Faʻaleleia e tipi

Tulafono mo le fausiaina o kampsis: fesoasoani mai fugalaau fugalaau malamalama

O le tele o faila e fiafia i le fesili, o a auala o le toe gaosia o le kampsis. E naʻo le tasi e iloa le gaosia o le gafa, e iloa e isi le tele o auala e ola ai laau laiti mai vine poʻo vaega o aʻa. Ina ia mafai ona e iloa ma ia mafai ona faʻaogaina auala uma o fugalaau fugalaau, ua matou tuufaatasia lenei tusiga.

Le vaevaega o le vao Kampsis: rassazhivaniya aʻa aʻa

Faʻafouina o le kampsis i se auala vavao e amata i le totōina o aʻa. O se tasi lea o metotia sili ona faigofie e mafai ai ona maua se numera tele o laau fou mai le vao vao.

E taua le nofo i lalo i le taimi o le malologa, pe a faʻagesegese le faʻaogaina o le sua i le fugalaau (faaiʻuga o le tautoulu po o le amataga o le tautotogo).

E taua! I le taumalulu, o tolauapiga e le mafai ona totoina ina ia le malolo le laau.
Ina ia vavae ese le aʻa, o le ae manaʻomia se naifi o le gaioiga po o se lauulu malosi, lea e muaʻi togafitia i se antiseptic. E vaeluaina le pupuʻu faatasi ai ma se vaega o aʻa ina ia maua e le laau talavou ia le itiiti ifo ma le 10-15 aʻa laiti, a leai o le a le mauaa le aʻa.

A maeʻa, ona totoina loa lea o aʻa ma aʻa i le eleele e aunoa ma se togafitiga poʻo le tuputupu ae i mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae. Pe a totoina, e manaʻomia le faʻaaogaina o eleele ma le mea lava lea e tasi na i lalo o le matua matua.

A uma ona totō se Kampsis talavou e le galo ia i tatou le fausiaina ma le asiasiga masani.

Lueina o le kamela o le tolauapiga

O le tele o fai togalaau latou te faʻaaoga laʻau faʻamaina mo le totoina o Kampsis.

O se auala faigofie lava e aofia ai le totoina o pupuu o se laau e aunoa ma le vavaeeseina mai le vao vao.

Ina ia maua se fugalaau fou mai le taotoga, e tatau ona e filifilia ni nai vaotuʻai, lea o le a avea ma vao fou. Pe a filifilia se laulau, e tatau ona malamalama o le a leai ni aʻa o laau mamago pe mama, o le mea lea tatou te filifilia na o lala ola maloloina. O le isi, talotalo i le eleele, faʻapipiʻi i le uaea pe faʻafeiloaʻi i le maa ma faʻagogo i lalo ile eleele. E na o le ogatotonu o le au e ufiufi ile palapala, o le mea e faʻapipiʻi ai i le matua ma e le tanumia le pito.

A maeʻa lenei mea, e taua tele le fafagaina o le vaega o le patele i taimi uma ina ia mafai ai ona maua aʻa i lena nofoaga.

A maeʻa le masina, e mafai ona e vaʻaia le eleele ma vaʻai pe ua sosola aʻa pe leai foi. E tusa lava pe maua se lapisi malosi i luga o se laulau, e mafai ona aveese mai le togavao muamua nai lo le isi tautotogo e sosoo ai.

I le popofou o le tautotogo, aʻo lei oʻo i le suavai, e tipi ese le tipi 5-8 cm i luga aʻe o le vaega na tanumia ma suia i se isi nofoaga.

Ona o le mea moni o le vine (Kampsis) e maua mai ai le tele o aʻa, e faʻateleina le lauiloa i fugalaau.

E te iloa? North American ituaiga o Kampsis mai le XVII senituri, totoina i paka o Europa.

Faʻafouina o Kampsis e ala i le tipi

Faʻateleina le taimi e faʻaaogaina ai le taimi, ae maua ai ona lelei. O le mea lea, pe a totoina togalaau, e le mafai ona e popole e mafua ona o le leaga o le tau, o le a feoti ai laau laiti, aua o le uluai taimi o le totoina e tupu i totonu.

Totoina faʻamaʻaloga faʻasologa

O le toe fausia o kampsis ma le faʻapipiʻiina o laʻau e tasi le tele: o le ola ola o laau talavou e 100%. O le mea lea, e ui lava i faʻalavelave faigata ma le totoina o togalaau, o lenei metotia e faʻaaogaina i soo se mea.

