Fualaau aina

E mafai ona 'ai le meaʻai pe a fai susu ma le mea aoga? Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le kuka

O se tasi o elemene sili ona taua i le soifua maloloina o se tina tausimai o le lau, o loo i ai le tele o meaʻai e talafeagai mo le atinaʻe masani o le pepe ma le toe faʻaleleia o le tino pe a uma ona fanau.

Ae ui i lea, i le taimi o le lactation, e mafai ona 'ai e le o mea uma, aua o nisi e ono aʻafia ai le faagasologa o le gaosiga o susu pe mafua ai se tali le lelei i tamaiti laiti. O le mafuaʻaga lea o le tele o le faʻafeusuaiga lelei e mataʻituina a latou meaʻai ma o loʻo mafaufau pe o le a afaina ai le pepe pepe.

E mafai ona 'ai pe a fai susu?

O le tamaoaiga o le meaʻai e mafai ona maua ai le tele o penefiti mo le tino, ae e tatau ona 'ai ma le totoa le tina tausi maʻi, aua e oʻo lava i le mea sili ona saogalemu e mafai ona faʻaosoosoina se tali mai le pepe. Faʻaaogaina o meaʻai poʻo le faʻalepaleina o le tagata lava ia e mafai ona taʻitaʻia ai meaʻai o allergies, ogaoga o le galala po o le inuina.

Ina ia aloese mai faafitauli o le soifua maloloina, ua fautuaina e le au atamamai tamaitai e amata ona 'aina le meaʻai mai le masina lona lua talu ona fanau le pepe. Mo le taimi muamua, e amata ona faʻaaogaina le laau i totonu o le taumafataga ma se vaega itiiti ma mo ni nai aso latou te siaki le tulaga o le soifua maloloina o le pepe fou.

Komiti Faatino: E sili ona lelei le 'ai o greens i le taeao ina ia mafai ai ona iloa le suiga o le amio a le tamaititi poo lona tulaga o le soifua maloloina.

O le a le aoga i le HB: tuufaatasiga o kemikali

O faʻamanuiaga o soʻo se ituaiga o oloa e faʻamoemoeina e le tuufaatasiga ma le sipuni e leai se faʻalavelave. O lona autu o le tau o loʻo taoto i totonu o mea o loʻo taua i lalo:

  • vitamini o vaega A, B, C, E, K, PP, H, peta petro;
  • minerale;
  • fiber;
  • nicotinic ma ascorbic acid;
  • fuamoa;
  • uʻamea;
  • magnesium;
  • apamemea;
  • manganese;
  • seleni;
  • zinc.

O le oloa e aofia ai le tele o calorie, lea e puipuia ai le maua o le mamafa.

Taumafa o le suamalie pe a manaʻomia le susu susu mo le atinaʻe atoatoa o le pepe, aua na te maua mai meaʻai mai le suāsusu o lona tina. E faapena foi O le oloa e puipuia ai le lamatiaga o le atiina ae o sela o le kanesa ma ei ai aafiaga aoga nei i le tino.:

  • puipuiga malosi;
  • puipuiga o le osteoporosis;
  • tulafono faatonutonu o le metabolism;
  • diuretic, aʻafiaga, faʻaitiitia le toto maualuga;
  • faamalosia o puipui o vaa toto;
  • faʻaitiitia le maualuga o le suka toto ma puipuia le maʻisuka;
  • aveese mea leaga mai le tino;
  • faʻasalalauga o faʻamatalaga faʻasalalau;
  • toefuataiga o le paʻu o le paʻu ma le elasticity;
  • e puipuia le lē atoatoa o le vitamini D, faʻamalosi le skeletal system.

E le gata i lea, o le 'aiina o le meaʻai e fesoasoani e faʻafetaia ai le atuatuvale ma faʻaleleia ai le lagona. E fautuaina pe a maeʻa le ogaoga o le tino poʻo le faʻalagona, faatasi ai ma le gasegase ma le maualuga.

E mafai ona faʻaleagaina ma o le a le faʻasaʻo?

I le taimi o le lactation, naʻo meaai maloloina e tatau ona i ai i le taumafataga a le tina tausimai ma na o le pau lava le mea e le lelei i le meaʻai e aofia ai le oxalic acid i le tele o mea, o le faʻaleagaina e mafai ona mafua ai le vaivai o le tino ma le faʻaleagaina o le soifua maloloina. O tamaiti ma tina ua faʻaseseina i le i ai o faʻafitauli pei o:

  • faamai o le faiga o genitarian e fesootai ma le fausia o maa;
  • faamai o le biliary tract;
  • oona o le duodenum;
  • togafitiga e fesootaʻi ma le gaioiga o fatugaʻo.
I le tulaga o le siakiina o faʻamaʻi o le thyroid gland, e tatau ona e feutagai ma se fomaʻi aʻo leʻi 'ai le lau. E le o fautuaina foi e 'ai le mea na faaleagaina.

Sauniuniga saogalemu

E faʻatagaina e 'ai na o na lau e tupu aʻe i tulaga faʻaleleia o le siosiomaga. A leai, o vailaʻau vailaʻau o loʻo i totonu o 'upega e mafai ona aʻafia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino. O ia meaʻai e sili ona lamatia mo pepe faatoa fananau mai, aua e mafai ona mafua ai le faʻaʻona oona.

