Laʻau

Chrysanthemum togalaau - totoina ma totoina

O togalaau faʻatoʻaga e masani ona maua i luga o fale i totonu o le teritori Rusia, ma lona igoa lona lua o le "Saina." O le aganuu e faʻamatalaina i ituaiga eseese o lanu ma lapoa - mai le laʻititi i le umi, e mataʻina i lona pale matagofie.

Garden Chrysanthemum - o le a le ituaiga fugalaau, o lona aiga

O le faavae o ituaiga o chrysanthemum i aso nei o Chrysanthemum morifolium, o se tasi o le aiga o Asteráceae. O le suʻapala e faatatau i ituaiga e fuga mai i le oʻo mai o le autumn. E faʻafefeteina le malulu ma e le faʻavaivaia ona aʻafiaga e tusa lava pe i ai muamua gutu.

Perennial chrysanthemum

O le uluai faʻamatalaga e uiga i le aganuʻu sa maua i galuega a Confucius, i le 5-6 senituri BC. O le taimi lena, na sili atu ai o ia e pei o ona tagata vao vao ma fugalaau fesuisuiai, valiina i le lanu samasama. O le laau ua avea ma tupuga o ituaiga laau eseese, i le taimi nei e tusa ma le 3,000 ituaiga.

Laʻau faʻapitoa o loʻo i ai se aʻa ma le aʻafiaga o le aʻa, lea e sau ai aʻa malolosi. O fatu laau e tupu 25-120 cm mafiafia e ufitia i laulaau lau. O lanu lanumeamata e tupu mai i le 7 i le 15 cm le umi ma mai le 4 i le 8 cm - lautele. Papatusi o loʻo i le pito i luga ma le pito i lalo e eseese i le maualuga ma foliga. I nisi o vaevaega, petioles uumi pe pupuu, o le pubescence e sili atu i le itu sese.

Vaaia o laau totino, ituaiga lauiloa-taugata, o latou foliga

Tagata faʻapitoa e iloagofie le faʻavasegaina o chrysanthemums ona o le eseese auala i la latou filifiliga. I le atoatoa ma sili ona aofia ai le gagana Saina.

Faʻavasegaina ile fuga ma le maualuga

Chrysanthemum chamomile - o le a le ituaiga fugalaau

E tusa ai ma le lomiga a Saina o Chang Shu-lin, o le vaevaega e faia i le telē, i totonu ole laititi ma le tele-flowered subspecies. O se aganuu le iloa o le 25 vasega:

  • o le vaega muamua e aofia ai le 8 ituaiga;
  • i le lona lua - 17 iunite.

Taua! O le eseesega e manatu e le gata o le eseesega i le tele o fugalaau, ae o eseesega i seti o chromosome, metotia o togafiti ma isi faailoga.

Peti-flowered Chrysanthemum

Faʻasalaga inflorescence

O le vaevaega e faia e tusa ai ma ni filifiliga se fa, e fesootaʻi ma le i ai o fugalaʻau ma fuga fugalaau o loʻo i totonu o faʻalavelave:

  • pala;
  • anemone;
  • pulumu;
  • sipuni-foliga foliga.

O le faʻamalamalamaina e varietal uiga e faʻaopoopo ai le faʻamatalaga faʻatasi ai ma le numera o nisi taʻavale, le fua faʻatatau o lo latou lapoa, e isi uiga lelei. E fitu vaega o laau ma lanu eseese o petal:

  • papaʻe
  • apamemea;
  • samasama;
  • lanumeamata
  • solo;
  • kulimi;
  • lanu viole.

Spherical chrysanthemum

E lua ituaiga fatu, e eseese leo o totonu ma fafo atu o petals. E tusa ai ma le faʻamatalaga a Wang Mao-sheng, i le aganuʻu, e 9 fesuiaiga o faʻaletonu e mafai ona iloga:

  • lauulu lauulu - faʻatasi ai ma sina pologa i vaega pito i lalo o le corolla;
  • susulu - foliga tutusa, sili atu foliga foliga fulufulu;
  • terry - o le faʻailoga e foliga mai, o le pito i fafo o le corolla e umi, ma o mea i totonu e puupuu;
  • osmanthus - tutusa ma fuga o osmanthus;
  • fulu-fulufulu foliga - ma se lapoa tele ma le tele;
  • siosifika ma faʻalautele - o fugalaau e pei lava o polo i foliga vaaia;
  • faigofie pe lua-faalua - faʻatasi ai ma le lautele o lauulu ma faʻamalosi faʻapipiʻi;
  • fuʻuina - o latou laumei e mafai ona faʻatusatusa i ogaumu.

