Faatoaga

Auala e taulima ai faʻamaʻi o le apricot

O Armenia ua taʻua o le nofoaga fanau mai o apricot suamalie. Ua leva ona tupu i Initia ma Saina. Faafetai i le lalolagi atoa, o lenei fua matagofie ua salalau atu i le salafa o le lalolagi. Apricot o se faʻamaʻi faʻamaʻi, ae i lo tatou tulaga maualuga o le a mafai ona aafia i faʻamaʻi pipisi eseese. O le mea lea, o le totoina o se laau apricot i lau togalaau, e tatau ona e saunia mo le tau faasaga i faʻamaʻi o lenei aganuu. Lalo o maʻi sili ona taatele o apricot ma a latou togafitiga togafitiga.

Monilioz

Moniliasis poʻo le pala o fualaau aina o se faʻamaʻi na mafua mai i le monopo marshila monilia. O se tasi o faʻamaʻi sili ona leaga o fualaau maa. E tusa ai ma le natura o le faaaliga, e lua ituaiga autu o moniliosis e iloga: o le mumu monilial ma le fua o fualaau aina. Mafaufau e puipuia apricot faasaga i nei fatuga.

Maualuluga mumu

Apricot laau toto e tupu ia Mati, ma e aoina le seleselega ia Iulai-Aokuso. O le mu o le monilial o se puna masani o le tautotogo o moniliosis. O mafutaga mafanafana e le mafaufauina o mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi, talu ai i le maualalo o le vevela e masani lava ona mate uma ai faʻafitauli o le moniliosis. O le osofaʻi o le mumu o le monilial i luga o apricot laau e tupu i le vaitau o le vaomatua, ma le timu ma le timuga (pulu ma le sau).

Faailoga. O le faailoga o se mumu monilial o le fugalaau fuga. O le masani masani o lanu o petals e suia i le lanu enaena. I lenei tulaga, o le fafie e suia le lanu enaena ma vave ona mate. E mafua lenei mea ona o le ulu atu o le pathogen i totonu o le puaa e ala i le pistil o le fugalaau. O se taunuuga, o le vaega atoa o le fugalaau ua mamae. Faatasi ai ma le malosi o le atinaʻeina o le faamai, o le galo e afaina ai aʻa laiti. E mafua ai le pala o se numera o lala o le laau; laʻau e amata ona tautau, mulimuli ane latou liu enaena ma faigata. E masani lava e le pa'ū laʻau i le eleele, latou te tumau pea i luga o lala seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai. E i ai ni pu i luga o lala mafiafia, ona liua ai lea i manua ma le malosi o le puleaina o kamela. O le laau e pei na susunu i le afi. A maeʻa sina taimi, ona mate loa lea o le apricot.

Feteenaʻi ma le faʻamaʻi. I muamua faailoga o se mumu monilial, e taua tele le aveesea o vaega uma o faamaʻi o le laau. O lenei mea e mafai ona taofia le salalau atu o le faʻamaʻi i luga o laʻau. A maeʻa le 2 - 3 vaiaso talu ona tupu, toe fai le faʻataʻitaʻiga. O le faʻaaliga o le faʻamaʻi e ono mafai ona fai i le fesuiaiga o fua. E tatau ona aoina ma faʻaumatia fua leaga uma. Faʻasaga i se mumu faʻasalalauina, faʻaleleia i le 3% Bordeaux vai poʻo le 0.9% copper oxychloride e aoga. Aua e te faʻagaloina le faʻamamaina, fai i le faaiuga o le tautoulu - aʻo leʻi amata le tau malulu.

Fuga o le Grey Rot

O le pala o fualaau aina o se taumafa vevela o moniliosis, lea e atiina ae i le susu o le tau i vaiaso mulimuli ao lumanaʻi le seleselega apricot. O le masani lea o le faʻamaʻi o le apricot, o le fua o le fualaau aina e sui moni lava, e faia ai se mea lanu enaena ma le paʻepaʻe paʻepaʻe.

Faailoga o maʻi. Muamua, o se tamai lanu mumu e iloa i luga o le apricot, lea e faalauteleina ma faamalulu, ma iu ai ina ufiufi uma le fua. I luga o le lauulu enaena o le paʻepaʻe paʻepaʻe ua faia. I le aluga o taimi, o le a matua mago lava le apricots ma pala. Auala o tauiviga ma puipuiga. O le tau faasaga i le pala o apricot e amata i le tautotogo o le tausaga a sau. I le taumalulu-tau malulu, o le Bordeaux liquid o loʻo faʻapipiʻiina, faʻafouina lenei taotoga i le lua i le tolu taimi i le taʻi 15 aso. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le lanu enaena, i le amataga lava o le vavao latou te faaaogaina fualaau faasaina mai moniliosis: "Nitrafen", "Confidor", "Horus". I le tautotogo, pe a uma le fua o le laau i luga o le laau, aveese ni lala e aloese mai le soona fua. I le avea ai o se mea puipuia, e ala i le pau, ao mai ma susunuina laulaʻau ma fua o le laau pe lafo i fafo i se nofoaga malulu. Faʻasoa faapitoa i le pulea o manu, pei o iniseti e masani ona avea ma avega o le pala. Ina ia puipuia ai le faʻaaogaina o iniseti.

