Fualaau aina

Taimi e suʻesuʻeina Black Black tomato: fualaau eseese, uiga, togafiti, ata

O ituaiga eseese o tamato Black Prince ua leva ona masani ai le tele o fai togalaau. Tamaiti ma tagata matutua alolofa ia te ia ona o lona lanu ese ma le tulaga ese.

O se eseesega eseese i le galueaina o le, e aunoa ma le faaopoopoga, o se mea teuteu o soo se faletini. Ina ia mafai ona e aoao atili e uiga i nei tamato, ua matou aoina mai le tele o faamatalaga aoga e uiga ia i latou.

Faitau mo se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, ia faamasani i ona uiga ma mea e galue ai.

Tomato Black Prince: faamatalaga eseese

Igoa tulagaBlack Prince
Faamatalaga lauteleTausaga o le vaeluagalemu
FaʻatonuSaina
Toto110-120 aso
PepaFaʻamau, faʻamafola i le pito i luga ma le pito i lalo, faʻamaluluina
LanuBurgundy, lanu viole
Faatatauga o fuamati amata100-500 kalama
TalosagaDessert ituaiga
Tuʻu atu ituaiga7 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeTotoina o le tagata lava ia
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele, ae manaʻomia le puipuiga

Tomato Black Prince o se ituaiga umi, lea o lona uluai augatupulaga (F1) faʻatasi ma le igoa lava lea e tasi. Aua le faʻafememeaʻi se mea eseese ma se kulupu, faitau ma le totoa le faʻamatalaga i luga o afifi i fatu.

Mai fatu fatu e le mafai ona maua ai ni fanau lelei i le tausaga a sau, pe a oʻo i le taimi e mafai ona saogalemu ai fatu o le vailaʻau mo togalaau mulimuli. O fatu e tusa ma le tausaga le matua e sili atu le leaga, e sili atu le tuʻuina atu mo na o le 2 vaitau. O le laau e tusa ma le 150 cm, e maualuga atu - e oʻo i le 2 m.

O se laau e le taua - e leai ni mea mulimuli o le tuputupu aʻe. E tatau i laau totō ona 'faʻaogaina' (aveese le tipitata) pe a faʻatūina le fua - o le a tupu uma le tuputupu aʻe ma meaʻai i la latou atinaʻe. O le ulu ulu e leai.

O tamato a le Prince Black o loʻo i ai se faʻafefete, o se mea faʻapitoa ma ni tagavai faigofie, e masani lava ona tuua le 6-8 mo le fausiaina o fua lelei. O le laʻau e laʻititi lona laulaʻau, lanumeamata lanumeamata, tōmato masani, faʻafefe, e aunoa ma le 'au matutua. Ua lelei le atinaʻeina o le rhizome, ua silia ma le 50 inisi le lautele, o lona uiga o le mamao i le va o laau e tatau ona tusa ma le 60 cm.

O le faʻaogaina o se ituaiga faigofie, o le vaitaimi muamua - o le faʻamuamua muamua o loʻo tuʻuina i le maeʻa o le lau 9, o isi mea mulimuli ane ua faia ma se vaitaimi o laulaau e tolu. I le tele o fugalaau e tele fugalaau. Afai e te aveesea nisi fugalaau mai le fua, alu pe a ma le 6-8, o fua o le a tele atu. Tausisi i le faʻauiga.

E tusa ai ma le tikeri o le vevela, o le laau o le ogatotonu, e tusa ma le 115 aso e pasia mai le totoina o fatu laau e matua. E i ai faʻafitauli faʻaleagaina o maʻi.. O le faʻamaoni i le tuai o le paʻu e maualuga.

E maua le gaosiga i greenhouses ma fanua tatala, i lalo o se ata tifaga.

Uiga

Folasaga - faataamilo, faʻamafola i le pito i luga ma lalo, faʻamaina. O lapisi e laiti - e tusa ma le 7 cm le lautele, o le mamafa o paʻu mai le 100 i le 500 g, e tupu atili. O le paʻu e lamolemole, vevela, mafiafia. O le lanu o fualaʻau mama e paʻu lanumeamata ma le pogisa i le faavae, o fua matutua ua paʻu (pe a oʻo i lanu violē) lanu - i le faavae e sili atu le pogisa.