Taua! O le filifiliga mulimuli o tarako a le tarako, o fugalaau i le pito i luga o le pito i lalo o le vavaega e oʻo atu i le 6 vaega, e foliga foliga o fugalaau e pei o fulufulu.

Faʻavasegaina o fugalaau

I totonu o teritori o Iapani, ua tuʻuina atu i le tuʻufaʻatasia o le "Shinjuku" - le pasefika papa.

O ona tagata tomai faapitoa e sili ona vaeluaina i ituaiga vao ma aganuu. O nei mea e sili atu ona vaeluaina ma teuteuina e pei o meaai (i le sauniuni o salati). Terry ma isi chrysanthemums (mo le teuteuina ma le teuteuina) e vaevaeina i le matua i le taumalulu, taumafanafana ma le autumn autumn.

Taua! O se vaega tele e taua o le tautoulu - e aofia ai ni mea laiti-faʻafetaui, ala ma tele-faʻaleleia ata.

Tausaga ma tausaga taʻitasi

Vaitausaga taʻitasi e faʻaalia i laʻititi laʻititi (e oʻo i le 4 inisi le lautele) ma le tele o vasega:

  • faila;
  • tele-stalked;
  • lulu;
  • faapaleina.

O tausaga taʻitasi e umi le vaitau o le vaitau: mai le amataga o Iuni ia Novema. E tafe le tumutumu i le malulu faifai pea. Aganuʻu e mafai ona eseese ituaiga: 25-70 cm.

Pe a faʻatusatusa i le tasi-vaitau, o laʻau vao e tele i le tuputupu aʻe, e mafai ona oʻo atu ile 150 cm. O ituaiga eseese e faʻalauteleina e faʻaaogaina e pei o mea e selesele ai. O le vaevaega e faia i le taimi o le a latou fuga ai: vave, ogatotonu ma le tuai.

Tausaga faaletausaga chrysanthemum

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa: totoina ma tausi ile fanua

Ina ia maua se fale matagofie ma ola maloloina, e tatau ona e faamasani muamua i tusitusiga i auala e ola ai chrysanthemums i le togalaau, ia tausia le fugalaau i totonu o le atunuu po o totonu o le greenhouse.

Chrysanthemum Zembla - tausiga ma toe gaosia

E tatau ona maitauina o nei fugalaau e puipuia mai le vevela ma le malulu, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa i le togalaau. O le lisi o tuusaunoaga e aofia ai na o fatuga fou ma fugalaau tetele, lea e manaʻomia ona sili atu ona vaʻaia ma le totoa: tele lava, vai ma faʻamafanafana.

Taua! E masani ona fesili masani le au fai togalaau i le auala e tupu ai chrysanthemum - e faalagolago tulafono i le ituaiga.

Filifiliga nofoaga

E faʻapena ona totoina saʻo ia chrysanthemums: o le aganuʻu e faʻalagolago atoa i le malamalama, pe a leai, o le lelei o le fugalaau e mafai ona mafatia. O le a amata ona faʻagasolo, e amata ona paʻu, amata i vaega e mafai ona ola filemu ai isi fualaau aina.

O le taunuuga o le a avea ma se laau lafulemu ma fetolofi. Ina ia tausia lona pale lelei atoatoa, e tatau ona ia totoina ni meaola laiti i luga o le la, faatasi ai ma le puipuiga mai matagi matagi.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

Malamalama i le fesili i le auala e toto ai chrysanthemums, e le tatau i se tasi ona galo le uiga o le lalolagi.

Lafu oneone po o laufanua suavai lelei e manaʻomia. Aʻo le i faia le galuega, latou teliina ma le faʻaeteete ma faʻatamaoaigaina i le humus. O le eleele e tatau ona i ai sina gaioiga eleʻele, e ave le fala mo le mulching. E faʻasaina eleele mama ma palapala - o le a faʻaumatia vave le laau i luga o latou.

Vaega o le totoina o chrysanthemums i le taumalulu

O le totoina muamua o le taumalulu o vao e faia seia oo i le aso 15 o Setema, o le tuputupu ae talavou ma aʻa ua uma ona faaaoga mo le faiga. O lenei auala e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo aʻoaʻoga muamua. Afai e leai se aʻa, ona 24 itula lea ao leʻi totoina, togafitiga faʻatasi ma Kornevin.

Chrysanthemum totoina ile eleele

O le tulaʻi mai o laʻasaga taʻitasi i lea laasaga e pei o lenei:

  1. Tili lua 40 cm le loloto, i le va oi latou e tuu ai va i lenei mamao.
  2. I le pito i lalo lalo o le oneone mafiafia poo le siaki - 5 cm.
  3. O le sui e suia i le humus.
  4. O le totōina e faia e aunoa ma le faʻalauteleina o le tipu.
  5. Mo vao uumi e saunia se lagolago.

