Laʻau

Faʻafefea ona fai se fesuiaiga mo le faʻatumuina o lau togalaau

O togalaau faʻatoʻaga e manaʻomia ile soʻo se nofoaga. Latou te puipuia le moega ma fugalaau mo togafiti mai le faʻaumatia e aiga le mautonu, latou te faatagaina oe e te alu i totonu o le togalaau tusa lava pe timuga. Faia i le lava lava faiga e tasi ma isi fausaga, o auala o le a faʻapipiʻiina ai le mamanu faʻafanua o le 'upega tafaʻilagi, fesoasoani e tuʻu saʻo faʻasalalauga. E taua tele le mafaufau ma le totoa ia latou foafoaga, o le mea lea e mafua mai i le valea i le togalaau masani se ala i le taulaga, e sili atu i se ala savali. O se auala laapani Iapani o le a foliga foi e le masani ai i se malae Igilisi. Fausia se ala i le auala sao o le a fesoasoani i le fomu mo le faʻatumuina o togalaau. Faʻafefea ona faia, o le a matou talanoa i le aso.

Aisea e faʻaaoga ai se fomu mo auala o togalaau?

O le mea moni, ina ia faia se ala i totonu o le togalaau, e mafai ona e faʻaaogaina le fale ua maeʻa: vaavaai mo se faleoloa talafeagai fale ma faatulaga le aofaiga tonu.

Ae o foliga mo togalaau o loʻo iai ona lava lelei.

  • Faasaoina. E lava le faʻatusatusa o le tau o le fale ua maeʻa ma le mea e gaosia mai ai, pe faʻafefea ona sili atu le aoga e toso ai le fofo na o oe lava ma sasaa i totonu o le pepa. E le tatau ona e mafaufau e uiga i le auala e faimalaga ai le fale ua maeʻa, e te le manaʻomia le faʻaaluina o tupe i lona faʻafeiloaʻiga ma le tagofiaina.
  • Tulaga ese. O le auala na faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le fomu o le a tulaga ese: e te manaʻomia le lautele, uumi ma le faʻatulagaina e tusa ai ma le fua ma le mamanu o le vaega patino lea e faʻatatau i ai.
  • Faʻaauau ma le faʻamaoni. O le tui e mafai ona faia i soʻo se mafiafia ma le malosi, lea o le a mafai ai ona faʻapipiʻi le paka o taavale ma isi vaega o le togalaau.
  • Faʻaaogaina. I le faʻaaogaina o foliga o le faʻatulagaga manaʻomia, e mafai ona e fatuina se ala e le o se tasi tui, ae o vaega atoa.
  • Matagofie E ala i le faia o lau lava fale, e mafai ona e teuteuina le oloa na maeʻa i ni fasi maʻa lanu po o ni laumei, ia avea le ala o se elemene e faʻamalosia atili ai le lelei o le togalaau.

Soʻo se tasi e taua le tagata taʻitoʻatasi i mea uma lava, e le o faʻaaogaina e usitai i tulaga faʻataʻitaʻiga ma e le mulimuli i tulafono, o le a mautinoa lava le faia o se filifiliga e lagolagoina ai le galue tutoatasi o elemene o le togalaau.

O filifiliga mo filifiliga o togalaau e matua ese lava. O le ae maua se filifiliga o manatu mamanu + o laʻasaga taʻitasi taʻitasi taʻitasi i le meafaitino: //diz-cafe.com/dekor/sadovye-dorozhki-svoimi-rukami.html

O se auala na faʻaaoga e faʻaaogaina ai se fomu e faʻapitoa, faʻapitoa, faʻaaogaina, ma o le taunuuga o lana talosaga e fiafia ai le mata

Ona o le foliga, e mafai ona e faia auala e eseese ai uumi, lautele ma faʻalautelega

O tulaga e le o ni tulaga masani e tosina atu ai le mafaufau i mea e le masani ai

Faʻatau se pepa maeʻa pe fai oe lava ia?