Faatusatusa le mamafa o fualaau 'aina ma isi e mafai ona i totonu o le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Peniuliuli100-500 kalama
La la fa130-160 fua
Alpatieva 905A60 kalama
Pink Flamingo150-450 kalama
Tanya150-170 fua
E foliga mai e le o vaaia280-330 kalama
Uluaʻi alofa85-95 kalama
O le baron150-200 kalama
Apple Russia80 kalama
Valentine80-90 kalama
Katya120-130 fua
Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona maua se fua lelei o tamato i le avanoa? E faʻapefea ona totoina tomato suamalie i le tausaga atoa i greenhouses?

O a ni mea pito sili ona lelei o le totoina muamua ituaiga o tamato e aoga i tagata fai togalaau uma? O a ituaiga o tamato e le gata ina fua mai, ae e puipuia foi i faamaʻi?

O le tino e tutusa lava le lanu uliuli (paʻu ma sina malamalama). O fua e tino, sugary, ma le maualuga o mea o mea mamago. O fatu i le faʻaleleiina o loʻo tufatufa atu ile 4-6 potu. E le mo le umi o le teuina, o le felauaiga e leaga.

Mo le taimi muamua na fafagaina ai le ituaiga o saienitisi Saina, o le na amataina i lo tatou atunuu o JSC "Scientific - Production Production" NK. LTD. Ua aumaia i totonu o le Resitara a le Setete i le isi itu o le Rusia mo le totoina i se nofoaga tatala ma i lalo o fale ata i le 2000.

Avanoa mo le galueaina i le teritori atoa o le Malo Rusia ma atunuu lata ane. Ona o le lanu matagofie, "Prince Black" e masani ona faʻaaogaina mo le teuteuina o ipu, o le suamalie suamalie e mafai ai ona e 'aina, fou, e matua lauiloa i tamaiti.

Seʻi manatu i le ituaiga o lole. O fuamoa o fualaʻau, sandwiches, soup ma isi ipu vevela maua ni faʻamatalaga matagofie ma nei tamato.

E taua! Tomato i taimi o togafitiga vevela e le faʻaaogaina ai a latou meatotino aoga.

I le fua o fualaau aina atoa, o le a foliga mai o le a faamaluluina ma aveesea lona foliga, mo fuamoa taumalulu, lelo, isi avanoa ma tamato togi o le a fetaui mo le mautinoa. O le gaosiga o fualaau e le mafai ona mafua mai i le maualuga maualuga o mea vevela, mo le gaosia o pati tamato, sau sau ma ketchups ma se tofo faapitoa, "Black Prince" e talafeagai.

Aumai se seleselega o le 7 kilokalama i le 1 sikuea mita, e tusa ma le 4 kilokalama e mafai ona aoina mai le tasi laau.

O lenei faailoga e mafai ona faʻatusatusaina e faʻaoga ai nei laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Black Prince7 kilokalama i sikuea mita
Marissa20-24 kilokalama i sikuea mita
Suauu suauu8 kg i sikuea mita
Uo F18-10 kg i sikuea mita
Siberia vave6-7 kg i sikuea mita
Laʻau auro8-10 kg i sikuea mita
Faamaualuga o Siberia23-25 ​​kg i sikuea mita
Leana2-3 kilokalama mai se togavao
Vavega valea8 kg i sikuea mita
Peresitene 25 kilokalama mai se togavao
Leopold3-4 kilokalama mai se togavao

Ata

Vaʻai i lalo: Tomatoes Black Prince photos

Malosiaga ma vaivaiga

E tele naua mea lelei:

  • amataga;
  • lanu fiafia;
  • fua tele;
  • lelei seleselega;
  • sili ona manaia.

Ae ui i lea, e iai ni mea e le mafai ona teuina, e le mafai ona teuina, e tatau ona faʻaaogaina pe toe faʻaaogaina toetoe lava a uma loa ona aoina.

