Faatoaga faatoaga

Nifulin malosi mo pigeons: faatonuga

O ituaiga uma o osofaiga faʻamaʻi i aso nei o se tasi lea o mafuaʻaga autu e puipuia ai le gaosia o manufelelei, tusa lava po o le a le maualuga o uiga o le itulagi. E leai se faʻasesega o le fausiaina o lupe, mo fale ma mo mea teuteu. E pei o isi meaola, o nei manulele e ono aʻafia i le tele o faʻamaʻi pipisi, e naʻo le maualuga, lelei fualaau e mafai ona foia ma puipuia. O se tasi o nei mea o le fualaau faasaina o Nifulin. O le fualaau faasaina ei ai lona aafiaga malosi i luga o le tino o manulele, ae o le tele o faifaatoaga o manufasi e sili atu ona taugata ma tau le aoga. O le asō o le a tatou masani auʻiliʻili faʻatasi ma mea taua o Nifulin Forte, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina o lupe e aafia i faʻafitauli eseese.

Nifulin malosi: o le a?

O le malosi o Nifulin o se vailaau faʻamalosi malosi e iai le tele o aʻafiaga i le tino. O vaega taua o le vailaʻau oona e lelei tele, faafetai lea e na o ni nai aso, toetoe lava o soʻo se leona pipisi e mafai ona faatoilaloina.

O le fualaau faasaina e mafua ona o se aafiaga faigata i le tino, o le mea lea e masani ona faaaogaina uma e avea o se vaega o togafitiga lautele i le maualuga o le faamai, ma o se puipuiga e puipuia ai ituaiga uma o mai manu i vaega eseese o lo latou atinaʻe. O le tele o taimi, e faʻaaogaina le vailaʻau e faʻafefe ai faʻamaʻi nei:

  • afaina o le dysenter;
  • salmonella faʻamaʻi pipisi o vailaʻau eseese;
  • afaina gastroenterocolitis;
  • colibacillosis;
  • osofaiga faʻamaʻi mafua mai siama o le fanauina Escherichia, Pastellalla, Staphylococcus ma Streptococcus.

E te iloa? O lupe na totoina e tagata e tusa ma le 5 afe tausaga talu ai i le teritori o Aikupito anamua. O le mea lea, o nei manulele o se tasi o sui sili ona matua o le faʻailoa e faʻaaogaina e tagata ia latou gaoioiga.

O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le faʻaalia tele lea o faʻalavelave nei i lupe:

  • vave;
  • lapataiga;
  • tafe le isu;
  • manava manava;
  • conjunctivitis;
  • le le mautonu e mafua mai i le tulaga le mautonu;
  • faʻaitiitia le mafai gaioiga.
Diarrhea, e fai ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le fualaau faasaina "Nifulin Forte" O le meafaigaluega o se mea e tutusa lelei le paʻu o le samasama poʻo le lanu enaena-samasama. E tele taimi e maua mai ai le Nifulin malosi i se pusa paʻu ua maeʻa ma faʻamaonia, i le afifi mai le 0.1 i le 5 kilokalama.

Matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i le lisi o faʻamaʻi o lupe e tuʻuina atu i tagata.

A maeʻa ona faʻafefiloi, o le fualaau oona e vave faʻaaogaina i totonu o le totoga, ina ia maua i se taimi puupuu le taunuʻuga o togafitiga maualuga, o le umi e tusa ma le 12 itula.

I se faaopoopoga, o mea gaioiolosi e mafai ona gasegase mo se taimi uumi i le tino, o le mafuaaga lea e matauina ai le lelei o le fualaau faasaina i luga o manulele i le isi 7-10 aso talu ona taofi le togafitiga. O malosi o Nifulin e aofia ai vaega nei:

  • metronidazole - 11% o le aofaiga atoa;
  • oxytetracycline hydrochloride - 2.5% o le aofaiga atoa;
  • Furazolidone - 1% o le aofaiga atoa;
  • laukose ma isi mea faʻalavelave - 75.5% o le aofaiga atoa.
E le tele ni faʻailoga mo le faʻaaogaina o le fofo. Muamua lava, e le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau mo le togafitiga o manulele manuʻa i luma atu o le 10-14 aso ao le i fasia, faʻapea foi i le tulaga o gasegase afaina o tagata taitoatasi i vaega taʻitasi o le oloa.

E le gata i lea, e le fautuaina le Nifulin mo le faʻaaogaina e tagata taʻitoʻatasi o loʻo mafatia i maʻi eseese o le ate, aua o lenei togafitiga e ono faʻaleagaina ai le tulaga lautele o le tino.

