Tausiga o le pi

Auala e taulimaina ai meaola faalafua

E mafai ona osofaʻia paka i togalaau faʻatoʻaga (aphids, shchitovki, moa, mafolafola, ma isi.).

Faʻaleagaina faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma paʻu, faʻagesegese le atinaʻe, faʻaleagaina fualaʻau ma mafai ona oʻo atu i le oti o le laau. Ina ia aloese mai lenei, e tatau ona e:

  • ia iloa vave le mea na tutupu o meaola faalafua (o paga taitasi ei ai lona "tusitaulima" tusitusi e mafai ona fuafua ai);
  • fai taga talafeagai.

O faʻatonutonuina o pest e aofia ai nisi o gaioiga faʻataunuʻu (autumn ma le tautotogo totogo, aveeseina o lau paʻu, faamama o le paʻu, teuteuina o tipu, fufuluina o susu susu, faia o mailei, ma isi.) ma togafitiga faʻamaʻi o peach mai meaola faalafua e sauniuni faapitoa (mo ituaiga uma o anufe e tatau ai ona filifili se iniseti faapitoa).

E taua! O vailaau matautia oona e tatau ona lueina ma ufiufi i le puao - o tamai laumei - o le laau atoa lava. E tatau ona faʻamautinoa o le fofo e pa'ū i itu uma e lua o le laupepa - fafo ma totonu, faʻafefe o le paʻu (faʻapitoa vavave).

Weevils

O le weevils ma o latou aʻa e mafua ai le ogaoga o le afaina o le laau - siakiina o laulaau laiti, afifi, faaleagaina o tamaʻi laiti ma fugalaau fugalaau (fetolofi i peti, pistils ma stamens), e mafatia i faamaʻi funga.

O le taua faasaga i le alofilima e aofia ai ma le puipuia o fuataga (o galuega puipui puipuia o le a maua ai le puipuiga malu o le togalaau). Puipuiga o loʻo i lalo:

  • mataʻituina ma siakiina lala o togalaau, siakiina o laau totō (aemaise lava le eleele clod);
  • fuafuaina lelei o eria ma fualaau aina e mafai ona afaina i fualaau i vaega eseese o le togalaau;
  • autumn ma le tautotogo eli le eleele faataamilo i le pi, faamama le paʻu tuai;
  • fufuluina o le suavai ma le susu o le lime (1.5 kilokalama o le lime lili mo le 10 lita o le vai) o le vaega pito i lalo o le ogaumu (i le taimi o le fulafula o gaʻo);
  • faʻapipiʻiina o se fusi paʻu i le ogalaau (mai le eleele i le paranesi muamua);
  • aʻo leʻi faʻapipiʻiina pupuʻu i se vai faʻafefiloi o fasimoli ma le laulaʻau meata (e mafai ona suia i lalo o le fafie);
  • totoina togalaau-siʻosiʻusiʻi moega i tafatafa o se pi (se manogi manogi leaga).

E te iloa? O le weevils e paʻuʻupuʻu-enaena paʻu o le lapoa mai le 7 i le 12 mm ma se faʻamau umi (ona o le iniseti e masani ona taʻua o le elefane). Latou te fanauina e le parthenogenesis (na o tamaitai e nonofo i la matou eria). E mafai e le tasi tamaitai ona tuʻuina atu i le 1000 fuamoa. Weevils sulu i totonu o le eleele, tafe i le ea ia Aperila, o fuamoa o loʻo taatia ia Me (i fugalaau fugalaau).

Afai o le puipuia o meaola faalafua e le fesoasoani, ma o le faapaologa o loo malepelepe, masani ona faaaoga metotia o le natura (natura) ma vailaau (insecticidal).

