Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga ma foliga o le galueaiina o le oak (oak oak)

O le anufe ua leva ona mafaufauina o se laau faapitoa. O o tatou augatuaa sa tapuaʻi i lenei alii maoae, ma tuu atu ia te ia ni mea e mafai ona mafaufauina ma le mafaamatalaina ma mana togafiti. O le a le mafuaʻaga o se uiga faʻaaloalo, o le a le mea e sili ona taua ma e mafai ona ola i luga o le arava i lo tatou aso, tatou taumafai e malamalama i lenei tusiga.

Faamatalaga faʻamalosi

O le anufe Igilisi, o le oak tele po o le oak vevela, o se sui susulu o le aiga o le pepese. E taua o le umi o le ate i totonu o laau, o le averesi o le matua e 400 tausaga, ae mafai ona ausia le 1500.

Faiga faavae, paʻu, pale

Oak o se laau gaosi umi e ola pea, o lona uiga o loʻo i ai se malosi ma se aʻafiaga o aʻafiaga, lea e maua mai ai le maualuga o le tetee atu i mea moni faalenatura:

  • O le aʻa o le laau e loloto. O le tagata talavou e masani lava ona i ai le aʻa e tasi e pei o le pakete, lea e salalau atu ai laulaau laulaau ao latou tutupu i le fitu tausaga muamua;
  • maualuga le maualuga o le ogaumu e mafai ona oʻo atu i le 40-50 mita, o le mafiafia o le ogalaau o loʻo faʻaauau pea le alualu i luma i le olaga atoa o le laau;
  • o le paʻu e suia lona foliga e fuafua i le matua o le laau: i tagata talavou e masani lava ona lanu enaena, e aunoa ma ni mea e iloagofie ai, e lamolemole, ae a oʻo ina ola, e amata ona sui le lanu uliuli ma le paʻu o lanu enaena;
  • pale laau ua salalau, palasi mafiafia. O le pale e mafai ona oʻo i le 25 mita le lautele.

Lanu, tumutumu, lau

O vine laiti o se laau e masani lava e le afaina pe ufiufi i se tamai fuzz, e pei o se tulafono, e lanu enaena pe lanu mumu i le tele o puaa. O le taamilosaga o le taamilosaga, ia sili atu le malamalama nai lo le ata ma le sikola. O lau laʻau o le vavao lanumeamata uliuli. O lau o loʻo i ai se foliga o le ovoid lautele e iai ni lobes lapotopoto, petiole pupuu ma tele veins. Ole lau lapisi e mafai ona ese mai le 7 i le 35-40 cm.

Fugalaau, fua

O le siaki o oak o se mea e tasi o le itupa e tasi, i le faasologa, ma o ona fugalaau e tutusa-feusuaiga. E fuga mai tagata ma tautaliga tautaliga, o loo i ai lanu samasama laiti. O fugalaau pistillate e mumu, laiti, o loʻo i totonu o laʻau o laulaau, e aoina i nai laʻititi laʻititi e oo atu i le 5 fasi vaega. Fualaau aina. Matou te iloa fua o le oak e pei o le acorns - lanu enaena lanu enaena, 2-7 cm i le lapopoa i lanu enaena uliuli, e tofu i totonu o lona "faamoega" o le ipu. O uluaʻi fua e masani lava ona aliali mai i luga o laau na pasia se 40 tausaga.

E te iloa? E ui lava i le tele o seleselega, e tusa ai ma fuainumera, e silia ma le 10,000 nati na o le tasi le eka e mafai ona avea ma seva.

O fea Oaks Tupu: Falafola

E masani ona iloa ma le iloa lelei le aulelei masani i luga o le tele o faʻataʻitaʻiga ma faatusa o Europa Tuai. O totonu o Europa i Sisifo o lenei ituaiga o laau e masani ona taatele. E tupu foi i le Europa o Rusia ma Asia i Sisifo. I le itu i Saute, e mafai ona maua i vaega maugā o le talafatai o le Black Sea ma le Caucasus.

Siaki le fuataga o le 12 laau lalelei e sili ona matagofie.