Mea gaosi

O vaega taua o le malosi o le malosi o le oxytetracycline, metronidazole ma le furazolidone. O le faʻamaopoopo manuia o vaega o loʻo galue malosi e fesoasoani i le aʻafiaga o aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le tele o osofaʻiga e mafua mai i siama galemati ma le siama.

Mafaufau i le isi vaega o nei mea ma o latou natura o le aʻafiaga i le tino o lupe.

E te iloa? O lupe o se tasi lea o meaola laiti i luga o la tatou paneta lea e mafai ona tuʻuina atu ai le faʻafefe i le tagata i le mafaufau. I le tele o suʻesuʻega, sa faʻamaonia e saienitisi mai le Iunivesite o Ruhr (Siamani) o le avefele masani e mafai ona gaosia le mauaina o faamatalaga 250 milliseconds vave ma faia le faaiuga talafeagai nai lo le tagata soifua.

Oxytetracycline

O lenei vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i le lautele o le bacteriostatic ma antibiotic properties. O se taunuuga, faatasi ai ma lona faʻaaogaina, e mataʻituina ai le malosi o le antimicrobial, faʻapea foʻi ma le faʻaalia o le faʻaaogaina o le anti-inflammatory. A faʻaogaina, o le oxytetracycline e vave faʻalalauina i totonu o okeni ma faiga o le manulele, ma, e ala i le faasalalauina o vaʻalele, ua tuʻufaʻatasia i totonu o le siama gasegase o le siama, ma faʻalavelaveina ai le faʻalauteleina o le protein. O le iʻuga, o le maliu o siama ma le faʻaleagaina.

O le vailaʻau e matua aofia ai i ituaiga uma o fualaau oona e fuafua i le togafitiga o le tele o faʻalavelave faʻaleagaina, e pei o manulele, ma isi tamaoaiga ma manu feʻai. Peitai, i le taimi nei o le tele o siama ua maua le tetee, o le mea lea, o le faaaogaina o le oxytetracycline i lona mamanu masani e masani ona le talafeagai.

Manatu i ituaiga e sili ona lauiloa ma fanau mai ni lupe, ma aemaise lava le Volga, le pulu, tiute, pigeons ma le Upeka e tau ai lupe.

Metronidazole

Metronidazole e mafua mai i le 5-nitroimidazole, lea ei ai sona aafiaga malosi i le antibacterial ma le antiprotozoal i le tino, e tusa lava po o le a le matua ma le ituaiga o manulele. I le tino o se manu ua pisia, o le vailaau o loo aafia malosi i le metabolism o suauu mamai, e fegalegaleai ai ma DNA. O le iʻuga, o le metronidazole e aʻafia ai le DNA nucleic acid synthesis, pe a maeʻa ona matauina le taofia o le faateleina o le ola. I le aluga o taimi, o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaleagaina atoa o le faitau aofai o le pathogen i totonu o totoga ma tino o meaola maualuga.

O le tuufaatasiga e le oona tele i meaola maualuga, ma o loʻo faʻaalia foi i le vave ona faʻaaogāina ma le tele o faʻafitauli i ituaiga ituaiga meaola ninii. I lenei tulaga, o le lolomiina faavaitaimi o le vailaʻau e mafua ai le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina e ala i siama.

E taua! Metronidazole o loʻo i ai vailaau faʻasaina e matua faʻasaina le auai faʻatasi ma le faʻapipiʻi, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai taunuuga le lelei mo le faʻalavelave faʻalavelave, e aʻafia ai ma faʻafitauli faʻafitauli o le neurology.

Furazolidone

O le vailaʻau e mafua mai i le konitela o le nitrofuran ma o loʻo faʻaalia i le faateleina o le gaioiga i le tele o faʻamaʻi pipisi i totonu o tagata ma manu, faʻapea foʻi le tele o osofaiga o le antiprotozoal nature. O se tasi o itu sili ona mataʻina o le furazolidone o lona maualalo o le tetee atu i microorganisms faatasi ai ma se vaitaimi umi o le masani. O lenei mea e mafai ai ona faʻaaoga le fualaau mo togafitiga faafomaʻi mo se taimi umi.

I le taimi lava e tasi i le tino, o le a vave ona faasalalauina le vailaau e ala i totoga ma tino eseese, ma ulu atu ai i totonu o le siama o le gasegase o le pathogen. I le fesoʻotaʻi ma le tino eletise o meaola ninii, o le furazolidone e faʻaleagaina ai le gaioiga o le metabolism ma le faia o enzymes e taua mo siama, lea e mafua ai le maliu vave o le tino.

Ia faʻamasani oe lava i mea uma o le tausia o lupe lupe, aemaise lava i le taumalulu.