Auala ola saogalemu mo le laau ma pollinating iniseti (bees):

  • O le faʻaaogaina o fili masani o sovils - mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona faʻaogaina mai mai ia Me ia Iuni. O le sauniuniga faʻatasi ai ma faʻatoʻaga i le foliga o se paʻu ("Antonem-F" poʻo le "Nemabakt") e faʻamavae i le vai. Ona faʻafeinu ai lea o aʻa i lenei vaifofo. Nematodes i le vai e ulu atu i totonu o le alofilima ma fasi fasilaʻau.
  • "Aoina o le ao" o aoina o pusi - i le taeao, pe a faʻagesegese lemu i lalo i le malulu, e mafai ona e luluina i latou mai lala i luga o se palanikeke lautele poʻo se uu.
  • Aveesea o le mea na faaleagaina (vaaia i luga o le lanu enaena).

Afai o auala saogalemu e le iʻu ai i le manaʻoga e manaʻomia, e manaʻomia ona e faʻaaogaina nisi auala faʻapitoa - fufulu pupuʻu i iniseti.

Faʻaaogaina e faalagolago i fualaau faasaina, ae o le taimi muamua e tatau ona e taulimaina ai se vaiaso ao lei faailoaina atu fugalaau (fualaau faasaina "Karachar", "Fitoferm", "Iskra M"), o fualaau faasaina e maua ai le tolu tolu - ao lei tupu, o le vaega mulimuli o le fuga ma 10 aso ("Fufanon", "Kemifos", "Novaktion", ma isi).

Aʻo leʻi faʻaaoga, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga. O le tafe masani o le 2 i le 5 lita i le laau.

E taua! Ina ia aloese mai le tagofiaina o vaisu o meaola faalafua i se iniseti, e le fautuaina e faʻaoga tutusa i le laina, e sili atu le tatau ona faʻaaoga sauniuniga eseese. Afai e tele ni laau, ona muamua lea e te manaʻomia le suʻega o le tupe i luga o le tasi laau.

Failautusi

Mites (mūmū mūmū, masani, ma isi) fafaga i luga o laau toto ma e le gata ina faʻaitiitia le fua o le pi, ae faʻaumatia foi le laau.

O le siaki i luga o le pi e toetoe lava a le vaaia - o lona tele e oʻo atu i le 1 mm. Latou te ola i luga o lau o lau, fualaau, pupu.

O se faailo o lo latou i ai o le faʻaalia mai o se upega tafaʻilagi i le va o laulaau, i luga o pu (i luga o le apogaleveleve, e mafai ona feaveaia e le matagi i isi laau).

I le vevela vevela, o le a vave tele ona tupu mai (mai fuamoa i tagata matutua - fitu aso). O togi e le fiafia i le timu, malulu ma le pala.

E te iloa? O tiketi o se aiga o le Arachnid-type Arthropods subclass (8 lima vae, lua paiga o mata, ulu e faʻaoga i le pusa, faʻafetaui maualuga). I le lalolagi e sili atu ma le 50,000 ituaiga. Laititi laʻititi (mai le 0.4 i le 1 mm) e faigata ai ona iloa vave le meaola.

Auala masani e taofia ai (faʻamalo le paʻu, paʻu paʻu, faʻaumatia le laʻau pa'ū, ma isi mea) faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻasalaga o le peach, ae aua le faʻamautinoa 100%.

O le mea lea, e talafeagai le siakiina o le lau ma le lala o laau. Afai e aliali mai faailoga o siaki, fai taga. I le mataupu e le tuulafoaia, e mafai ona e ofoina atu auala aloaʻia o tauiviga (e aunoa ma le mamafa kemisi). O lenei vavave:

  • tali tapaa. O le fofo o loʻo saunia mai le kilokalama o le pefu o le tapaa (faʻatau atu i togalaau faʻatoʻaga) ma le 20 lita o le vai (sili atu ona lelei le muamua faʻamautu i se tulaga tutusa i totonu o se pakete), faʻaopopo le 50 g o le fasimoli (mo le faʻalelei atili). E tatau ona faʻafefete faalua i se fitu aso malolo;
  • afu o le chamomile (taofiofia le 12 itula i le kilokalama o le chamomile i totonu o se pakete vai). E tatau foi ona faʻatautaia faalua i le vaiaso malolo.