O se mea e gaosia i le lima mo le faia o togalaau e ono le maua ai elemene moni, ae o le taunuuga o lona talosaga o le a sili ona masani ma muamua. E saʻo lava mo le tagata lava ia ma le faʻamuamua o mea na faia e lima e taua i le lalolagi atoa.

O ai na fai mai o le a faia se lima e sili atu le leaga nai lo le filifiliga o faleoloa? I le faʻaopoopoga, o le tagata faʻatau faautauta o le a ia maua i taimi uma mea e teu ai tupe. Ua oʻo i le taimi e faʻaaoga ai lau mafaufau ma mafaufau i ni filifiliga se lua mo le fausiaina o lau lava amio mo le sasaa o tui.

Avanoa a le faleaiga # 1 - o se ituaiga o pa laau

O poloka laupapa e fa o le 50 x 50 mm e mafai ona fusifusia faatasi e fausia ai se faavaa. O le faʻalagolago i le faʻapipiʻiina o le a tuʻuina atu i tafatafa o loʻo tautau faʻatasi i paʻu faʻasaga. E mafai ona faʻaaogaina le uʻamea uʻamea i foliga o mea faʻapipiʻi, lea e faʻapipiʻiina i sikulima i le faʻasologa o faʻamau.

O le matafaioi o le pito i lalo o le pepa o le a faia ai se laupepa uʻamea poʻo le plywood. I le pito i luga o le fale ua maeʻa, o nei auiliiliga o le a foliga manaia. Pe a faʻaaoga se pepa lapoa, e sili atu ona lelei le toe faʻamalosia o le tui i se uamea. O le pito pito i luma o le oloa e mafai ona teuteuina i fasipepa, laumei poʻo pebbles.

O mea teuteu e mafai ona tuʻuina i le pito i lalo o le pepa, ae e sili atu ona faʻatuatuaina e faʻapipiʻiina i luga o le pepa, ma faʻapipiʻi vai, ona tuʻu lea i le pito i lalo o le pepa ma le pepa i lalo. Sasaa masini sima. O le mamanu ua mago mai le tile malulu, pe a uma ona fufuluina le pepa ile vai mafanafana. O le luga o le oloa o le uʻamea.

Faiga faʻafiafiaga # 2 - mea faʻapipiʻi pepa

Afai o le faatoaga o loʻo i ai se paʻu laupapa tuai ua toso faatasi ma paʻu uʻamea, ona mafai lea ona faʻaaogaina e faʻataʻitaʻi ai le maʻa masani. Ua lava lava le faʻagasolo o le uamea e te manaʻo ai, ma o foliga mo le ala e mafai ona faʻaaogaina. O lenei metotia e sili ona talafeagai pe'āfai e iai ni hoopa. Faatasi ai ma le le lava o paʻu, e mafai ona faia mai se laupepa uʻamea. Ua lava le tipiina o fasi 5 cm, ma punou pito i se hama e pei o se paluga o taualuga. Fomu-------------------------------------------------

Faʻaaogāina o le apa uʻamea:
a - sima faʻapitoa, b - teuteuga teuteu, c - hoop

O se auala e faʻaaoga ai ituaiga pepa e le manaʻomia ai se nofoaga faapitoa. E mafai ona faia i luga o soʻo se itu pe afai e le o ni maa po o se eleele. O le mamanu o loʻo faʻapipiʻi i luga o le fale ua maeʻa ma faʻalolotoina i se samala. O le eleele mai i totonu o le itu o paʻu taitasi e tatau ona ave i le loloto pe a ma le 5 cm. O le malologa ma le pito i totonu o le pulupulu e tatau ona susu lelei, ona sasaa atu lea o se piliki gau po o se iliili ma sasaa le vaifofo.

E sili atu le saunia o le fofo mai le 4 vaega o le oneone ma le tasi o sima. E mafai ona e faʻaopoopo le kalaupapa lelei. E taua le aua nei faʻafefe i le vai: o le tulaga tutusa e tatau ona sili atu le mafiafia nai lo kirimigi. E sili atu le tuʻuina atu o le sipili laʻititi ina ia mafai ona tafe mai le vai. O le pito i luga o loʻo faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i se trowel ma le uʻamea ma le faʻafefiloi o sima ma soʻo se vali moli.

