Fua o le gaosiga

E aoga le popole pe afai o le orchid ua i ai se fugalaau mamago ma o le a le mea e fai i se tulaga faapena?

Orchid - capricious, ae, e ui lava i lenei, o se laau lauiloa i fugalaau.

Ae ui i lea, o se mea uiga ese e pei o se fugalaau mamago e toatele o loo tumau pea ona mafua ai le fiafia.

O a tulaga e fai ai lenei faiga masani, ma o afea e aoga ai le iliina o le faailo, ma le a le mea e fai pe afai e mamae uma le fugalaau ma isi vaega ole laau?

Le mafuaʻaga o le fugalaau

A maeʻa le taimi o totoe o le orchid, ona malolo ai lea o le laau ma maua ai le malosi e faʻagaoioi se faagasologa le tumau-o le pulou, faatasi ai ma foliga vaaia e amata ai le vaitau fugalaau. Faʻapipiʻiina le pipi ma le tuputupu aʻe i luga o le poue fuga i le taimi. O le iuga o le fugalaau o lona uiga o le fugalaau na ausia lona galuega autu.

Faʻaaliga o le sosola ese

Pe a faʻamamago, e leai se mea e vaivai ai, ma e faasolosolo malie lava ona suia ona foliga vaaia: o le lanu lanumeamata e mou atu ma o le lanu enaena ma lanu viole. O le susu e mou atu i le vaega malogo, taofi photosynthesis, e leai se faagasologa o gaoioiga taua - maliu le oti.

O afea e le masani ai?

Afai e amata ona lanu samasama ma ua maeʻa pe a uma le fuga o le orchid, pe a maeʻa ma paʻu fugalaau uma - e leai se mea e popole ai. Afai e faʻatasi i le taimi lava e tasi le paʻu o le limasini ma le faʻapipiʻi o tumutumu i luga poʻo le taimi o fuʻa, e tatau ona mafaufau pe o le a le mea e mamae ai le fugalaau, ma siaki pe o le tausiga e tuʻuina atu i le laau e fetaui ma mea e manaʻomia.

Aisea ua tupu ai lenei mea?

Mamao o le faʻamagoina o le puipui e le o se masani masani lavaE faʻaitaitagofie e mafuaʻaga mai fafo.

  • Le malamalama sese. Afai o le orchid e leai se malamalama, e le gata o le fugalaau, ae o laulaau foi, aʻa aisa, e le o atoatoa ona afaina ai fatu, ma e faagesegese foi le ata. Ae ui i lea, e le tatau ona galo ia i tatou uma o le susulu malamalama ma le susulu o le la e matautia mo fugalaau. E sili ona lelei le tuʻuina o se orchid i se paolo.
  • Televave po o le le lava o meaʻai. O le tele o le faʻaaogaina o fomaʻi o le a mafua ai le afaina o le togi nai lo le manuia: o le a faʻamago ai laulaau, puipui, aʻa, o le a pauu mai i lalo. Faatasi ai ma le le lava o meaai paleni, o le a tuputupu ae lemu pe leai foi.
  • Faʻamamaga o le ea. Ona o le le lava o le maualuga o le ea, i le vevela o le tau, o le tulaga masani o le laau o le a faasolosolo ina leaga, o le a paʻu ese fugalaau, o le a magumagu le gaʻau, ma afai e sili atu le vevela, e ono amata le faagasologa o le pala.
  • Malosiaga. E le tatau ona i lalo ifo le maualuga o le ea +14 tikeri. Ona o le maalili o le maalili, o le tochi o le a faʻavaivai ai le fatu, ma o le a magumagu le ponuncle. E le mafai ona tuʻu le fale i lalo o le ea ea poʻo le tele ma le umi e faʻamaʻalo le potu i le taumalulu.
  • Lafoaʻi aʻa. Orchids e fiafia i le vevela, ae e tatau lava ona sili atu le manava. Aua le tuua le laau i le la, lata ane i se vevela vevela i le taumalulu po o lalo o se vaitafe vevela mai le ea.
  • Manatua. Afai e te "vaʻaia" se orchid i se nofoaga fou, o le a tupu ai le teteʻi, e pei o le malamalama, vevela, ma le vevela o le fesuiaiga o le ea. O le iʻuga o lenei popolega o le a faʻagataina le fuga ma faʻapalapala le tumutumu.
E le tatau ona e suʻeina le fagu i luga o le moli ina ia mafai ai ona tuʻuina atu le malamalama masani - o le laau e amanaʻia na amioga e pei o se popolega mo oe lava.