Ua fautuaina e le au popoto e faapea o tina lapatai latou te aina laau laiti ei ai le tele o mea aoga aoga ma tamai tootoo o le oxalic acid. E sili ona lelei le tuʻuina atu o laʻau ua leva ona matutua.

E faʻapefea ona faʻaaoga i lona mamanu mamā?

O tagata tomai faapitoa e talitonu e fai lena mea o le tele o le faʻaaogaina o laulaau fou o le meaʻai e mafai ona faʻalavelaveina ai le gaioiga o le tinoo le mea lea, e tatau ona 'aina i fua talafeagai. I le taimi muamua, e tatau ona fufulu ma fufulu otaota i se solo pepa. Ina ia faʻaitiitia mea o loʻo maua i le oxalic acid i le raw product, e mafai ona e saluina mo ni nai minute i le susu.

Aua neʻi 'ai fua lauusiusi pe samasama. O le ola o le ola fou i totonu o le pusaaisa e le sili atu i le 2 aso. A maeʻa lenei vaitau, o nisi o enzymes e avea ma mea oona.

Laʻau fou lanumeamata o le laau e lelei tele mo le faia o salakeke. Amata ona e ulufale i le oloa i le taumafataga e tatau ona i ai ni vaega laiti - e sili atu ma le 100 kalama i le aso. Afai e le atiaʻe e le tamaititi se tali le lelei i le tulaga o le le atoatoa o le nofoa, mumu ma le vevela, ona mafai lea ona faasolosolo malie le alualu i luma i le 300 g i le aso.

E faʻapefea ona faʻaaoga i le vevela, vevela pe faʻamaʻi?

O le taimi muamua e fautuaina ai tina e faʻamalosi e 'ai le meaʻai, togafitiga o le vevela.ia faʻaleleia le faʻaogaina o le digestibility ma faʻaitiitia faʻamaʻi siama. E mafai ona uu i le naʻo le tuʻuina o laʻau mamago i luga o se vaʻa i vai inu. O le taimi lava e vaivai ai le masini, e mama ma 'ai.

Afai e kuka le oloa, ona manaʻomia lea o le suavai. Laʻau tipi ua faʻaaogaina e saunia ai mea vevela e pei o paluga, fualaau faisua, soupeti, borscht poʻo le piko. Faʻapipiʻi foi le sipuni e fai ma mea e tumu ai pies poʻo pies. O meaʻai ua kukaina o se faʻaopoopoga sili lea i meaai autu, salata, itu ipu ma sau sau.

E taua: faʻapipiʻi mamago ua teuina e le silia ma le 6 masina.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

Mafiafia

Laititi sina kalori ma le soifua maloloina e mafai ona faia ni lamolemole mai le setete o oloa:

  1. lanumeamata apple - 1 pc.;
  2. fualaau aina - 7 pcs.
  3. laʻau pulu - 2 pcs.
  4. sua o le lemon - o nai mataua;
  5. vai - 200 ml.

O nei mea uma o loʻo faʻavae i totonu o se mea faʻaleleia i se tutusa tutusa. I le taimi lava e tasi, o le suavai ma le sua o le tipolo e faʻaopoopoina mo se sili atu faʻamalosi ma le malamalama. O le faʻaaogaina o lenei vaiinu e faʻatagaina 2-3 taimi i le vaiaso.

Palu pateta

O pateta sili ona taatele o pateta ua faia mai:

  1. 500 g o sisi;
  2. 50 g pata;
  3. mea manogi ma masima

E faʻamamaina lelei kulimi, mago, ma tipi, o le fanua o loʻo tuʻuina atu i totonu o se vavao muamua, lea na faʻamausali muamua ai le suauu. O le faʻafefiloi e pipiʻi mo le 15 minute i le faʻaosoosoina pea. Ona aveeseina lea mai le vevela, faʻatagaina e faʻaliliu laitiiti, faaopoopo mea manogi ma le mamae ma se mea e faʻaleleia. A o tautua, ua teuteuina le ipu i fatu fatu.

Komiti Faatino: o ia pateta pateta e mafai ona saunia ma sina vaega o susu poʻo le kusi falaoamata.

Soup

Meaʻai Taumafa Taulaʻau. Mo lenei mea o le a e manaʻomia:

  1. 200 g greenery;
  2. 4 aano o manufasi;
  3. 2 fuamoa;
  4. 400 g suauu moa;
  5. pepa ma le masima e tofo.

Meatballs, faʻapipiʻi meaʻai e faʻapipiʻi i le sua o le kuka, ma a maeʻa le ipu, ua teuteuina i fuamoa ua vela. Auauna le kuka e mafai ona i ai i le kirimi kiripulu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le sisiina, e le gata ina faafaigofieina e tina tausimai a latou lisi, ae ia maua foi elemene aoga e toe faaleleia ai tulaga o le hormonal, malosiaga ma lagona faalelagona. E le gata i lea, o sea oloa o le a fesoasoani e toe aumai le tagata i le masani.