Afai o se laau ua gauai i se osofaiga tele o siaki, ona o mai ai lea o iniseti ma acaricides e laveai. O le fufuluina o le togavao e faalua ona fai - pe a maeʻa ona oʻo mai le ovary ma le masina ao leʻi seleseleina (o le a mafai ai ona faʻaumatia faʻasalalau ma tagata matutua muamua, ona faʻaleleia lea mai fuamoa).

Le auala sili ona aoga:

  • colloidal sulfur (mo le 10 l - 80 g) - e gaosia i le vaitau o le tuputupu ae mai le 1 i le 6 taimi (togafitiga mulimuli ane - i isi aso uma);
  • "Malamu o le Phyto" (lita - 15 ml) - 2 taimi i le taimi o le tuputupu ae (o le lua - i le maeʻa ai o aso e lua);
  • "Neoron" (10 l - 15 ml) - tasi i le 45 aso ao leʻi seleseleina;
  • "Karate" (10 lita - 5 ml) - 2 taimi i le vaitau o le tuputupu aʻe (o le lona lua - pe a uma le 20 aso).

Moths

O moth e avea ma lamatiaga tele i le mama ma le seleselega (pe afai o le taua i nei mea vevela o le pi ua tuai, ona oti uma lea o fua). O le tele lava o taimi, e pauu atu ai peaches i le itu i sasaʻe ma plum moths.

East moth

O le afaina mai le moth i sasae e faaitiitia e le gata ina faaleagaina ai le fua. E 'aina e caterpilla paranesi, o latou suʻega (e aofia ai le ascomycete, mafua ai moniliosis). Muamua faailoga o meaola faalafua o:

  • fulufulu i luga o puʻupuʻu talavou, taʻaloga umi, lo latou faʻalavelave ma le oti;
  • mimiti luga o luga o peaches.

E te iloa? Motu o Oriental - Lepidoptera butterfly (15 mm le umi). O le fafine e sili atu nai lo le tane. O apaʻau e sinasina-enaena, o le tino e pogisa. O le tinaland o butterflies o East Asia. E lele lele i luga o le masina i le vaitau o le fuga. E sili atu ona malosi i afiafi ma vave i le taeao. O lapisi (mai le 100 i le 200) o loʻo taatia i tumutumu o le mama, tumutumu (fafine o le uluaʻi augatupulaga), vavalaʻau ma vae (tamaitai o le tupulaga lona lua). E tasi le tupulaga e ola i le 24 i le 40 aso. E oo atu i le 4 augatupulaga e mafai ona pasi i le gasologa o le vaitau, e fusi i le isi. E faatalitali le taumalulu i vavae i luga o le paʻu, i lalo o lau paʻu.

Pe a feagai ma le miti i le itu i sasaʻe, faʻaogaina faʻatautaia, auala masani ma vailaʻau faʻamalosi:

  • O fuataga o le gaosiga o meaola e fua i le soifua maloloina - i le afiafi, ua faamamaina le paʻu ua oti, ua aveeseina laulaau ua mate, padalka, ua vavae ese laʻau, ma o le taimi o le tautoulu ua matala le eleele faataamilo i le laau. E faʻaaogaina foi mailei - kelu ma pheromones mo alii (o le aoga o lenei auala e laiti), fusipaʻu i luga o le ogalaau o mea e leʻi faʻaaogaina (tasi pasene chlorophos);
  • natura (meaola) - faatasi ai ma le faʻaaogaina o Hymenoptera Trichograms (fuamoa fuamoa o manu e faʻalautele i fua o Codworm) - i le taimi o le tuʻuina o fuamoa;
  • vailaʻau faʻasolosolo e faʻaaogaina i augatupulaga taʻitasi (e aofia ai pe a uma le seleselega) Benzophosphate o se mea mamana e faasaga i le sasaʻe sasaʻe (10 lita - 60 g) - faʻapipiʻiina faatolu (le va o togafitiga - 15 aso) pe a uma le fuga. Latou te faʻaaoga foi "Chlorofos" (10 l - 20 g), 25% "Rovikurt" (10 l - 10 g), 10% "Karbofos" (10 l - 60 g) ma isi. faʻafefiloi luga o se tagata matua ma 2 l i luga o le talavou.