E taua! Afai o le fua o le apricot e le o aveeseina na oi latou lava, o le a tumau pea ona tautau i luga o le laau i taumalulu uma. O se afaina matautia, e pei ona e iloa, e mafai ona e taumalulu i fua o le laau. O le faʻamaʻi o le a faʻaalia ma aafia ai le seleselega o le tausaga e sosoo ai. O le mea lea, ia mautinoa e aveese fualaau mama ma fualaau mama!

Brown Leaf Spot (Gnomoniosis)

Gnomoniosis e le gata o aʻafiaga, ae o fua foi o le laau. O fua e mafai ona malepelepe e aunoa ma le leai o se taimi e fua ai. Afai e matua le apricot, ona mafai lea e le fusi ona avea ma fua leaga o foliga le lelei.

Faailoga. O le faailoga autu o le gnomoniosis o foliga vaaia o lanu samasama laʻitiiti i laulaau. I le aluga o taimi, o le a faateleina le laumei, e lanu enaena ma ufiufi le pito atoa o le laupepa. Afai e te faatagaina le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le a maeʻa lau lau ma paʻu vave.

Puipuiga ma togafitiga. Afai e te maua se mea leaga i luga o le laau, e le taliaina le tuua o le apricot i lenei setete. E tatau ona faʻamamā mea e aʻafia ai. I le faaopoopo atu, togafitia le eleele i lalo o le laau ma le 1% suauu sulfate poo le Nitrafen. Aua neʻi galo e fufulu muamua aʻo leʻi amataina Mati. E aoga tele i lenei tulaga le totoina o le suavai Bordeaux. E le gata i lea, ina ia mafai ai ona taofia le manaʻoga e aveese lau o loʻo totoe pe a mavae le tautoulu.

Holey vaega (klyasterosporioz)

Klesterosporiosis o se maʻi faʻaleagaina o loʻo ola i fatuga o faʻamaʻi ma pine o toetoe lava o maa maʻa uma lava. O le togafitiga o lenei anufe i luga o le apricot stem e sili ona aoga i le amataga o le maʻi.

Faailoga. I luga o laulaʻau o le apricot laau e foliga mai laititi lanu lapotopoto o lanu lanu enaena. O foliga e foliga mai o lo o togi i totonu o le laulaau. O nofoaga ua afaina e mago ma pa'ū, ma fai ai se pu i lau. O le mafuaʻaga lea na maua ai e le maʻi lenei le igoa "o le mea na vaʻaia." E le gata i lea, afai o le galo e matua afaina, o laulaau atonu o le a vave ona pala. E le gata i lea, o tuputupu ae e maua i luga o le apricot stem, mai le vai e tafe mai. E mafai faapefea ona togafitia le apricot tree? O le pipiʻi o luga o apricots e mafai ona tupu e le gata o se taunuuga o siama afaina, ae faapea foi le tali a le laau i siama siama, e mumu, faapea foi ma vailaau. O le mea lea, afai e te maua ni uiga iloga, e tatau ona e maua muamua le mafuaaga o le maʻi.

Afai o le faʻamaʻi e afaina ai, e tatau ona e taumafai e faʻaaoga le mafuaaga o le vaivai o le laau. Afai o le vaega e afaina ai o se mea e afaina ai, ia faia ni puipuiga talafeagai. O le anufe e mafai ona sulu i totonu o laʻau pa'ū, faʻapitoa ona aoina ma faʻaumatia laʻau pa'ū. Ona eliina lea o le vaega o le mea. O se auala faʻalagolago e faʻaaogaina ai le manisa apricot o le togafiti lea o vailaʻau faʻamaʻi (o le tasi-pasene o le vai o le sulfate copper poʻo le bordeaux). O le fufuluina o meaai e faia i le amataga o le tautotogo, e tusa ai ma faatonuga mo le vailaau filifilia. Aua nei galo e ufiufi manua o le ponaivi i laupapa ma togalaau.