O fualaau oona

E pei lava o isi fualaau faasaina, o le malosi o Nifulin e tele mea lelei e fesoasoani i le fualaau faasaina ina ia manino manino mai le talaaga o ana mea tutusa. E aofia ai uiga nei:

  • leai ni aʻafiaga;
  • maualuga maualuga;
  • avanoa e faʻaaoga ai e le gata i togafitiga, ae faʻapea foʻi ma se mea e puipuia ai;
  • itiiti ifo numera o faʻamaoniga mo le faʻaaogaina;
  • fegalegaleaiga vave ma le tino;
  • avanoa e faʻaaoga ai ituaiga o meaolaolaolaolaola;
  • o le meafaigaluega e faʻatagaina ai oe e faʻaitiitia faʻaititia le maliu o le manulele, faʻapea foʻi ma le faʻatupulaia o le ola o le faitau aofaʻi o tagata;
  • faigofie le teuina o fualaau faasaina mo se taimi umi;
  • ola umi (pe a uma le depressurisation o le pusa);
  • tau maualalo.

Faatonuga mo le faaaogaina

O ituaiga uma o togafitiga faafouina e faavae i luga o le faaaogaina o le fualaau faasaina Nifulin Forte e mautinoa lava e fetaui ma fautuaga aloaia a le au gaosi oloa. E na o le pau lava lenei tulaga o le a mafai ai ona le vave vave ma lelei le faatoilaloina o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, ae ia aloese ai foi mai le inuina o manulele.

A le o lena, o le gasegase malosi o pigeons faʻatasi ma le faʻaaogaina o le malosi o le tino galue malosi e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli eseese, e aofia ai faʻamaʻi ogaoga faʻamaʻi. Ma le isi, mafaufau i mea autu o le fualaau faasaina.

E taua! E tatau ona faʻaaogaina le Nifulin i nai vasega laʻititi i vaitau o le le itiiti ifo ma le 10 aso. A leai, o le fualaau faasaina e mafai ona afaina tele ai le gaioiga o totoga eseese ma faiga o moa.

Le faʻamalosiina o le tino puipuia

Le faamalosia o galuega puipui a le tino i talavou ma matutua, e pei foi o le puipuia o lupe mai ituaiga o gasegase tumau e mafua mai i le ogaoga o siama, o Nifulin faamalosi e faʻafofoga tautala, faʻatasi ma meaai poʻo vai inu. Mo lenei, 1 lepp. O le auala e faʻafefeteina i le 1 l o le vai, pe a uma ona suia atoa le vai inu i le vailaau vailaau. Le faʻaaogaina o le "Nifulin forte" i le inu vai

O le tulaga aoao o lenei togafitiga e tumau mo le 7-10 aso. Ina ia faʻalauiloa le vailaʻau faʻatasi ai ma le fafagaina, 1 g o le paʻu ua maeʻa faʻafefiloi ma meaʻai, ona oʻo atu ai lea i le manulele i aso uma, mo le 14 aso. I lenei tulaga, o le faʻafefiloi o fualaau faasaina ma le fafagaina e tatau ona suia atoatoa uma taumafataga, e tusa lava pe o le a le tele.

O nisi tulaga e talafeagai mo le fausiaina ma le ola o lupe. Faitau atili faʻamatalaga ma togafiti mo le fausiaina o se laumei, ma aʻoaʻo pe faapefea ona fai se faga lupe.

Vaiaso ao leʻi puʻeina moa

I le puipuia o le faaleagaina o le tino o le pepe faatoa fananau mai e ala i gasegase eseese, o Nifulin Forte e tatau ona faailoa atu i tagata matutua uma i totonu o le fale lupe e tusa ma le vaiaso aʻo lumanaʻi le aso na faʻamoemoeina o le moa.

O lenei mea e mafai ai ona faʻaumatia atoa le microflora pathogenic, lea o loʻo i ai se aafiaga lelei e le gata i le mafai gafatia o fanau laiti, ae faʻapea foi i le atinaʻeina o le malosi malosi lautele i le faitau aofaʻi o tagata.

O le mea lea, o le vailaau oona e faʻafofo tautala, ma le inu vai, e le silia le 1 taimi i le aso mo le 7 aso. Mo lenei mafuaʻaga, e saunia fofo vailaau mai Nifulin Forte i luga o le 1 tsp. fualaau faasaina ma le 1 lita o vai inu.

Mo faʻamaʻi

I le tulaga o le atinaʻeina o ituaiga faʻamaʻi pipisi i totonu o le tuluvaga, o le sui e faʻatonuina i le tautala faʻatasi ma meaai. O le mea lea, 2 g o le paʻu ua maeʻa ona solo i totonu o le 1 kilokalama o meaʻai, mulimuli ane ua uma ona suia le paluga i meaʻai mo le 7 aso. I le tulaga o le maualalo o le aoga o togafitiga, e toe faia le faʻasalaga i le maeʻa ai o le 14 aso.

