Currant

E faʻapefea ona fai le fua o le suamalie ma le suka mo le taumalulu

Masalo na faʻalogo tagata uma e uiga i mea aoga o le currant currant. Jam, jam poʻo le lauti mai nei fualaʻau e tatau ona i ai i le taumafataga i le vaitau o faʻamaʻi pipisi o le ARVI ma le faʻamaʻi. I le uma, o le fuamoa o loʻo i ai le tele o le acid ascorbic, e manaʻomia e faʻatele ai le puipuiga a le tino mai faʻamaʻi pipisi. Ae ui i lea, e ese mai le kuka, o loʻo i ai se isi auala e saunia ai currants mo le taumalulu, faʻasaoina le maualuga o le tele o vitamini. O le mea fou lenei o le berry, ground with sugar.

E uiga i aoga o meaʻai

100 kalama (tusa o le tolu kuata o le ipu tioata) o fualaau fuamoa faaluaina taumafa i aso taʻitasi o vitamini C, tusa ma le afa o le masani o le cobalt ma le molybdenum. E le gata i lea, o laʻau e tele i le fiber dietary, potassium, copper, manganese, iron, magnesium ma le calcium. I le faaopoopo atu i le taua o le vitamini-mineral, e lauiloa i latou aoga aoga:

  • antioxidant;
  • tonic;
  • immunomodulatory;
  • antiviral;
  • anti-inflammatory;
  • faʻamaʻi pipisi;
  • diuretic.

Aoao atili e uiga i mea aoga o ituaiga fuamoa: lanu uliuli, mumu, paepae.

O le tele o faletua e fiafia e kuka mo le taumalulu. Ae ui i lea, i le taimi o togafitiga vevela, o le tele o vitamini e faʻasalalau. O le tekinolosi o sauniuniga, lea e mafai ai ona taofia i latou i le maualuga o le maualuga, ua taʻua o le "malulu" - e le o kukaina ia gaʻo, ua suatia i le suka. O le faagasologa e faigofie tele, e manaʻomia sina taimi ma se taumafaiga itiiti; e oʻo lava i se kuka e le masani ai o le a taulimaina. I le taimi lava e tasi, o le meaʻai e le itiiti ifo le suamalie ma manogi nai lo jam po o jam. Matou te fautua atu ia e faʻamaonia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o se tasi o fualaau o loʻo mulimuli mai.

E te iloa? I Egelani, i le taufaaiuiuga o le 1930, na aliali mai ai se inu uliuli e igoa o Ribena. I le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na ia gaioi ma le malosi i fale aʻoga a le fanau ma falemaʻi ina ia mafai ai ona totogi le vaitamini C. O aso nei, o le meainu e lauiloa i avetaʻavale a Europa, oe na gauai atu i lona isi mea aoga - faʻalauteleina le leo.

Sauniuni o fua o fua

Muamua lava, e tatau ona saunia mea faʻapitoa ma pusa e teu ai.

I le amataga, o le fualaau aina e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa ma filifili ua vevela, faaleagaina, afaina, pala, ma manogi manogi. O le faagasologa e tatau ona tuʻuina atu i ai le tele o le gauai, aua e tasi lava le pala pala e mafai ona afaina ai le taumafa atoa.

O le isi laasaga o le aveeseina lea o ponuncles ma lala.

Ona tatau lea ona fufuluina currants i lalo o le vai tafe, pe a faalua. E sili ona lelei le faia o lenei mea e ala i le tuueseeseina o vaega laiti ma tuu i totonu o se mea e teu ai. A maeʻa lena, e tatau ona maeʻa maeʻa le fua, faʻalautele i totonu o se pusa se tasi i luga o se pepa tao, se fata poʻo se ipu lapoa.

E taua! Amata le sauniuniga o le taumafataga e tatau ona na o le maea lava ona maeʻa le sua. A leai, o le oloa e mafai ona pala.

