Fua o le gaosiga

Malamalama-alofa po o le paolo-alofa i le laau o le orchid? E faapefea ona faʻapipiʻi lelei se fugalaau mo le photosynthesis?

Mo le matagofie o orchids e ola ma fiafia i mata, e le na o le fausua e taua, ae o le malamalama lelei foi.

Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le fugalaau e maua ai le ata, ma o le mea lea e taua ai le malamalama mo ia.

Totolo laau e fiafia i le tele o malamalama, ae o le susulu o le la o se mea leaga mo i latou. I le iloaina o mea uma e te fiafia i ai o fugalaau ma le faatulagaina saʻo o le moli mo ia, o le a mafai ona ausia le totoina vave ma ola maloloina.

Faʻamatalaga e uiga i le tausiga o fugalaau

O le laau o le orchid e matua matagofie lava, e filifilia e le fai togalaau taʻitasi pe amata ona masani ma ia pe leai foi.

Orchid e manaʻomia se tausiga faapitoa.. E faʻapefea ona tausia le fugalaau faʻavaomalo i lo tatou tau?

O le soifua mālōlōina ma le tuputupu aʻe o lenei laʻau mumu-alofa e sili ona faʻalagolago pe ua puipuia lelei.

O le fugalaau masani e mafai ona faia ma le malamalama lelei ma lelei.. E manaʻomia e le uila le malamalama? Afai o laulaau e paʻu, vaivai pe samasama - ona oʻo loa lea i le taimi e faʻapipiʻi ai le backlight.

Afai o le taumalulu e le maua ai nisi faʻaopoopoga o le malamalama e pei o moli, o le a na o le toe malolo. I nisi o fugalaau i le taimi o le taumalulu, o le tuputupu ae i le lautele e mafai ona taofi seia oʻo i le tautotogo, aʻo isi o loʻo i ai se faʻavavevave le atinaʻe. O lona uiga, i le fale i totonu o se vailaʻau vaomatua o loʻo i ai se taimi malolo malolo (mo faʻamatalaga, pe o le a le tulaga o le tausiga o orchid, faitau iinei).

Pe o le laau-e alofa pe malulu-alofa?

E mafai ona fuga pea le kulipi pe a lava le malamalama, ae o le leai o se mea e taʻitaʻia ai le lalataina o laulaʻau ma le pseudobulb, o laʻau ua susulu. O se fugalaau o le vevela e oʻo lava i se vaega faapitoa e puipuia ai o ia mai le tele o le la. Ae o le tele o le malamalama o le a mafua ai le faaleagaina. O le leai o se malamalama o le a faʻagesegese pe taofia foi le tupu aʻe o le fuga.

O le fea filifiliga e sili?

I le fesili pe o le a le tele ma pe o le a le ituaiga malamalama e manaʻomia, o le tali e le mautonu - tele, ae i le taimi lava lea e matua fefefe i le susulu o le la. O le mea lea, i le tau mafanafana e tatau ona pritenyat le laʻau o le fale e aloese mai le mu, ma i le tau malulu, pe ae manaʻomia se malamalama faaopoopo, faʻamalamalamaina i isi moli.

Le malosi ma le umi o le faʻaalia i le susulu o le la

O le taimi sili ona lelei o le ao o le ao e 12 itula.. Faʻamatalaga puupuu o le ao, e tatau ona faʻamafaʻatasi le kulimi. Fugalaau fugalaau e manaʻomia se lamalama 16-18 itula.

O nisi tagata e fugalaau fugalaau susulu e susulu a latou povi i le po e laveai le malosi. O sea solia o le maualuga o le a aʻafia ai le taua o gaioiga o laau - e oo lava i le oti.

Filifilia se nofoaga

Le nofoaga lelei mo se fugalaau vevela i autafa o se puna o malamalama masani.

Le nofoaga sili ona lelei mo le ola ai o le orchids - matala sasaʻe ma sisifo. O le a lava le malamalama i le tau malulu, ma i le taumafanafana o le a leai se la susulu.