E taua! A o faagasolo le vaitau o le fugalaau o laau pi, o le togafitiga o iniseti e matua faasaina. O isi faʻatoʻaga i totonu o le togalaau i le faagasologa o le gaosia o peaches ma insecticides e tatau ona ufiufi i le afifi.

Laʻu moli

O laʻau moa o le Plum e aʻafia ai fualaʻau popo: o le pulupulu ma le ogatotonu o le ponaivi ua faʻaumatia, o vaʻa mai le aʻa ua nutimomoia (ua taofi le suavai), o le a amata ona mamae le fomaʻi, pepese muamua ma pa'ū.

Le faailoga muamua o le i ai o se moa moa - o le pa'ū laʻitiiti o peaches ma le anufe, faʻapea foʻi ma foliga vaaia i luga o fualaau ma laulaau o mūmū o paʻu.

E te iloa? O le mumu o le Plum i foliga vaaia e pei o sasaʻe, e tele lapoa (e oʻo i le 2 cm). E lele lele i le pito o Me - o le amataga o Iuni. O le butterfly e ola mai le 4 i le 15 aso, e pule e lulu i le 50 fuamoa i fualaau taitasi. E maua e tagata anufe le paʻu o le paʻu ma faʻafeiloaʻi i totonu o le fua. Aua o le vaitau e iai le taimi e pasi ai le lua augatupulaga o moa. Caterpillars i le taumalulu i totonu o le popo o anufe i luga o le paʻu o le paʻu, i le palapala i lalo o le laau.

O le puipuiga o le pi mai nei meaola faalafua e ala i le gaosiga o meaola ma mea masani e talitutusa ma lena e faatatau i le moli i sasaʻe. Faatasi ai ma se numera tele o meaola faalafua, e fautuaina e faaaoga le biopreparation Bitoxibacillin e faasaga i augatupulaga taitasi (40-80 g i le 10 l).

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo e iai ona lava mea patino:

  • o le gaioiga e faʻatinoina seia oʻo ina faʻaalia mai anufe (faatasi ai ma foliga o pupuʻu o le upega tafailagi) - "Intavir" (tasi le papa i le 10 lita);
  • e tetee i le lua o au anufe - Fufanon, Sumition, Novaktion (ae le itiiti ifo ma le 30 aso ao leʻi seleseleina).

Motu

O le togalaau o togalaau ma ona aʻa (aemaise lava le moa moa ma le moa fualaau aina) o se tulaga lamatia matautia i le tumutumu, vine ma lau paʻu.

Moto Miti

O le faʻaitiitia o le malosi o le pi, e faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe, faʻaititia ai le fua o le laau. Faailoga o le faatoilaloina o moa - vave samasama ma le paʻu o laulaau ua faaleagaina e le tele. I luga o laulaʻau - o mea e masani ai, maina (i le ituaiga o alalaupapa, mea lanu, ma isi).

E i ai le tele o le manogi e tusa ma le 4 mm. O le moth male e oo atu i le 90 fuamoa mai le pito i tua o laulaʻau, mai le mea e toso ai e le niu i totonu o lapisi (e le faaleagaina le paʻu). O tagata toʻaga e faʻavaivaia manuʻa, i lalo o laʻau pa'ū.

I le taua faasaga i le miti moa, o se vaega taua o le faamamaina ma le faʻaumatiaina o laʻau paʻu, autumn fufulu o le ogalaau, eli, fufuluina i se vai vai i le taimi o le taumafanafana.

I le avea ai o se iniseti masani na faʻaaogaina ai le tinio mumu pepa (fofola le itula, mo le 10 vaega o le vai - 5 vaega o le pepa, ona faʻasolo mo se aso). 10 l - 125 ml tinisi, faaopoopo le 40 g o le fasimoli. E faʻalua faʻaigisiina le fufuluina, ma le avanoa i le vaiaso.