O le fofo e vave lava ona saunia - e na o ni nai minute e alu ai. O le taimi nei e mafai ona aveese le paʻu ma toe faʻaaoga seia maeʻa le ala atoa. Mo le auala e matua maeʻa, o le a alu 2-3 aso. I le tulaga o le vevela vevela, o lea e le mafai ona taʻe le tui, e mafai ona ufiufi i se ata.

E oʻo lava i le faʻaleleiina o lapotopoto lapotopoto e foliga manaia, ma o le faʻaopoopoga o le faʻailoga e fatuina ai se isi mea faʻafiafia lanu

E mafai ona faʻaaogaina oneone poʻo laʻau vao ile va o elemene.

Afai ua uma ona toe fausia se auala, o le a maua i taimi uma ni faʻaoga fou e faʻaaogaina fou.

I le auala, tusa lava pe i ai i ni lio, o se auala sima e foliga muamua. I le tulaga o le toe faʻaleleia, e mafai ona aveeseina tile mai le eleele ma faʻaaoga. O vaeluaga i le va o fale mafolafola e faʻafefeteina i le oneone, ae o le mutia vao e foliga lelei foi. Ma i le fofo lava ia, e mafai ona e faaopoopo i ai le faʻailoga pe teuteu le pito i luga o le fale seia oʻo ina faʻamalosi, faatasi ai ma soʻo se mamanu e faʻaaoga ai se pulumu poʻo se spatula.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le auala e filifilia ai vao vao mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/kakuyu-travu-vybrat-dlya-gazona.html

O pito sili ona taatele

O fusi faʻapitoa poʻo tuaoi e tuʻuina atu ai le ala o se foliga maeʻa. E le gata i lea, o le vavalalata ma le manuia le teena o le mutia vao pe afai e le manaomia lenei faagasologa. O le olaga tautua o le auala malosi ua faateleina. E tāua tele le tutusa o le tulaga o le tuaoi ma le faʻaalia o le auala lava ia.

O ituaiga autu o tuaoi:

  • Pipi E matua atoatoa lava ona maua le itu o le ala. O le paʻu lakapi mo togalaau o loʻo fesoʻotaʻi ma soʻo se ituaiga o mea e ufiufi, aua e le mafai ona vaaia, lea e le taofia ai mai le galue.
  • Maea. Faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, mo se fasi fanua laufanua. E sili atu ona eseese, e faalagolago i mafaufauga o le mamanu. E masani ona siosiomia i latou e auala mai le solo.
  • Wooden. Faʻatoʻa lelei mo se togafiti tauagavale. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, o sea tuaoi e le mafai ona faʻaalia, ae o se laufanua taugofie tau laupapa e faia foi mai laupapa lafoaʻi.
  • Piliki. Faʻafeiloaʻi i le laufanua o le atunuu poʻo le Igilisi. O sea tuaoi e mafai ona matagofie le faʻatulagaina o vaega o pavers poʻo le maʻa masani.

E le gata i lea, o mea i luga o le faʻavasegaina o auala o togalaau e mafai ona aoga: //diz-cafe.com/diy/ustrojstvo-sadovyx-dorozhek-iz-bruschatki.html

Lalo o ata o ata o filifiliga taʻitasi.

E le o vaaia le tuaoi paʻu, ae na te faʻatino lelei uma ana galuega.

O le sima sikuea e fetaui ma le atoatoa i le laufanua

O le laupapa laupapa e tatau ona tausisia ina ia tumau pea ona foliga mai

Lisi piliki e mafai ona teuteuina se auala e faia i maʻa masani poʻo papa

O se togalaau faʻatoʻaga e faia ma se agaga o le a puipuia ma faʻataʻatia le togalaau. O le a fesoasoani ai i tagata nonofo i le mafanafana ia savavali saʻo i soo se tau. O le auala o le a faʻaleleia atili ai le microclimate o le 'upega tafaʻilagi, faʻamafanafana i luga o le aoauli.