Puipuiga. Tuʻuina lelei le faʻatupulaia o le laau: faʻafeinu le laau i le taimi, fufulu pale, fafaga ma faʻamaʻi, aveese ia lālā aʻafia i le taimi.

Le cur cur

Laʻau curl (faʻatoʻaga e mafua ai - taffrin mushroom deforming) o le faʻamaʻi sili ona matautia o fua o maa. O laau afaina e masani ona leiloa a latou gaosiga masani. O le faʻamaʻi o nisi taimi e mafua ai le leai atoatoa o le fua. Faʻaalia i le foliga mai o fulafula ma lanu mumu i lau. O laulaʻau e faʻaogasolosolo, "pele" - o le mea lea o le igoa o le maʻi. Faailoga:

  1. I le tautotogo, e lafoaʻi ai e le tamaititi le matagi.
  2. E liu samasama, lanume mumu ma mūmū aʻo leʻi faʻapogisaina ma sola ese.
  3. Fualaau ma laulaʻau oti i totonu o lafu.
  4. Ua le lelei le lanu ma ua leai se foliga masani.
Puipuiga. E pei o le tele o meaʻai, e tupu i luga i le vevela o le tau pe a malie le ea. A o leʻi amataina lenei vaitau, i le faaiuga o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, e tatau ona e faia.

E taua! I le tulaga o se faʻamaʻi e pei o le leaf curl, e leai se mea e suia ai togafitiga faʻasolo. O le puipuiga e na o le pau lea o le auala aoga e faʻafefe ai lenei gaʻo! Ina ua foliga mai o le foliga vaaia i luga o laulaau o le apricot tree, ua tuai ona faia se mea.
Apricot Leaf Curl Prevention Fautuaga:
  • O le manogi e masani lava ona sulu i totonu o le humus, o lea la e teu ese ma le faaeteete uma laʻau paʻu i lau togalaau.
  • Ona faia lea o le togafitiga muamua Bordeaux vai. O lenei laasaga e talafeagai e puipuia ai le paʻu mai le tautotogo.
  • E toe amataina le galuega faʻapitoa i Fepuari.
  • O le tolu vaega o le faʻaleleia o le suavai Bordeaux o loʻo faia faʻatasi ma uluai taamilosaga i laau seia oʻo i Me (i aso uma 15).
Ae faʻapefea pe afai o le faʻamaʻi ua uma ona faʻaalia? I lenei tulaga, e mafai ona tatou aloese mai le faasalalauina o le laʻau. E tatau ona aveese le malie i le vave e mafai ai, sili atu i le faaiuga o Ianuari. E mafai ona e faʻaaoga vailaau faʻamaʻi pipisi. Afai o loʻo alu le faʻamaʻi, naʻo le faʻamavae atoa mai le laau o laʻau uma e aʻafia, lala ma fua e fesoasoani. Ae ui i lea, e fautuaina e aloese mai le teuteuina - o le laau e mafai ona faʻavaivaia tele. Le puipuia o aʻa mai le malulu malulu ma le vevela o le taumafanafana, mulch le pito i lalo o le laau. Aua foʻi nei galo e uiga i le faʻamalosia o le tautotogo o le laau faʻasaina. Po o le togafitia o fafie faʻatasi ma le paluga Bordeaux tutusa (e tusa ai ma faatonuga).

Paʻu ponaivi maa

O le Scab o se tasi o faʻamaʻi masani faʻaleagaina i laau fua. O lenei malie e maua ai enzymes e osofaia ai puipui puipui o fua. Scab overwinters i luga o lau paʻu. E le gata i lea, o le atiina ae o le faamai e mafua ai le tele o le susu (timuga e masani ona timu). O le uumi o laʻau o le laau e tumau pea ma le maualuga o le vevela o le ea, o le saoasaoa lea o le salalau o faʻamaʻi. A o Me, o le mea muamua na faaleagaina i laulaau ma fualaau aina ua uma ona vaaia. Faailoga. E leʻi leva ona tupu, e fai lanu lanumeamata lanu meamata i laulaʻau, mulimuli ane e lauulu-enaena. O le faʻamaʻi muamua lea. Scab i luga o apricots e mafai ona tupu vave. I tulaga sili ona leaga, o le silo e salalau i luga o le laufanua atoa. Lago malogo ma pauu. Mai lea taimi i lea taimi ua mamaʻi ma ua oti foi. I le taimi o le maʻi pipisi, o fua o le laau e amata ona pagatia. O le fua o loʻo ufiufi i le lanu enaena poʻo le lauulu. O le tino o le apricot cracks. Scab faʻaumatia le tino o le fua. E toesea le tofo o Apricots, e le lelei ma e leiloa a latou mea teuteu.