Saunia o cans

Faletupe e manaʻomia ona mulumulu lelei i le susu ma faʻagogo. Vaʻavaʻai mo le i ai o tupe meataalo ma vaʻavaʻai, aveese otaota ua faaleagaina. Ona faʻamaonia lea o le malologa.

O le auala sili ona vave ma sili ona faigofie o le faʻamaʻiina o le tuʻuina lea o pusa tioata i totonu microwave. E tuʻuina i latou iina mo le lua pe tolu minute i le malosi atoa. E tatau ona faia lenei mea e ala i le sasaʻaina o sina vaega o vai i totonu ia i latou. E le tatau ona tapunia i le taimi o le faʻamaʻi.

Ona tatau lea ona faʻagogo faletupe. E tatau ona salu i le vai inu ma faʻamago.

Saili pe faʻapefea ona faʻamamaina fagu i le fale.

Vitio: microwave sterilization

Fua o fuainumera 1

O lenei fuataga e matua faigofie lava - na o mea e lua e manaʻomia, o se laʻasaga maualalo o faʻamaumauga ma na o le tasi le aso o le taimi. E sili atu le amata ona kuka i le afiafi, talu ai e tatau ona tosina le meaʻai mo le 10-12 itula. E sili le tuʻuina atu mo le faʻafefeteina i le po, i ni mea mālūlū. I lenei auala, o le a mafai ona saunia le siamu, lea e mautinoa e le o le kuka ma e le maua ai se mea lelei.

Mai le tasi le kilo o vine o le a faia pe tusa ma le tolu vaelua lita o le siamu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le seleseleina o fualaau aina mo le taumalulu: pulu currant jam ma le uaina; mūmū mūmū jam ma jam.

Meafaigaluega i meaʻai

E tatau ona ave le tausiga ina ia i ai i luga o lima ia atigipusa ma mea talafeagai. Matou te manaʻomia:

  • suavai suamalie mo vine ma masini paluga pateta (gafatia e faalagolago i numera o fua);
  • suauu toto po o mea e teu ai;
  • se sipuni.

Meaʻai

Ina ia faia se paʻu eleʻele e aunoa ma se vevela vevela, o le ae manaʻomia:

  • vine - 1 kg;
  • sugar granulated - 1.2 kilokalama.

Auala fai kuka

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga e aofia ai laasaga e 10:

  1. Uu fualaau i totonu o se mea e gaosia ai le suamalie poo se mea e teu ai meaʻai. Tuu i totonu o se koneteina loloto.
  2. Liligi le suka.
  3. Faʻailoga.
  4. Ufiufi i le gau e puipuia ai iniseti mai le ulu atu i le siaki.
  5. Tuu i luga o le laulau mo le tusa o le tasi le itula, ona faʻafefiloi faʻalua lea i taimi vavao.
  6. Tuu i totonu o se nofoaga malulu ma alu e faʻafefe i le po.
  7. Faosooso i le taeao.
  8. Paʻu i totonu o fagu vai, ma tuʻu ai se mamao e 1 cm mai le pito i luga.
  9. Tapuni tapuni nailo.

Vitio: kukaina fua o fualaau aina ma se mea e faʻaleleia

E taua! E le tatau ona faʻaaogaina i taimi uma le fua o le currants ma le tele o tagata e iai le talaʻaga o le thrombophlebitis, faʻateleina le eletise o le manava, o le ulupo i le gasegase o le tino, o le atefesa, o le fatu, o le stroke. Ma le faʻaeteete ia e tatau ona 'ai fafine maʻitaga ma tamaiti.

Fua le fuainumera 2

O lenei fua e faʻaaogaina ai le sili atu fua o le suka. O le ulaina o fualaʻau e faʻaaogaina. I le toesea, o le fualaau aina e mafai ona faʻasaina i se sipuni laupapa poʻo le taʻavale i totonu o soʻo se koneteina poʻo se faʻaoʻo. O nisi o faipule latou te fai mai afai latou te fesootai ma le uamea, o le currants e leiloa nisi oa latou mea taua.

