Faatoaga

O le a ma pe faapefea ona fai se fusi faiva?

O le faafitauli o iniseti, lea e faʻaumatia ai le tele o togalaau, o loʻo i ai i vaega uma.

O le lelei o le faʻaumatiaina o latou fesoasoani e fesoasoani ai le fusi faʻatau - o se masini mo le aoina ma le faʻaleagaina o meaola faalafua, o se lautele lautele 20-25 cm mai mea eseese.

O se faʻaoga tele o le mailei o lona saogalemu i le siosiomaga e faatatau i laau ma tagata ona o le auala faʻainisinia e aʻafia ai iniseti.

E tatau ona malamalama i le auala e faatulaga ai le fusi paʻu mo laau (apu, pears, plums, cherries, ma le tele o isi) mai meaola vevela, na faia i ona lava lima.

O le a le mea mo?

O ia ituaiga fausaga e faia mai mea eseese - vevela, paʻu, vaomago, fulufulu lauulu, pulu faʻamafa, paʻu, ata tifaga, vailaʻau poʻo pepa faʻatulagaina ma isi mea opa. O lenei ituaiga puipuiga e mafai ai ona e:

  • aoina mai mo le faʻaumatia atili o iniseti ola, agai mai le eleele i lau;
  • faʻamaʻeseʻese anufe, anufe, pulu, poʻo o latou pito i luga e faʻaaoga ai se mea faʻapipiʻi poʻo se iniseti e faʻaaoga i le fausaga;
  • i luga o se laau i le gasologa o le vaitau, o le fusi e mafai ai e oe ona puʻeina na o iniseti e agai atu i luga o le pale, ae faapena foi tagata taʻitoʻatasi e alu ifo mo le toe nofoia. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le faitau aofaʻi o ituaiga o meaola o loʻo natia i lalo o paʻu o laau.
Laupepa lima i luga o fualaau aina fua e fesoasoani e tau:

  • tsvetoedom, faʻamafunaina le tumutumu o pears ma apu, ma puipuia le fausia o ovaries i totonu o laau;
  • paʻu o paʻu paʻu i luga o paʻu laʻau uma i lalo o paʻu laau;
  • pulu;
  • aphids o loʻo feaveaʻia e otaota;
  • apu ma pi anufe;
  • moa moa;
  • ituaiga elefisi eseese (ulu o le hina, elefane pele, vao, geese, ma isi mea).

E te iloa? O pusi mo vavae o ni "povi" tulaga ese. Latou te ola i luga o le mataupu faavae o symbiosis - aphid e maua ai le "suasusu" - Ma o le vao puipuia o latou "povi" mai fili, saunia ia i latou fale, tausi lelei o ia ma mea laiti. Faʻafetai i paʻu, o le aphid e aʻafia laau i tafatafa o ogalaau.
O fasipepa tetele e faia mai mea eseese o loʻo faʻatauina i luga o le pito i lalo o laau, i le maualuga o le 50 cm mai le eleele. Latou te faʻamamaina le mailei e faʻapipiʻi ai meaola faalafua. Faatasi ai ma le tele o iniseti, ua aveesea ma susunuina.

Ituaiga ma gaosiga o fusi tuli

E mafai ona faia ni paʻu e tolu ituaiga:

  • malogo - ua vaevaeina i ituaiga nei:
  1. toso;
  2. lapisi;
  3. fagu tafue faalua;
  4. tausisia le paʻu o le fausaga ma se paʻu filo, malu.
  • oona;
  • toso.

Ava

O le faiga o le gaioiga o ia fusi e fai ai se pa puipui mo iniseti ao latou agai i luma o le ogalaau. O ia ituaiga puipuiga e tatau ona faia i mea e sili ona vaivai e mafai ai ona tafe mai vae o meaola 'eseʻese i luga oo latou luga ma e le mafai ona uu pe i ai se foliga e puipuia ai iniseti mai le sailia o latou auala i palealii.

Le sili ona aoga ole mailei mago. E masani lava ona faia i pepa pepa poʻo isi mea faʻafeiloaʻi ma mea eleelea e mafai ona afifiina i luga o le paʻu i le tulaga o se tootoo, o le logo i lalo.

Tui le vaega pito i luga o le faʻavao faʻatasi ma se maea poʻo se uaea, faʻapipiʻi le fusi i le laau i le tele e mafaia e faʻaitiitia ai le va.

E taua! Ae e te leʻi nonoa le fusi, ia mautinoa e fufulu le paʻu ua oti ma ufiufi i lalo le palapala i le omea poʻo le omea.

O se mailei matutu e mafai ona faia e pei o se laʻei. E mafai ona faia mai se paʻu paʻu, faʻapipiʻi le uʻamea i le kelu ma faʻapipiʻi pito pito i lalo. E sili atu le sasaʻaina o se vai vailaʻau e pei o le suauu poʻo le kelu i totonu o le puʻu annular ua fausia i lenei auala, ina ia le mafai e iniseti ona aluese mai ai. O se ituaiga tele lea o puipuiga.

