Laʻau

Fualaau lapopoa ma fuamalie Yadrenaya: uiga o le totoina ma le tausiga o togalaau

O le fuamū uliuli o le Kernel ituaiga e vave ona tosina atu i ai le tele o fua o vine, lea e oʻo atu i le lua senitimita le lautele, ma se manogi manogi. Talu ai ona o lona tetee atu i le vevela ma le malulu, o le ituaiga o loʻo laugatasia e le gata i lona lava atunuu Siberia i Sisifo, ae faapena foi i le Europa o le atunuu.

Kernel - Altai ituaiga eseese o fualaau lanu uliuli

O le ituaiga o Yadrenaya na faia e tagata o Gorno-Altaysk i le faaiuga o le seneturi talu ai ma na vave ona avea ma se lagona lagona i totonu o le au faifaatoaga ona o le tele o le sua. E vave lava ona salalau atu i Rusia ma atunuu tuaoi, ae o loo manatu pea o se tasi o fua o fualaau aina aupito sili ona tele o le currant currant.

Kernel - o se fua tele ma fua tele o fuamini uliuli

Mountain Altai e faʻaalia i se vaitau masani o le lalolagi ma le malulu ma le tau mafanafana. O le mea lea, e sili atu le lelei o le Kernel nai lo isi ituaiga o tagata e le o se tagata e ola i le vevela ma vevela. E ola lelei i togalaau i matu. Ae ui i lea, o seleselega e le mafaitaulia o le 5-6 kilokalama i le vaomatua, faapea foi ma faamaumauga o le lua-centimita vine, e na o Tagatanuʻu Altai ma nuu lata ane o Siberia e maua ai fua.

O fua tetele o le fuamoa o le Yadrenoy e vave ona tosina atu i ai

Maoaʻe - o se vaeluaga o fualaau aina ma sina fua o le fua o vine. O le vao e felafolafoai lautele, ma maua ai le malosi tuputupu ae, e le faigofie ona vevela. O laulaau e lima-lobed, susulu, e le o le falemaʻi, pogisa lanumeamata, mafiafia. O fugalaau e lanumumu lanumeamata. I vavalaʻau taʻitasi mai le 6 i le 12 le tele o laʻau ua fusifusia. O le mamafa o le mamafa e 3 g, siaki tagata taitoatasi ile 5-6 g. O vine e uliuli, e tele fatu tetele ma paʻu lanu mumu, sili ona manogi. Taumafa mai le oona i le suamalie ma le suamalie. O le faʻavaveina o vine e maualalo. E teuina i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le tolu aso. O le faʻaaogaina autu o le seleselega e malolo ma gaosia mo siamu ma "masi mata" (currants mashed with sugar). A mafai ona faʻafefiloi, o vailaʻau oona o le Yadrena o loʻo faʻafefiloi ma fualaau suamalie fou o le fatu, o loʻo faʻatoʻa i le taimi e tasi, gooseberries, ma ituaiga o apu vave.

O lau laʻau manogi o le blackcurrant e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea e 'ai faʻatau mo le tiliina o le lauti, faʻafefe fualaau faisua ma pulou.

Mai i fualaau suamalie o fuamalie o le fualaʻau e liua i fafo se faʻalelei matagofie

Eseese uiga: mea lelei ma le laulau

LeleiFaʻafitauli
Faiga faiva ma le gaosigaLavea le matua
High Vitamin Fragrant BerriesLaititi alu
Tulaga maualuga o le tagata lava iaTofo suamalie o vine, paʻu mafiafia, fatu tetele
Faʻafitauli i le vevela ma le sogiLe vaivai o le vao

Laufanua Faʻamasinoga

I le natura, e ola aʻe le tagata e le o se tagata e sili atu i le vaituloto o vaomatua ma vaituloto, i le pito i lalo o vaitafe ma vaitafe e tafe mai i le tautotogo, ae le maua i totonu o vaʻa. O le mea lea, i totonu o eleele susu, ua faʻaputuina alavai vaʻaia pe ua totoina vine i nai tuʻituʻi laiti. E le mafai ona tupu i luga o eleele o le saline ma luga foi o le suka. Faatasi ai ma se elemene i lalo ifo o le 5.5, o le saite e amata ona fuafuaina i le falaoamata o le dolomite, 200-300 g i le 1 m2 kiliina po o le suōina.