E mafai ona tupu i le atunuu

Green, felafolafoaʻi le umi o le ate e foliga manaia, ma e toatele fai togalaau e moemiti e malolo i lalo o le paolo o lona palealii. E mafai ona ola tutoatasi i luga o le arava i le dacha, taumafai e faʻataʻitaʻiina. O le tuputupu ae o le oak i luga o le fasi fanua e taatele mo le mamanu o le laufanua, e sili atu lona vavalalata i le tulaga masani mo togalaau ma togalaau. Ae ui i lea, e tatau ona manatua e manaomia e le oak le tele o avanoa ma se punaoa eleele mo le tuputupu ae, ma e mafai ona "gaoia" ona tuaoi mo meaʻai. O le mea e le mafai e le oak ona faʻalavelave ia te oe ma faʻamalieina le mata, e tatau ona filifili le nofoaga saʻo mo le totoina ma mulimuli i le faʻavaeina o le laau, e le mafai ai ona tupu tele.

Filifilia se nofoaga

O le tuputupu aʻe o le oak i luga o le 'upega tafaʻilagi e le faigofie e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai. Ina ia manuia le pisinisi, e tatau ona e mulimuli i tulafono faavae mo le totoina o laau toto. O se tasi o galuega sili ona taua o le filifili lea o le nofoaga saʻo mo le lumanaʻi lumanaʻi.

E taua! Aua nei galo e tusa lava pe o se laau faiva tele ua amata ona atiina ae aʻa ma alofa i avanoa, o lea e tatau ai ona e aloese mai le totoina o se laau latalata i isi laau.

Ou te manaʻomia le moli

E fiafia lelei Oak i moli susulu, e sili ona aoga mo le pito i luga o le pale. I le tulaga lea, o le lafu lanu o le laau e le o le fefe. I lenei itu, mo le totoina o se lanu lanu meamata e tatau ona tatala le vaega o le upega tafaʻilagi ma laau lata ane ma laau maualalo.

Manaomia o le eleele

O le mea taua lona lua o le fuafuaina lea o le eleele talafeagai - o se tasi lea o mealilo taua i le manuia o le faʻatoʻaga o laau. O le laau e fiafia ile eleele le lelei, ae e le gafatia ona maualuga le eletise, o le mea lea e le tatau ona e ola i laau latalata i conifers.

E sili ona lagona i luga o le lafulemu lafulemu, e ui lava e matua aoga i le mativa, eleele papa. O le anufe e malulu lau laʻau, e le fiafia i le vai ma le mafiafia o le eleele.

Taumafa ma le tau

O le oak masani o se laau e matua vevela lava, e masani lava ona tetee atu i le malulu, ae o le malulu tele e mafai ona faaleagaina ai le paʻu o le laau, ma avea ai ma malologa. E matuā puipuia lava i le lāmala ma le matagi ona o le loloto o aʻafiaga o aʻa.

Faʻafanua

Ina ia mafai e se laau o le arava ona mauaʻa i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e gauai maualuga atu i le totoina ma le tausiga mulimuli ane o le laau.

Faitau foi le auala e totoina ai le uila mumu.

Pe a totoina laau o le oak

O le totoina o tagata talavou taitoatasi e fautuaina i le amataga o le tautotogo ao lei fuga lauusiusi. Afai o le toe gaosia e faʻatinoina e ala ile uʻamea, ona totoina lea i le autumn po o le tautotogo o le tautotogo, e latalata ia Me, i lenei tulaga mai le tautotogo e oʻo i vaitau o le tautotogo e teuina i se mea malulu, pouliuli i le maualuga maualuga.

Metotia tuputupu ae

E mafai ona seleseleina le oak e ala i le tipiina po o le germination mai acorns. Manatunatu po oa uiga o nei metotia.

Laʻau

O le toe gaosia o laau e ala i le vavaeina o se faiga e sili ona galue malosi, ae e mafai ai ona e totoina se laau e aunoa ma ni tupe alu faapitoa. O le anufe Igilisi e faʻateleina e ala i le taina o le vaʻa mai le tina:

