Faatoaga faatoaga

Lisi o ituaiga o manu feʻai ma faʻatoʻaga o manu felelei

O Guinea e le o taimi uma o se moa, na mafua mai ia i matou mai Aferika, lea na avea ai le fanau a le moa ma fale. Talu mai lena taimi o le manulele manu o se tasi o manulele lauiloa i le aiga.

E te iloa? O Guinea fowl sa lauiloa i taimi anamua i Roma ma Eleni anamua.
O manu o manu moa o se mea manaia e foliga tutusa ma manu felafolafoa, e le o se mea noa na maua e Ivan le Terrible meaʻai a lenei manulele e tofo ai. I le faaopoopo i meaʻai manogi, o meaʻai moa o loʻo i ai mea faʻamalolo.

O le tele o taimi e ola ai manu felelei i luga o fanua ma faʻatoʻaga. E tusa ai ma ituaiga o manu felelei e masani lava ona tupu aʻe i lo tatou teritori, faapea foi ma le tele o manu felelei o vao vao, o le a taʻu mai e lenei tusiga.

Tupulaga o moa a le aiga

Ua tele ina maua i totonu o le lotoa o tagata o le atunuu le tele o manu felelei. O le uiga o le manu felelei o le "matitiva", e mafua mai i le mea moni e le o tele ituaiga ituaiga o manu felelei na gaosia e le au faifaatoʻaga. O ituaiga taʻitasi o manu felelei o loʻo i ai lona lava tulaga o le gaosiga ma ona uiga patino, e ese mai i isi ituaiga.

Pe a filifilia se moa manu mo lau faatoaga e tatau ona e mafaufau i mea nei: gaosiga, gafatia e faʻafetaui i tulaga tuputupu aʻe, uiga masani fafo. Mafaufau i le masani masani a le au moa mo le ola i le fale.

Guea gutu

O le grey-speckled, poʻo le lauiloa manu felelei, ua leva ona i ai se tulaga maualuga i le faatoaga o manu felelei. Faatasi ai ma le oʻo mai o ni ituaiga fou, o le manulele lanu-gutu mafiafia o le moa ua le toe lauiloa, ae o lenei mea e lei faaitiitia ai ona manuia.I totonu o faatoaga, e le sili atu i le 3,000 sui matutua o lenei ituaiga. O le taamilosaga agai i luga o foliga o se pito i luga o le ogatotonu ma se ua gauai ma se ulu itiiti, lea e leai lava se fulufulu.

I luga o le ulu ua vaaia se tupua ua lanu paepae ma se patina lanumoana. O le gutu o se moa manu o lenei ituaiga o le piniki enaena i le lanu, o le tautaliga e mumu. O le pito i tua o le manu felelei e laʻitiiti latalata atu i le siʻusiʻu, lea, i le isi itu, e puupuu ma tuʻu ifo i lalo.

O apaau o lenei meaola e tele ma ua atiaʻe. Afai o le ua e lanu uliuli i se lanu uliuli, ona fulufulu mai lea o fulufulu ma se paʻu lanu, o isi fulufulumanu e teuteuina i lanu paʻepaʻe, lea e foliga mai ai lona igoa - speckled. O pupuʻu o lenei manulele moa e puupuu, valiina i se lanu eleelea eleelea.

E taua! O le mamafa o le manulele lauulu e lanu aisa e sili atu le mamafa nai lo le mamafa o le tane - 1.7 ma le 1.6 kilokalama, i le faasologa.
O lenei ituaiga e le manaʻomia ai tupe faʻaalu tetele i luga o fafaga: i le 1 kilokalama o le mamafa o le a manaomia le 3.2-3.4 kilokalama o fafaga. Mai le manulele talavou, o fuamoa muamua e mafai ona aoina i le 8-8.5 masina, ona oʻo mai ai lea o le tamaʻi manu.

O laumei e seleseleina e fuafua lava i le vaitau, o le fua faatatau o fuamoa o fuamoa e 5-6 masina. E oʻo i le 45 g, lanu lanu - kulimi. O le gaioiga o le tupulaga laʻititi e oʻo atu i le 55% i taimi taʻitasi, ma le saogalemu o tamaiti - e oo atu i le 99%.

E tusa ai ma aano o manufasi, i totonu o le manu e tasi 52% vaega suamalie e tusa ai ma le mamafa o le ola o manu. O le lelei o le tofo o le manu moa manu e maualuga tele. Mo le maualuga o fefaʻatauaiga, e sili atu le faʻaaogaina o metotia faʻasaina, ona oʻo lea i le 90% o le fua o fuamoa.