I le itu i mātū, e tatau ona totō currants i nofoaga matala. I totonu o le vevela i le itu i saute ma malulu, e sili atu ona lelei i totonu o le paolo ma e oʻo lava i luga o le itu i matu, e le talafeagai mo isi togalaau aina.

I le vevela, laufanua vevela, e totoina ai currants i se vaega o le paolo, ma o le eleele e mulimulitaia i le sawdust e faʻasao ai le susu.

Maoaʻe - o se ituaiga o le tagata lava ia e le manaʻomia ni elemene. E ui lava o le totoina faʻatasi o ituaiga eseese, o le siʻitia laʻititi o gaosiga e mafai foi mo Yadrenoy.

E le feteenaʻi ma talitonuga faʻapitoa, o le tele o vao vavalaʻau o isi ituaiga o loʻo ola latalata ane o le a le afaina ai le tofo o vine poo lo latou tele.

E tusa ai ma nisi o fai togalaau, e leai se leaga o le aʻafia o cherries ma cherries e lata ane, ona totoina lea e sili atu le tasi mai le isi. O le pitonuʻu ma le elderberry ma catnip (catnip), lea e faʻafefe ai se moli mumū, o se mea matautia matautia o currants, e aoga.

Kotovnik (catnip) - o se laau faʻatasi ma le manogi o lemoni lea e faʻafefeteina ai le susunuina ole lapatai i le fuamoa

E tatau ona toto le laau i le tautoulu, 2-3 vaiaso aʻo le i amata le malulu malulu. I le taimi o le totoina o le tautotogo, o aʻafiaga e aʻafia aʻa ma e maʻi mo se taimi umi.

O fualaau sili ona lelei o tausaga taʻitasi ia, ma le 2-3 lala ma aʻa tetele. Afai o loʻo i ai le aʻa o le vao, o loʻo teuina i totonu o se ato ma le susu poʻo le afifiina foi i se susu susu aʻo le i totoina.

Pe a totoina, latou te le tuʻuina le lime, poʻo fugalaʻau oona, po o le fugalaau fou, ina ia le mu ai aʻa o fualaʻau.

O fualaau lelei fuamalie o loʻo i ai laʻau maloloina ma faʻalaʻau aʻa

I totonu o se vaomatua lelei ma le eleele lelei, o se tamai pu e lava mo le laau, ia lava e fetaui ai aʻa ma le 0.5 pakete o humus. A toto i luga o se laufanua valevalenoa, ia eli ni pu e oo i le afa mita le loloto ma lautele, faaopoopo 2 pakete o le humus poo le faapalaga i mea taitasi. Afai e te manaʻo e totoina na o ni nai togavao, e mafai ona e eli lua ao lei galue i luga o le saite. I le taimi o le totoina o pisinisi, latou te vave eli ona o le tele o le galuega. O le mamao aupito mamao i le va o vao i le laina o le 1 mita. O le mamao i le va o laina e faalagolago i masini faʻaaoga, ae le itiiti ifo i le 2 mita.

O fualaau i le taimi o le totoina o loʻo faʻatulaga lelei, faʻalauteleina le lima i le 5-8 cm i lalo o le palapala

O le taualumaga mo le tulaʻi mai:

  1. Kili se pu o se vaega talafeagai.
  2. Faʻafefiloi le eleele mai ia mea ma humus.
  3. Liligi se tamai faaputuga o lenei paluga i le pito i lalo o le fossa.
  4. Faʻasaga le fatuga i le maualuga o le 45 °, tuʻu le lima o le lima 5-8 cm i lalo o le eleele.
  5. Lasalo aʻa o le fatu.
  6. Faʻapipiʻi lemu le mea o loʻo totoe.
  7. Sii lemu se pakete vai mai le suʻaina ma se pusa i lalo ole fatu, e aunoa ma le faaleagaina o le eleele.
  8. I le taimi lava e uma ai le totoina, e vave ona vavaeeseina uma lala o le fatu, ma tuua ai le 2-3 omupeni i lala taʻitasi i luga o le eleele.

Tausiga o togalaau

O fua o le currants ei ai le aʻa, e faigofie ona afaina e ala i le eliina ma le vavalalata ma le tiga tele ona o le leai o le susu. O le mea lea, e fautuaina e mulch le palapala i lalo o le vavao ma soʻo se mea faʻalelei. I luga o fua o laau toto e faigofie ona ufiufi ai le vavae ma mea e fai ai le taualuga po o le ata uliuli, e aveesea uma ai le eleele ma le vao leaga.