I aso vevela o aso vevela, ia aloese mai le susunuina o laulaau, pe a uma le aoauli e tatau ona natia le laau, mo se faataitaiga, i tua o le ie puipui tulle. O pupuni i le itu i saute o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o vaovao i le taumalulu, ma e sili ona matautia i le taumafanafana.

Faaaogaina o moli susulu

E mafai ona e faʻalauteleina le malamalama i le aso e ala i le faʻaopopoina atili o le malamalama i taeao ma afiafi. O moli uila e lelei tele mo le tuputupu ae o nila.

O le tele o moli, o le mamao mai ia i latou e tatau ona fugalaau. O punaoa faaopoopo faaopoopo atonu e le manaomia pe a fai o faamalama o loo i le itu i saute, ma o le fugalaau e le poloka ai laau ma fale lata ane.

O auiliiliga o tulafono faavae mo le tausiga o fugalaau, faapea foi i luga o le faatulagaga tatau o moli ma ituaiga o moli, e mafai ona maua iinei.

E faʻapefea ona fai se faʻaoga?

Totolo laau e fiafia i le susulu ma le malamalama. E mafai ona faia i le fale e faʻaaoga ai se ie manino, e pei o pupuni. I le tautotogo o le ola i luga o windowsill orchids e manaʻomia le pritenyat mai le la. E sili atu le faʻaoioi o le fugalaau i se mamao e 1-1.5 mita mai le faamalama.

I luga o se windowsill, e mafai ona faʻaaogaina se fale vevela ma se laupepa laupepa pepa, namu e vaeluaina pe tauaso.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio pe faʻapefea ona faia se paolo mo taʻaloga:

O le a le sese o le malamalama, oa ona taunuuga?

I le taimi nei, ua matou iloa pe o le alo o le orchid e faʻamalamalamaina pe leai, e taua tele le faʻamalamalamaina pe ua faʻamalamalamaina le fale vevela. Faailoga i lenei tulaga o laulaau. I se tochidise maloloina, o latou lanu meamata. Afai e paʻu le laʻau - o le laau e manino lava le le lava le malamalama, afai latou te lanu samasama pe uu i se lanu mumu - e tele naua le malamalama.

E foliga mai e pei o le la le tele o le mea e lagona ai le lelei i lalo o avega saʻo? Leai - o latou o le fili autu o fugalaau faʻapitoa ma e mafai ona taʻitaʻia ai laulaʻau mu. Aemaise lava matagi mataʻutia o loʻo i le itu i saute. E sili ona lelei le tuʻuina o fugalaau i fafo i le itu i matu, sasaʻe ma sisifo.

O le faʻaolaina mai le vevela vevela e mafai ona latalata i le ola o laau ma fale, o loʻo tu faʻasaga. E fiafia Orchid i le la, ae o le malamalama tele e mafai ona taitai atu ai le laʻau ma, o se taunuuga - o le faʻataʻitaʻi, e le o le fefe ma e le manaʻomia se togafitiga, ua lava lea e toe fetuunai ai le fugalaau i le paolo. Ae o laʻau mu o le a le toe faʻaleleia seia oʻo ina oti. O le le lava o le malamalama e afaina ai foi le taua o se fugalaau o le vevela. O le mea lea, mai le autumn e oo i le faaiuga o le taumalulu, e tatau ona e faʻaaogaina le pito i tua.

O malamalama talafeagai e taua i le tausiga o le orchid.. Latou te manaʻomia le tele o le malamalama ma le le i ai o le la susulu. I le tau vevela, e sili atu ona lelei le tuʻuina o fagu i fugalaau i fafo i pupuni e feagai ma sasaʻe ma sasaʻe sasaʻe, ma i le taumalulu i sisifo ma saute sisifo. Faatasi ai ma le leai o se moli, e tatau ona e faʻaaogaina moli.