i lalo o le tulaga o le teuteuina ma le faaeteete o le tipu. A maeʻa lenei faiga, o fua o le a maua ai elemene sili atu ona aoga mo le tuputupu ae.

Ona o ituaiga ituaiga eseese, e matua faigata lava ona iloa po o le a le strawberries e totō i luga o le fasi fanua. O uiga o ituaiga Albion, Gigantella, Queen Elizabeth, Rusia, Mashenka, Alii, Marshal, Asia, Festival, Elsanta, Malvina, Kimberley, Zeng Zengana, Fresco, Chamora Turusi, Tupu, Maxim e tatau ona suesue.

A uma le seleselega

A maeʻa le seleselega, e manaʻomia ona saunia le vao mo le taumalulu: aveese laʻau ma musele, lea e mafai ona faʻapupulaina ai meaola faalafua ma faʻamaʻi i luga o le taumafanafana. I luma o matagi malulu, ua faamamaina vao, tuu ai na o togitogi, ma nofoaga o le vaeluaina e togafitia i sauniuniga o mea malie.

Faʻapipiʻi mea e faʻafefe ai strawberries mo le toe gaosia

O fualaʻau e faʻateleina i se musika, o lea a oʻo i le taimi e faʻapipiʻi ai le fulufulu, latou te aveesea vaʻa vaivai, ma tuʻu ai mo le faʻaleleia o pamu mai le malosi ma le vavao. Mafaufau i tulafono i nisi auiliiliga:

  1. Faailoga le tele o togavao mo le fausiaina;
  2. Aua nei faatagaina i latou e fuga ma fausia le ovary, o mana uma e tatau ona taitaia i le fausiaina o antennae;
  3. A maeʻa le faʻapipiʻiina o laʻau, tuʻu le mea sili ona malolosi, e masani lava o le laina muamua lea o laupepa, latalata i le vao matua;
  4. E mafai ona e tuʻuina ni nai laʻau o le poloaiga lona lua, o le isi vaega o le pusa e aveeseina;
  5. Filifili togavao ua totoina i luga o le eleele mo le totoina, pe a uma ona fausia ni laʻau malosi se tolu e vavae ese mai le vao o foai.

E te iloa? O fualaau faiva o se oloa e sili ona taua i le cosmetology: o le kopa i le tuufaatasiga o fesoasoani fesoasoani i le aveeseina o le vaitau o tausaga, fesoasoani e vaapiapi pores, faamaloloina ai foliga o le tino ma faaosofia ai le fausiaina o le paʻu.

Tausiga

O le totoina o le seleselega o se taumafataga manaia mo le tele o iniseti; o vao e sili ona afaina i le maea ai o le faasologa o laʻau ma antennae. O le puipuiga e faia i le taimi lava e uma ai le teuteuina. I le tautotogo na lafoina i le fualaau faasaina "Fitosporin" e tusa lava po o le aveeseina o le mama. Lelei fesoasoani e totoina auala nei:

  • Chloroxide apamemea ma le fasimoli vai (15 g ia taitasi) faʻaitiitia i le 10 lita o vai;
  • E tasi le pasene le vai o le Bordeaux.
Mai togafitiga faʻasolosolo ina ua maeʻa le aveeseina o laʻau na faʻaaogaina le pusa laupapa, togafitia le vaega atoa.

E taua! O ia meafaigaluega e faʻaaogaina pe a maeʻa teuteuga taʻitasi, ma i le taimi o le faʻaleleia o togafitiga o itu uma e lua.

O le tuputupu ae o le strawberries o se faagasologa lea e manaomia ai le gauai ma le galue. Afai o soʻo se mafuaaga e aveese ai se musika o loʻo sili atu ona faigata mo oe, taumafai e totoina ituaiga o mea faʻapitoa: Mira Mira, Rügen, Solemacher, Alexandria, Holiday.