Laʻau

Aucuba: ituaiga, ata, tausi fale

Aucuba o le aiga o Harriev. I isi faʻavasegaga - Kizilov, Aukubov. E tolu ituaiga o nei laau. O ituaiga uma lava e matua faigata lava, i le natura natura ola i nofoaga paolo o vaomatua o Korea, Himalayas, Iapani, Saina. E masani lava e leai se isi mea e ese mai ia i latou. Naʻo le toʻalua oi latou e talafeagai mo le ola i le fale - Iapani aucuba (aucuba japonica) ma le Himalayan (aucuba himalaica).

Ituaiga o Aucuba mo le Aiga Tuputupu Aʻe

Iapani O Aukuba o se togavao i le itu i saute ole Peninsula o Korea. E taua foi o le fesuisuiai, "laau auro", aua o nisi ituaiga e susulu ai le la i le la e pei o se uamea taua. O le laau ua leva ona tosina mai tagata tafafao maimoa, ae sa puipuia e le Iapani mai tagata ese, faasaina le auina atu i fafo mai le atunuu, talitonu i uiga taufaasese ma faamaloloina o le togavao. I Europa, e na o le seneturi lona sefuluvalu na tupu.

O se fualaau faʻamalosi lea e iai ni laupepa lapopoa, lauolaola, o laʻau, o se ogalaau malosi. I nisi o ituaiga, o ni pito i totonu o laupepa. Valivali e lanu meamata lanu meamata poʻo le lanu auro e eseese foliga ma lapoa. O se laau toto e tupu ile lua i le lima mita. O fuga e amata i le amataga o le tautotogo. O fugalaau e lanu uliuli, o faʻalavelave i foliga o panicles. E seasea ona fua mai se vao pe a tausia i totonu o se fale. Afai e fua mai fua, o laʻau e mu mumu pe mumu (o nisi taimi o le kiona-paʻepaʻe poʻo le emerald). O le laau e leaga, ae ui i lea e faʻaaogaina i isi vailaʻau.

Aucuba Himalayan i le vaomatua e oʻo i le tolu i le fa mita. O laʻau lanu meamata lanu meamata, o papatusi e le faʻapuʻupuʻu-tutusa i foliga ma se faʻaloloa po o le faʻamalosi i le pito. O fugalaau e laiti, e le mafaamatalaina, itupa e tasi.

Aucuba tausi i le fale

Aucuba toleni lelei tulaga ile aiga, vave ona tupu, e seasea lava ona maʻi. E le manaomia e le fale le tausiga faʻapitoa ma ei ai uiga lelei nei:

  • Faʻafeiloaʻi filemu le maualalo o le vevela (e le laʻititi ifo i le 8 ° C);
  • tetee i le vaivai pe, i se isi itu, malamalama tele, ae le mo se taimi umi;
  • tausisia se foliga teuteu e oo lava i se siosiomaga e le lelei mo le tuputupu ae;
  • e le oti i lalo o suiga ogaoga o le vevela.

Afai e tausia lelei le vaomatua, e fuga ma e mafai foi ona fua mai. Ae ui i lea, o lenei mea e manaʻomia ai kopi e lua o le laau (tane ma le fafine), aua e leaga.

Tausiga o le taumafanafana

Aucuba e le taliaina le maualuga o le vevela; o le mafanafana lelei o le + 20 ° C. Afai o le faailoga i luga o le vevela e sili atu i lenei fuainumera, e fautuaina e toe fetuunai le fugalaau i se mea malulu ma malulu. A le o lena, o le a amata ona pau le laʻau mai le laau, o le a le afaina ai le alualu i luma o le togavao. I le taumafanafana, e lagona lelei le aucuba i le ea (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se loggia poʻo le peʻa). I lenei tulaga, e tatau ona ufiufi se ulo fugalaau pe a timu poʻo se matagi malosi i fafo.

I le tau mafanafana, e te le manaʻomia le suʻeina o le vao, pe a faʻapea o le potu e masani ona faʻailoa. E tatau ona faia le masani i taimi uma, o le faʻamago malosi e le tatau ona faʻatagaina. E tatau ona manatua i le mafaufau e le fiafia le laau i le susu o le susu. O le vai e maua ai le vai o le a taʻitaʻia ai foliga o pogisa i luga o le lauusiusi. O laʻei pito i luga e faia i le tautotogo faatasi ai ma fomaʻi faʻalavelave faʻapitoa mo mea teuteu ma le totoina (e sili ona lelei e ala i le pulupulu).

I le taumalulu

I le taumalulu, o le vevela sili ona lelei e + 14 ° C. E mafai ona tuʻu ifo i le + 8 ° C. Faʻatasi ai ma le malosi o le faʻaaogaina o masini eletise, faʻapipiʻi ma le mafanafana, faʻafefeina le vai. E faia le faʻataʻaiga pe a manaʻomia le palapala pe a mu le palapala.

Faʻapefea ona fuga le aucuba ma e mafai ona teu i le fale

O le fugalaau e matauina i le afa muamua o le tautotogo. O fugalaau lanumumu-enaena e faʻaputuina i panicles. O tamaʻi fafine ma fafine e le o iai i luga o laau eseese (e le mafai ona iloa le vaʻai ao leʻi fuga). I le faaiuga o Aperila-Me, o fualaau aina e aliali mai i luga o le vao.

E ui i le mea moni o le aucuba o le mea oona, e masani lava ona tupu i le fale. O le lamatia o loo fai ma sui o lau, fugalaau ma fua. O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete i le vao.