Puipuiga ma togafitiga. O le a faigata ona faʻaaoga vailaau faʻasaina i totonu o le togalaau, aua e tatau ona faʻafeiloai i timuga timuga (mai ia Aperila ia Iuni) pe tusa ma le 4 aso. I le faaopoopo atu i ai, o le tele o apricot trees e telē tele e mafai ai ona faʻagasolo lauʻau uma ma togi faʻatasi ma se sui faʻamalo. O le mea lea, o le puipuiga aupito sili o le filifiliga saʻo lea o ituaiga o apricot. Aloese mai ituaiga eseese masani. Filifili sili atu le faʻalagolago, faʻasaʻo i ituaiga o faʻamaʻi pipisi. O ituaiga o apricot nei na faaalia ai le tetee tele: Denisyuk Special, Monastyrsky, Gold Rich.

Verticillus wilt (Verticillis)

O le viliina o fua o fualaau aina e maua i atunuu uma o le lalolagi, ae tele lava i nofoaga e maua ai le tau le tumau. Apricot aganuu e pito sili ona faigofie i lenei faʻamaʻi.

Faailoga. E masani ona matauina le faamai i le amataga o le taumafanafana; faʻaalia o se gasolosolo pea o laulaʻau i vae o siama, amata mai i lalo o paranesi taʻitasi. Aʻo leʻi pa'ū, e ono lanu samasama ma lanu le lau. E oo atu i le faaiuga o le taumafanafana, e na o se laulaau o laulaau e mafai ona tumau pea i lala malolosi. O nei fusi e tumau i luga o le laau mo ni nai vaiaso. O faʻaʻailoga e mafai ona faʻaalia ai le laau atoa, ae o faailoga e mafai ona faatapulaaina i na o le tasi le paranesi.

Ina ia mafai ona faʻamaonia saʻo le vaitusi i le apricot, tipi lala ma tatala le fafie i totonu. I luga o laupapa tiga, o lanu po o le lanu uliuli o foliga le lelei o loo vaaia i le vaega pito i lalo. O nisi taimi e fusia ai manua i totonu o se mama. I tulaga maʻaleʻale o faʻamaʻi pipisi, e mafai ona tupu le laʻau i le leai o ni faʻaʻailoga i lau. O laau ua afaina e mate lemu, ae o le lamatiaga o le siosiomaga o lenei faamai o loo i ai i le mea moni o loo ola pea laau ma le aoga mo se taimi umi. Puleaina ma togafitiga. E tumau pea le pala i le palapala mo le tele o tausaga e avea o se aʻa. Talu ai o le punavai o le siama o loʻo i totonu o le palapala, e matua faigata lava ona pulea le vaʻaia o le vetila. E le gata i lea, o le fasipolo e salalau i totonu o fafie o le laau atoa. E leai se metotia o togafitiga i lenei tulaga e le faʻatuatuaina.

Le puipuia o le apricot tree mai le veveti, poʻo le itiiti ifo o le faʻaititia o le aofaʻi o gaʻo e ala i togafitiga nei:

  • O fua fou o le fualaau fou e tatau ona faapipii i luga o le eleele lea e leʻi tupu ai ni mea i nai tausaga mulimuli. Aloese mai le totoina o laau i vaega o meaʻai e pei o pateta, tamato, po o strawberries sa i ai muamua.
  • Ina ia aveese sogi o totoe mai le eleele, faʻaaogaina pe galue i se isi faiga e ese ai le eleele aʻo leʻi totoina laau (mo se faʻataʻitaʻiga, solarize le palapala).
  • O le taua tele o le lelei o le totoina o mea. Faʻaaogā naʻo mea faʻamaonia ma faʻamalositino e leai ni faʻamaʻi.
  • Aloese mai le faaleagaina o aʻa o le laau talavou ma le tele o le faʻaleleia.
  • Aveesea mai lea taimi i lea taimi mai lala laau uma e aʻafia, lala e le fua mai.

Cytosporosis faʻamago (cytosporosis)

O le mafuaʻaga o le faʻamagoina o lālā talavou o le fualaau aina e mafai ona avea ma faʻamaʻi pei o le cytosporosis. O laau apricot e tele lava ina masani i lenei maʻi. E taua foi o le masini mago, o lona uiga, o sipuni o le manoa e ulu atu i le tele o mea e faaleagaina ai, masini ma tipi.

