Fua o le gaosiga

Ivy ampelous geranium: totoina ma tausia i le fale, tupuga ma faafitauli e mafai

E le toatele tagata e maofa i le fuga o le geranium i le fale, ae o lenei faamatalaga e le faatatau i le geranium amber.

Faʻafetai i vaʻaiga matagofie o le feaveaʻi ma laulelei matagofie, o le a teuteuina e le laau soʻo se tulimanu o le potu.

O le a talanoaina i le tusiga le auala e ausia ai pulupulu pulumu, o a tulaga e talafeagai mo le tuputupu ae, o a uiga taua o le fugalaau.

O le a e aʻoaʻoina foi e uiga i faafitauli faʻapitoa - faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻamatalaga

E masani lava, o le ampelnaya e taua foi ile. O lenei ituaiga o geranium ua mamanuina mo le teuteuina o togalaau. Faʻaaogaina foi o se teuteuga fale i fugalaau.

E i ai ni fuʻa umi o loʻo aʻafia i lālā. I le umi, e mafai ona latou ausia le 1.5 mita. Laʻau tetele e tele ma se lamolemole lamolemole. Lanu - tumu lanumeamata. Diamita - mai le 4 i le 6 senitimita.

Faʻamau i luga, o luga o luga o le terry terry poʻo ni faʻaletonu faigofie. O fugalaau e pei o fetu, ma eseese lanu.: lanu viole, lanu viole, paepae, e lua lanu ma lanu.

Ata

Afai e te mautinoa le tausiga lelei i le fale mo ampel geraniums, mulimuli i laasaga o lea laasaga ma lea laasaga, o le a foliga matagofie le laau pei o le ata:





O a mea e pei o se laau?

  • Malamalama O le laau e lelei mo le susulu o le la. E mafai ona faʻapalepale mo se taimi umi e paʻi saʻo mai i le la.
  • Le ea. Aotelega geraniums e manaʻomia se faʻaleleia faifai pea o le ea fou, faʻapena ona tuputupu ae i totonu o se fale mautotogi e le tatau ona galo e uiga i le vaʻaia masani. O nisi taimi e faatagaina e alu i luga o le auala.
  • Lulu I le taumafanafana, o le a tatau ona mautinoa ai tulaga lelei: o le vevela e le tatau ona sili atu i le +25 tikeri. I aso vevela e le faigofie ona ausia. E tatau ona tatou faamamaina le fagu i se fugalaau i luga o le fale ma se malulu malulu.

    Faʻalogo! I le taumalulu, e tatau ona e tausia se pulega vevela i le maualuga o +15 tikeri.
  • Nofoaga Talu ai ona o le fagafao e fiafia i le malamalama, ua tuu i luga o le faamalama sill, o ona faamalama e faasaga i saute, afai e le mafai ona tuu iina, o le itu i sisifo o le a faia.
  • Eleele I le natura, o le Amplar geranium e tupu i mauga, o lona uiga e le lelei le eleele. Fale totō na totōina i le fanua lafulemu, lea e faʻaopopo ai sina masima. I le pito i lalo o le tane e tatau ona avea ma se vaega malosi o le faʻavaivai.

Totoina ma totoina

E mafai ona totō laau i fatu ma tipi. Ae, talu ai o le filifiliga lona lua o le sili lea ona faigofie ma faigofie, e masani ona faʻaaogaina. Aʻo le i faia le faʻatinoga, e tatau ona e saunia le meafaitino: i totonu o le 24 itula, e tatau ona vevela le tipi o le tipi.

  1. E fautuaina e togi ni fasi pepa i totonu o le paʻu ola.
  2. Ona totoina ai lea i le eleele, lea na faʻamaʻi muamua. E taua le taofia o le va i le va o faʻataʻitaʻiga, e tusa ma le 2 senitimita.

E le manaʻomia e Geranium se faʻaopoopoga faaletausaga, e naʻo le taimi lava e tupu malosi ai le aʻa ma e le toe fetaui i totonu o le koneteina muamua. E masani ona faia lenei 1 taimi i le 2 tausaga, i le tautotogo. Afai e lagona lelei le fugalaau i totonu o se fagu, ona leai lea o se mea e teu ai. E naʻo le faʻaleleia o le pito i luga o palapala.