Mo le maua o le saʻo saʻoga filifili filifili o le tausaga talu ai. E seleseleina i le amataga o le tautotogo. Faʻaaogā mea faʻapipiʻi faʻamaʻi e puipuia ai mai faʻamaʻi.

Faʻaaogā na o lālā ola maloloina e faʻapipiʻi faʻapipiʻi. A uma ona tipi, tuu 2-3 laʻau ma pe tusa ma le tolu taʻavale. Faʻateʻa le uumi o le tipi i le 30 cm ma totō i atigi pusa i eleele lelei. Mo le 2-2.5 masina, o le a mauaa aʻa, ma e mafai ona totōina ile eleele.

Matou te le fautuaina le totoina vave o le tipi i eleele matala mo le mafuaaga o le a itiiti lava le tau o le tau o le a fasiotia ai laau talavou uma i le taimi e tasi.

E te iloa? E mafai e campsis ona oʻo atu i le maualuga o le 15 mita.

Lainaina o laulaau lanu meamata

O vao laiti o Kampsis ua tupuina e le gata mai le afainaina, ae mai i lanu lanumeamata. E tatau ona maitauina e tusa ma le 10 lanu meamata, e iva e mautinoa ona mauaa, o le mea lea, e toʻatele le fai togalaau e faʻaaogaina le gaosia o le lanu lanumeamata e moli vao.

Ina ia maua le manua e manaomia, e tatau i se tasi ona tipiina ni taamilo mai le ogatotonu o le togavao i le amataga o le taumafanafana. O lala na mafua mai ua faapuupuuina mai luga ma lalo, ma totoe ai le itiiti ifo ma le tolu laupepa (o lona uiga, o le tipi e faia mai le ogatotonu o le ata). O lau o loo totoe i luga o le au e faapuupuu e le afa. A maeʻa lena mea, o le vaega pito i lalo o le tipi e togafitia i se aʻafiaga o le tuputupu ae o aʻa ma totōina i se eleele lafulemu lelei. O nofoaga mo le totoina e filifilia i totonu o le penumbra, ina ia le pa'ū le susulu o le la i luga o le fua.

E taua! Toto i le eleele e pei ona faʻapipiʻiina ma lanu meamata lanumeamata e faia i le maualuga o le 45 °.
O lea e le talafeagai ai le fafagaina o fualaau i faalua i le aso, o le palapala o loʻo siomia ai i latou e mafai ona mulimulitaʻi i laulaʻau, laʻau po o le vevela. O lenei mea o le a taofia ai le susu i le palapala ma o le a laveaiina fugalaau laiti mai vao.

Totoina o tolauapiga fatu

Matou te agai atu i le auala sili ona faigata o le fugaina o fugalaau - totoina o Kampsis mai fatu. E toalaiti 'au e faʻaaoga lenei auala e faʻaleleia ai mo mafuaaga nei:

  1. Atonu e le fetaui lelei tulaga o le tau mo fatu.
  2. O campsis o loʻo gaosia fatu e mafai ona aoga i le valu tausaga talu ona totoina.
  3. Faʻalavelave faʻaleagaina ma le tausiga.
Afai e mafai ona e maua ni fatu, e tatau ona teuina i se nofoaga malulu i le vevela o le potu ma sina vaega o le susu ma e leai se avanoa i le la.

I le amataga o le tautotogo saunia pusa mo le tulaueleele. I le foliga o se meaʻai ua faʻaaogaina le eleele ua faʻatauina e fefiloi ma le paʻu. O le palapala e tatau ona i ai se mea e le faaituau, ia faʻafefete ma taofia lelei le susu.

E te iloa? O le igoa o le genus Campsis ei ai le upu Eleni ma o lona uiga moni o le "kamptein" - punou, ufiufi pe punou, ua tuʻuina atu i le foliga o se ogalaau umi, mafiafia.
O fatu e tuʻuina i nai pu laiti e oʻo i le 1 cm le loloto ma faʻafeinu tele. O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona i lalo o le 22 ° C. Afai o tulaga e sili ona lelei, o le a tupu fatu i 3-4 vaiaso. A maeʻa lena mea, faʻasusu faʻatasi ma ofu. Pe a oʻo mai le lautusi moni lona tolu i tupu talavou, e mafai ona faʻaaogaina ia laau toto i luga o le eleele.

O le mea lea, faatasi ai ma se taumafaiga faapitoa, e mafai ona maua se kopi o le togavao tina mai fatu o le kampsis, faapea foi ma le teuteuina o le fugalaau ma vaega o vine po o rhizomes.