Faatoaga faatoaga

Landa togafiti togafiti

E i ai le manatu e gaʻo le gaʻo Landa e maua mai ai le ate ole gaʻo. Atonu o le a le mautonu le faifaatoʻaga, talu ai o le fausiaina o lenei manu "vaapiapi" e foliga mai e le aoga. Ae o le mea moni, o nei meaʻai e sili ona lelei - e fafagaina e pei o moa moa, latou te maua fua o fuamoa, ma o nei manulele e talafeagai foi mo le tauina o se fulu.

Faʻasologa o talafaasolopito

Sa maua fanua o fanua i le laasia o ituaiga eseese. Faʻalapotopotoga matua aua o mea ia o le Toulouse geese. O uluai suesuega sa faia i Farani. I le pito i tua o le Soviet, o le lapisi vao ua saisaitia i le 1975.

E te iloa? Gaosi filifili se paga, lea e tumau i le moni i le olaga atoa. Afai e oti se tasi, o le isi e faʻanoanoa mo ni nai tausaga aʻo leʻi filifilia se paaga fou pe mafai foʻi ona tuʻu na o ia.

O fafo

O lapisi fanua ei ai le lauiloa, o le a le mafai ai ona fenumiai ma isi ituaiga o manulele. O mea nei o latou foliga:

  • lanu lanu. O le tele o sui o lenei ituaiga o lanu paʻepaʻe o se paolo malulu, ae o nisi taimi ei ai tagata taitoatasi e valiina i le paʻu o le lanu uliuli. O le manava e masani ona ufitia i le papaʻe papae;
  • sulu ma tua - tele ma le manaia;
  • siʻuʻu - puupuu ma toetoe lava a le mafai ona tupu;
  • pusa - loloto, ua atiina ae maso lea e lautele ai;
  • le manava vali paʻepaʻe. Ma i luga foi o le manava o loo i ai ni gaʻo gaʻo se tele e fai sina siva;
  • apaʻau i ai se fuainumera tele o fulufulu fulufulu, lea e fai ai le mamanu o fua;
  • ulu manu felelei, lanufolafola luga i luga ma ufiufi i se paʻu o fulufulu;
  • mata i le loloto, o nisi e ono i ai se paluga io latou mata;
  • gutu e lanu moli, ae o foliga o tagata taʻitoʻatasi e mafai ona matua ese lava;
  • neck - pogisa uliuli, o nisi tagata e ono lanu-enaena. O le ua e le o se malosi tele, ae, i le isi itu, mea mole ma le umi.

E te iloa? O penisini vai e faʻaaogaina mai le ogatotonu o le XIX senituri, ma muamua na latou faʻaaogaina le tele o fulufulu fugalaau. O nisi taimi e manaʻomia ai le faʻamalosi - na taʻua o se vaega tauaso. O se naifi na fuafuaina mo lenei faiga, ua taʻua o le peni. Mulimuli ane, o le upu "peni" na faʻaaogaina i pusi uma.

Faailoga o Galuega

O nei manulele e tu i fafo mo latou tele lapoa. O le mamafa o se tagata matua e mai le 7 i le 8 kilokalama, ma tamaitai - mai le 6 i le 7 kilokalama. E faʻafetai i lenei mamafa o le tino e mafai ai ona ausia se mamafa o le ate, e oʻo atu i le 800 kalama. O le tele o manulele e mafai ona matauina i le 10 tausaga, pe a oʻo i le 5 kilokalama o latou mamafa. O nisi tagata tomai faapitoa latou te sopoia laʻau o le Landa ma le Hungary, lea e mafai ai ona maua tagata e mamafa le 10 kilokalama. O le gaosiga o meaʻai i nei manulele e oʻo i le 40 fua i le tausaga. O le mamafa o fuamoa taʻitasi e oʻo atu i le 150 kalama, o se faʻamatalaga sili ona lelei. E tatau ona maitauina o le gosaulima ei ai se tulaga maualalo maualalo o le ola, talu ai na o le 50% o tamaiti e ola i le 2 masina. O le pasene o goslings e laʻititi foi - e na o le 60.

E te iloa? O le lalolagi mo le mamafa o le siʻi Landa e 14 kilokalama. O lenei faʻamaumauga e lei faʻamaʻi mo le tele o tausaga.

Fafaga meaai

O le taumafa ma le tele o meaai a nei manulele e faalagolago i le faʻamoemoega ua tupu ai. Ia tuputupu ae i latou ia maua ogaoga tele manaʻomia ona tuʻuina atu taumafataga i le taimi. O lenei taumafataga ua vaevaeina i ni vaega autu se tolu:

  1. Faʻaleleia. Mai le 1 i le 4 vaiaso e fafagaina ai moa i laʻau e le gata ma 200 g greens i aso uma. Mai i le 5 i le 8, o meaʻai fefiloi e faʻatapulaʻaina i le aso o le 170 g, ma le greens, i le isi itu, e siitia i le 500 g. Mai le vaiaso 9, o le aofaʻi o greens e tatau ona 300 g (o le totoe e le suia).
  2. Tapenaga sauniuni. 11-13 vaiaso. E faʻatapulaʻa e le kese le avanoa e ala i le tuʻuina i totonu o se fale moa tapuni (2 tagata taitoatasi i le 1 sq. M). O le taumafataga e aofia ai le 50% o sana, 20% o le dertie ma le 30% o mea taumafa. I le taimi nei foi, o manufelelei e maua i le lua o fua o vitamini A ma le C.
  3. Faʻamalosi gaʻo. Mai le 14 vaiaso, o le faga o manulele o le tele o saito (fatu ma saito). E sasaa le kulimi i le vai vevela mo le 20-30 minute, 1% o le masima, 1% o le suauu manogi ma o fualaau tutusa uma lava e faaopoopo i ai. Mo le fafagaina, o lenei falaoa e faʻaaogaina na o le manava. O le 3 aso muamua o geese e maua ai le 300-400 g, mai le 4 i le 7 - 450-580 g, mai le 8 - 670-990 g i le aso. E mafai ona tupu faʻamalosi le gaʻo i le faʻaaogaina o se faʻaoga poʻo le faʻaaogaina o masini faapitoa. A sauni se manulele mo le fasiga, e le toe gaoioi, e manava malosi, o lona gutu e paʻepaʻe.

O le taumafa o geese na aofia ai ina ia maua afu po o aano o manu, i le mataupu faavae, e le ese mai le masani. I le taumafanafana e tuʻuina atu ia i latou le mutia fou (2 kilokalama, e aunoa ma se totogi e mafai ona vaʻaia lenei tulaga), mea e gaosia ai le gaʻo (300 g), aʻa (1 kg), penisina (10 g), mea faʻaopopo minerale (25 g). I le taumalulu, o le faavae o le fagu e avea ma fatu, lea e sili atu le lelei e tuʻuina atu i le mama, ae o se vaega o le mash. E tatau foi ona e faaopoopo atu i le ogalaau o le sana ma le falaoamata vaomago. E fafa ona fafagaina le gase i le aso, i le taumafanafana e mafai faalua ona e fafaga.

E taua! O se mea tāua o le tupu e tupu aʻe e maua mai ai le suamalie po o aano o manufasi e le mafai ona faʻafefe.

Fafagaina o le talaleʻaleʻa o se tulaga ese ma taua. Ina ia mafai ai ona maua ni manulele maloloina ma lelei, ia fafaga faʻataʻitaʻi ile vave lava. O fuamoa pepe faatoa fananau mai ua tuʻuina mai fuamoa kuka, masini saito, greens ma le pala. I le taimi muamua, o fagaga e fafagaina 6-7 taimi i le aso, faatasi ai ma le matua ua faaitiitia le numera o feedings i le 3-4. Ona faasolosolo malie lea e faaopoopo atu i le beets diet and carrots. Mai le 4-5 aso e mafai ona e faaopoopo i ai keke ma pateta e fafaga, ma mai le vaiaso - fualaʻau aʻa. Meaʻai gaosiga (kisisisi, yogurt) e faʻaaogaina e fai ai fatu pi masimusu. I le auala, e le faasaina fasi pusa mash, aua e mafai ona latou togiina le sinuses. E taua foi mo moa ni mea faaopoopo o minerale: falaoa o le ponaivi, penisina, atigi.

Aoao atili e uiga i mea o loʻo i totonu o kusi ma anufe, faʻapea foʻi ma isi ituaiga lanu o geese: Kholmogory, gray gray, Tula, gubatoratorial, Arzamas, Kuban, Saina.

Tuutuuga o le taofia

I le taumafanafana O manu felelei e nonofo i se vateatea tele, lea e faigofie ona fausiaina e faʻaaoga ai ni faʻaoga faigofie, e ufiufi ai i latou i mea e fao ai. Afai o le kese ua oʻo atu i le 7 tausaga, e mafai ona tuʻuina atu mo le fafagaina, faʻasaʻo le gaoioi i na o le teritori o le fanua. O tulaga lelei mo le gaosi o le vao o le i ai lea o mutia masani ina ia maua ai e manulele uma vitamini ma minerale talafeagai. Afai e le mafai ona seleseleina vao, e tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai lanu meamata. I totonu taumalulu kusi o loʻo tausia i piliki poʻo fausaga o laupapa. E tatau ona maitauina e tatau ona fausiaina ia fausaga laupapa i ni laina se lua o laupapa lauulu. O le taotoga i le kusi e tatau ona faʻamago, mafanafana ma malulu, ina ia le afaina ai geese. Talu ai ona o sui o le ituaiga o le Landa e masani lava ona faapaleni gutu, e le aoga le vavalo o kusi, ae e taua le faamautinoa o le leai o ni pepa, aua e le fiafia i ai a latou manulele.

E taua! O le mea lea e le mafai ona faʻafefeteina fagafao ma maua se nofoaga e mafai ona mafanafana ai, o le vevela i le tagata faimalaga e tatau ona sili atu i luga +10 ° C.

Gase Landa alofa faʻato'ā togafitia togafitiga vai. I le leai o se avanoa saoloto i le vaituloto, e tatau ona faʻaogaina "vaituloto", e mafai ona faia i ni vaʻa loloto.

Vitio: Fanua fanua

Landa togafiti o geese ua mamanuina e gaosia ai le ate, ate ma fuamoa, ma e iai foi sona foliga vaaia faapitoa. Afai e te tuʻuina atu ia i latou le tausiga lelei ma meaʻai, o le a maua oe i le soifua maloloina ma le lelei o manulele.