O le faʻaaogaina o nei tupe e le faʻamaonia ai le faʻamalolo atoatoa mai le meaola, o le mea lea, e faʻaaogaina ai vailaʻau faʻasamaʻi i meaola faalafua (mo le susueina o laulaau, ulu i totonu o le palapala, ma le tui i totonu o le palapala).

O fualaau ia e aafia ai le atinaʻeina o iniseti ("Dimilin", "Insegar", "Match", ma isi) ma le organophosphate ma meaola ninii ("Bi-58 fou", "Zolon", "Konfidor Maxi", ma isi) .

Moto Fua Mumu

Caterpillars of moth fruit is distinguished by gluttony (tasi caterpillar e mafai ona faʻaleagaina 5-6 taʻavale), faʻaumatia tumutumu, laulaau, 'ai fatu o laulaau talavou. Caterpillars taumalulu, aʻea i lalo o le paʻu o se laau, i ona laʻau, tolotolo i le taimi o le vavao.

O pepe muamua na amata mai ia Iuni, ma tuu fua i le aoauli. O le taimi o le faʻavaivai e lua vaiaso. I le taufaʻaiuga o Aokuso, ua aliali mai ai pepe o le tupulaga lona lua.

Faatasi ai ma auala e foia ai meaola faalafua o loo i ai i se nofoaga tele agrotechnical (teuteuina o lala ua aafia ma lala, faamamaina o laulaau paʻu).

I le taimi o le polo, o le pale pi e mafai ona sosolo i le mimita i le gaosiga o le gaʻo 1-20A, "Karbofos" (10 l - 30 g) poʻo le "Chlorophos" (10 l - 20 g). I le taimi o le lafoaʻi o fuamoa, e mafai ona togafitia lau laʻau i vailaʻau o le phenoxycarb, ma o le galuega o le faʻaaogaina o moa i luga o le pi e toe faʻavave mo sina taimi.

Aphid

Aphid o se iniseti miti. Faatasi ai ma le toilalo o aphids o lau o vine ua mamae, mamago, leiloa laulaau, ua amata ona afaina le laau. Faailoga o aphid luma:

  • fuifui o aphids (tumutumu, pito i lalo o laulaau, palisi talavou);
  • paʻu paʻu (pad), ufiufi lau;
  • le fesuiaʻiina o fautuaga a le vaovao;
  • o le faʻavaeina o tumutumu ma fualaau aina e muta;
  • le tele o aneti (e tosina mai i latou e le pad).

E taua! I le taimi e iloagofie ai aphids e faigofie ona ia taulimaina - aveese lima, mulumulu ma fasimoli ma vai, ma isi. Afai ua misi le taimi - e tatau ona faʻaaoga vailaau faʻasaina.

Mo peaches, green, black and striped peach aphids e sili ona lamatia.

Green Peach Aphid

Iniseti o le lanumeamata lanumeamata, laititi laʻititi (1.5 mm), kolone malulu. E sili atu le leaga o le faaleagaina ona o le totoina o le lanumeamata i fualaau laiti: e tuiina le laʻau ma se faʻamatalaga ma gase ai le sua (o lau laʻau, moli, pa'ū, fugalaau fuga, puʻu mamago).

O paʻu ua afaina ua malolo i le taumalulu, o moa e malolo i luga o le paddy, o laʻau o vao e foliga mai i luga o laau vaivai.

E tatau ona e amata e faʻaumatia aphids ma masini faigofie mo se vavao:

  • agrotechnical: tipiina o aʻa laau, veleina po o le lūlūina o vaovao, faamamaina o le paʻu, aveeseina o aphi i le lima poʻo le mamafa o le suavai;
  • meaola: faʻaaogaina o fili faʻapitoa aphids (tamaʻi pepe, afifi, faʻafefe, ma isi.). Totoina o upega, aniani, afu, ma isi mea faapena. I se faaopoopoga, aoga (i le amataga) faʻaaoga mea teuteu ma meaʻai faʻafefete (400 g lafoaʻi tumau 2 itula i le 10 lita o le vai mafanafana), garlic (300 g gaosia le kelati i le 10 l o le vai e tumau ai le 20 minute), laʻau tilati (150 g paʻu i le 10 lita o le vai, faʻaauau 5 aso, faaopoopo le 50 g o le fasimoli) ma isi;
  • vailaʻau: faʻaleleia o vailaau faʻasaina. I le tautoulu - Bordeaux vai (2%), i le tautotogo, aʻo lei oʻo i le taimi o le fuga, - Bordeaux (1%), o le paluga o thiazole ma fostyol, "Dipterex". I le oʻo mai o fua - "Bi-58 New", "Actofit" (8 ml i le lita o le vai), ma isi. I le tautotogo, e mafai ona e fasi aphids ina ua mavae le taumalulu ma DNOC (tasi i le lua tausaga).