Ina ia malamalama i le tele o le totoina o se ivy ampelous geranium, e tatau ona i ai sau manatu lautele o aʻa. E le fautuaina tagata faifaatoaga e filifili ni ipu tele. E tatau ona fuafua le tele o le vaega eleele lalo ma piki i luga le koneteina lea o le a toetoe lava a uma ai le voluma, e aunoa ma le oʻo atu i le pito o le 1 centimita. O le faʻafefete faʻatasi e mafua ai le susulu ma susulu.

E faʻapefea ona tausia ma faʻapefea ona fafaga?

  • Faʻaiga ma fafaga. Lafoaia le eleele i luga o se faʻaauau pea - o le tautoga o se laau ola maloloina ma fua. E ui o le geranium e fiafia foi i le susu, e le tatau ona faʻaalu, pe a fai e mafai ona taʻitaʻia. Mo le saoasaoa o le saoasaoa o le suavai i totonu o le eleele, e te manaʻomia se alavai lelei. I le taumalulu, e faʻaititia le vai ma faia 2-3 taimi i le masina. O le fesoʻotaʻiga o laʻau ma le vai e faʻaleagaina, o le mea lea e le manaʻomia ai le pulupulu.

    Faʻatauga o se tasi lea o vaega taua i le tausiga. I le taimi o le fugalaau, o le fafagaina e faia i vaiaso uma. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻamaʻiina o mineral o le maualalo o le faʻatoʻaga, lea e aofia ai le potassium ma le vailaʻau, lea e manumalo ai muamua.

  • Lauina o le geranium mo le totoina vave. A o lei faia le taualumaga lava ia, o le peti ua suʻesuʻeina ma le totoa, ona e tatau ona e filifili po o fea vaega e aveese, ae le o le taina. Afai o le teuteuga e saʻo, o le a malosi le fugalaau. Ua faia faapea:

    1. Muamua, ave uma laʻau mago ma fuga ma fugalaau.
    2. O le tipi e faia i luga o le lau o le lau, na faʻamaʻi muamua i se naifi malosi.
    3. Ina ia taofia le pala, o le manua e togafitia i le carbon activated.
    4. A maeʻa le taotoga, faʻapipiʻiina le geranium ma le paluga o loʻo aofia ai le gaʻo.

Faʻamatalaga ono tutupu

Aisea e le fuga ai?

  • Afai o le laau e foliga maloloina ma e le fuga, o lona uiga o le vevela e maualuga atu i le masani. E tatau ona ave le fugalaau i se nofoaga e sili ona lelei.
  • O se ipu e le talafeagai e ono mafua ai le leai o se fua.

    Faʻalogo! O le gafatia e filifilia lelei lava e tusa ai ma le tele o aʻa.
  • O le tele o le suāsusu e masani ona taʻitaʻia ai le mea moni o fugalaau e le o iai i luga o pou. E tatau ona toe iloiloina lona faigamalo ma vaeluaina i le va o le fausiaina. O le pito i luga o le eleele e tatau ona i ai le taimi e malogo ai.

Pests ma faʻamaʻi

Aotelega géranium, i lalo o tulaga lelei mo ia, e seasea lava ona maʻi. Ae ui lava i lea, o nisi taimi e tupu ai o se fagafao e osofaia e gasegase eseese poʻo parasite:

  1. O le faatonutonuina o le tele o le togavao e puipuia ai le foliga mai o faamai afaina ma puipuia mai le faaleagaina.
  2. I nisi tulaga, o le fugalaau ua maʻi ma se lanu uliuli. Ina ia lafoaia, e tatau ona aveese nofoaga ua afaina ma togafitia le fale ma se fomai oona. I le vaitaimi o le toe faʻaleleia, e tatau ona fafagaina le potu i taimi uma ma faʻafeinu.
  3. Lanu samasama i luga o lau ma lona pa'ū mulimuli - o se faailoga manino o le le lava o le susu. I se tulaga faapea, o le tele o le suavai e faateleina.

O meaola faalafua e aofia ai:

  • aphid;
  • vaʻavave mite;
  • paʻepaʻe.

E masani ona osofaia i latou i le ea malulu. Togafitiga mo vailaʻau e aofia ai le fufuluina o le geranium sosoo ai ma togafitiga ma iniseti.

Aotelega geranium o se fugalaau manaia, e manaia mo lona matagofie. Filifiliga tatau ma le tausiga lelei, o le a faʻasaoina se fale maloloina mo le tele o tausaga. E faʻafetai tele Pet i le tupu vave, pe afai e te gauai atu ia te ia.