Laʻau seleni

Faʻasaʻo ituaiga paisa ma se faʻamatalaga

I aso nei, masalo, e leai se togalaau e le tupu ai le pasili. I laʻau pasili ma aʻa e aoga tutusa. O ia mea ma isi o loʻo faʻaaogaina i meaʻai, ma i totonu foi o togafitiga faafomaʻi ma le faʻaleleia. O ituaiga sili ona lelei o laau e mafaufau i le tusiga.

O ituaiga sili ona lelei o le pasili laʻau

Pasili o se vaovao olaola o le aiga faamalu. O le laau o loʻo i ai se ala saʻo, faʻalaʻau, ma le tele o itu laau. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, vavae, tafatolu i foliga, o latou pito e faataamilo i tamai puʻu.

Parsley taproot e tupu mai i le 30 cm ma sili atu, e fuafua i le ituaiga. O le laau toto e fuga mai ma lanu lanumeamata lanumeamata-lanu lanumeamata, faamalu o le faamalu, fualaau aina - fatu. Pasili e fiafia e ola i nofoaga malamalama, o eleele suamalie lelei. O le laau e gaosia ma le matagofie e le totoina o ia lava.

O le igoa "lau" e tautala mo ia lava: o nei ituaiga o meaola ua olaola mo fugalaau suamalie, ma o aʻa, e ui lava o le taumafa, e le malie ma sili atu ona lelei nai lo aʻafiaga. Pasili na ola i luga o lauulu, vaevaeina i ni ituaiga se lua: siaki ma lau pepa, o ituaiga sili ona lelei o le a toe iloiloina.

E taua! E lelei tele le totoina o pasili i tafatafa o le togalaau vao: o le manogi o le laau e paʻu ese mai slugs mai strawberries ma strawberries, ma puipuia ai vine mai le phylloxera (o se pest o genus of aphids).

Bogatyr

Bogatyr - paolo-toleni ituaiga. O loʻo lelei le maua o le maualuga o le palapala, o lona seleselega e mafai ona seleseleina i le tele o taimi i le vaitau. Tuʻu i se vasega maualuga ma le sogasolo, o le manogi e tumau, faʻaalia. O le aʻa o lenei ituaiga e le talafeagai mo meaai.

O le parsley pasene ituaiga ua tupu i le malae vaalele ma i le fale. Lua masina talu ona lulu, pasili e mafai ona faʻaaogaina. E oʻo atu i le tolu kilokalama o lanu meamata e mafai ona aoina mai le mita sikuea o le fanua.

E te iloa? Catherine de Medici faaopoopo le pasesa i meaai i le taimi o le le maua o le malosi po o le depressive states. E fiafia tele Charlemagne i le sisi ma fatu o se laau toto. Na talitonu Guy Pliny o salati ma sau sau e aunoa ma le pasesa e leai se aoga.

Taaloga

Eseese pasesa "Carnival" e maua ai le seleselega i le tolu masina talu ona lulu. O le roetette o le laʻititi o le lapopoa, o laulaʻau e faʻasese ma petioles umi. O le laau e lelei atoatoa mo le ola ae i se siosiomaga masani lelei. A maeʻa le seleseleina o fua muamua e vave ona tupu lau laʻau fou. Mo le vaitau mai le saite e mafai ona e aoina mai i le lima kilokalama o lanu meamata.

Toto

Parsley Curly e alofagia e le tele o kuka mo ona laʻau teuteu. O lapisi o le Emerald e teuteu ai ipu eseese. O lenei ituaiga o loʻo i ai se tofo faʻamalosi ma se manogi matagofie. ◊Oti tipi mata e mafai ona tu i totonu o se ipu vai, e aunoa ma le valivali samasama ma e le o le toesea, mo le tusa o le vaiaso.

Astra

O le ituaiga e lelei mo le faʻalauteleina. Ripens e aoina gutu i le lua masina talu ona totoina. O le taʻutaʻua roletette o le afa e tupu aʻe, o laʻau e lapoa, ma petioles umi. Faatasi ai ma se sikuea mita e mafai ona e aoina mai i le lima kilokalama o laulaau.

Le manogi

O le ituaiga o le vave ona tupu, e ola vave pe a uma le seleselega muamua. Faʻailoga i lanu susulu o laulaau, lapisi laupepa lapisi. O le tofo malie ma le manogi, o le lauiloa sili lea mo le faʻaaoga fou.

