Faʻatoʻa totoina laau toto

Mea uma e tatau ona e iloa mo le tuputupu ae o le po

Night Violet (o le isi igoa o le "pati afiafi") o se fugalaau, e pele tele i le au faifaatoaga ma le au fai togalaau ona o le maaleale ma i le taimi e tasi o le manogi sili ona manogi, lea e faateleina i le amataga o le afiafi o le aso.

E te iloa? O le igoa faasaienisi o le laau o Hesperis (mai le Eleni. "Hespuris ", o lona uiga" afiafi ".
O le po ua tosina mai tagata mo se taimi umi, o le faʻamatalaga o le fugalaau o loʻo i totonu o faamaumauga a le fomai anamua o Eleni ma le faifilosofia o Theophrastus ma le tusitala anamua a Roma o Pliny.

Vaaia o violeti po

O le igoa "po violet" e tuufaatasia ai le tele o ituaiga eseese o ituaiga laau eseese ma ituaiga o laau faasamasamanoa. Latou te faʻapipiʻiina le teritori mai Asia i Europa Tutotonu ma o latou manogi, e puʻeina le itu i sasaʻe o le Metitirani.

Ae ui i lea, io tatou latitudes i lalo o le igoa o le "po violet" e tupu ai fugalaau e lua o Matthiola (igoa sili ona lauiloa ma masani - tauagavale) ma, i le mea moni, Hesperis.

E tele ituaiga o levkoev, ae o le lua o ia mea e sili ona taatele - lua-ulu ma le ulu sinasina. O se laʻau faʻaluaina laʻau, o se faʻalausaga taʻitasi, e fuga mai mo le lua masina ma e faʻafeiloaʻi ia te ia lava. E i ai ni fugalaau laiti e 2-3 cm i le tele, o mea e le tutusa e pei o le pulumu o le paolo piniki piniki.

O fugalaau levokoy lauulu sinasina ua i ai le saʻo, foliga lava, lamolemole pe pala, aʻo atonu e eseese ituaiga. O le fua muamua e na o ni nai aso, o le lona lua - sili atu ma le lua vaiaso. O nisi ituaiga meaʻai e oʻo atu i le 100 petals i totonu o se fugalaau.

E lauiloa foi le Levkoi Starlight ma le Afiafi o Afiafi. Matiola Starlight E foliga mai o se faʻafefiloi o ituaiga ma fugalaau eseese eseese ma e maualuga maualuga (e oʻo i le afa mita).

O le taumafataga o le afiafi e iloga tele i le tele o mea manogi e tusa lava pe a faʻatusatusa i isi sui o le ituaiga o fugalaau lanu violū o loʻo i luga o se lala uamea (o lona umi e pupuu tele nai lo Starlight).

Hesperis (pati afiafi), i le isi itu, e aofia ai le tele o ituaiga o violets po, o le mea sili ona taatele i totonu oi latou o Matron, lat. - Hesperis Matronalis (o ia o se tagata masani, Caucasian, pati sili, Hesperis Matrona, tamaitai Hesperis ma le tele o isi.).

Fugalaau i le pati afiafi O mateni e lua ituaiga: lanu paepae ma le lanu mumu-lanu violē. O le fuga o le fugalaau e maualuga, itiiti ifo i le 1 m, o laulaau e sili atu le mamao.

O isi sui o le pati afiafi o le pati afiafi Siberia ma le pati afiafi afiafi.

Siberia party - o se tasi o fugalaau sili ona maualuga, o lona aʻa e mafai ona oʻo i le 1.3 m. O laulaau e ufiufi i vili, o fugalaau e sili ona sinasina pe papaʻe. Amata ona fuga ia Iuni.

Pogisa pogisae taua foi o le faanoanoa; o se laau toto e oo i le 60 cm le maualuga ma se fasi ie manifinifi ma lau lanu lanu. O fugalaau ei ai se lanu e le masani ai - pe a amata ona fuga, liliu lanu enaena po o le lanu viole, ma iu ai ina liliu atu i se paauli lanu samasama. Pulapula i le tautotogo - amataga o le taumafanafana.

I le tautala manino, o violeteni po e le o ni viole. O le igoa o le fugalaau e mafua mai i le mea moni o lona manogi e foliga tutusa lava ma le manogi o le viole ma e tele lava le mauoa i le pogisa i le vevela o le tau.

