Pear

E faʻapefea ona faʻapolopolo se pi mai le ele?

Faʻaleagaina o le afu uʻamea e masani ai faifaatoaga uma i totonu oa latou togalaau o loʻo tupu aʻe ai se paʻu o soo se ituaiga. O lenei faʻamaʻi e le gata na afaina ai foliga vaaia o le laau, ae faʻaleagaina foi le laau. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le auala e iloa ai le lapisi i luga o se pi mai isi faʻamaʻi, faʻafefea ona matautia, ma le auala e togafitia ai.

Roto

E tatau ona vave fai mai o le juniper o le "tina" lea e maua mai ai le galo ma gaosia ai le spores. O meaʻai e salalau atu i se mea mamao, o le afaina o pears (laau vavalalata). E mafai e le Juniper peddler ona ola i le 40-50 km mai lau togalaau, ma o le a faʻalavelave pea feeseeseaiga i luga o le pi.

E taua! I le faaopoopo atu i le pala, o aʻa ma fualaau aina e mafai ona aʻafia i le ele, ae na o le mea lava e tupu i se faʻamaʻi o faʻamaʻi.
O le taimi nei mo le maʻi lava ia. O lau o le laau ua afaina ua ufitia mumu mumu ma se lapisi samasama. E tupu vave pe a uma ona tupu, i le taufaʻaiuga o Aperila. I le aluga o taimi, o le moli lanumoana i luga o laula o le pi e amata ona vevela ma pala, liliu atu i se ituaiga o tuputupu aʻe po o le fula. A maeʻa lena, ona paʻu ese lea o papatusi ua afaina.

O le a le faʻamaʻi matautia

O maʻi eseese o le pi, tasi auala pe o le isi foi, e aʻafia ai le fua ma le puipuiga o se laau, ae o le lanu moli "e leai se leaga" i laulaʻau e le mafai ona tuua na o le laau e aunoa ma ni laulaau ao leʻi oʻo i le pa'ū o le laʻau, ae oʻo ai i le oti.

O faʻamaʻi matautia o le pi, faʻamaʻi siama, o meaola faalafua, o le gall mite.

Tatou amata i le mea moni o le vaega lanu meamata o le laau e nafa ma photosynthesis, i le itu, e aunoa ma ni laulaau e le mafai ona maua e le laau le malosi o le malamalama ma liliu mai i le malosi o siama. I le na o le tuʻuina atu, o le a le mafai e le laau ona liua ni mea faigata e mafua mai i le eleele ia i latou o le a gauaʻi.

O le mea lea, o le aofaʻi o faʻaagaga ao leʻi oʻo i le taumalulu e faʻaitiitia le faʻaitiitia, lea e aʻafia uma ai le faigata o le taumalulu ma gaioiga i le lumanaʻi.

Ae ui i lea, o sea taunuuga e le mafai ona taua o le sili ona leaga, talu ai i le tulaga o le faatoilaloina atoatoa o le vaega atoa o le vaalele e ala i se malie, o le a oti le laau, e leʻi ola ma 3 tausaga.

E taua! O aʻafia e afaina ai ua afaina, mafiafia ma mate. O le paʻu i luga o lala e mafai ona oso i se liona vaivai.
O le mea lea, afai e iai ni lanu samasama i lau o lau paaga, o lona uiga e tatau ona vave togafitiga poʻo le puipuia o le maʻi.

E faʻafefea ona taulimaina paʻu paʻu

Afai e te maua le lapisi i luga o lau o le pia, ma e te le iloa le mea e fai i lenei mataupu, ona matou talanoaina lea o filifiliga mo le togafitia ma le puipuia o se maʻi le lelei.

Faiga faʻatau

O le teuteuina o lau o loʻo aʻafia ma paʻu e talafeagai i laʻasaga uma o le atinaʻe o le malie, talu ai o soʻo se nofoaga ua afaina o le a avea ma puna o fouvalega i luga o le taimi.

E te iloa? O le atinaʻeina o le galo e tupu mai i le lautele o le vevela mai le 3 i le 30 ° C ma le maualuga o le maualuga o le 85%.