Esmeralda

Pryley medium ripening. Eseesega e fai ai se tamai rosette o laulaau ma petioles pupuu. A maeʻa le aoina o lanu, e vave lava ona ola lau laʻau fou. E oʻo i le tasi ma le afa kilokalama o lanu meamata e aoina mai i sikuea sikuea o le fanua.

Bravo

Laʻau o le pasili ituaiga "Bravo" ua gaosia ai laʻau, lanu meamata, manogi. Laʻau i le maeʻa vave ona toe faʻaleleia. E mafai ai e oe ona aoina mai ni nai seleselega i le tafaʻi.

Breeze

O ituaiga laʻau o le "Breeze" ua sauni mo le aoina i le 2.5 masina talu ona lulu. O le vailaʻau o loʻo i ai se laina maualuga maualuga e oʻo i le 75 cm, o laʻau e umi lava ona maeʻa, e aunoa ma le leiloa o lanu ma le tofo.

O se tasi o ituaiga o elemene ascorbic sili ona tumu. Selesele mai le sikuea sikuea i le 2.5 kilokalama.

O ituaiga lanu e sili ona lauiloa o le pasili

Parsley root, o ona ituaiga e sili ona manaia e maua ai geta, ae e masani lava e le tatau ona tipi o le aʻa o le a maualalo meaʻai ma o le a laʻititi.

O le atinaʻeina o le pasili o loʻo avea ma aʻa mafiafia i le foliga o se paʻu poʻo se paʻu. O meaʻai e sili atu ona sili atu ona sili atu i le rhizome nai lo le maualuga o le palapala, o lea la e faigata le lanu ma e le o le manogi e pei o ituaiga laʻau.

Vaʻaiga o le pasili matua ua sili atu ona talafeagai mo le faʻamago poʻo isi sauniuniga mo le taumalulu; o le tele o ituaiga taumafa e talafeagai mo se taimi fou e teu ai.

Faʻalogo! E le fautuaina le totoina o pasesa i tafatafa o le 'upega tafaʻilagi ma laʻau o le letusi (kapisi ma le pepa), pauka ma le zucini, e le mafai ona e totoina pe a uma kāloti.

Berlinia

Berlinia - o le ituaiga sili ona lelei o le pasili vavave mo le vave totoina.

O laau toto e faia i totonu o greenhouses, o le vaiaso muamua aʻo leʻi totoina i le laufanua lauʻeleʻele o loʻo faʻamaʻaʻaina fatu e ala i le faʻamaʻi.

O le ituaiga e puipuia mai le malulu ma le lamala. E le fefe o ia ile gutu ile -5 ° C.

Tului O se uiga manaia tele i le pasesa na i ai i tagata Eleni anamua. Pasili sa faʻaaoga uma i sauniga o maliu ma le faʻamanatuina o sauniga: o le salalau o pasili ma le laurel na tuʻuina atu i tagata manumalo i tauvaga taʻaloga. Na talitonu tagata Eleni pe afai e te faʻalavelaveina laau o le laau, aʻo e taʻuina le igoa o le fili, o le a ia maelega ma e le o toe umi ona oti.

Palemene aʻa

O le a le ituaiga pasili sili ona lelei mo se fua lelei o fualaʻau aʻa? O tagata fai togafiti poto ua latou fai mai o le pakasa o le palanila o Berlin. O le aʻa aʻa o lenei ituaiga e oo atu i le 4 cm, umi - e oo i le 20 cm. O le aʻa o loʻo i le foliga o se paʻu, o le aano o le suka, e le faʻamalosi, talafeagai mo le teuina ma sauniuniga mo le taumalulu. A vevela le vevela, e manaia le manogi.

Eagle

Aʻoga "Eagle" - pasili mo nofoaga tatala. O le ituaiga o loʻo i ai se fua maualuga ma se tofo lelei. O loʻo i ai se aʻa paepae paʻepaʻe e tusa ma le 130 kalama.

O aʻa e matagofie ona teuina, o loʻo iai pea le manogi malosi. O le togi e le lelei, o loʻo i ai fautuaga e faʻatauina e le gata i taʻaloga o vaitau, ae faʻapea foi i faatoaga.

Pasili e le na o se meaʻai lelei meaai, ae aoga foi. E faigofie ona sauniuni mo le taumalulu, o le fea ituaiga e sili ona talafeagai mo lenei mea e faalagolago i mea e sili ona e fiafia i ai.

Parsley root e talafeagai mo meaai, o aʻa e faʻaaogaina i vailaau masani. O le laupepa e faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaga ma e lauiloa i le cosmetology.