Zagorsk white-breasted

O laumei paʻepaʻe papaʻe e lauiloa i la latou lanu moni: O le tua ma le siʻusiʻu o sui o lenei ituaiga o lanu ma le faʻataʻitaʻiga e pei ona i ai i le manulele lauulu, ma o le ua ma le manava e papaʻe, e le o faailogaina i ni lanu. O lenei ituaiga e talitutusa lava ma le manulele lanu paepae Siberia, e ui i lea o le manogi o nei manulele e matua fesuisuiai ma e le mafai ona tafe. O le tino o le Zagorian Guinea Fowl ua faʻaloloa. O le vae e paʻulea uliuli ma o le siʻusiʻu siʻu o lalo. I le averesi, o le mamafa o le mamafa e oʻo atu i le 1.7 kilokalama i alii ma le 1.9 kg i fafine. E oo atu i le 140 fuamoa e tusa ma le 50 g e mafai ona aoina i le tausaga.

E te iloa? Mo le faʻatoʻateleina o lenei ituaiga na faʻaaogaina ai 10 moa feʻavaʻalea ma le fa faosters. O le mea e malie ai, o le lanu fulufulu o le taʻavale o Moscow lea na puleaina.
O le saogalemu o tupulaga talavou o lenei ituaiga e matua maualuga - e oo atu i le 98%.

Siberia paʻepaʻe

Siberian white fowinea fowl o "mutanti", fafaga pe a uma ona sopoia le moa masani i paʻepaʻe paʻepaʻe ma fulufulu-moa manu. White fowinea fowl ma se manulele manaia ma lanu paʻepaʻei paʻepaʻe ei ai lona tino umi ma se paʻu uamea ma le fossa loloto. I tamaʻitaʻi, o le vaega o le tuna e sili atu ona atinaʻe nai lo alii. O le paʻu o le tino e paepae ma piniki. O le ulu ma le ua o le lanumoana lanumoana ma se pupuuli lanu piniki ma le ufiufi lanumumu. O paʻu o le lanu paepae Siberia e pupuu, o le lanu tutusa e pei o le pi.

O le maualuga o le tane e oʻo atu i le 1.8 kilokalama, ma tamaitai - e oo atu i le 2 kilokalama. E maua e le namu se vaega o le 50 g, ma i le averesi i le tasi tausaga e mafai ona e aoina mai i le 100 fuamoa. O nei manulele e le mafaamatalaina i la latou tausiga ma faʻafeiloaʻi ai fale nofo fale sili atu le faigofie nai lo isi ituaiga.

O aano o moa o lenei ituaiga e matua malu ma e tofo e pei o moa, lea e sili atu ona manaia mo le fausiaina i le fale. E mafai ona fausiaina lenei ituaiga e le gata, ma e masani lava.

Laʻau (suede guinea fowl)

Laʻau (suede) manu felelei, lea e foliga tutusa ma le fiva Siberia mama o foliga mai, ae e ese mai i lona laʻititi laʻitiiti ma le lanu o le tino. O le lanu o lenei ituaiga o le paʻepaʻe sinasina, o nisi taimi e oʻo lava i se tinge samasama. O le mamafa o se tamaloa matua e mafai ona oʻo atu i le 1750 g, ma le mamafa o le fafine - 1650 g. O le fua o le fuamoa o lenei ituaiga e sili atu le maualalo nai lo isi ituaiga, e ui lava e ese le vaitaimi faʻatulagaina mai le mea e totoe: e amataina ma faʻamaeʻa muamua. O le eseesega i le mamafa e tusa ma le 1-1.5 g. O le fuamoa oona o se mea manogi ma mafai ona i ai se lanu mai le kulimi i le enaena. O le gaogao o fuamoa e oʻo atu i le 70%.

E taua! O meaʻai o manu felelei e ese i le tikeri o le taufaʻailoga: e sili ona faʻanoanoa, e le faʻafefeteina ma faʻafefeteina.

Blue

Lulu lanu moana lanu moana ma se lanu violē ma le lanu moana - E uiga i se tasi o ituaiga e le masani ai, e uiga i le goose lanumoana. O lenei ituaiga ua faʻasaoina io tatou taimi foliga o le tino, o uiga o latou tuaa. I luga o le ua ma le manava o loʻo i ai se uiga lanu violē, e aunoa ma ni mata, ma o fulufulu o le pito i tua ma siʻusiʻu vaega e lanu moana-lanumoana ma lanu papae lanuʻeʻe. I luga o fulu o le siʻusiʻu, o fusiga papaʻe e fusia e fausia ai se laina o loʻo i luga.