Laʻau vine e teuteuina lelei: o togavao e faʻatalanoaina i se taimi tatau, o le eleele i lalo ifo o loʻo mulched with humus, o le aisa e ufiufi i se ata uliuli

I fale taumafanafana i le taumafanafana, lea e le gata o le seleselega e taua, ae o se vaaiga matagofie foi, o lenei filifiliga e sili ona lelei:

  • O laau taʻitasi o loʻo faʻamatalaina i totonu o se liʻo ma le 60 -80 cm le lautele. Afai e manaʻomia, e mafai ona e puipui i piliki poʻo maʻa. I totonu o lenei liʻo, o le eleele e mulimulitaʻi ma se vaega mafiafia o laupapa meataalo, otaota, nutshells, vaomago po o vao mamago ma mago, eleele eleele.
  • O le avanoa atoa i le va o le fua faʻataʻitaʻi o loʻo nofoia e se vao vao vao, lea e masani ona suaina e se fafie, trimmer poʻo se selesaito. O le mutia vao ua tuʻuina i le mea e tuʻu ai pe faaputu i lalo o fualaau aina.
  • I le tautotogo, o le mulch mai lalo o le vaomatua ua faʻapipiʻiina i luga o le palapala. O le pakete o le humus poʻo le faapalaga lelei o le faapalaga ua sasaa i lalo o laau taʻitasi ma faʻaviliina, mulimuli ane ua toe foʻi le mulch i lona nofoaga. Afai e tatau ai, faʻaopopo se vaega fou o mea ufiufi. E le tatau ona sui atoa le mulch organic, e faasolosolo malie lava i luga i le taimi ma e avea lava ma mea sili ona lelei. I ni tulaga ogaoga, e aunoa ma le humus, e mafai ona e faaopoopo 30-40 g o le nitroammophoska i lalo o togavao taitasi, ae o le a sili atu le leaga o taunuuga.

Afai e le o oe o se tagata tomai faapitoa i mea tau galue, ia galo e uiga i le fafagaina o fualaau aina i fualaau faisua, mullein ma le moa moa e faavavau. Mo le le lava o tagata fai togalaau, o le taunuuga e tasi ma e naʻo: laulaau paʻu poʻo aʻa, otaota leaga.

Vaovao i lalo o currants: faʻaaogaina ma faʻaleleia le siosiomaga

E tusa ai ma le faʻasalaga "le mautonu" o currants ma laʻau: e le mafai ona tatou faʻatagaina le fausia o le turupo i lalo tonu o le vao. O le mafiafia o le mutia (poʻo se isi lava mulch) e puipuia ai le tuputupu ae o vao, ma tuusaʻo i lalo o le vao, i le mea o loʻo i ai le vaega autu o aʻa o le fua, o le palapala e tumau pea le susu ma susu.

Afai mo nisi mafuaaga e te le mafai pe le manaʻo e faʻaaoga le mulching, e mafai ona faʻaleleia alofilima. Ae mo le eleele i lalo o le vavao e totoe naʻo le tusi lesona e leai se loloto e sili atu nai lo le 5-7 cm - o se galuega e sili ona mamafa ma mataʻutia. I le taimi lava lea e tasi, o le fua o le faʻaaogaina o fomaʻi ua faʻateleina i le kuata.

A faʻamaligiina, faʻamafanafanaina le vaega atoa o le lio

I le tau vevela, e manaʻomia e currants le faʻaleleia, aemaise lava i le gasologa o le vaitau mai le amataga o le fugalaau i le amataga o le suaina o vine. I le leai o se timu, faʻafefe tasi i le vaiaso i totonu o se pakete vai i luga o le vaomatua, ma faʻamamaina atoa le pito i luga o le poloka poloka. I le vaitau o le valivaliina o fua ma ao leʻi seleseleina, e sili atu le aua le vai, ina ia aua nei togi fua. A maeʻa le seleselega, faʻaauau le faʻaauau seia oʻo ile afa o Aokuso I le tautoulu māgogo pe a uma le pa'ū, e manaʻomia le faʻaleleia o vai vai e tolu i le fafie.

Fualaau totoina togafitiga - ata vitio

Toto fua

Blackcurrant o se laau e le pupuu. E oʻo lava i le faʻasaga masani o le teuteu, e le o se mea e sili ai ona sili atu nai lo le sefulu tausaga le matutua i le togalaau. I le eseesega o le Yadrenaya, latou te matua vavalalata lava i le tele o isi ituaiga, ma o fua o le tele o faamaumauga e na o luga o lālā talavou ma laau laiti.