O le a le mea e fai pe a faʻamago?

E taua le tipi?

A oʻo ina fuga mai le orchid, ua amataina se taimi malolo ma o loʻo i ai le talitonuga atoatoa o loʻo malolo le laau ma o le a le totogo i le lumanaʻi lata mai - ua oʻo mai le taimi e tipiina ai le alalaʻau matutu.

O le tele lava o lenei mea e tupu i le ogatotonu poʻo le tuai o le tautoulu, ae tasi e le tatau ona taulai atu i le kalena ma le taimi o le tausaga, ae i luga o le tulaga o le pulou lava ia e mafai ona vavae ese pe a maeʻa faʻamagope a leai se fatuga ola. A leai, e mafai ona e afaina le togi, faʻavaivaia, aua o le a faʻaaogaina uma lona malosi e faʻamalolo ai le manua.

E tatau ona ou toe fai?

I luga o le susu o se tasi lea o mafuaʻaga mo le faʻamagoina o le puipui. E tatau ona suʻesuʻe ma le totoa aʻa ma iloilo lo latou tulaga: o le lanumeamata lanu meamata o latou soifua maloloina, malamalama ma se lanu siliva - o le laau e malolo, ae o le lanu uliuli ma le uliuli e taʻu mai ai le fesuiaʻi o aʻa po o isi faʻamaʻi.

I lenei tulaga, o le gaioiga o se fua faʻatatau. E tatau:

  1. Aveese le laau mai le ulo.
  2. Faʻamau lelei aʻa.
  3. Aveese uma nofoaga ua faaleagaina.
  4. Le faʻagasologa o nofoaga e tipi ai faʻamaʻi pipisi.
  5. Alu i le po e malogo.
  6. Tuu se orchid i se mea fou fou ma se paipa alavai.

Mo le fetuutuunaiga lelei o le laau, e tatau ona ave le fagu i se mea pogisa, ma fafaga e tatau ona suia e ala i le faʻaleleia o vai i le vevela o le potu.

Tulafono e aveese ai

Afai e na o le pito o le limamatua ua liu samasama i le laau, ma e lanu meamata, e leai se mea e tatau ona tipi. Mo le sili atu faʻalelei foliga vaaia o le laau, naʻo se tipitata matagogo e mafai ona vavae, ma o le totoa atoa e aveesea pe a maeʻa maeʻa. O lenei mea e manaʻomia:

  1. Saunia ma muaʻi faamamaina le pulu poʻo le naifi.
  2. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le faʻagogo.
  3. Alu i le maea ai o lenei lapoa o se maualuga e 2 cm.
  4. Fafasi le fasi pepa i se vailaʻau faʻapitoa (e mafai ona e faʻaaogaina le gaioiga o le gaioiga poʻo le malala).
  5. I le tulaga ei ai laʻau malogo i luga o le orchid, e tatau ona aveese i latou i le auala lava e tasi.
A maeʻa le faʻagasologa, e le faʻavaivai le laau mo le 7-10 aso.

Fafagaina togalaau ma vine mamago

Ina ia aloese mai taunuuga le lelei, e tatau ona tuua na o le togi mo sina taimi, ae o nisi tulaga e tatau ona ausia:

  • e ui lava i le taumafanafana o le mafanafana o le malulu o le ea mo se orchid e tatau ona + 22-25 tikeri, ma i le taumalulu - + 16-18, i nai vaiaso muamua ina ua uma le seleseleina, o le vevela e tatau ona faaitiitia i le + 20-22 tikeri;
  • faʻaitiitia le faʻasaina, ae aua nei faatagaina le eleele e malogo;
  • faatapulaaina le taimi e i ai le laau i le malamalama ma le aofia ai se moli susulu tele;
  • tausisia le malulu o le ea i se tulaga e 50-60%;
  • faʻaauau le faʻanofoina o le potu e aunoa ma le maualuluga o le ea;
  • faʻaitiitia faʻamalolo i le masina muamua i le maea ai o le faʻatinoga, ona fafagaina lea e sili atu ma le tasi i le masina;
  • felauai faifaipea ma vai malulu, o le vevela e tatau ona 35-40 tikeri.

O le laʻau o le orchid ua maeʻa - e le o se mea ofoofogia, e foliga mai, ma teuteuina, pe a tatau, e le faigata. O le mea autu e le o le fefe, ae ia iloilo lelei le tulaga o le laau ma, afai e tatau ai, faʻaauau le gaioiga. Tausia le orchid ma le faʻaeteete ma le gauai, ma o le a ia faʻafetai mo ona fugalaau matagofie.