  • E sili ona lelei le aveʻesea mai laau laiti, tausaga e 2-3 tausaga. O le taimi aupito sili ona lelei mo le aʻafiaga o loʻo iai i le vaitaimi mai ia Me i le amataga o Iulai;
  • tipi e sili ona lelei i le vaveao po o le timuga, e tatau ona i ai le lanu lanumeamata ma ia fetuunai;
  • O le tipi e tipi i le tipi ma se naifi malosi, e masani lava o le ogatotonu o le pipi e faʻaaoga mo le tipi, o le vaega pito i lalo o le tipi e tipiina i se tipi, ma o le pito i luga e tipi saʻo;
  • ao lei totoina, o le fasi pepa ua tuu i totonu o se fagu vai, ma pulupulu;
    Aoao pe faʻapefea ona toto fatu.
  • mo le totoina o togalaau e tatau ona saunia se eleele talafeagai. O le faia o lenei mea, o le eleele lafulemu ma le gaogao e fefiloi ma le oneone ua sasaaina i totonu o se fagu poo isi pusa. O lenei eleele o le faavae, ma o le 3-4 cm o le oneone oneone e tumu mai luga. E mafai ona e faʻaaogaina se paluga faʻapipiʻi o peat ma sand o le gaosiga o mea gaosi oloa;
  • Ua totoina ni fasi laau i le eleele ua saunia, faʻalauteleina le 2 cm ma faʻapipiʻi le palapala ile tafaʻi taʻitasi. O le mamao aupito sili ona lelei i le va o vavae ma laina e 5 cm. A uma ona totoina, e faia le suavai e ala i se sieve poo se vaiinu faapitoa faapitoa ma e iai se ituaiga greenhouse e fausia e fausia ai le gaosiga;
  • o laau e masani lava ona aʻafia lelei i le vevela o le 20-24 tikeri Celsius, ae o oak e fai ma aʻafiaga ogaoga, o le mea lea e taua ai le gauai i le vevela i le mafiafia o le eleele - e tatau ona sili atu le maualuga nai lo le vevela ole vevela ile 3-4 tikeri;
  • O le pulumu ua afifiina e siʻi i le 4 taimi i le aso.
E taua! O le matua na totoina e le tina, o le mea e le taumate o le vavae ese mai ai o le a ola ma ola saogalemu.
O le taimi lava e maua ai lau fagafao, o le a vave ona ia faailoa atu ia te oe: o le a amata ona tuputupu aʻe olaola o le laau i le tele ma e le o toe mamao ona oʻo mai ai lea o pine muamua. A maeʻa lena mea, e mafai e le laau ona amata ona masani i le siosiomaga, muamua faʻagasolo le fale, ma mulimuli ane, ia tatala mo le tele o itula. E masani lava, i le amataga o Setema, e mafai ona faʻamamaina le fale lauʻeleʻele ma e mafai ona saunia le laau mo le faʻaliliuina i le tautoulu i le avanoa tatala. E mafai ona faʻamafanafanaina le vaitau o le taumalulu i lalo o le kiona.
Tuputupu sakura, delonix, wisteria, aluga, rhododendron, cassia, magnolia ma pyracantha i le fale.

E faʻapefea ona ola le oak mai le au

O le tele lava o faafitauli o le a aumaia ai le totoina o le karina masani mai le ele. O le mea pito sili ona taua, o le faʻatinoina ma le faʻaeteete o le filifiliga o acorns, lea o le a avea ma mea e totoina ai, aua o totonu ia i latou atonu e le mafai ona aoga:

  • o fualaau o le oak ua tupu i le tautoulu, ua matua, uaua e lelei mo le germination. Pe a aoina, e taua le iloa pe ua mamago le fua i totonu, pe aisea e lulu ai, e le tatau ona tuʻituʻi le paʻu o le kulimi. O fua e sili ona lelei e leai ni mea e gaogao, ma isi mea e le talafeagai, e faigofie lava ona aveeseina le pulou uila;
  • Ua fautuaina oe e le au atamamai e ave le eleele ma se vaega itiiti o lau paʻu mai le laau moni ina ia mautinoa ai le teu lelei o mea toto;
  • E faigofie lava ona siaki le fetaui o se fatu mo le ola o laau: sasaa fualaau ua filifilia i totonu o se fagu vai. O na mea e vave ona sasaa, e mafai ona lafoina ma le saogalemu, e le talafeagai mo le totoina. A maeʻa ni nai minute, toe fai le faiga - o le taimi lea e tatau ai ona e faatali mo ni nai minute, masalo o le a sili atu nisi o le a tulai mai. O na fua na totoe i le pito i lalo o le ipu, e mafai ona e saogalemu e avea ma tipu;
    O le a manaia le iloa pe fia laau ola.
  • ina ia tausia le natura o le faagasologa ma maua mai le taunuuga faamoemoeina, e sili atu le totoina o laau toto i le tautotogo, i le faasologa, e tatau ona tausia lelei seia oo i lenei tulaga i lo latou siosiomaga masani. laulau ma tuʻu i ai ni meaola. Kuni le fagu ma se tapuni ma tuu i totonu o se nofoaga malulu; e mafai ona avea o se pulou poʻo se vaega o fualaau faisua o se pusaaisa. O sea teuina o le a mautinoa ai le puipuiga aupito sili o le fatu seia oʻo i le tautotogo toetoe lava o natura masani;
  • i le tautotogo, "toe tatala" le elemene ma alu i le galuega e sili ona manaia ma faigata: o le totoina o aʻa muamua o le oak o le lumanai. Mo le faia o lenei mea, tuu le moa i totonu o le pusa, tumu i le faʻafefiloi palapala eleele, ma lafo i totonu o le pusaaisa seia oʻo i siama. E masani lava o lenei faagasologa e 3-4 masina;
  • o le taimi lava e totogo ai fatu, e tatau ona totoina i totonu o tamai ulo. Filifili ni fagu ma ni alavai faʻavaivai e aloese mai ai i le vai, faʻatumu i se mea faʻapitoa, e mafai ona e faʻaopopoina se paluga paʻu laitiiti. Laʻau vavalaʻau ua faʻafefiloi i le palapala, faʻapipiʻi loloto. Tuu ipu i se nofoaga ma faʻamalamalama lelei ma vai 2-3 taimi ile vaiaso;
  • pe a ma le masina o le ae iloa ai le taunuuga o au galuega; o le fatuga o le a amata ona tupu malosi ma faʻasaʻo pepa muamua. O le taimi lava e sili atu ai lau lapoa i le 2, e mafai ona sosolo le laau, o lona uiga, o le totoina i totonu o se koneteina tele, o le a faamalosia ai le aʻa;
  • mo le pikiina, tatou te saunia ni ipu tetele, faʻatumu i le palapala, aveese ma le faaeteete fualaau, taumafai e aua nei faaleagaina le aʻa, ma faatofuina i latou i le palapala, sasaa le pito i luga ma sasaa i luga. O pi mama e tatau ona i ai i totonu o se potu pupula, e seti faʻailoga taimi e valu i le masina.
O sea laau matagofie e pei o se oak o le a foliga tutusa lelei ma lanu samasama: maple, linden, yellow acacia, ash, chestnut ma poplar.
O ni nai mea sili atu ma sili atu ona malolosi o le a saunia mo le toe gaoioi i le eleele avanoa.

Oloa tausi

O lea la, ua e taulimaina ma le manuia le galuega o le totoina o se fatu ma toe totoina le laau i se nofoaga tumau i le dacha. O lau galuega autu o le tuʻuina atu lea i le laau talavou le tausiga saʻo. Matou te faamamafa atu o le tausia ma le faaeteete o le oak e manaomia na o le taimi muamua lava, ao laitiiti le laau, o lona uiga, e tusa ma le 5 tausaga le matutua.

E tatau ona ou faʻaleleia le laau

E ui lava i le mea moni e faapea o le oak o le a avea o se togalaau vevela, o le tulaga lenei e tatau ai laau matutua, ma e manaomia e tagata talavou le fafagaina masani. O le taimi lava e te totoina ai se fatu laau i luga o le eleele tatala, e tatau ona vave faʻafeinu ma faaauau pea ona faʻafeinu mo le 5 aso i aso uma.

Ma, i le vevela o le tau mai le tautotogo o le tautotogo seia oo i le amataga o le tautoulu, e manaomia ai ona faʻafefeteina le tele o laau o le olive e pei o le eleele ua magoto. E taua le manatuaina o le oak e le fiafia i le susulu o le susu, o lea taimi e manaʻomia ai ona faʻamalo le palapala ile laʻau ma vave ona aveese lau ma isi otaota.

Tali i le fafaga

O manu laiti e matua nofouta lava i le siosiomaga, o le mea lea, ina ia mafai ona mauaa le oak, i tausaga muamua e sili ona taua le gauai atu i luga o laei. E masani lava, o le oak e faaluaina i le vaitau: i le amataga o le tautotogo ma le autumn, o ofu teuteu faapitoa e faʻaaogaina ai pellets mo lenei mea. E maitauina o le faʻaleleia faifaipea e faʻapupulaina ai le malosi o aʻa i faʻamaʻi ma sigi, ma e fesoasoani foi i le tuputupu ae malosi o laau talavou.