Mai le tasi le kilo o le fuamalie, eleele, e tusa ai ma lenei fua, e tatau ona e maua le fa afa lita lita o le lole.

Meafaigaluega i meaʻai

Mo le faia o siamu e aunoa ma le kuka, o lenei fua e tatau ona:

  • se mea e teu ai manu po o se mea toto;
  • loloto loloto;
  • sipuni laupapa.

Meaʻai

E saunia le Dessert mai:

  • vine - 1 kg;
  • suka suka - 2 kilokalama.

Faamasani oe lava i fua o fusi vine: pi, jam, jam, uaina, sau sau.

Auala fai kuka

Tekinolosi tau kuka e faapenei:

  1. Fufulu sua suamalie ma se fai meaʻai.
  2. Sasaa le suka i ni vaega laiti, ma olo i se sipuni laupapa.
  3. Ina ia faʻamaʻapeʻa atoa le suka, tuʻu le tafa i le po.
  4. I le taeao o le taeao, lea o le a oʻo atu i se mea e pei o jelly-like, e tatau ona faʻafefiloi.
  5. Faatumu o ia i apa.
  6. Faʻataʻoti i latou i le ufiufi o le pusa poʻo le taʻavale i luga o se sima. E mafai foi ona e faʻaaoga pepa pepa, faʻapipiʻi ma se solo.
  7. Auina atu mo le teuina i se nofoaga malulu.

Vitio: kukaina fuatini currants e faʻaaoga ai se fai meaʻai

O fea e teuina ai le mea faigaluega

E mafai ona teuina le oloa seia oʻo i le tautotogo o le tausaga a sau. Ae ui i lea, o se tulaga taua mo le teuina umi ma le manuia o le tausisia lea o tulaga talafeagai. I le taimi lava e tuʻuina ai le lole i totonu o faletupe, e tatau ona lafo i le fata i totonu o le pusaaisa, o le fale poʻo se isi nofoaga malulu ma le vevela o le ea. mai le 3 ° C i le 8 ° C. A leai, o le a faʻaitiitia le oloa ma le faʻaaogaina. O le maualalo o le vevela, o le umi e mafai ona teu ai le meaai.

Faitau foi e uiga i le kuka viburnum ma le suka mo le taumalulu.

Aiga Faʻamatalaga

Tulusili le fuamalie i le suka, 1k1 le maualuga, i.e. lita bynka, se lita o suka. Davila, pei o paluga pateta, faatasi. Ona oo lava lea i le atoa o vine. O le saogalemu o vitamini e maualuga. Ae e te manaʻomia le teuina o siaki mata i se nofoaga malulu. O le mea lautele, e sili ona lelei le faʻafefe i nai taga laiti (o le taimi lea ei ai ni mea e faʻatau ai ma e tele foi le paie ina ia faʻataʻamilo, ma o vine e manaʻomia ona faʻatauina). Ona e faia lea o fualaau suamalie suamalie, tilo, ma isi.
Sasha
//www.woman.ru/home/culinary/thread/3906949/1/#m19556327

Matou te faaopoopoina foi le moli ma le lemoni i le currants, o le tofo e sili atu ona manaia.
tele
//gotovim-doma.ru/forum/viewtopic.php?f=156&t=8760&sid=54b95c2136a01dc2c865bc77d7bdbde3&start=15

O le mea lea, o le pulu fua e aunoa ma le kuka o se mea suamalie suamalie, lea e tele foi mea aoga aoga, o le mea autu o le fesoasoani muamua mo le malulu. E matua faigofie lava ma vave ona saunia se meaai, ma i lalo ole tulaga talafeagai e mafai ona teuina i le taimi atoa o le taumalulu. E lelei le faʻaaogaina i le lauti, e faʻaaoga e pei o le faʻatumu i le tao poʻo le suamalie suamalie mo pancakes, pancakes, sisiva, salalau i luga o fasi falaoa, ma faia foi le tiusi.