E manaʻomia lou suiina o se fusi paʻu pe a tupu le ogalaau, faʻamalosolo taimi mai pusi ma faʻaopopo le vai mata.

O le faʻaaloaloa e lua-itu e masani lava ona faia i le pepa malo. E tatau ona afifiina faataamilo i totonu o le ogalaau, ma fausia ai ni papa se lua e faasagatau atu i le tasi ma le isi ma nonoa le vaega tutotonu o le fausaga i ni nofoaga se lua.

Faitau foi e uiga i iniseti leaga ma meaola, lea e tatau ona iloa uma e le fai togalaau ma le fai togalaau: mole, whitefly, fuga o le potato potato, Colorado potato beetle, scoop, bear, slug.
O le a avea ma se fusipaʻu e vaevaeina i ni vaega se tolu, lea o loʻo tafe ai iniseti o loʻo tafe i itu uma e lua o le ogalaau ma e mate.

O le isi togafiti puipuia o le puipuiga o le vevela o fasi pepa o fulufulu lanu mamoe poʻo fulufulu afu. O oloa e talafeagai lelei i le paʻu o laau, poloka uma vavave, ma le mafai ona maua ni meaola faalafua e ala i mea eleelea ua faaitiitia. Afai i le taimi lava lea e ufiufi ai luga o le fausaga ile ata tifaga, ona le mafai lea e iniseti ona sosolo i tua.

E taua! I le tulaga o le afifiina o le ogalaau ma se mea faʻafefiloi, e leʻo manaʻomia le faʻapipiʻi faaopoopo o le omea.
O le faʻaaogaina o na fusi e aoga i le maualuga o mailei tueina.

Faʻatau

I le mamanu, o ia oloa e tutusa ma le matutu. Ae ui i lea, o loʻo afaina i latou i iniseti e aoga tele i meaola e oso i le taimi e tasi.

Iniseti i luga o sea laupepa e le tatau, ae maliu, paʻu ese mai le ogalaau. O lea ituaiga masini e le manaʻomia ai le faʻamamaina, ae o taimi faʻapitoa e tatau ona faʻafouina le impregnation.

E te iloa? I le faʻaopopo atu i fusi faʻasolosolo, latou te faʻaogaina se isi puipuiga o laau e maua mo le gaosiga e faasaga i le codling moth. E tatau ona sasaa i totonu o le atigipusa se vaiinu itiiti o loʻo i lalo o le faʻagasologa o le faʻamalosi - faʻafefiloi, kvass, pia po o le uaina ua faʻafefe i le afa o le voluma. O nei fagu e masani lava ona tautau i le pito i lalo ole lala o laau i le afiafi ma aveese i le gasologa o le aso, ina ia aloese ai mai iniseti aoga e paʻu atu i le mailei.

Lalelei

O mailei paʻu i fafo e ufiufi i ni mea laʻau e le malolo mo se taimi uumi, e pei o le kelu e faasaga i togi laiti. O ia ituaiga fausaga e puipuia i le susu ma e mafai ona taofia faʻamaʻi manu mo se taimi umi.

I le faaopoopoga i le kelu e faasaga i isumu ma isumu, e mafai ona ufiufi lenei fusi i se paluga o le pine pine o le resin i le "Vaseline" ma le rosin i se fua faatatau o le 10: 1.5: 1.2, kuka i se setete o le faapipii.

Faʻapipiʻi lelei foʻi mai le birch tar ma le suauu paʻu i le aofaiga o le 2: 1. Ina ia saunia le faʻafefiloi, e tatau ona e faʻafefe le ta, ona sasaa lea o le suauʻu i totonu, kuka i luga o le vevela vevela mo le lima itula.

O le fusi lanu lanu meamata e le tosina ai iniseti aoga, o le mea lea, o lenei filifiliga e fesoasoani i la latou paʻu lalo ifo i le mailei pipii. O le mamao mai le eleele mo sea puipuiga e tatau ona itiiti ifo i le 70-80 cm.

E taua! O le ata tifaga e masani lava ona ufiufi i le kelu i se sitaili. O mailei paʻu e tuʻuina atu i luma o le fulafula o gaʻo, poloka le ala o le paʻu lanu.
Aveese le puipuiga e te manaʻomia i se taimi lata mai aʻo leʻi oʻo i le malulu. I le tulaga o le faaputuputu i luga o le tele o iniseti, e tatau ona suia le mamanu.

Afai o mailei mo anufe, o anufe o moa ma isi meaola faalavela, na faia ma o latou lava lima, e saʻo lelei ma ao lei oo i luma, o le a latou faateleina le fua o fualaau aina i ni nai taimi.