Tusiga teuteu o laau oak

E pei ona lauiloa, o le oak o loo i ai se pale matagofie, lea e mafai ona aumaia i le togalaau togalaau e le gata o le malulu manaomia, ae o se malulu e le manaomia mo isi laau. E le gata i lea, o le vave aveeseina o lālā mamago e vaʻai ai le laau.

  • o le teuteuina e masani lava ona faia i le tautoulu aʻo leʻi amataina le kiona pe i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi faʻasaʻo le suavai. E masani lava ona aveeseina le tele o tiliva, ua vavaeina lala mago ma ua totoina lala e fausia ai le pale;
  • ina ia mafai ai ona maua le pale i se foliga lapotopoto, o ni lala e vavae ese i le ogatotonu o le palealii, ae o lala o le itu ua na o sina mea teuteuina. Afai o le laau o le aluni ua matua mamao lava i le tuputupu ae o le vaitotonu, ua togiina i luga (ogatotonu tutotonu). I luga o lala mafiafia, pe a uma ona vavae ese a latou vaega, o le vaega o le tipi e vali;
  • E taua le manatuaina o oak sili e sili atu ona amata le teuteuina pe a uma ona fausia atoatoa le ogalaau, a leai e te ono lamatia le maua o se laau vao ae le o se laau.

Faʻamaʻi ma togafiti faʻamaʻi

Oak o se agavaʻa mausali, ae pei o isi tree deciduous, e ono afaina i nisi faamaʻi ma tosina ai meaola faalafua:

  • o le tele lava o manu e taia paʻu palapalafaia se fugalaau papaʻe i lau o le laau. O lenei maʻi afaina e le gata ina afaina ai foliga vaaia, ae e faavaivaia foi le laau, i se faaopoopoga, e mafai ona alu i laau ma laau e lata ane i le oak. E sili atu ona faigofie le tagofia o le paʻu paʻu e ala i auala e puipuia ai: e tatau ona faʻagasolo taimi e gaosia ai le laau ma gaʻo fuluʻi, ma afai e maua muamua faailoga o le maʻi, ona faʻaumatia lea o lālā na aʻafia, ma faʻamalolo le laau lava ia i le filogide;
  • malulu. O lenei faʻamaʻi e tupu i ogalaau ona o le fatu o siama pathogenic i lalo o le paʻu. O se taunuuga o le atinaʻeina o le faamaʻi, faʻaleleia i lalo o foliga o le cortex, ua tumu i le vai, ona matala ai lea o le pata ma tuu ai le taʻe ma sulu i luga o le paʻu. O le maʻi e tupu pe a maeʻa tulaga leaga o le tau: vevela vevela poʻo le malulu malulu. Ina ia aloese mai le malulu, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa lala ma le pale, aveese lala mamago, lau, tipi vao;
  • pala na mafua mai puloulea e tupu saʻo i totonu o fafie ma aʻa. E masani lava, o nei pulou e ola i luga o laau ua mate, ae o loo i ai ituaiga meaola e afaina ai ma ola ai laau ma taitai atu ai i le susunuina ma le faaleagaina o ia mea, o ia anufe e aofia ai le omomi aʻa, oak oak. Mo le puipuia o le pala, e tatau ona mataituina le gataifale o le totoina o le laau, vave le taina ma le faamamaina o lala ua mamago, puipuia le laau mai roi, ina ia faasaoina ai le faamaoni o le paʻu ma taofia ai le pala mai le ulu i totonu;
  • vaeluaina- faʻamaʻi faʻalavelave masani. E toatele na latou vaaia ni polo laiti i luga o laʻau o le oak. E leai se mea latou te faia i fualaau aina - o fualaʻau nei e lafoaia e nei iniseti; o meaʻai e faaosofia ai le tuputupu ae o meaola faʻataʻamilo ia i latou, ma maua ai se malutaga i foliga o polo (galls). От нападения вредоносных орехотворок поможет своевременная обработка дуба пестицидами промышленного производства.
Видео: дуб черешчатый, описание болячек
E te iloa? На внутренней поверхности шариков содержится огромное количество дубильных веществ, которые использовались при производстве чернил, именно поэтому галлы получили название "чернильные шарики".
  • зелёная дубовая листовертка - anufe leaga lea e faʻaumatia le lau, faʻavaivaia le laau ma faʻaitiitia ai ona fua. Faʻaalia i le vevela o le tau. E fautuaina e tau i ai, faʻapea foʻi isi iniseti, e ala i le pulupuluina o iniseti pe a oʻo mai uluaʻi faailoga.

