Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona fafagaina beets i le avanoa mo le tuputupu ae o aʻa

O le fafagaina o le fafaga o se mea e manaʻomia mo le mauaina o se aʻa manaia ma le mafanafana.

O loʻo faʻatinoina i laʻasaga eseese e faʻaaogaina ai meaola ma mea faʻasalalau o fomaʻi.

Faiga o Fafaga

Faʻatauga o se fesoasoani aoga i le laau e maua ai elemene o elemene e talafeagai mo le faʻaleleia masani o le fualaʻau. E lua ituaiga o le fafagaina o pusi: foliar ma aʻa.

Foliar

Faʻaaogā e faʻamalosi ai paʻu, laʻau i le amataga o le atinaʻeina o faʻatoʻaga. Fualaau fugalaau mo beets e le faʻamaonia ma e le mafai ona suia le laei pito i luga, ae i nisi itu o le fesoasoani pito sili lea mo le fofoina ma e tele mea lelei:

  • pe a faʻapipiʻi ma le faʻamalolo, o meaʻai e tufatufaina uma lava i le laau atoa;
  • o mea aoga e maua i luga o laulaau ma ua vave ona tosoina e le laau, o se taunuuga o lea mea ua vave ona gaoioi i luga o elemene ma ua atoatoa;
  • le gafatia e faʻafefiloi ai le laau i laʻasaga mulimuli o le atinaʻe, e aunoa ma le lamatiaga o le faaleagaina o aʻa.

Aʻa

Mo le faʻaaogaina o aʻa o mea taumafa i se laau, o meaʻai e faʻalauiloaina e le o lalo o le aʻa, ae i ni mea faapitoa o le 3-4 cm i le va o laina o le pusi. A maeʻa faʻasosolo i le eleele e maua ai le tele o le suāsusu.

Aoao atili e uiga i meaʻai ma suka.

Filifiliga mo fomaʻi foliar

E i ai le tele o filifiliga lelei mo meaai paleni mo fualaau faisua.

  • Manganese - e taofia ai le ono mafai ona maua i se siama faʻamaʻi ma se faʻamaʻi e pei o le faʻamalosi. O se punavai o micronutrients taua. O vaifofo masani e fafa i le lima taimi i le vaitau. I totonu o le 10 lita o le vai mafanafana na faʻagasolo ai le sipuniti o le manganese, ma faʻafefe ai lenei paluga.

  • Urea o se kulimi. I le 5 lita o le vai mafanafana o le 10 kalama o le Uurea, e tumau ai le 20 minute. Ona tatau ai lea ona tipi ma le faaeteete ma pamu i laau, ae le o le sasaa. O le faiga e faia i le afiafi, pe a mavae le 18 itula.

E faʻafefea ona fafagaina le beets: laei aʻa

I nisi vaitau o le tuputupu ae o pega, e manaomia e le laau se meaʻai ese. I totonu o se eleele lafulemu ma le fesoasoani o laʻei pito i luga, latou te faia se fetuunaiga o le tuputupu ae ma le atinaʻeina o aʻa, i le eleele malulu, e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa.

O le ae naunau e faamasani i le tele o ituaiga o meaʻai "Pablo".
O vaega autū o le potassium, nitrogen ma le phosphorus, e faʻafeiloaʻiina i foliga o meaola ma vailaʻau.

E faʻafefea ona faʻafefiloi beets, taʻu i le laau lava ia, ona foliga vaaia. Afai o laulaau o le laau e susulu, ona leai ai lea o le sodium, pogisa - fuluula, liliu le lanu samasama - uʻamea, mumu - potassium ma magnesium. A e faia le lanu saʻo o le lanu o laulaau ma luga o loʻo toe faʻaleleia.

Organic

O le auala sili e ola ai ni fatu e aunoa ma ni palapala o le faʻaaogaina lea o fugalaʻau. O le Nitrogen o loʻo maua i mullein poʻo manu felelei. O le faʻapogai o le paluka o le vao o le eleele, o le sodium o masima papa.