Faʻapitoa ma le faʻatoʻaga

I le faaopoopo atu i le lanu ma le tofo o le fualaau aina, o mea taua i le gaosia o laau - o le Black Prince o se laau elemene-pollinating, pe afai e totoina i tafatafa o isi ituaiga o tamato, o le elemene ma le suiga i le tofo o le fua e mafai.

Totoina "Black Prince" i totonu poo se isi falemauaʻese poʻo se mamao e tusa ma le 1.5 m mai isi ituaiga. O le isi itu e le o maua ni ituaiga fatu i faleoloa uma.

O le "Black Princes" e tulaʻi mai mo se taimi umi, atonu e silia ma le 10 aso, ona latou atiaʻe vave lea. E tatau ona faʻafefeteina laʻau i se vaivaiga vaivai o le palatini ma faʻapisi i se mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae. Faitau atili e uiga i togafitiga o fatu iinei.

Laʻau i le ogatotonu o Mati i totonu o se pusa lapoa e iai le eleele vevela, e mauʻoa i le okesene ma le faʻasusu. O le totoina o le loloto e tusa ma le 2 cm, o le mamao i le va o laau toto e 2 cm.

E taua! E tatau ona fufulu le palapala (mafai i totonu o le ogaumu), o le a faʻaleagaina ai mea e ono afaina.

Mo le atinaʻe sili ona lelei e tupu, e ufiufi le pusa, faʻasua i le vai mafanafana, polyethylene poo tioata miti. O lenei mea e manaʻomia ai le tele o le susu. I le tulaʻi mai o fuālaʻau e mafai ona aveeseina le ufiufi. A aunoa ma le faʻaaogaina o se faʻapipiʻi, e tatau ona faʻaleleia le eleele i taimi uma e mafai ai.

O le vevela i le taimi e tasi e le tatau ona i lalo ifo o le 25 tikeri. O le faʻatulagaina o 3-4 laupepa atoa o loʻo faʻaaogaina - totoina o laau i ni koneteina eseese.

I le ogatotonu o Mei o se fesiitaiga i se nofoaga tumau e mafai. Totoina i vaieli ma le fugalaau o loʻo i ai le kopole. O pepa pito i lalo ua vavae ese.

Le eseesega o tamato O le Black Prince e fiafia i le susu, e manaomia ai le tele o le inu susu i aʻa. Lafoaʻi, mulching e faʻafeiloaia.

Fafaga i aso uma 10. Faitau tala aoga e uiga i fomaʻi mo tamato.:

  • Laʻau manu, mineral, phosphoric, faʻapitoa ma faʻasaina e fai ma fugalaau mo fatu ma TOP sili.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, ash, boric acid.
  • O le a le mea e fafagaina ai le fafaga ma pe a faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona taitaia.

E manaʻomia le lagolago. Faʻamau i luga o lagolago taʻitoʻatasi poʻo le filo i luga. Lulu ma fualaau aina ua fusifusia foi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Le togafiti sili ona lelei o le puipuia o maʻi. E tatau ona fufulu laau ma fualaau faʻasaina.. Mai le malala - o se vaifofo o le apa memea sulfate (10 g i le pakete vai), mai le lanu enaena-aʻa malolosi ma lefulefu, mai le mosaic - o le pulupuluina o le masima.

Mai le tele o faʻamaʻi e fesoasoani i le faʻapalaina o fatu. Faʻamatalaga faʻapitoa e fesoasoani ai i tagata faʻamalositino. O le mea lea, a maeʻa ona iloiloina mea uma o loʻo i luga, e saogalemu le fai mai o le ituaiga Black Tomato Tomato e sili ona matagofie i fua o gaioiga ma le tofo. E aoga le maua i totonu o lau togalaau poʻo lau fale.

VaitausagaLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AnastasiaBudenovkaPalemia
Fagu vineMaea le naturaFualaʻau
Meaalofa a le TupuPink roiDe Barao le Sili
Polokalama MalachiteCardinalDe barao
Pink heartTinamatuaYusupovskiy
CypressLeo TolstoyAltai
Toa lapisiDankoRocket