Pepa o meaʻai

Faʻaaoga meatotino ma le faʻaaogaina o le faʻatusatusa

I le sili atu ma le 40 seneturi talu ai, sa pulea ai e tagata le tausiga o le tausamiga ma aoao e faaaoga meaalofa a nei iniseti matagofie. Talu mai lena taimi, tatou te le vaivai e faamemelo i nei oloa, o latou faamalologa, tofo ma mea taua. I aso nei, toetoe lava o tagata uma e iloa le aoga o le meli, propolis po o le beeswax, ma e le toatele tagata latou te iloa se oloa e pei o se homoneate. I totonu o lenei tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe le mea - o se homoneate loli, oa aoga aoga o ia. O le a faʻaaogaina pe faapefea ona aoga le keli mo tane ma fafine ma le auala e saʻo ai le tagofia o lenei fualaau faasaina.

O le a lenei mea?

O se tasi o mea e le masani ai na gaosia mai e pi o le homogenerate (e taua foi o le susu). O le se paʻepaʻe paʻepaʻe po o sina samasama e aoina mai i le tele o vaʻa. Ona o le maualuga o meaʻai o le polotini, hormones, vitamini, o lenei mea e sili ona aoga mo tagata. O le susu susu o loʻo faʻaaogaina e avea o se fomaʻi togafitiga faʻasolosolo ma vailaʻau faʻasolosolo i vailaau ma le cosmetology.

E te iloa? O le ata muamua o pi na aoina mai le meli na aliali mai i le 15 afe tausaga talu ai i le puipui o se ana i Sepania i sasaʻe.
Aoao e uiga i le faʻaaogaina o nei oloa paluga, e pei o le zabrus, pollen, perga, fualaʻau suamalie.

Le tuufaatasiga ma meatotino aoga o le faatusatusa

O le homogenate o le drone o loʻo i ai se fatuga lelei, o ona uiga taua e sili atu nai lo isi oloa gaosi. O lenei oloa uiga ese ma le uiga ese e aofia ai:

  • fusi o feusuaiga o drones (i totonu o se tasi vavave e mafai ona e mauaina se numera tele o sperm, e oʻo atu i le 10 miliona);
  • polotini, gaʻo;
  • hemolymph, o lona sili atu nai lo le toto o le tagata;
  • micro-ma macronutrients (calcium, magnesium, iron, copper, manganese, zinc, phosphorus, sodium, potassium);
  • B vitamini, faapea foi A, E ma le D;
  • amino acids, hormones ma isi mea aoga.

Faafetai i lenei tuufaatasiga tele, o le homogenate o le homoneous ei ai sona aafiaga tulaga ese i le tino o soo se vaitausaga ma le itupa. O lona taua o loʻo taoto i uiga taua:

  • ei ai lona aoga aoga i luga o le endocrine ma le popole;
  • fesoasoani i le faʻamautuina o le moe;
  • faʻaleleia manaoga;
  • faʻafoeina le gataifale;
  • fesoasoani i le puipuia o faʻamaʻi pipisi, atherosclerosis;
  • maualalo le cholesterol;
  • E mafai ona fesoasoani le kulupu i le lalo ifo o le cholesterol, solo i lalo, goji vine, fualaʻau, calendula, pi, lagenaria, blueberries, plums.
  • faatulaga le toto ma le toto maualuga;
  • faʻamalosia le faʻamalolo vave o manua, maʻi, maʻila ma isi manuʻa;
  • toe faʻaleleia ma toe faʻafouina le paʻu;
  • faateleina le manao i feusuaiga ma gaoioiga faaletino;
  • fesoasoani e faateleina le tetee atu i le atuatuvale ma uaua tele.

E faʻapefea ona maua le vailaʻau

O le sauniuniga o sea oloa e avea o se homogenate doped e le o se mea faigofie. Ma o lea e aofia ai le tele o meaʻai ma meaʻai, e tatau ona aoina i se taimi e faʻaaoga ai le auala faʻapipiʻi. E talafeagai mo sauniuniga o le upusii naʻo tamaʻi uʻu laiti (5-7 aso mai le fanau mai), i le vaitau lea latou te aofia ai se maualuga maualuga o meaola o le biologically active and cell germ.

I le taimi o sauniuniga o le susu susu, ua fautuaina e faʻaaoga se laupapa laupapa, talu ai, i le fesoʻotaʻi ma le uamea, e mafai ona galo le susu i le tele o elemene aoga, lea o le a aʻafia ai le lelei o le oloa. O laumei masiva ua tuʻuina i le va o papatusi o le lomitusi, lea e faasolosolo malie lava ona faʻamalosi. Aʻo le i luga o le lolomiga e manaʻomia ona e tuʻuina se pusa tioata mama. A maeʻa ona susu le susu, e tatau ona faʻamamā lelei. Afai e talafeagai le aoina o le pito, ona vavae ese lea ma le faaeteete mai le honeycomb, lea e mafai ona toe faʻaaoga mulimuli ane.

