Fua o le gaosiga

Matagofie matagofie "Mouse hyacinth": faamatalaga ma le tausiga

Mouse Hyacinth - fua o laau toto. E fiafia tele i le malamalama ma le susulu o le la.

E tali lelei Hyacinth i le faʻaleleiaina, faʻasusu ma le tausiga malu. Faʻapenaina e tama teine ​​ma fatu.

Ata matagofie Muscari

Mouse Hyacinth - uiga mataga. Isi igoa o le laau: Muscari, Snake ma le Serpent Bow, Plant vine.

Igoa faasaienitisi: Eubotrys ma Botryanthus. Igoa Latina: Muscari mai le upu "musk". Ina ua maea se faasologa o galuega faamanuiaina, o lenei igoa na tuuina atu i le laau e le faila laau F. Miller.

O le sui lenei o le fugalaau e masani ona i ai i le matagaluega fugalaau, vasega Monocotyledones, le aiga Hyacinthaceae ma Asparagaceae.

O le laufanua o le kiota o le kioreti o loʻo taʻua o Aferika i Saute ma Asia. E silia ma le 65% o faʻavae uma tuputupu ae i le Metitirani.

I le taimi nei, ua filifilia le laau i Ausetalia ma Amerika. O le tuputupu ae autu e tupu i le vaomatua o le fiafia. E fiafia tele le laau i vao ma laau, o loʻo i luga o vao. Hyacinth e mafai ona maua i atumauga o le Rusia Rusia ma le sone steppe i nofoaga tatala.

O le fugalaau e le fefe i le matagio le mea lea, e mafai ona ola i luga o le 3000 mita i luga aʻe o le sami. I totonu o faifaatoaga tomai, o le laau toto e ola i laufanua laufanua, togalaau. Ma le tausiga lelei e mafai ona tupu i totonu o pusa uumi i luga o vaʻa, balconies ma greenhouses.

Faamatalaga lautele

Mouse Hyacinth o amataga o le tautotogo ephemeroid. O le mea lea, toetoe lava o lona olaga atoa o loʻo i totonu o se tulaga moe. O lala o le fugalaau e lautele, e pei o se aniani. O le maualuga o le fugalaau e 1.0-2.5 cm. O le maualuga o le paranesi e oʻo i le 5-7 cm. I le tautotogo, e togi ese e le laau ni peduncles ma ni lau laititi.

O le maualuga o le fugalaau e ese mai i le 9 i le 35 cm, e fuafua i le faʻavae. O pepa laiti e vavalalata, faʻaloloa, faʻasalaga. Faʻapotopotoina i totonu o se laupepa eletise latalata i le aʻa. O auala e faʻamaonia, faʻamalosi faʻaalia, tutusa. Pepa o le paʻu i foliga o vao. Aʻo tutupu le lau, latou te amata ona punou malosi.

Aoao mai le vitio pe faʻapefea ona totoina se pusa o le kiona. i nofoaga tatala ma le auala e tausi ai le laau:

Tausiga

O le faʻatagaina o le teuteuina o lenei sui o le puaa e le manaʻomia. Ae afai e tupu le fugalaau i mea teuteu, o lea mai lea taimi i lea taimi aveese laume samasama ma fugalaau paʻu.

Faʻamasinoga

O le tele o vaega eleele faʻapitoa e le lelei tele laau totō. O le Mouse Hyacinth o loʻo i ai se laʻau lelei ma le tuputupu ae o fatu. A e totoina, faʻamolemole ia maitau fugalaau e fiafia i nofoaga manaia.

O le totoina e faia i ni vaega laiti o le 15-25 fasi. Afai na faʻatauina le mea e toto ai, e faʻamamaina pulufana i se faʻaleleia o le faʻaleleia o le tuputupu ae. Mo lenei faʻatauga faʻatau talafeagai "Fitosporin".

O le mamao i le va o vao e tatau ona e le itiiti ifo i le 5-8 cm Laʻau faʻasolo - e oo atu i le 7 cm. E tatau foi ona mafaufau i le tele o pusa. O le tele o le pulu, o le tele o avanoa e tatau ona tuʻu i le lumanaʻi. O se vaega laitiiti o le 1.5 cm o le eleele lanu uliuli e tatau ona i luga aʻe o le pulufana. Aua le tanumia le totōina loloto. A le o lena, o le totoina o le a le tulaʻi ma o le a pala i le eleele.

I le sikuea 1. mita fautuaina e tau 100-200 lanu. Afai o le totoga e faia ile laʻau teuteu, ona tatau ai lea ona aveese le sodoma ma le loloto o le 6-7 cm mai le eria. A maeʻa lena mea, o le eleele e lelei le vaʻaia ma faʻalavelave faʻapalaina e faʻapipiʻi. Ma le isi, e totoina mea totō. A maeʻa se faʻasologa manuia, o le tipi i le vao ua toe faʻafoʻi atu i lona nofoaga muamua. Aua e te taʻalo tele le eleele.

E taua!

I le taimi o le tuputupu ae, ua fautuaina le fafagaina tasi i le 20-25 aso. Ina ia faia lenei mea, o le tau faʻalavelave faʻapitoa e tatau ai mo le faʻamalama o laau toto. I le tautoulu po o le taumalulu, e le manaomia e le laau le laei pito i luga.