Taua! A maeʻa le faʻatinoga, faʻateleina le faʻafeinu ma mulching.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

O vao uumi umi e ola mo se taimi uumi ma le lamala, ae e iloga i le lagona lelei i lona le lava. O le le lava o le faʻaleleia o le vai e taʻitaʻia ai le tumutumu ma faʻaitiitia ai le numera. I le le lava o le suāsusu, o paʻu ua ufiufi i le paʻu, ma faatasi ai ma lona tele, o aʻa ua pala.

O le suavai e faia i le faamamaina o le 5-7 cm o le pito i luga o le eleele. I le vevela o le tau, e masani ona tupu le susu o le eleele, i le tau malulu e masani ona faʻaitiitia.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

O le le lava o elemene mimita e faʻavaivaia ai ma faʻavaivaia ai le mama, ma o le taimi e tatau ai fualaʻau fesoasoani e faʻateleina ai le taimi o le olaga ma faateleina le aofaiga atoa. O loʻo tuʻuina atu le faʻasalalauga e tusa ai ma le faʻatulagaga:

  • pe a uma ona totoina pe i le tautotogo - faatasi ai ma vailaʻau oona;
  • i le ogatotonu o le taumafanafana - vaifofo-potassium-phosphorus.

Taua! I le tasi le vaitau, e manaʻomia mai le 3 i le 7 ni faʻavae, e fuafua i uiga lelei o le fanua. Faʻatasi ai ma le le lava o le phosphorus, faʻaleagaina paʻu paʻu.

Fertilizers mo chrysanthemums

Teuina ma le totoina

Mo vaʻaia taitoatasi, e manaʻomia se faʻaopoopoga o lo latou faʻalauteleina: pe a faʻatupulaʻia mai le 10 i le 20 cm, faʻapipiʻiina le faʻapipiʻiina. 'Otiʻoti tumutumu (5-7 cm) e faʻaaoga mo le aʻafia. O le isi fana e tatau ona i ai pe a ma le 3 po o le 5 o laulaau.

O loʻo faʻaaogaina ia Me poʻo Setema aso. Ua faia mo le toe faafouina o laau toto, toe gaosia poo le taimi o le fausia o se vaega faapitoa o le togalaau fugalaau.

Fugalaau fugalaau

O le sauniuni ma le faaeteete mo le taumalulu e le o manaomia mo le olaola o chrysanthemums (winter-hardy), totoina i le itu i saute. Mo le itu i mātū o loʻo faʻatino ai galuega nei:

  • luluina o vao;
  • tafe i le 10 cm i le faaiuga o Oketopa;
  • fale faʻamafaʻaipoʻa pe a mavae le taunuu mai o gutu malulu, faʻatasi ma lona faʻaogaina i mea mamafa (laupapa, piliki).

Taua! I le masina o Setema, o le ofu pito i luga pito i luga na faia ao leʻi taumalulu i pamu mūmailatini. Nitrogen fertilizers e le o faʻaaogaina.

Faʻaputuga o laau totō

Eseesega eseese o aganuu e mafai ona fesuisuiai le taimi o le fatuina o tumutumu ma o latou uiga.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

Potete chrysanthemum - tausiga ile fale

I le amataga o le fuga o le laau, o pulumu opolo e muamua ona tatala, ona faʻapipiʻiina lea o le laau atoa (mai luga i lalo). O le umi o le seleselega e mai le 2 vaiaso i le tele o masina.

Taua! O le sulufaiga o le aganuu na pue ia Novema-Mati (o nisi togavao e malolo seia oo ia Aperila). E mafai ona e fuafuaina le faʻaleleia o le laau e ala i le faʻaalia mai o ni taameni laiti.

Ituaiga ma foliga o fugalaau

O uʻamea e maualuga, eli, ma laʻititi le lapopoa, mo le pito i luga, e manaʻomia le lagolago.

Vavaeese, e foliga mai e paʻu, vao, ma o gatasi ma le amataga o le tautotogo.

Taua! E vaevaeina e le fugalaau le aganuu e tusa ai ma foliga o le fugalaau: i totonu o le tipi (faatasi ai ma se totoa e tasi ma se ato lapoa, e oʻo atu i le 20 cm le lautele) ma le tele-fuga.