E taua!E faʻasaina le faʻaalia o le tamaʻitaʻi e faʻafeiloaʻi i le susulu o le la, e mafua ai ona le toe aoga mea aoga o le vailaʻau.

Faaaogaina o susu susu

O mea faʻamalolo o le homogenate o le suavai ua leva ona lauiloa i atunuu o Far East ma Aferika. Ma i le asō, o lenei mea ua maua nei le lauiloa i le lalolagi atoa. O lenei mea ofoofogia e mafai ona faʻaaoga e avea o se vailaʻau faʻasoifua maloloina ma fualaau faasaina. faasaga i le tele o faʻamaʻi. E le gata i lea, o le homogenate ua maua le lauiloa i le tulaga matagofie, e pei ona i ai malosi malosi e tetee i le matua ma le faʻamalolo.

Puipuiga

Fesili e uiga i le auala e tausia ai le soifua maloloina, ia tumau malosi ma talavou mo le tele o tausaga, e popole pea tagata. E le faigata tele le tali - e ese mai i le mea moni e tatau ona e ola i se soifua maloloina ma ola malosi, 'ai saʻo, e le tatau ona e faʻagaloina le tausia o le puipuiga ma puipuia le tino mai maʻi eseese.

O le homogenate o se oloa ofoofogia lea fesoasoani e faʻaleleia atili le soifua maloloina ma e mafai ona puipuia mai faʻalavelave e pei o:

  • maʻi faʻamaʻi (prostatitis, prostate adenoma);
  • O ia laau totō e pei o le solofanua soloni, aniani, hellebore, beans, spinach, tamato, pears, mata o loʻo i ai se aafiaga lelei i le galuega a le prostate gland.
  • faamai o le cardiovascular system;
  • atherosclerosis;
  • asthenia, psychosis, atuatuvalega, atuatuvale, ma le le fiafia;
  • taofiofi i le mafaufau ma le faaletino atinaeina o tamaiti;
  • feusuaʻiga tau feusuaʻiga (vaivai, le mautonu);
  • misa.

Mo le puipuia o le tino mai maʻi eseese, o le faʻaaogaina o se vailaʻau e pei o le homoneate e tatau ona faia e le aunoa. E fautuaina ina ia faalua i le aso, i le taeao ma pe a uma le 'aiga o le afiafi i se manava gaogao. O le taliaina o le vailaʻau e faalagolago i le pepa lea na faia ai le oloa. O pusa poʻo fualaʻau e tatau ona tuʻu i lalo o le laulaufaiva ma faʻatali seʻi oʻo ina faʻamavae atoa, susu poo tincture e tatau ona faʻamalu i le vai.

I le taimi o le malepelepe, vaivaiga po o le malaise, e mafai ona e tagofia le vailaʻau nai lo le kofe. O lenei mea o le a molia ai le tino ma le malosi talafeagai ma tuʻuina atu le malosi mo le aso atoa.

E taua! E le fautuaina e faia se homogenate i le afiafi, e mafua ai ona le mautonu le moe.

Togafitiga

O le homogenate o se vailaau faʻamalosi malosi e puipuia ai le tele o faʻamaʻi. Ae peitai o le metotia ma le metotia e sili ona talanoaina muamua ma lau fomaʻi, talu ai o vailaau faʻaleagaina lea e mafai e le homoneate e maua ai le vailaau faʻasaina ona faʻasaina i nisi tulaga. I aso nei, e mafai ona e faʻaogaina le fiaselau o auala ma fualaʻau ma lenei vailaʻau, na faia e faʻafefe ai faʻamaʻi eseese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ua leva ona iloa o faʻamalologa o le susu o loʻo i ai le aoga aoga i le mana tane. E faʻapefea ona ave le fualaau mo ia faafitauli, e sili atu le fesili i lau fomaʻi. E faapena mea e gaosia ai, aemaise lava le zinc ma le testosterone ei ai sona aafiaga i le tinolea e faateleina ai le malosi ma le malosi o le fausiaina o le penis.

E te iloa? Democritus, o se faifilosofia Eleni ma se fomai (460-370 TLM), o se tasi o meaʻai o le meli. Na soifua o ia i le 109 tausaga.
E iai foi le aoga o le susu e maua ai aoga mo tamaitai. E manuia le faʻataʻitaʻiina o faʻafitauli e pei o le faʻailogaina, le mautonu ma le misa. Ona o le maualuga o mea o le estradiol i le tino o gaioiga o feusuaʻiga o loʻo gaosia leleitalafeagai mo le faʻatinoina lelei o le faʻaleleia o le tamaʻitaʻi ma le faʻamautuina o le faasologa o taimi.