  • O le anufe manu e aoga tele, lea o le fua faatatau lelei o elemene pei o le suka, fuakalama ma le potassium. O meaʻai e teu i le palapala mo le isi tolu tausaga. I le taimi muamua, o se faʻamalaina vai ua saunia mai le 1.5 kilokalama o le moa moa ma le 10 lita o le vai, lea e tatau ona tafe i fafo mo le 10 aso. O le faʻafefiloi e faʻaaogaina i le tulaga manaomia. O le fausiaina o lenei paluga e faia naʻo le tasi, i le laasaga o le faʻaalia o le faalua paʻu lau.
E taua! Vai le eleele i le va o laina o beets ma moa moa ina ia le maua le fafaga i luga o le laau, aua e mafai ona mu.
  • Wood ash - o le fafaga faalua lea, o se puna o le pailani. Aʻo le i amataina le faʻasusu, e tasi le ipu tioata e tufatufaina i luga o se nofoaga e tutusa ma le tasi ma le afa sikuea o le lalolagi.
  • Saline solution - ia faʻaleleia le tofo ma avea ma puipuiga mai siama. O se vai e aofia ai le 1 sipuni masima o le masima ma le 10 lita o le vai ua lava mo le 1 sikuea mita.

O togalaau e togafitia i le tolu masima: e foliga mai e tolu ituaiga lau, pe a fua le 3 cm mai le eleele ma le 14 aso pe a uma le fausua lona lua.

E te iloa? Faafetai i le sodium na maua mai i le peti, o le i ai o le suka e faateleina, o le oona e aluese, o le saogalemu o aʻa o le aʻa e faateleina.

Minerale

O le muamua meaʻai fafaga e tupu vave lava pe a uma ona liu le moega o le pusi. Ina ia faia lenei mea, o le 5 g o le suavai e faʻafefeteina i le 15 g o le ammonium nitrate, 15 g o le potassium sulphate, 15 g o le superphosphate. O lenei fofo e lava lea e taulimaina ai mita e lima o moega.

E faʻaaogaina fomaʻi palu-phosphate i le faʻaofuofu lona lua. O loʻo iai se tele o faʻamaumauga o faʻamaloilo.

E taua! O le tele o le maelega mo fugalaʻau faʻasaina e mafua ai le faateleina o le lanu meamata, e le tupu aʻe aʻa.

Fafaga le kalena

O le uluai fafaga. E faʻatinoina pe a fai le laulau 3-4. I le taimi lea, e manaʻomia ai e le suka le suka o le suka, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le vegetative ma faʻamalosia le aʻa. Le lua fafaga. E faia i le fausiaina o aʻa (o le sefulu tausaga mulimuli o Iulai - o le sefulu tausaga muamua o Aokuso). O punavai autu o taumafa i lenei vaitau o le phosphorus ma le potassium. O le toe faʻaleleia e faia i le tapunia o laʻau o laau vavalalata ma taofi 3-4 vaiaso aʻo lei selesele.

E te iloa? Fafagaina o le boric acid e faʻaleleia le atinaʻe o aʻa. Le tuufaatasiga o le fofo: 1 teaspoon o le boric acid diluted i le 20 lita o vai. O le tele o le vai ua fuafua i le 12 sikuea sikuea.
E faigata ona tali le fesili, pe o le a le ituaiga fugalaʻau e fiafia i beets, talu ai e leai se tali manino i ai. Ina ia mafai ona totoina se fua o le aʻa maualuga, e taua le folasia o ituaiga eseese o fomaʻi - o mea uma e lua ma le minerale, o le mea autu e le o le faaalu. Faʻasologa o elemene faʻavaveina le faʻatoʻaina, faʻaleleia aʻa aʻa ma le teteʻe i le atuatuvale.