Nofoaga ma le palapala mo le po

Pe a filifilia se nofoaga e toto ai se po viole, e tatau i se tasi ona alu mai le mea moni o le laau e fiafia i le malamalama. E le gata i lea, o le pati afiafi e mafai ona lagona le mafanafana i le susulu lelei o le la ma le malamalama, peitaʻi, afai e vevela le vevela, e mafai foi ona atiaʻe e le viole le po o masani i le paolo ma le aoauli.

E taua! O le vevela vevela na faatoa tulaʻi mai i laau o le po violin ua solia, o le mea lea, afai e vave vevela, e tatau ona totoina le laau i nofoaga paolo.
O le po i le po e fiafia ai, susu ma lafulemu, sina alkaline poʻo le faʻaituau. E lelei le i ai o le lime i le palapala. Pe a oo mai le taimi e totoina ai le pulu o le po i luga o le eleele, e tatau ona eliina le palapala, faʻafefiloi ma fugalaʻau (faʻataʻitaʻiga, compost poʻo humus) ma faʻalavelave tumu o mea faʻaopopo minerale mago.

E ui o le pati afiafi e manatu e le puipuia i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, e le tatau ona lūlūina i nofoaga o loʻo faʻaaogaina ai isi kāpuni, talu ai o le faʻafitauli o faʻamaʻi faʻamaʻi ma a latou faʻamaʻi ma meaola faalafua e mafai ona faʻalauteleina.

Laʻau o le Vaeluaina o Vaeluaga

O le auala autu i le po e oso ai le malosi o le tuputupu ae mai le fatu., e ui lava o nisi ituaiga, aemaise lava terry violets ma ituaiga e fuga i le faalua i le tausaga, e mafai foi ona maua mai i le vaevaeina o le vao.

O le gaosiga o faʻatoʻaga i le afiafi o le afiafi e tutusa lelei lava ma mea masani e taatele i totonu o tatou latitudes, e pei o le mallow, ma le turuki, ma Pansies (viola). E mafai ona e totoina fatu o le pulu i le pusa mo laau (e faia lenei mea i le amataga o le tautotogo), ae e le o tele se mea i lenei mea - e tupu lelei le laau pe afai e totoina saʻo i le togalaau, i le tautotogo - amataga o le taumafanafana.

Talu ai o fatu e laʻititi, e tatau ona totoina i se mea itiiti, ae le fufusi tele. E sili atu le faʻaaogaina o ipu faapitoa mo le totoina nai lo le totoina o se viole i luga o le moega, e pei ona i ai i lenei tulaga o le a sili atu ona faigofie le taulimaina o le vao.

A uma ona lūlūina, e tatau ona lūlūina lelei le eleele (e aunoa ma le faʻaaogaina o le vai, ina ia aua neʻi faʻamalo fatu) ma ufiufi i se ata, lea e manaʻomia mulimuli ane ona aveese mai lea taimi i lea taimi, e faʻaleleia ai le palapala.

O fualaau o le le mautonu e foliga mai o le masina pe a uma le luluina, pe a lelei le mafanafana o le eleele. O le pipi i le po talu ona totoina e manaʻomia e le gata o le suāsusu, ae ia faʻaeteete foʻi i le faʻaleleia o le palapala ma le puleaina o otaota. A maeʻa ona tatupu ni lautusi moni e tolu, e suamalie, ona malulu tele lea ma ufitia mai le susulu o le la. Mo le atinaʻe masani o le laau, e tatau ona tuʻuina atu i tagata taʻitasi se "avanoa patino" ma le lautele o le 30 cm.

O le totōina o le pati i luga o le avanoa i luga o le avanoa e faia ai i le faaiuga o le taumafanafana - i le amataga o le tautoulu, pe a uma ona fausia uma e le laau ni lau lapopoa.