Pe a teuteuina, tuai, maʻi, malepe, lala o loʻo taatia i luga o le eleele ua aveesea

Auala e faʻapipiʻi ai:

  • O le teuteuina muamua o currants e vave faia pe a totoina se fatu, pe a faʻapuupuuina uma lala ile 2-3 tumutumu i luga o le eleele.
  • I le tausaga muamua talu ona totoina, e tutupu mai ai ni nai paina. I le tautotogo o le tausaga lona lua ua latou vaeluaina.
  • Mai le tausaga lona tolu, o le teuteuga e faia e tusa ai ma le mataupu faavae lautele: 2-3 o pupuvaʻa fou e sili ona mamana o loʻo totoe i tausaga taʻitasi ma 2-3 tausaga tuai e tipi i lalo o aʻa. O fasi keke e faia i le maualuga o le eleele, e aunoa ma le tuʻuina o salu.

    A tipi i lalo o le aʻa, ona faia lea o fasi pepa i le maualuga o le palapala, e aunoa ma le tuʻuina o ni tapu

  • Muamua lava, latou te aveesea mea uma ua mamago, malepelepe ma manino le maʻi. E mafai ona e faia lenei mea i soo se taimi. O pito i luga o le vaʻa (faʻamago, faʻamaʻi e faʻamaʻi) faʻapuupuu i se vaega maloloina.
  • E faigofie ona faʻasolo i ni faaupuga se lua:
    • i le taimi o le tautotogo, pe a oʻo ina mataʻutia mea leaga uma o le taumalulu ma gaʻo fatuga-mite;
    • i le faaiuga o le pikiina o le vao, pe a iloagofie le fua o lala taitasi ma le malosi o le tuputupu ae.
  • Afai e sili atu nai lo le mea e tatau ai, ona faʻapipiʻiina ai lea o fuālaʻau basal, o le a faʻapipiʻiina isi mea i lalo o le aʻa. O se vaʻaiga lelei faʻatoʻa fausia e aofia ai le 10-12 lala o vaitausaga eseese.
  • I ogalaau matutua, o lala tuai ua tipi i luga o le eleele. E le manaomia e se pupu vine lelei lelei soʻo se lagolago.

O se vaomatua mamana lelei e fausia lelei le fuamoa e le manaʻomia ni lagolago

Pests ma faʻamaʻi

O le ituaiga kernel ituaiga e puipuia i le masani o le grouse virus i Siberia, ae e matua mafatia lava mai anthracnose. E tusa ai ma le faʻamau fatugaʻo, o le faʻamatalaga e feteenai: muamua o le ituaiga o togafitiga e tetee i lenei meaola i lona atunuu, ae a oʻo ina tupu aʻe i le Europa o le atunuʻu, e matua aʻafia lava. O fualaau mataʻutia e le o iai i le tele o fualaau oona; o le mea lea, o suʻesuʻega faifai pea o mea totino ma le faʻaaogaina faʻafuaseʻi o meaola faalafua e taua tele.