Tuutuuga mo le vavao

Lelei mafanafana mo le tuputupu aʻe - e sili atu i le 18 ° C. O lenei sui o le laufanua e fiafia i le mafanafana o le tau. E mafai ona faʻafetaia le malulu seia oʻo i le 15 ° C.

E fiafia le Mouse Hyacinth malamalama susulu. Faʻamalo lelei le faʻaalia i le susulu o le la. E mafai ona ola i le paolo, ae i lenei tulaga, o le fuga o le a itiiti lava. A oʻo ina tupu i le fale i le taumalulu e mafai ona faia e aunoa ma se faʻamalamalamaga faaopoopo.

Tofiga

O le laau e totoina e fatu. Metotia o tufatufa atu o mea totō - Mirmecochoria - faatasi ai ma le fesoasoani a pipi. O fatu o lenei laau o loʻo i ai ni eliosomes - faʻaopoopoga gaʻo.

O le faafetai i nei enzymes o loʻo tosoina ai e le laau papa. Iniseti ia piki ni fatu fugalaau ma aumai i latou i le faamoega.

Iniseti e naʻo Eliosome e aina ai - le pito i luga o mea totō. Ma o fatu lava ia e lafoina mai fafo mai le vailaau. I le vevela o le tau, o fatu e amata ona ola i le teritori fou. E faʻateleina foʻi le faʻatoʻaga auala vegetative - tamaʻitaʻi teine. E teuina i se fofo o le tuputupu aʻe e faʻaleleia ma totō i le eleele.

Fuga

Ua toto lenei laau i le ogatotonu o le tautotogo, faʻalagolago i le itulagi o le tuputupu aʻe.

Fugalaau o lenei tagata sui foliga e pei o logo laiti. O loʻo i ai i latou i ni faʻalavelave tetele. E le sili atu i le 9 cm le umi o pusi e le sili atu nai lo le 9 cm. O le mea lea, o lenei faʻatusa ua faʻatusaina i lili o le vanu. Perianots, faʻalagolago i le faʻasoasoaina, ia i ai se kiona-paʻepaʻe, amber, lanu piniki piniki poʻo le lanu violē.

Vaʻai ata pei Ua totogo ma le manaia hyacinths ma oa lanu o latou mea e le aoga:

Fugalaau fugalaau e leai se aoga. O lo latou manogi e tosina ai iniseti e pollinate le laau. O le mea lea, o le Mouse Hyacinth e faatatau i le eletomophilic pollination. Perianth faigofie foliga, actinomorphic. E i ai ni peti se 6 e pei o ni paʻu. I luga o le fugalaau 6 tusi i le lanu violē poʻo le lanumoana. Pestle tasi. Ovary i le pito i luga. E i ai le 3 carpels. O le fua o le laau i le tulaga o se pusa e tolu potu.

Togi

Nofoaga mo le taumalulu e le manaʻomia ai se laau toto. Ae ina ia aloese mai le malulu, e mafai ona faia le fugalaau mulumulu. O se mea ufiufi ua sasaa i luga o aʻa. E mafai ona e faʻaogaina vaomago, meaʻai laupapa, paʻu laau, mutia vao, sawdust. E tatau ona salalau atu Mulch i luga o le fogaeleele. Aʻo le i faia le faʻagasologa, o le eleele ua matala ma malulu tele. E mafai foʻi ona e faʻafefiloi le palapala ile fanua faʻatau mo strawberries, kukama poʻo tamato.

O sea puipuiga e puipuia ai le faʻafefeina o le vai mai le palapala, puipui le aʻa mai le malulu ma le maalili. Faʻatasi ma le fua saʻo o le mulch, meaʻai, vitamini ma le eletise palapala. Faafetai i le mulch, o le tuputupu aʻe vao o loʻo faʻagesegese pe faʻaitiitia ma ua lelei le faʻaleleia o galuega a microorganisms.

Fesoasoani!

Lavea puipuia puipuiga Mouse Hyacinth mai meaola faalafua. Ae e le mafai ona e maualuga le maualuga, aua o le mea vevela e mafai ona avea o se paʻu mo meaʻai.

Faamanuiaga ma le afaina

O fugalaau laiti e teuteu le fugalaau. Latou te tuʻuina atu i le paluga se atemosifia atamai. E faʻaaoga foi i le mamanu. O nei fugalaau matagofie teuteu le fugalaau totogo moega.

Ona o le alualu pea i luma i le taimi o le masina, e foliga mai e sili atu le tino o le laau i le talaaga o se mutia maamaʻe po o se mutia lanu.

O fugalaau e foliga mai e sili ona lelei i laffodils, lilies o le vanu, o tulip, crocuses, primroses, fiafia, grouse, faʻagalo-me-nots poʻo chionodoksami.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le laau e le lelei i le tuputupu ae. O le mea lea, e leai se faʻamaʻi ma le le talafeagai. E le aafia aʻafiaga. Ae tatau aloese mai le tele o le inu pe a tulaʻi. A leai, e mafai ona mou atu le aʻa.

E te fia iloa e uiga i isi ituaiga o hyacinth? Ona mautinoa ia faitau la matou tusiga i luga o le Water Hyacinth, lea e taua foi o Eicornia.
O le Mouse Hyacinth o se togalaau lelei tele. E le manaʻomia se tausiga faapitoa. Fautuaina i le au faifaatoʻaga amateur. Faʻafelelei le palapala, manava manava, faʻamaina ma faʻaleleia le faʻavainu.