Peʻa o le Aphid

E pipiʻi le aphid i luga o luga o luga o le paluga o le sua mai le paʻu ma le tipi (o le paʻu e pipii), o laulaau i luga o luga o lapisi ua afifi, liliu mumu ma pau.

O le igoa aphid na maua ona o le 7-8 vaʻa pogisa i luga o le lanu samasama lanumeamata. Mo le taumalulu, o fuamoa e tumau pea i totonu o le paʻu o le paʻu, o aʻa e foliga mai i le amataga o le tautotogo (uluai augatupulaga).

Muamua latou te fafaga i fatu, ona i luga o lau. O le tele o foliga mai o aphids tipi - i le lona lua ma le tolu augatupulaga. I le autumn, o fafine e taʻi lua pe tolu fuamoa ma feoti.

Auala e faʻafefe ai apiads peach aphids e tutusa ma le auala e taulima ai aphids lanumeamata.

Shchitovka

Shchitovka - o se iniseti pest ola i luga o se pi. O se mea e fafaga ai meaʻai e leai ni sua mai le paʻu, tuʻu ai fuamoa i totonu, ma manumalo i le paʻu. O ituaiga eseese o laʻau, mulberry ma le California shchitokis e sili ona lamatia mo taʻavale.

Faailoga - o le mimiti ma le uʻamea o le malosi o le vavae, o le paʻu ma le paʻu i totonu o nofoaga masani o talita, o le a muta ai ona fua mai fua. O se faailoga o le shchitovki a le Californian e faʻaaogaina mumu mumu i luga o fua o peaches.

E te iloa? O fuʻa e oʻo atu i le tele o le 2 i le 7 mm. O se lanu enaena lanu enaena po o le lanu uliuli e maua ai puipuiga mai vailaʻau i le talipupuni, ae le o meaola uma o le iniseti o le a faaleagaina ai. Tinaʻitaʻi - ola fiafia. O aʻa (rooks) o lo o fegasolosolo solo lava seia oʻo ina faʻapipiʻi faatasi ma le fesoasoani o se faʻamaoniga ma le faʻasaʻoina o filo filo - o le faavae o le pala.

O le faʻatonutonuina o le talita e mafai ona faia ma le lima: e ala i le iloa o vaʻa, e mafai ona faʻaumatia le meaola (pe a itiiti le laau).

Faiga o mea tau eletise - faʻatalanoaina o pale, faʻaleagaina o aʻafiaga mama, ma le faʻaleagaina o aʻa aʻa - e aoga tele i le tauina o le talipupuni.

O se vaifofo faatuatuaina, faʻamaonia o le togafitiga o se laau faʻateleina le tapaa (400 g o le tapaa e taofiofi i le 10 lita o le vai mo le aso, 2 itula e kuka ai, faaopoopo le 50 g o le fasimoli ma sasaa atu le isi 10 lita o le vai).

E oʻo atu i le faaiuga o Aperila, e mafai ona faʻapipiʻi le pulupulu e faasaga i vailaʻau ma fuainumera iniseti (sauniuniga tutusa lava).

С середины июня по середину августа происходит массовое отрождение бродяжек. Это самое удачное время для применения одного из инсектицидов (ДНОК 40%, "Искра-М", "Алиот", "Инта-ВИР" "Кинмикс", "Фуфанон"). Через неделю можно процедуру повторить, но с другим препаратом.