O asiasiga ma teuteuga e amata ona faia ao le i fuga o fatugaʻo. Aua neʻi faʻamapulaʻaina le aveesea o pusa lua, pe a vave ona salalau le galo. O le mea lea, o lala skeletal e mafai foi ona teuteuina. E tatau ona aveese le 7-12 cm i lalo o le laau ua afaina ina ia maua ai ni mea maloloina.

Aua nei galo le gaosia o tipi i le toga pitch, clay, copper sulphate or heteroauxin.

E taua! O vaega uma e tipi e susunuina i fafo atu o le saite, ma o le palapala o loo siomia ai le laau o le eliina o suo i luga o le bayonet.

Togafitiga ma vailaʻau

E tatau ona togafiti le lapisi o le Puro ma vailaʻau, a aunoa ma lea e le mafai ona faʻaumatia uma le anufe.

O le pulumu e masani ona faʻaaogaina. apamemea e maua ai le filogides. Bordeaux liquid 1% o se filifiliga lauiloa, ae e mafai ona e faʻaaogaina isi vailaʻau faʻasaina (Kuproksat, Kuproksil, Champion).

O le isi filifiliga o le sulfur colfidal 77% poʻo ona faʻauiga ("Kumulus DF", "Tiovit Jet"). Fomaʻi masani, pei o Fundazol, Bayleton ma Topsin, e talafeagai foi.

Faitau foi e uiga i faamaʻi o apu, pi, apricot, plum, vine, cherries, cherries, raspberries, gooseberries, currants.

O le susuga muamua na faatonuina mo le amataga o le tautotogo. Le tauaveina i le fulafula o fatugaʻo. Ma le isi, taofi le lua - aʻo le i fuga. O le togafitiga lona tolu e faia i le 1.5 vaiaso pe a maeʻa le lua. O le faʻamalosaga mulimuli e faia i le taimi e amata ai ona fai fua laʻitiiti. E tatau ona fai mai e tatau ona faʻaaoga soo se vailaʻau pe tusa o le 4 taimi ina ia maua ai le toesea atoatoa o le laʻau i luga o le laau.

Fofo faʻapitoa

Fofo faʻapitoa e le lelei le maʻiae ui i lea, e mafai ona faʻaaogaina i le toilalo o lauusiusi poʻo le faʻavaivaia o le toilalo o laʻau. I le mataupu pe a faʻafefete le anufe i luga o le tele o le laau, faʻaaoga togafitiga faʻasolo e le talafeagai.

E te iloa? E i ai ituaiga o pears e puipuia i le eleʻele: "Sugar", "Gulabi", "Sailo", "Nanaziri". E iai foi ituaiga e masani ona aʻafia i le afu: "Winter winter Dikanka", "Kure", "Klapp sili ona fiafia", "Bere Ardanpon".

Faʻatau i luga o fafie. I luga o le 10 l o vai tatou te ave ai le 0.5 kilokalama o le palapala ma tumau pea 48 itula. A maeʻa lenei mea, matou te faia le faʻafefeteina o le pear. Matou te faaaluina le 10 lita mo laau matutua, e le silia le 6 mo tamaiti laiti.

Faʻaleleia faʻatasi ma le faʻamaʻi urea. I le 10 lita o le vai, tatou te ave le 0.7 lita o le Uurea, faʻafefiloi lelei ma faʻasaʻo le vaega atoa o loʻo i luga. O le togafitiga e faia i le tautoulu, pe a maeʻa ona pau le lau. E tatau ona malamalama e faapea afai e le mafai ona faʻaaogaina le laau atoa, o le a le maua se iuga i se vaega o le gaioiga.

E faʻapitoa foʻi faʻamatalaga faʻapitoa i luga o le marigolds ma le offeail, lea o loʻo sosoʻo i vaega pito i luga.

E taua! E le mafai ona fafagaina se pulu e afaina ai le fulufulu mago.
I le taimi lenei matou te faauma le togafitiga o pi mai le pala. I le lisiina o metotia uma e tau ai le fuga, e tumau pea ina ia maitauina e mafai ona faʻafesoʻotaʻi auala e faʻamatalaina ina ia maua ai le malosi tele. Aua e te le amanaiaina lenei maʻi, talu ai e mafai ona salalau atu i le apu po o le quince, mulimuli ane o le ae misia ai le tele o laau.