Tausia pe a uma le fuga

O fatu ua mamae, e tipiina ma le faaeteete, ma tuu ai ni fugalaau aʻo lei amataina le kiona. Taumafai e faʻamaeʻa le faʻasesega o le a taʻitaʻia ai faafitauli ogaoga: e le mafai e le rhizomes ona tuʻuina o latou aʻa mo le isi vaitau ona o le leai o ni meaʻai, o le mafuaʻaga o le vaega lanumeamata.

Fugalaau fugalaau fugalaau

Faʻatau e le Faatoaga le faʻaogaina o meaʻai, togafiti fatu ma vaevaega o le vao vao.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Mo le maua o ni meaʻai, faʻaaoga laʻau povi poʻo vao matutua. I le tulaga muamua, e tatau ona e fufulu fugalaau, ma tuu le tipi i le vai. A maeʻa ni nai vaiaso, o le a latou faia ni aʻa ma e mafai ona totoina i eleele tatala.

O le faʻamaʻotiina o mea mai le vao o loʻo faia ia Me. O fualaau ola maloloina e fetaui lelei mo le faʻatinoga, vavae ese laʻau ma lafo i le loloto o le 5 cm (i nofoaga na muaʻi faʻaleleia). O luga latou te ufiufi i se pusa paʻu palasitika. E oʻo atu i le faaiuga o le masina, o fualaau e mauaa aʻa o le a tuʻuina atu lau muamua.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

<

Fanauina o fatu

O le metotia o fatu e aofia ai le totoina o mea i luga o laau. A maeʻa le 2-5 vaiaso (taimi e faʻalagolago i uiga eseese), o le a aliaʻe fua muamua. Seʻi oʻo i le aso Me, o tupu ua ola i le fale, ona auina atu lea i se fuafuaga a le tagata lava ia.

E faʻapefea ona toto se chrysanthemum ma ausia ona fua: o meaʻai i le ogatotonu e toetoe lava a le tupu. Mo le mauaina, teuteuina fuʻalaʻau ma pulupulu, ma tuʻuina atu i latou i se ipu vai. A maeʻa sina taimi, ona vevela loa lea o fatu.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi iloa e aofia ai:

  • vailaʻau vailaʻau faʻamaonia, faʻafefe o meaola, mosaic - pathologies e le mafai ona faʻaleleia, afaina ai aʻa e fufulu ma susunuina;
  • eleʻele eleʻele - e aliali mai i le taimi malulu ma le timuga, le lava fualaʻau phosphorus-potassium poʻo le sili atu foi o phosphorus, faʻamaʻi maʻi e togafitia i fofo faʻafefe;
  • lapisi - eo mai faatasi ma le mafanafana ma le malulu o le tau, ua fuafuaina i le lanu samasama lanumeamata i luga o le lau, lea e iu lava ina enaena, o togafitiga e aofia ai togafitiga ma le suavai Bordeaux ma Topaz;
  • Septoria - e salalau mai le pito i lalo i le pito i luga, e foliga mai o lanu uliuli, e tupu pe a le lava le la ma le suavai o le eleele, e manaʻomia ai se faʻaitiitia o le faʻamalosia ma faʻaleleia atili le malamalama;
  • lanu enaena - e fuafua i le uiga o fuga grayish i luga o le vaega lanumeamata o le laau, faatasi ai ma se fesuiaiga i se leo enaena, o togafitiga e faia e fomaʻi.

Septoria Chrysanthemum

<

O iniseti parasite lauiloa e:

  • nematode - e le gata ina faaleagaina ai vaega lanumeamata o vao, ae o aʻa foi, e manaomia ai togafitiga faaumiumi o laau toto ma sui faapitoa: Phosphamide, Mercaptophos;
  • vaʻavave mite - ona o le suʻiina o le sua o le vao ma se parasaite, e amata ona vave faʻagogo, o lona i ai e mafai ona fuafuaina e le upega tafailagi e ufiufi ai laʻau ma laʻau, o le togafitiga e faia e Fitoverm poʻo Aktelik;
  • aphids - o le parasite e masani ona maua ai faʻamaʻi vailaʻau ma o se tasi o mafuaʻaga o le oti o le vao, e manaʻomia e le fale togafitiga faʻasolosolo ma iniseti.

O le togalaau o le chrysanthemum e aofia ai mea teuteu matagofie, ae e mafai foi ona e fiafia i mea laiti i totonu. O le fea filifiliga e sili atu: e mafai ona e totoina ni mea faʻafefiloi auala poʻo ni faʻafefeteina o le chrysanthemums ma pulupundy buds. E tofu le tagata ma a latou lava manaʻoga, o le mea lea e le mafai ai ona tuʻuina mai se tali sao i lenei fesili.