O auala autu e puipuia ai currants mai meaola faalafua ma faʻamaʻi - laulau

UlutalaE faapefea ona faaaliaO le a le mea e fai i ai
AphidsO le tamaititi i luga o tumutumu ua uʻamea ma ufiufi i tamai iniseti vaivai.Tipi ese pito o loʻo aʻafia ma faʻaumatia faatasi ma le aphid.
GlassmakerO se pepe laititi ma ni apaau manino, o loʻo ola ana anufe ma fafagaina i totonu o pupu vine o currants, ma mafua ai ona mago.
  • Vavave vave ma susunuina uma lala mago ma faʻamago;
  • aua nei tuua ni asu pe a teuteuina;
  • suʻesuʻe ma le faaeteete le mauaina o laau totő ma mea e selesele ai, ina ia le aumaia le meaola i totonu o le togalaau.
AfiSe tamai lanu mumu-lanu enaena-e pei o le pepe lele. E fafagaina ana anufe i luga o vine, faʻamalosi a latou pusa.
  • Aoina ma faʻaumatia fofo faʻasolosolo faʻatasi ma fua o le suamalie o fua, o loʻo tumu i anufe o le fale tifaga;
  • kosi catnip (catnip) ma elderberry i tafatafa o le fuamoa, lea e fefefe ai i le susunuina o le lafu afi.
Faʻi fatuI le tautotogo, e le fuga mai fatuga afaina, ae e tumu i polo, e pei o ni ulu laiti o kapisi.
  • Aoina ma le lima lima gaʻo ma mu;
  • i le tulaga o le toʻilalo matuia - tipi uma ma susunuina lala ua aafia.
TerryO se faʻamaʻi viral matautia e liliu fugalaau fugalaau i fetu vavalalata i peti vaapiapi.Sii ma susunu vao mamaʻi.
SeptoriaI le faaiuga o le tau mafanafana, o le pogisa ma se nofoaga paʻepaʻe manino e aliali i luga o lau. 
  • Aoina mai ma le faʻaumatia o lau paʻu;
  • faʻapipiʻi faʻamaʻi pipisi i le 'apamemea i le amataga o le fuga ma le seleseleina.
AnthracnoseO tamai lanu enaena e aliali mai i luga o laʻau, o loʻo aʻafia ma le paʻu ese lautini lauulu.
Palu lapisiE na o le aafia ai o currants i vavalalata ma vaʻavaʻa. I le tautotogo, e aliali mai i luga o laulaau ia tubercles samasama. Faʻasalaga tele, o laulaau ma vine ua leaga ma pauu ese.
Lisi o le lainaE aʻafia ai tagata currants i le vavalalata i laau paina cedar (cedar cedar Siberian). I le taumafanafana, e aliali mai lanu samasama i luga o laulaau, i se taimi mulimuli ane, o lo latou itu pito i lalo e ufiufi i se paʻu mumu

Pests ma faʻamaʻi o currant - ata gaosi

Faʻatalatalanoaga a le Faatoaga e uiga i le eseese o Yadrenaya

Sa ou faatofa i lenei vasega. Ole lapoa e lapoa, ae e matua leai lava se aoga i le pulumu, pe afai e te faatali mo le matua, o le mea muamua o le a pala. Ioe, ma o le tofo o le mafaufau.

Nab

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7873

Le fetaui i se auala, + pe afai mo au, mo compotes. Pe a faʻatusatusa atu i le Selechenskaya-2, o le Yadrennaya e i ai se fua o le fua o le fua ma le inu. O le a fesuiai mo le gaosiga, ma mo aʻu e mama i luma o isi tagata uma. Ae o uo, o mai e asiasi, ua maofa i le telē.

Stirlitz

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7873

I le pi - sili ona tele. O le mea e leai se aoga o le mea moni. Ae o le seleselega e lelei. Aveese tafe uma. O le tausaga ua teʻa - e maua ai se seleselega lelei o fualaau tetele ma tutusa le tasi. O le lapopoʻa tele o le tuʻuina atu lea o pipi na tumu i le fua. O le mafai ona faʻaaogaina o vine foi e manaʻo i le mea sili.

Sergey Protsenko

//forum.vinograd.info/showthread.php?s=47ea6a9e2cad5b3febe6b46f25ea902b&t=7873&page=2

O lenei tausaga, i se tautotogo mataʻutia, ina ua pa'ū le kiona i le matala i -11, o le ituaiga Yadrenaya na faamaonia o se tagata faigaluega faatuatuaina.O nisi vailaʻau e leʻi oʻo lava ina fuga, ma o lenei ituaiga e faigofie lava ona fuga i fugalaau. O lea e mafai ona ou fautuaina atu i le itu i matu. E fiafia tele ia te ia.

CTU

//forum.vinograd.info/showthread.php?s=47ea6a9e2cad5b3febe6b46f25ea902b&t=7873&page=2

Eseese Yadrenaya ua leva ona tupu mai. Na matua afaina lava o ia i le togi ma o le maualuga o le nofoia ei latou e 1-2 tausaga. I le faaopoopo atu i le lavea i se siaki, o le Nucleus o loʻo i ai le faʻaleagaina o meatotino, o lona uiga, o nisi taimi o le fuʻa ma fua o laʻau e laʻititi tele ma tupu aʻe le vao.

Victor Bratkin

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=5155&start=30

E ui lava i vaivaiga, o le ituaiga Yadrenaya o le a lauiloa i le au faifaatoaga mo se taimi umi. O ona fualaau suamalie mama e lelei atoatoa mo le maalili ma le gaosiga, ma o lona tumau e vevela ma malulu e mafai ai ona e tuputupu ae i lenei ituaiga i itu e leai ni tulaga lelei mo le togalaau.