Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina se laau vao i totonu o se ulo? Faʻamatalaga o fugalaau ma tulafono o tausiga mo ia i le fale

Faatasi ai ma le au fai togalaau o ni laumei susulu lauiloa. Latou te faʻatusatusa i le tele ma fetaui lelei i totonu o totonu.

Ma o la latou fugalaau matagofie e fiafia tele i mata. I le tausiga latou te faʻamalosi, o lea latou te manaʻomia ai tulaga faapitoa o le taofia.

O lenei tusiga o loʻo faʻamatala auʻiliʻilia le faagasologa o le ola aʻe o rosa lapisi i totonu o se ulo. Na tuʻuina atu foi fautuaga talafeagai mo le totoina o laau.

O le a le mea lea e fai ai lenei fale?

Faamatalaga faʻamalosi

I totonu o le potu e oso aʻe ai vao ma vao tuitui, lau o lanu uliuli lanu uliuli, mafiafia. O fugalaau o le laau e laiti ma eseese lanu.

Faʻapitoa

O le mea autu o le rosa pe a tupu aʻe i le fale ona e le sili atu i le 50 cm le maualuga. E faʻamalosia e ala i le tipiina, o le fatu ua faapipiiina, e masani ona le ola i totonu o le potu.

Faʻatau ma faʻasoa

Faʻaauau:

  1. Tausaga taamilo.
  2. Fua faʻataʻitaʻi.
  3. E mafai ona toto i luga o le togalaau togalaau.

Faʻatoʻa togafitiga:

  1. Faigata i le tausiga. O le laau e taua tele ma e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa. Faʻamatalaga sese e mafai ona maʻi.
  2. Vaitaimi o le malologa. I le taumalulu, e manaomia e le rosa ni tulaga faapitoa.
  3. Le manogi manogi.

Talafaasolopito o le amataga

O le nofoaga na afua mai ai le oso o le pulumu e le o iloa. O nisi e talitonu na sau mai Asia Sasae, o isi o lona lauʻeleʻele o Saina.

Meaola

E tele ituaiga ma ituaiga o rosa.. O le sili ona lauiloa o ituaiga nei.

Hummingbird

O pasi o pupu tetele, lalalaina, o laulaʻau e lanu, malamalama, lanu meamata lanu meamata.

Fugalaau fugalaau lanumoana lanumeamata. Luga matagofie.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le rose o Hummingbird:

Green Ice

Telefoni le lautele. O laulaau e lanu meamata, lanu. O fugalaau e papaʻe ma se lanu lanumeamata.

Los Angeles

O le Rose Rose e oʻo i le 40 cm, e matua ufitia i tumutumu. O faʻamalosi e saʻo, lamolemole. Le lanu o le inflorescences e ese mai lemoni samasama i le kalama.

Atinaʻeina fale

Faʻamasinoga

O le faʻasologa muamua e faia i le lua vaiaso talu ona faʻatau. O le ipu e filifilia laitiiti, talu ai i le lautele ma le tele gafatia o le eleele e amata ona paʻu. O le meaʻai e 'aveʻesea ma lelei. Faatau faapitoa mo rosa pe faia oe lava. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi:

  • fanua faʻatoʻaga;
  • peat;
  • oneone;
  • humus.

Fai le faʻataʻitaʻiga e pei ona taua i lalo:

  1. O se alavai faʻavaivai o le uamea lautele poʻo le pebbles o le vaitafe e sasaa i le pito i lalo o le ulo.
  2. Mai i luga mo sina palapala susu.
  3. Ua toso ese le laau mai le fagu tuai ma, faatasi ai ma le polo lanu, ua tuu i se mea fou.
  4. O le avanoa o loʻo totoe e tumu i le soʻo.
  5. Ona faʻafeinu lea o le laau ma tuʻu i se nofoaga tumau.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio pe faapefea ona toto se rosa i totonu o se ipu:

E faʻapefea ona tausi?

A o tuputupu aʻe rosa i le fale, e tatau ona e tausisi i tulafono patino o tausiga.

