Fua o le gaosiga

Laʻau fugalaau - spathiphyllum Sensation. Faamatalaga, ata ma le tausiga

E toaitiiti tagata e iloa le spathiphyllum i lalo o lenei igoa, ae o le "fiafia tamaitai" o lona igoa lauiloa. E pei lava o isi laau totő, e tele naua mea faʻapitoa.

O le tele o nei mea o le lagona o le spathiphyllum poʻo le lagona. E uiga ia te ia ma o le a talanoaina i lenei tusiga.

O le ae faitauina lona faʻamatalaga, e uiga i tusiga, matamata i le ata. Aoao pe faapefea ona e tausia lelei.

Faamatalaga auiliili ma ata

O lenei ituaiga na fafagaina e tagata na amata mai le Dutch, ina ia mafai ai ona e totoina laau ma laau i avanoa tetele e leai se malamalama malamalama. O le lagona e tuʻuina atu i le tulaga o se ogalaau laʻau tele.. O le vaega o lenei ituaiga e le oi ai.

O laulaau o lenei ituaiga o le basal, ribbed, le faʻagasologa o le mea e tasi. Fai se sui e tupu saʻo mai le palapala. E mafai ona oʻo mai i le 50 i le 80 cm le uumi ma mai le 30 i le 40 cm le lautele. Lanu lanu lanu meamata.

I luga o laupepa o le Sensation e mafai ona e matauina sima ma paepae paʻepaʻe.. O le fugalaau e paʻepaʻe ma le foliga o le fuʻa o se petal, i totonu o le mea lea o se lapopoa lanu samasama-lanumeamata i le tele e le itiiti ifo i lau.

I lalo o le ae vaʻai i se ata o se fugalaau:



O le a le eseesega mai isi ituaiga?

E iloga mai isi ituaiga e ala i le tele o lona telē, ona o isi ituaiga o spathiphyllum e le sili atu i le 50 cm le umi. O se tasi uiga taua o se fugalaau sinasina tele, e foliga mai o laulaʻau tele. Ma o le mea e sili ona taua o le totoina o lenei laau i totonu o potu pogisa.

Talafaasolopito o

Latou te faʻaalia lenei ituaiga i le aiga o Aroids. Nofoaga o le tuputupu ae - o vailaʻau o Amerika ma Asia i Sasae. O lenei lalelei faʻalelei e sili atu i le fasefulu ituaiga. I lenei tulaga, e faʻaalia pea e le aufaifaʻailoga ituaiga fou.

Lafoga o lenei meaola

Faʻatasi ma suiga samasama:

  • Strauss;
  • Sunny Sales;
  • Miliki;
  • Haiti

Faʻamatalaga papaʻe:

  • Domino;
  • Picasso;
  • Gemini.

Fuga

O anafea ma pe faapefea?

O le fugalaau umi e umi, aemaise lava ma le tausiga lelei. O lona amataga e sau i le ogatotonu o le tautotogo ma faaiʻu i le taunuu mai o le autumn. Mo le umi o le 6 i le 10 vaiaso. Afai e te tausia lelei fugalaau, ona toe totogo lea i le taumalulu.

O le fugalaau i le taimi o le fugalaau ua i ai se fugalaau paʻepaʻe matagofie ma e pei o se lafu. O laulaau i le taimi o le fugalaau o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata.

Muamua ma pe a uma ona fuga

E tusa lava pe o le a lona telē, O le siʻosiʻomaga o se laau toto ma e le manaʻomia ni mea faʻapitoa mo lona tausiga. Taumafai faʻatino taualumaga nei:

  1. Aua le i ai se laau i le tusi - o le a afaina tele ai lona atinaʻe.
  2. Spraying: i le taumalulu tasi i le aso, i le taumafanafana - faatolu.
  3. Fufulu lau.
  4. Faʻaleleia le suāsusu, aʻo aloese mai vai inu.
  5. Faia ni laei pito i luga i le taimi o le ola tuputupu ae ma le fugalaau.
  6. I le tau mafanafana, faatulaga fetuʻunaʻi, aumai le fugalaau i le ea fou i totonu o se fale paolo.
  7. O le gaosia o laau toto.
  8. A maeʻa ona fufulu ese le faʻaleagaina o mea leaga.

Ae a pe afai e leai ni aʻa?

E tele mafuaaga e le fuga ai le laau.:

  1. fausiaina le talafeagai;
  2. fafaga le talafeagai;
  3. maualuga maualuga o le maualuga o le potu;
  4. pusa le talafeagai;
  5. leai po o le sili atu o le malamalama.
Ina ia fuga se laau, e tatau ona iloa le mafuaʻaga ma faʻaumatia. Ma mo lenei mea e tatau ona e iloa tulafono faavae o le tausiga ma manaoga o le Sensation.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga i le tausiga o fale

Filifilia se nofoaga

Talu ai ona o le lagona o le spathiphyllum o se laau malu-alofa, e mafai ona ola le laau toto i le itu i matu ma sasaʻe. O se tagata matua, mo mafuaaga manino, o le a le mafai ona ola i luga o le faamalama sill, o le mafuaaga lea e mafai ai ona tuu i luga o le fola i autafa o le faamalama.

O le tulaga autu o le puipuia lea o le susulu mai o le la o le a mafatia ai lau.

O le a le oneone e tatau ona i ai?