Bloom hesperis amata i le faaiuga o le tautotogo o le tausaga talu ona tulaʻi mai. Ae peitai, afai e vave totoina le totoina, o nisi taimi e totogo ai le laau i le tausaga muamua, peitai, o ia ituaiga fugalaau e le mafai ona taʻua o le fugalaau atoatoa. O le fugalaau muamua o le po e mafai ona oʻo i le tasi le masina (o le umi o le fugalaau e faalagolago i le ituaiga o laau), ae talu mai le tausaga lona tolu o lenei vaitaimi ua matua faʻaitiitia, ma o le moega fugalaau e tatau ona faʻafouina i le po. E tatau ona tatou taʻutino atu e toʻatele le au fai togalaau e le fiafia i lenei uiga.

Matou te filifilia tuaoi mo le po violet

Saili paaga mo le po pisa e faigofie. E lelei lelei le nonofo faatasi o Mattiola ma fugalaau vevela e pei o petunia, nasturtium, viola, faapea foi ma laau eseese o meaola - melissa, mint, basil, thyme, sage, etc. - faatasi ai ma nei laau totő e fatuina ai ni mea teuteu matagofie ma ni lanu paʻu. O se tuufaatasiga manaia faatasi ai ma se pati afiafi o togalaau geranium, yarrow, monard, ma nivyanik.

O le tuufaatasiga tulaga ese o meaʻai e tupu pe afai e te totoina se pulu povi i tafatafa o se rosa, aemaise lava o se aʻega.

E taua! Pe a faʻapipiʻi fugalaau ma alpine slides faatasi ai ma le auai i le po o le po, e tatau ona manatuaina o lenei laau e vave faʻapala le lau, pe a maeʻa e le manaia. O le mea lea, e taua le "faʻafefete" le pati ma ni tuaoi oe, i se isi itu, atiaʻe lemu ma fuga i le leva.

Faʻafefea ona tausi le po

Tausiga o le po o le po - pe o le mattiola poʻo le faʻalavelave - e le mamafa ma e aofia ai le mulimuli i tulafono faigofie.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

Faʻatasi ai ma lona faʻaleleia o le suamalie, aemaise lava i le atinaʻe o le atinaʻe, o le po o le po e le taliaina le tele o le faʻavaivai, ma aemaise lava le vai. Ae ui i lea, o le magoina o le eleele e le tatau ona faatagaina i soo se tulaga. O le mea lea, o le tausisia o faiga i le fausiaina o violets i le po - o le vaega taua o le manuia o le tausiga o le laau. O le taloina o le po o le po e sili atu ona lelei i le afiafi, aloese mai le masusu e tusa lava pe lelei alavai.

Ma o le palapala e mafai ona masani ona susu, e tatau ona vave tatala pe'ā uma ona faʻamafa. O lenei mea o le a fesoasoani e taofiofia ai le umi ma puipuia ai le palapala mai le faʻamamaina o mea e faʻaleagaina ai le laau.

Faʻatauga

E lava le faʻamaʻiina o se laau e le sili atu i le tasi i le masina, e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe ni fugalaau faʻapitoa maʻalaʻau mo fualaau fugalaau teuteu.

Talu ai o le po o le po e manaʻomia ai le solitulima poʻo le eleele paʻu, o laei lelei mo le ofu afiafi laupapa fafie: e le na o le saturates palapala ma mea e tatau ai mo le laau, ae e faateleina ai foi le tali o le eleele, o lea e le maua ai le eleʻele o le eleele, ma o le afiafi o le tamaitai e maua ai le tulaga sili ona lelei mo le atinaʻe, faapea foi le tele ma le umi o le fugalaau.

Aʻo le i muamua muamua ona totoina i le taumalulu, ua fautuaina le moega ma le po ia fautuaina ina ia mulumuluina ina ia le mateina laau totō (e mafai ona tupu i sina vaega o le kiona ma afa malulu).

E te iloa? O le manogi o le po na musuia ai le tele o tagata tautaua i sailiga faʻanatura, ma o nisi tusitala Rusia ma tusisolo na latou tuutoina a latou galuega i lenei fugalaau.
O le po o le po e le o se fugalaau fugalaau, i lo tatou latitu e mafai e se tasi ona ola ai, aua o le mea lea e tatau ai ona mulimuli i ni tulafono patino ae aua le galo ona tuu sina gaioiga i le laau. Mo lona vaega, o le pati afiafi o le a faʻafetai atu i le puleʻaga mo ana galuega ma se mea manogi manaia e faʻaosofia ai mafaufauga i afiafi mafanafana.