E taua! Ina ia faʻaleleia atili le aoga o Nifulin pe'ā saunia ni vailaʻau faʻamalositino e faʻavae i luga o fafaga, e tatau ona faʻaopoopoina se vaega itiiti o le suauu manogi ia i latou (1-2 tbsp. l / kg). O lenei mea o le a fesoasoani e faʻateleina ai le faʻafitauli o le faʻaogaina o meaola moa i vaega o le vailaʻau.

Faʻamasinoga

E ui lava i le mea moni o le Nifulin malosi o se sauniuniga saogalemu mo le tino o manulele, o lona faaaogaina e tatau ona nofouta i le tele o lapataiga.

O le tele lava e fesoʻotaʻi ma le fegalegaleaiga o tupe ma vailaʻau eseese, faʻapea foʻi ituaiga uma o aʻafiaga e mafua ona o le le faʻalogo i vaega taʻitasi o sauniuniga a le manulele. Ae e ui i lea, mo ni nai aso talu ona ulufale i le tupe e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete tagata taʻitasi e aloese mai le leaga i lona tino ma le oti.

Faʻamaonia

O ituaiga uma o faʻafitauli faʻafuaseʻi pe a maeʻa le faʻaofiina o Nifulin e le o se taimi masani. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o lenei vailaau faasaina e tatau ona faʻatapulaʻaina i tagata taʻitoʻatasi o loʻo faʻaalia le faʻamaʻi ogaoga o le faʻamaʻi pe a uma le tui tasi:

  • sasaʻaina o le paʻu, lea o loʻo faʻaalia i vaega tumau o le soʻo o le tino;
  • mūmū o le paʻu;
  • afaina i totonu o le lotoifale;
  • fiva;
  • mūmū o le mucosa mata e faʻatasi ma le tele o faʻamalositino o vailaau o le tino;
  • sneezing po o le isu, faatasi ai ma faʻalilolilo faʻalilolilo o siaki mai le vevela.

Fegalegaleaiga ma fualaau faasaina

E ui i le saogalemu atoatoa mo le tino o lupe, o Nifulin Forte e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le tuufaatasiga o togafitiga ma isi vailaau o vailaau faʻasaʻi ma faʻamaʻi-inflammatory effects.

Ona o lana galuega maualuga, o vaega o le oloa e mafai ona faʻamalosia ai eseesega o itu i le va o vaega eseese, lea e iu lava ina mafai ona taʻitaʻia

E te iloa? Penicillin o uluai mea faʻamaʻi faʻamuamua a le lalolagi, e faʻapipiʻiina e le tagata. O le mea na maua muamua i le aso 28 o Setema, 1928 faafetai i le Peretania o Peretania Alexander Fleming.

O le mea lea, ia mautinoa e faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i fualaau faasaina e faavae i vaega nei:

  • penisilini;
  • cephalosporins;
  • estrogens;
  • vailaau faʻatoʻa.

Tulaga o le teuina

O le malosi o Nifulin o se vailaau o le Vasega B, o le mea lea, ina ia mautinoa lona saogalemu mo se taimi umi, e tatau ona fatuina tulaga talafeagai mo le teuina mo le oloa.

Muamua lava, o se nofoaga matutu ma malulu, e ese mai i tamaiti laiti ma meaʻai e maua i le vevela o le + 2 ° C i le 30 ° C. I tulaga sili ona lelei, o le vailaʻau e teuina mo le 2 tausaga mai le aso o le gaosiga, e tusa lava po o le a le mamafa o le afifi.

O le a fesoasoani le au faifaatoʻaga faʻalelei e faitau mea uma e uiga i le fafagaina o lupe.

O aso nei o Nifulin Forte ua avea o se tasi o meafaigaluega sili ona aoga e masani ona faʻaaogaina i togafitiga faʻatoʻaga mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi i pigeons. O le vailaʻau e mafai ona foʻia toetoe lava soʻo se pathogen i ni nai aso ma ni aʻafiaga o aʻafiaga mo okeni ma faʻalapotopotoga masani o manulele.

Ae mo le tele o togafitiga e faavae i le malosi o Nifulin ina ia maua ai se aoga aoga i le tino o lupe, e tatau ona mataʻituina ia fautuaga uma a le tagata gaosi. A leai, o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai ituaiga allergies uma ma e oo lava i le oti o le lafumanu atoa.

Vitio: Nifulin malosi