E mafai e se tama matua ona oʻo i le 2 kg i le mamafa, ma le fafine 2.5 kilokalama. O le mamafa o le fuamoa e 45 g, ma e tasi le manulele matutua e mafai ona gaosia mai le 100 i le 150 fuamoa i le tausaga. O le atigi e lanu enaena, atonu ei ai se lanu samasama poʻo le mumu. O tamai togitogi e ono aliali i luga o le fuamoa.

O manu felelei a Blue e gaosia i se auala masani pe leai foi, ma o le fua o fuamoa e oo atu i le 75%. O manu felelei o Blue e le taatele i la tatou teritori, ma i le aso e le sili atu ma le 1,100 tagata matutua manufelelei.

Volzhskaya paʻepaʻe

Faʻasogaina O le manulele paʻepaʻe papaʻe na fafagaina mai i le fulufulu-fulufulu mamoe. Aemaise lava nei ituaiga e lua e le eseese, naʻo le lanu o le fulufulu.

E te iloa? O le fausiaina o lenei ituaiga na tupu i ni nai vaega ma faaiuina i le Tervropol Territory, lea na mulimuli ane avea ai le lautele ma lautele.
O lenei pe a ma le 20,000 tagata matutua. O lenei ituaiga meaola o loʻo faʻatusalia e se manulele e iai lona tino faʻalanu, vae pupuu. O le ulu laʻitiiti e teuteuina i se gutu o le lanu piniki lanu moana ma ni piniki piniki mumu.

O le mamafa o le mamafa o le fafine e mafai ona oʻo i le 1.9 kg, ma le tane 1.6 kilokalama. O le fua o le fuamoa o le moa Volga o le 85-90 fuamoa i le taʻamilosaga, o nisi taimi e mafai ona oʻo atu i le 100 fuamoa. O le fausiaina o manulele o lenei ituaiga e mafai ona fai ma auala masani, fuamoa o le galo - 80% ma le 72%.

O lenei ituaiga ua sili ona lelei ona faatauina atu ona o lana paʻepaʻe paʻepaʻe ma le tino oti lava ia. E lauiloa foi ona o manu felelei e sili atu ona fetuutuunai i le ola e oo lava i itu aupito malulu o le atunuu.

Blue lalac

O le manu felelei o se ituaiga o lelala lanumoana i uiga lelei e le ese mai se manulele lanumoana. Pau le eseesega o le lanu. O fusi o le moa manu o lenei ituaiga o loʻo valiina i se lanu maulalo, e teuteu i togitogi paʻepaʻe, e pei o le manulele lanumoana. O le ua ma le fatafata o le tino e tele lava ina lolomi.

O le matua matua e oʻo i le 2.5 kilokalama, ma le tane - 2 kilokalama. I le averesi, e oo atu i le 150 fuamoa e mafai ona aoina mai se tasi o manulele i le taamilosaga - e mafai ona eseese lenei fuainumera mai tulaga o fale ma meaʻai. E matua faigata le fuamoa, ma o le mamafa o le fuamoa e tasi e oʻo ile 45 g.

Paʻepaʻe

O le manulele paʻepaʻe papaʻe e lauiloa i le paʻepaʻe sinasina o fulufulu fulufulu, e aunoa ma ni lanu po o ni mea. O le gutu ma tautaliga a lenei ituaiga o loʻo valiina e faʻaogaina ai le auala o le shadow - mai le lanu piniki i le paepae i le pito tonu lava. E latalata atu i le pito, o le ulu o lenei ituaiga e mauaina se lanu enaena vaivai. O le mamafa o le fafine e tusa ma le 1.8 kilokalama, ma le tane 1.5 kg. Mo le tasi vaitau o le fuamoa, e mafai ona e mauaina 90-100 fuamoa mai se tagata matua. E 42-45 g le mamafa o le fala, o le atigipusa e matua faigata lava, valiina i lanu samasama-lanu enaena. O le foga o le atigi o loʻo tumu i ni togitogi laiti.

Yellow

O manulele o lenei ituaiga o loʻo valiina i se lanu samasama vaivai. I luga o fulufulu e leai se penina "pefu". O le lanu o le fulufulu fesuiai suia i le ua ma le fatafata (i lona vaega pito i luga) ma liliu atu i le samasama-mumu. Ae o le tele o le manulele, e le ese mai le manulele paʻepaʻe paepae, ma o isi uiga o le gaosia i nei ituaiga e lua e tutusa.