Faailoga. O le maʻi na aliali mai luga o tumutumu i foliga o salu lanu enaena, o laʻau e foliga mai i luga o le paʻu, o laʻau ua mamae. O le pathogen anufe e afaina ai lālā talavou, faʻasala i lalo le laau ma aʻafia ai tuai tuai ma le ogalaau. I le gasologa o taimi, e mate ai le lala o le skeletal. O lenei faasalalauga e oʻo atu ai i le oti o le laau atoa. E mafai ona vevela e pei o le uila, e faʻafuaseʻi ona oʻo le paʻu i luga o se lanu uliuli lanu mumu. O le mea lea, e foliga mai o le toilalo faʻafuaseʻi ona tupu ma e leai se mafuaʻaga. Ae o le cytosporosis e le tulaʻi mai faigofie. O lea ua vaivai le laau i se mea.

Metotia o le tagofiaina o le maʻi. O le mea autu o le taofia o feeseeseaiga mai le ulu atu i le fafie. I le mea lea, ia ufiufi le faaleagaina i luga o le laau ma le lotch garden, ma sima ni ogalaau tetele. O mea uma e faaleagaina mai le la, lamala ma le kiona e tatau ona faʻamaʻiina i le copper sulphate, sosoo ai ma le faʻamaʻi. O le apricot tree e faigofie ona faʻamautu i le amataga o le faʻamaʻi. Ae, ala, soʻo se togafitiga i le tulaga o le cytosporosis ua atiaeina o le a le aoga.

E mafai ona e faʻasaoina le laau e pei ona taua i lalo: i se taimi vave e mafai ai, aveese uma lala (withered) lala, ave faamalosi le 10 cm o le vaega maloloina o le ata. E tatau ona faia isi puipuiga talafeagai. Manaomia le filifili po o le a le mea e gaosia ai le apricot i le tautotogo. A maeʻa ona teuteu, e tatau ona ufiufi le laau i le toga pitch, ma maua ai le sili atu i le 2 cm le umi. I le tau o le autumn, ia mautinoa e faʻaopopo mea faʻapipiʻi ma fugalaau. E mafai ona faʻaaoga Ash i se mea e faʻaaoga ai. Faʻatasi faʻaulu luga i le fafaga masani.

E te iloa? Folies fertilizers e aoga tele mo le apricot tree (e tele naua fugalaʻau lelei i luga o le faʻatau). O lenei metotia e mafai ai ona maua ai meaʻai ma elemene e vave ona ulu atu ai i lala o le laau ma tausia le laau. Aua e te faatalale i na avanoa!

Fusarium Drying (Fusarium)

Fusarium faʻamago e afaina ai le apricot i soʻo se matua, ae sili atu i le taimi o le fugalaau. O le salalau ma le atiina ae o le faamaʻi e mafua ai le vevela o le tau.

Faailoga. I le taimi muamua, o laulaau e foliga mai e lanu enaena-enaena, enaena, o ni mea e le mautonu. I se taimi mulimuli ane, o le mea e foliga mai i luga o fua, o le aano o le tino i lalo ifo o le nofoaga e magumago, pala, paʻu o le peel. E masani lava ona tupu le afaina ona o siama ile palapala.

Togafitiga ma le puipuiga. Fusarium o le a aafia ai le tele o laau vaivai. O laau e faʻaleagaina ai masini (faʻalavelave, vavae) e ono aʻafia i le faʻamaʻi. O le mea lea, i le taua e faʻamago ai, e taua le vave faʻauʻuina o se laau, fafaga le eleele, faʻafeinu, togafiti manuʻa, ma puipuia mai le togafitiina ma togafiti le apricot mai faʻamaʻi (i le tautotogo ma le autumn). Осенью удаляйте и сжигайте растительные остатки - места возможной инфекции. Тщательно выбирайте почву под посадку деревьев.

E te iloa? O nisi taimi e tupu ai le maʻi o le apricot ma oti ai e tusa lava pe puipuia lelei ma togafiti sili ona lelei. E le mafai e le Faatoaga ona maua lenei faʻamatalaga. O laau apricot e matua vevela lava, o lona uiga la o le mafuaaga autu e le talafeagai mo le apricot climatic area.
O le mea lea, e pei o le tele o fualaau 'aina, o le apricot e afaina i faʻamaʻi e mafai i nisi taimi ona faʻaumatia fua o fua. O le apricot laau e tatau ona siakiina e le aunoa mo faʻamaʻi, tusa lava pe i totonu o le fale. I le tele o tulaga, o faʻamaʻi apricot e mafua ona o le le tausia lelei ma le le totoina lelei. O le togafitia o togafitiga ma le puipuiga o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻamaʻi ma sigi. Afai e saʻo mea uma i le tausiga o laau, o le a mafai e tagata e ona togalaau ona fiafia i lenei fua suamalie ma suamalie i taumafanafana uma.