Nofoaga mo le taumalulu

E ui i le malosi o le kiona masani o oak masani, ae e nofouta ile suiga o le vevela, o laau laʻititi, mo le muamua 1-2 tausaga o le soifua, e sili ona malulu mo le taumalulu. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻamalosi faʻapitoa poo se masaniga masani, o loʻo afifiina i se paʻu ma lala. Faatasi ai ma le matua, o le oak e fetaui ma le malulu o le tau, ma o le 2-3-tausaga le matutua o le a mafai ona faapalepale i latou e aunoa ma se malutaga.

Faʻasesega fai togalaau pe a tausia oak

O le manuia o le tuputupu aʻe o soo se laau, e aofia ai oak, o loʻo mulimulitaʻi i mea tau meaola, ae tele lava fai togalaau e faia ni mea sese masani e oʻo atu ai i le oti o se fatuga pe faʻalavelaveina le tuputupu ae o se tagata matutua ma isi laau totō.

O nisi oi latou o:

  • se filifiliga sese nofoaga. Oloa e masani ona maua le pale ma le aʻa. O le totōina latalata i isi laau poʻo mea faitino e mafai ona afaina ai. O aʻa e sili atu ona aʻafia e mafai ona afaina ai fualaʻau, faʻapea foi ma le faaleagaina o fale;
  • solia o tulafono tulaʻi. O le tele o fai togalaau ua televave e toto se laau i le eleele latou te le gauai atu i sauniuniga o le lua. O le toto toto e tatau ona eliina muamua ina ia mafai ai ona faʻaaogaina metabolic processes e talafeagai mo le fetuutuunaiga o le seedling e amata i le palapala. E le mafai ona e toto se laau i se lua faatoa eliina;
    E le gata i lea, o le oak e talafeagai mo le fausiaina o se togalaau laufanua, e faʻafesoʻotaʻi ma thujas, spruce, elderberry ma barberry.
  • le faʻafeinuina le talafeagai. O le toʻatele o tagata fai togalaau e faʻamaina vai e le lava le laʻau - e masani ona taʻitaʻia le mea moni e naʻo le pito i luga o le palapala e faʻamalulu, taʻitasi, o le susu e le oʻo atu i aʻa loloto. E taua le amanaia e faapea, mo le faʻamamaina o le 25 simita o le palapala palapala i le 1 sikuea mita e te manaʻomia 25-26 lita o le vai;
  • lē usitaia tulafono mo lala teuteu. E toatele e maua le pale sili ona teuteuina e tusa ai ma le kalena, lea e masani ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei mo le laau. Ina ia aloese mai lenei mea, i le faaopoopo i le kalena, e tatau ona taitaia oe ile tau, afai e malulu tele ma o le kiona e tupu pea i le po, e lelei le tolopoina o sina mea seʻi vagana ua maeʻa le malulu o le ea.
Vitio: Igilisi Igilisi O lea, matou te tilotilo atu i se tasi o ituaiga laau o le oak na taʻua o le "gafa" ma iloa ai pe faapefea ona toto lelei i le togalaau. E maitauina e ui lava i lona malosi, o le oak o se laau sili ona matagata ma o lona totoina e tatau ona matua aʻafia, mulimuli i tulafono uma.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Matou te totoina se laau o le oak i le tautoulu, e tusa ma le tasi ma le afa mita i le 6 eka, ae o se laau suamalie toeitiiti lava i le ogatotonu o le fasi fanua :) O lenei ou te le o mafaufau pe afai tatou te fiafia pe afai tatou te masani lava, ona mafai ai lea ona tatou tosoina i le pito.
ylita
//www.forumhouse.ru/threads/17708/page-6#post-1462498

Na faʻapotopotoina i le masina talu ai. O ni nai vaega na toto i le fale mo le masani ao tuputupu ae aʻa. Mafiafia 20 cm na tuʻuina atu 5-6 lau lapopoa.
1Dren
//forestforum.ru/viewtopic.php?f=7&t=4327&start=50#p90918