Ituaiga ituaiga manu felelei

O le manu felelei o se manulele lea na totoina i se tikeri sili atu pe itiiti ifo (faalagolago i le ituaiga). I fafo, e foliga mai o se tauvaga i le lotoifale, na o le laʻitiiti lava. O nei manulele e le na o se foliga vaaia faapitoa, ae o a latou meaʻai e sili ona lelei i le tofo ma faʻapipiʻia lelei mea uma e manaʻomia mo meaʻai manu.

E taua! O manu felelei o manu felelei e naʻo le lafu tele lava - mai le 20 i le 30 tagata taitoatasi. E sili atu ona latou ola nai lo manu felelei.

Griffon Guinea Fowl

Griffon guinea fowl e foliga mai e faapitoa ona o lana moli susulu. O atunuu sili ona lelei e nonofo ai i lenei manulele o Kenya, Etiopia ma Somalia. E faʻavae i luga o le soifua maloloina o le natura, o le manu felelei o lenei ituaiga e matua afaina i soo se tulaga, talu ai e le manaʻomia se tele o vai ma fafaga. O le manu felelei o se manulele tele, e mafai ona oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 50 cm, ma le lanumoana lanumoana, faʻatasi ma paʻu uliuli ma paʻepaʻe luga o fulufulu. O fulufulu o loʻo i ai se lanu enaena.

O le igoa igoa e fesootaʻi ma le mea moni o le ulu o le manu moa ma le ulu o le ua e tutusa lava le foliga tutusa. O le ulu e leai ni fulufulu fulufulu, naʻo se tamai "pua" o le fulu i luga o se uumi umi. O le gutu o le manulele moa e ese lona foliga: o le pito i luga e umi ma sili atu ona faʻafefe.

O lenei ituaiga e tupu mai i se auala masani, ma mai le tasi mea e mafai e le fafine ona ave mai i le 8 i le 15 fuamoa. Nestlings faʻapupula i le 25 aso.

E te iloa? E le fausia e le manulele uʻamea ni nifo ma tuʻu ai fua i totonu o lua na eli i le eleele.
Griffon guinea fowls e le savalivali na oi latou ma o ese mai lea nofoaga i lea nofoaga e faalagolago i le maua o vai. E laʻitiiti le laumei, 20-30 tagata taitoatasi, ae i nisi tulaga o le numera o manulele e mafai ona oʻo atu i le 70 tagata taʻitoʻatasi.

O lenei ituaiga o moa manu e matamuli manufelelei e le feteenai ma isi ituaiga. Griffon guinea fowls i tulaga faʻapitoa faʻafuaseʻi e mafai ona lele se mamao mai le 50 i le 500 mita. Latou te fafagaina fatu ma laau totő, ma masani ona suʻe meaai latou te feoai solo i totonu o vao vao. I le faʻaopoopoga i laau totō, o manu felelei foi e 'ai i iniseti eseese ma gata.

Turkey Guinea Fowl

O sui o manulele o le vaomatua e sili ona lauiloa i zoos, ma o le vaomatua o le tasi lea o tagata lauiloa i ituaiga vao. O lenei ituaiga e iloga i le mea moni o loʻo i ai se ulu e leai se ulu, o se uumi umi ma le manava, lea e teuteuina i se fusi papaʻe o fulufulu fulufulu mamoe. O le ulu ma le ua e fusia i lanu: piniki ma mumu. Ua maua ni lanu paʻepaʻe latalata i taliga o lenei ituaiga. O vae o le manulele o le kuki o le manulele uliuli e enaena, e foliga mai e uliuli i le lanu ma e puupuu lava. O le siʻusiʻu o le manulele e faʻasaga i lalo. E mafai e se tagata matua ona oʻo i le 2 kilokalama i le mamafa.

O nei ituaiga meaola e lagona lelei atoatoa i le tafeaga, e ui lava o matai i le fale e matamuli lava.

E taua! E tofu le lafu ma le taʻitaʻifu taʻitasi ma o loʻo i ai le taʻitaʻitaga, pe a maua se tagata taufaʻailata lata ane.
E le o tali atu Turki i le vao, e masani lava e le tali atu i mea uma e tutupu ia i latou, e ui lava e matamuli tagata talavou. Guinea fowl - o se lauiloa lauiloa i le meaʻai o meaola e pei o hyenas, gata, leopardi, manulele manuʻa.

Mo le po, e filifilia ai e moa manu laʻau. I le tau vevela, o manulele e nonofo i totonu o vao. O le vaitau o le tafaoga amata i le timu muamua - o lenei mea e maua ai le susu o le vai mo le isi augatupulaga. E masani lava ona tuʻuina e le fafine fuamoa i le nofoaga lava e tasi, lea o le a vaʻaia e le toʻalua seiloga e oʻo mai moa.