Matagofie

O le susu susu o se mea lelei tele i le cosmetology. O lona faamaloloina ma le toe faafouina o meatotino i luga o le paʻu ua lauiloa. Na te tauivi ma le manumalo i le maanuminumi, aveese le le atoatoa o le paʻu ma faʻafefeteina maʻila.

Mo le toe faʻafouina o paʻu ua avea ma tagata lauiloa foliga mata. Ina ia saunia, e fautuaina le faʻaaogaina o le homogene fou, o le palapala poʻo le susu. O le masikulu e faʻaaogaina i le paʻu o foliga ma faʻafefiloi mo le 20-30 minute, ona fufulu lea i le vai malulu.

E taua! E sili ona aoga ma faigofie ona faʻaaogā kulupu tioisa mai susu susu. E mafai ona latou fufulu foliga i le taeao, lea o le a aafia ai le leo ma foliga o le paʻu.

Teuina ma le faasaoina

O le homogenate o le drone o se oloa malie tele lea e tatau ona teu lelei ina ia aua nei galo meatotino taua o le oloa. Taofi i se potu pogisa ma malulu. Aloese mai le alu i le susulu o le la ma le teuina o le oloa i lalo o le ea. Filifiliga o le Faʻamatalaga:

  • Adsorbed drone homogenate. I le taimi o le adsorption, lactose ma le kulukose o loʻo faʻaaogaina, lea e faʻafefiloi ai i luga i le fua o le 1 i le 6. A maea lea ona faʻapalapala le paluga ma tuu i totonu o se ipu tioata. Teu i le vevela o le 4-6 tikeri. Soifuaga tausi - e le silia le 3 masina. E le gata i lea, e mafai ona faʻamago i le pusaaisa le homogenate ma le tagata e faʻafeiloaʻi ma faʻasaʻo i le vevela o le potu mo le sili atu i le 3 tausaga, e aunoa ma le fefe o le a faʻaitiitia le oloa.
  • Meli homogenate. O lenei auala teu oloa ua manatu e sili ona faigofie ma sili ona faatuatuaina. Ina ia saunia, e tatau ona faʻafefiloi le susu ma le meli. I le taimi lava lea e na o le 1% o le vailaʻau e faʻaaoga mo le 99% o le meli. O lenei paluga e mafai ona teuina mo le ono masina.
  • Ava o le ava mai le drone homogenate. O le tele o vaega o drones ua tumu i le ava malosi (mo le 60 o laʻau 100 ml o le ava malosi e manaomia). E tatau ona tumau i se nofoaga pogisa ma malulu i le aluga o le vaiaso. Malosiaga mai lea taimi i lea taimi e tatau ona e luluina. Ona maeʻa lea ona faʻamamaina le siaki maeʻa. O ia ituaiga meafaigaluega e teuina mo le tausaga.
  • E faʻapena foʻi i vailaʻau faʻasolosolo o se faʻasolosolo lauiloa i luga o le namu o le afi, po o le moa vao.
  • Tuʻu faʻatasi e faʻafefe. O lapisi grate-solo solo o loʻo tuʻuina i totonu o ato ua leai ni ato ma teuina i totonu o le pusaaisa. E tatau ona faʻamalosi i totonu o le pusaaisa, ma o le faʻafefiloi e faʻaaogaina i le aso.

Contraindications

Ina ia aloese mai faafitauli i taimi o togafitiga ma lenei mea faigaluega, e tatau ona manatua e uiga i le faʻasaʻo. Ole fualaau faasaina e le o fautuaina mo tagata oe ua afaina i oloa gaosi. E le gata i lea, e mafai ona tulai mai se faʻafitauli faʻafuaseʻi ma se mea e sili atu i luga.

E faʻasaina ona faʻaaogaina i taimi o faʻamaʻi pipisi ma faʻamalolo i taimi o faʻamaʻi faʻamaʻi. E le gata i lea, ona o le maualuga o mea o hormones, o le homogenate e le tatau ona ave e fafine e maua i le kanesa o le susu. Afai ei ai ni faʻafitauli leaga e tupu, taofi le tagofia o fualaau faasaina ma talanoa i se fomaʻi. Faatasi ai ma le atinaʻeina o vailaau faʻasoifua maloloina, le tele o togafitiga faʻaleaganuʻu e maua mai e le natura ia i tatou le tele, faʻasolosolo i tua. E tutusa lava le tala e uiga i le homoneate. O le mea e leaga ai, e le toatele tagata e iloa e uiga i lenei mea e teu ai le beekeeping. O se faanoanoaga, ona o le faafetai i le tulaga tulagaese, o lenei togafitiga faʻaleagaga e le gata ina mafai ona faʻamaluina ai le tino i le malosi ma le malosi, ae puipui foi i le tele o faʻamaʻi mo le tele o tausaga.