Tuutuuga o le taofia

  • Nofoaga. O loʻo totoina lelei e le fale i le itu i sauté sisifo ma le faamalama o sasaʻe sasaʻe. O le potu e masani lava ona faʻaleleia, e pei ona manaʻomia e le rosa se ea fou, ae e le faatagaina faʻataʻitaʻiga. I le tau mafanafana, e ave ai i luga o se faletala poʻo se terrace.
  • Lulu. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le maualuga o le vevela i le 14-25 tikeri. I le taumalulu, e le tatau ona sili atu i le 5-8 tikeri. O le overheating ei ai lona aʻafiaga i le fugalaau.
  • Totogi. O Rose e ola malie i se malulu loloto o le itiiti ifo i le 50%. O le mea lea, i aso vevela vevela e faʻalalauina i aso uma. I le taimi o le taotoga, e faʻaitiitia le totoina i le 2-3 taimi i le vaiaso.
  • Malamalama. E fiafia tele le laau i le malamalama. I itula o le aoauli, e selesele le rosa mai ave saʻo o le la, a leai o laula e mafai ona mu. I le vaitau o le taumalulu ma pe a faʻaauau pea i le faamalama o le itu i matu, o le masini e faʻamalamalamaina i le itu i matu.
  • Faʻasa. E manaʻomia e Rose ona faʻasusu masani. I le taumafanafana, i aso uma. I le taimi o le vai malolo e faʻafeinu ma le agavaʻa ma e le tele, e na o le puipuia o le faʻamagoina o aʻa.
    Aumai le vai i ni nai vaega, e pei o le laau e nofouta i le tele o le susu. A uma ona faʻafeinu, e faʻafefe le vai mai le paleti. Faʻaaoga vai mafanafana pe faʻafefe.
  • Laʻei pito sili. Mai le tautotogo ma le taumafanafana, e faalua ona fafagaina le fagaga i le masina. I le taumalulu, 1 taimi i le masina. Mo le faʻamalositino faʻaaoga vailaʻau mineral mo rosa. E pei foi o le fugalaau e tali lelei i le laei o meaʻai, mo se faataitaiga, mullein i le fofo.
  • Teuteu. I le sauniuni o rosa mo le taimi o le moe, latou te faia le faiga mo le tipiina o le laau. Aveese uma aʻa ma vaega e vaivai. O pupuʻu e faapuupuu i le 10 simita. O fugalaau fugalaau ma laulaau e masani ona aveesea. Fai le faʻataʻitaʻiga ma se naifi malosi. Afai e le teuteuina le 'au, e matua malosi lava le gaʻo, ma o le fugalaau e leaga.
  • Suiga. E faia le faʻataʻitaʻiga pe a uma ona faʻaalu ma naʻo le taimi e laʻititi ai le ulo tuai i se rosa. O le fagu e sili atu nai lo le 5-6 cm muamua. O le faʻatoʻaga ua tele le vai ma faʻapipiʻi ma le faaeteete mai le tane. Faatasi ai ma le paʻu o le eleele, ua latou siitia atu i se fagu fou ma faaopoopo ai le palapala. Tuʻu i lalo o le paolo. O le uluai fafagaina e faia i le maeʻa o le masina.
  • Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le tele o faʻamaʻi o rosa vavave e tupu ma le le talafeagai lelei. Ina ia taofia le tupu mai o meaola faalafua ma faʻamaʻi, ia tatau ona tausia le tausia lelei o tulaga ma faia suʻesuʻega masani o le laau.

Tofiga

O le auala sili ona vave ma sili ona faigofie e maua ai se fale fou o le toe gaosia e ala i le tipi. Fai le faiga i le tautotogo po o le taumafanafana. Fai le faagasologa e pei ona taua i lalo:

  1. Otioti le umi o le laau i le 15-30 cm. I le taimi lava e tasi e tatau ona le itiiti ifo ma le 2 ni afifi.
  2. Ua aveeseina laʻau ma fugalaau.
  3. O pito e lua o le tipi tipi ua afifiina i le gau susu ma tuua mo le 10-15 minute.
  4. Ona, mo se aso, o le vavaeeseina o le faagasologa o loʻo totoe i le aʻa.
  5. E totō Stalk i oneone poʻo oneone mama. Faʻamalosi ina ia sili aʻe le fatugaʻe i luga ae o le eleele.
  6. O le ulo e ufiufi i se fagu. Faʻaauau le ea ma susu.
I le oʻo mai o laulaau muamua, ua aveeseina le falemalama ma tausia o se tagata matua.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le laau e masani ona maʻi ma osofaia e meaola faalafua. O faafitauli sili ona taatele o:

  • Nofoaga laititi. E tupu i le tele o vaiinu ma meaʻai o le tino. Faʻamanatu le faiga o le faʻavaivai ma le faʻatulagaina o fugalaau.
  • Mealy dew. O laʻau e faʻafefe ma paʻu. O le mafuaʻaga e tele ai le faʻamalosia ma le tausiga o rosa i totonu o potu malulu ma le maualuga o le timuga. Mo togafitiga o le faʻamaʻi, faʻapipiʻi le laau i se vaifofo o le fasimoli ma ia lava. Ua vaʻaia nofoaga ua afaina.
  • Roto. I luga o laulaau e foliga mai o lanu uliuli-enaena ma se tuaoi. O le faʻamaʻi e tupu i se faʻalavelave le lelei o vaega o minerale i le palapala. Pe a iloa, e togafitia le togafitiga i se vaifofo o le sulfate ferrous po o le kopa chloroxide.

O le laau e mafai ona osofaia aphid ma le apogaleveleve. Faatasi ai ma se faʻataʻi pipisi e fufuluina laʻau i vai manogi. Ma faʻatasi ai ma le malosi le faʻaaogaina o fualaau oona. Togafitiga i latou i le 3 taimi, faatasi ai ma le va o le 10-14 aso.

Faʻasalaga le tausiga

O Rose o ni laau faʻamaonia. O le mea lea, o le tausiga le faʻaeteete e mafai ona oo atu ai i taunuuga le lelei nei:

  • O le laʻau e mafua ona o le le talafeagai ma le faʻatau meaai. Suia le faasologa o le faia o le vai ma le faʻasusu.
  • O aʻa e pala ona o le inu tele ma le teuina i totonu o se potu malulu. O le laau e toe faʻaleleia i se nofoaga vevela, e faʻafefeina le vai i ni vaega laiti, e tatau ona faʻaitiitia mai le paleti.
  • Buds pau ma pauu ona o le le lava o le suāvai ma le maualalo o le susu. Rose e amata ona fufulu ma vai tele.

E le gata i lea, afai e le vavaeina le laau aʻo leʻi faʻauʻuina ma e le toe faʻaleleia pe'ā tatau ai, o le a taʻitaʻia ai le alualu i luma o le tuputupu ae ma le faʻagataina o le ola. O le mea lea, o nei taualumaga o se faʻatagaga tatau.

Laʻau sulu - mea teuteu e sili ona matagofie i totonu o se potu. E lava le suavai i le taimi, tuʻuina atu le malamalama talafeagai ma se taimi malolo, faʻamafanafanaina e le aunoa, toe totoina, pipi ma o le a fiafia mo se taimi umi ma lona laulelei matagofie.