Mo le totoina, e mafai ona e faʻatau eleele faʻasaina i totonu o se fale fugalaau mo togavao. E mafai foi ona e saunia oe lava, ma faʻaauau mea e manaʻomia. E tatau ona lelei le palapala ma maua lelei le vai ma le ea.

E saunia le eleele e te manaʻomia e ave:

  • 4 fasi fanua o le togalaau;
  • 2 vaega vaega;
  • 2 vaega o le humus;
  • 1 le oneone.

Lulu

Talu ai o le Spathiphyllum Sensation o se tagata o loʻo nofo i le vevela, e fiafia tele o ia i le vevela ma e le faʻafeiloaʻiina ata. O le potu e tatau ona i ai le vevela e le itiiti ifo nai lo le 18 tikeri, ae le silia le 25.

O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae masani o le a 22 tikeri. I le taimi o totoe, e mafai ona faʻaititia le vevela i le sili atu i le +16.

Faʻasa

O le laau e tatau ona maua ai le tele o le suāinu. faʻaaoga vai faʻafefe faʻafefe i le vevela o le potu. E taua le mataituina o le suāinu. O le laau e le tatau ona faʻamago pe i totonu o le eleele eleʻele.

I le taumalulu o le a lava le vai i le tasi i le tolu i le fa aso.

Laʻei pito sili

O se vaega tāua i le tausiga o le laau o le faʻamalosi. O le vaega autu o laei e tupu i le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae i le tautotogo ma le taumafanafana. Faalua i le masina e tatau ai ona faʻafefete le fugalaau ma faʻamalaʻau.

O le fugalaʻau faʻapitoa i le ituaiga o vaifofo o manufelelei manu po o le povi povi o le a sili atu ona lelei. I le taumalulu, e le manaʻomia le fafagaina o fugalaau.

Teuteu

O lenei faʻatinoga e faia pe'ā maeʻa ona tupu. E vavala le ponuncle i le latalata i aʻa pe a mafai.. Afai ei ai ni laulaʻau mamago pe mamago, e tatau foi ona vavae, ma tipi na togafitia i le malala.

Suiga

O le laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi, faʻafouina le palapala i le fou. O le taimi aupito sili e tautotogo ai, seia oʻo i le amataga o le alualu i luma. O se tagata matua, amata i le 4 tausaga, ua lava e toe totoina i le tasi taimi i le tolu tausaga, ona na o le pito i luga o le eleele e mafai ona suia uma. I le taimi o le faʻatulagaga e taua le mulimuli i nei tulafono:

  1. E saʻo le suʻeina o se ipu - e le tatau ona laʻititi le fugalaau, ae le o se mea tele, aua o lenei tulaga na o le aʻa o le a tupu e faʻatumu ai avanoa avanoa, ma o le a le fuga le laau.
  2. Faatau pe saunia le palapala talafeagai.
  3. A o leʻi totoina, ufiufi le pito i lalo o le fagu i le alavai ma, a leai, ia faia ni alavai i totonu o le ulo.
  4. O se mea faʻapipiʻi e faia faatasi ma se polo lanu.

Laʻasaga taʻitasi i lea laasaga: faʻapefea ona faʻateleina?

E tolu auala e gaosia ai e talafeagai mo lenei ituaiga:

  • Vaeluaina o vao - e manaʻomia lou vaʻavaʻavaʻavaʻaʻi vaʻaia laau talavou ma totoina i pusa eseese. O le auala talafeagai lea mo lenei ituaiga spathiphyllum.
  • Laʻau - tipi ese mai se laau ola maloloina, tuʻu i totonu o peʻa poʻo oneone, faʻamalosi i se ata. Malosiaga i tipi ua tuu i le paolo ma le vevela. A maeʻa foliga o aʻa (2-4 vaiaso), faasolosolo lava ona tatala le vavae.
  • Fatu - e seasea ona faʻaaoga ma e na o tagata faʻatoʻaga. E tatau ona toto fatu i le taimi lava e uma ai le seleselega. Tuu i totonu o le paʻu, toso i luga le ata tifaga, faʻavaitaimi vai ma le ea. Faʻasolo i luga laau totō e totō i ipu eseese ma ufiufi i le afifi. Aʻo leʻi faʻaaogāina atoatoa, faʻalauiloa taimi ma ea, pe a uma ona aveese le ata.

Maʻi ma faʻamaʻi

  • Aphid ma shitovka - e manaʻomia lou fufuluina o laʻau i vai manogi ma ufiufi le eleele i se ata tifaga, pe a uma ona fai se fufulu fugalaau, toe fufulu ile 2-3 aso.
  • Thrips - o le faʻaleleia o le pito i tua o le laupepa ma sauniuniga inisetiids e fesoasoani.
  • Spider mite - o le a togafitia e le fale togafitiga togafitiga ma le iniseti ma le vai.

O faʻamaʻi e faapitoa ile:

  • Yellows leaves - mai le vaivai i le taimi o le fugalaau poo le leai foi o le fafagaina ma le fafaga. Mo togafitiga, e tatau ona faasaʻo tausiga.
  • Laʻau vevela - maualalo maualalo. O le a fesoasoani i le pulupulu ma le soloina o laulaau.
  • Lafoaʻi lau - mai le leai o se vaiinu.

Spathiphyllum Sensation o se laau totoa ma le matagofie o le a le tuulafoaia oe. O le a fiafia ia te oe i se taimi umi ma matagofie mo le umi. O le mea autu - ia mulimuli i tulafono faigofie i le tausiga o ia.