Curly Guinea Fowl

E masani lava ona ola le manulele i le itu i matu ma sasaʻe o le konetineta o Aferika. Lelei mo manufelelei o vaomatua talafeagai ma laau talatala.

E iai le fulufulu uliuli o le manulele i manulele lanumoana. I lalo o mata - lanu mumu. I le lanu mumu ma le pito i lalo o le ulu ma le ua. I luga o le ulu o loo i ai se paʻu i foliga o se pulou, e potopoto mai fulufulu vaivai. O manulele o lenei ituaiga ua faateleina ona maua i zoos, lea e mafai ona faatauina ai mo le fausiaina i le fale. E taua tele le i ai o se avanoa tele mo le manu felelei o lenei ituaiga, ona e toetoe lava a le nonofo i se nofoaga e tasi.

O lenei manulele e le fausia ni nifo, ae na o le tuʻuina o fuamoa i totonu o se lua i lalo o le togavao. E masani lava o le tamaʻitaʻi mai le 9 i le 13 lanu samasama lanu meamata ma le lanu e lua e sili atu ona pogisa i se vaitau. Chicks nofo faatasi ma o latou matua mo le tausaga atoa seia oʻo i le isi nesting. O le tele o taimi, o le manu felelei e paʻu atu i tagata faomea. Atonu e oʻo atu i le 100 tagata i totonu o le lafu mamoe.

E te iloa? I le avea ai o se tulafono, o le alii matua e avea ma taʻitaʻi o le ato.
E fafagaina manu felelei i iniseti, laau vao ma fatu eseese, ma mai lea taimi i lea taimi e mafai e manu felelei ona fafagaina i latou i fatuga o fanua. E le afaina le lamala mo lenei ituaiga, e mafai e le manulele ona 'aina le vao mamago, ma e pei o le vai, o le tele o lana moa e sau mai meaai.

Crested guinea fowl

E masani ona taʻua o manulele anufe Crested selu. E faʻamatalaina lenei mea i le mea moni e faʻapea, i luga o le ulu o lenei ituaiga, o loʻo i ai se tamai kesi-pulou o fulufulu paʻu. I le lautele, o le ulu e lanu enaena ma lanu enaena. Ua ufi le ua i fulufulu uliuli ma se lanu uliuli. O fulu faataamilo i le ua latalata i le pito i luga o le pito i lalo, e foliga mai o foliga o le paʻepaʻe, ona o le lanu paʻepaʻe, e fai ai se ituaiga o pusi. O fulufulu lanu uliuli e maua ai le lanumoana ma teuteuina i fasi papaʻe paʻepaʻe. O le vaega autu o le gutu o le lanumoana lanumoana, ma o le pito lima e samasama. Paws o le lanumoana lanumoana ma se paolo lanumoana.

O se tagata matutua matua o le manulele moa e mafai ona oʻo i le 55 cm. O manu ola i lafu, ma e tasi le lafu e mafai ona faitaulia mai le 50 i le 100 sui. O fuamoa moa manu o loʻo taoto i totonu o lua, i le taimi - e oo atu i le 10-12 fua manu. Chicks foliga i le 23 aso. E puipui uma e matua le faamoega.

E taua! Ina ia mafai ona maua e le tamaititi le lagona lelei i le fale, e sili atu mo ia le faatulagaina o se fale tele ma se laufanua.

Brush guinea fowl

O le manulele moa e paʻuʻu uliuli i 'ie lanumoana ma ua teuteuina i togiga papaʻe. O nei manu felelei o loʻo sili ona faʻaalia i North Northeast Africa, Etiopia ma Somalia. O lenei ituaiga e puupuu lona gutu. I luga o le ulu o le manulele o tautaliga lanumoana ma se sasama samasama, e faia i fulufulu lanu samasama. O manulele, e pei o isi manu felelei, e nonofo i lafu ma e le fausia ni nifo. I le tasi vaitau, o le 8 i le 12 fuamoa maso. O fua o Hatching e mai le 20 i le 25 aso. O le tele lava o lenei ituaiga e maua i zoos.

Guinea fowl - o se tagata e le masani ai i faatoaga a faifaatoaga, ae o lenei manulele e mautinoa lava e tatau ona gauai atu i le pulega o le faatoaga. O le a latou tuʻuina atu ia te oe e le gata o meaʻai lelei ma maualuga, ae teuteu foi lou fanua ma o latou foliga mai fafo.