E sili atu le aveeseina o le Aucubu maualuga ina ia le mafai e tamaiti poo fagafao ona ausia. A maeʻa ona totō pe teuteu se vao, e tatau ona mulumulu lelei lima i le fasimoli. Afai e ulu le sua i totonu o le manava po o le manava i totonu o totoga, o le a amataina se gaioiga le lelei, o le a afaina le tagata manua mai le manava manava.

Faʻafefea ona ausia se pale matagofie i le aucuba

Afai i le tautotogo o le tele o tipu e aliali i luga o le ogalaau, e manaʻomia le teuteu o le laau. A maeʻa, o le a tupu lelei. Ina ia mafai e le togavao ona matagofie, lafoaʻi le pale, e fautuaina e fai le pine.

E le masani ona faia le suʻega o le tagata liliu mai e faʻamaonia le faʻataʻitaʻiina - faʻatasi i le lua i le tolu tausaga. Laʻau laiti - i tausaga taʻitasi.

Aucuba o loʻo i ai se aʻa faʻaogaina ma le paʻu. O le mea lea, pe a suia, e tatau ona e faʻaeteete ma faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o auala.

Ina ia mafai ona fugalaau le fugalaau ma faatumauina le matagofie o foliga, o le palapala mo le totoina e aveesea. E fautuaina le faʻaaogaina o se faʻafefiloi o ni vaega se lua tutusa o peat, leaf, six-sod sodium ma le oneone e tasi.

A e galue i laau talatala, e taua le manatuaina o le puipuiga saogalemu: ia faia taga uma ma totigilima, aua nei galo e fufuluina ou lima, aloese mai le inu o le suka ile mucous membranes.

Tofiga

Faʻapupulaina Aucubu:

  • e ala i fatu;
  • toso.

Mo le fausiaina i le fale, o le auala lona lua e faʻaaogaina. O le faʻaleleia o eleele e sili ona lelei ia Mati poʻo le tuai o Aokuso-Setema. Ua faia faapea:

  • E faʻamamaina laʻau o greens, ma tuʻu ai na o le lua pe tolu lau.
  • Mo aʻafiaga lelei, ua totoina lala i totonu o se mea susu mai vaega tutusa o le peʻa ma le oneone.
  • O koneteina ma laau e ufiufi i le polyethylene.
  • O le vao e amataina ma tatala i nisi taimi, ua aveese le condensate mai le fale.
  • O laau laiti e teu i le vevela o + 20 ... + 22 ° C.
  • O aʻafiaga ua taamilomilo ua totoina i totonu o ipu taʻitasi ma e 7-8 cm le lautele.

Pe a tupu aʻe laau totō eseese, e tatau ona faʻavasegaina taʻitoʻatasi. Naʻo le tulaga lenei o le a aliaʻe fatu mo le toe gaosia. O mea totō e faʻaumatia vave lona germination, o lea e tatau ai ona vave luluina. E tatau foi ona manatua i le mafaufau e faapea e le mafai ona faasalalauina ia igoa o le fesuisuiai ma le auala lenei o le fausiaina.

O le totōina o fatu o loʻo faia i le susu palapala mai le peʻa poʻo le oneone. O fualaau aina e ufiufi i le polyethylene ma faʻaauau pea ona faʻaleleia ma sosolo i vai mafanafana, mautu. Fautuaina le vevela o le vevela - + 21 ° C.

O le faʻaalia o fualaau e tele se taimi (i vaiaso e tele). Pe a lafoaʻi, e lua pe tolu laulaau o le a aliali mai i le tipu, e mafai ona totoina i totonu o se isi potopoto poʻo se lauʻeleʻele avanoa o le eletise maualalo.

Mr. Summer Resident: Aucuba Fesoasoani

O le fugalaau e le gata e matagofie, ae o loʻo i ai foʻi faʻalapotopotoga faʻamalolo. Laʻau laʻau o loʻo i ai elemene aoga e fesoasoani i le faʻaleagaina o meaola faʻapitoa i le ea.

O le laau e faʻaaogaina i isi vailaʻau e togafitia ai manua, mumu, mafiafia. Aucuba compresses e faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina, e masani ona suia. Latou te faʻaitiitia le tiga, faʻamaʻi faʻamaʻi, ma faʻaleleia le faʻamalolo vave. E le gata i lea, o fualaau faʻasaina o loʻo i ai se tamaʻi tusi o le aububa e togafitia ai faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract. I le taimi lava e tasi, e taua tele le matauina o vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i totonu o le talavai, faʻatalanoa lau fomaʻi muamua ina ia le afaina ai lou ola maloloina.

Ua talitonu Iapani e aoga tele le fale mo mafutaga faaleaiga. E faʻapotopotoina ma tuufaatasia ai le aiga. Faafetai i le vao, filemu, malamalama ma le nofo lelei o le a nofotupu i totonu o le fale.

O le faʻatauina o se fugalaau e maua ai le soifua manuia e le gata i tagata o le aiga, ae faapena foi i malo o le potu. E le gata i lea, e fesoasoani le aucuba e aveesea le malosi le malosi na aumaia i totonu o le fale e le au togafiti.

E tusa ai ma se tala anamua a Iapani, e tosina atu e le laau le laki ma le tamaoaiga i le aiga. O le tausia o se fugalaau fale e fesoasoani i le malosi o le malosi, e fesoasoani ai e tatalaina le gafatia, e maua ai le talitonuga o le tagata lava ia. Aucuba o le a avea o se meaalofa ofoofogia mo se tagata le mafaufau ma le faʻalauiloaina.