Tomato ituaiga

"Tomati" tamato: tuputupu ae uiga ma uiga

E manaʻomia e tagata taʻitasi fai togalaau ona ofo i ona aiga poʻo tuaoi o loʻo i ai fua o lana galuega: gasegase tulaga ese, fua tele o fualaau faisua po oo latou foliga matagofie.

I lenei tulaga, o le tele o tamato "Kateka" e fetaui lelei ma le leai.

Faamatalaga o tamato

O lenei ituaiga o se fatuga filifilia (faguina i le XXI seneturi), o ona fua e maua ai le lanu tele ma maua ai se tofo lelei. Ae o mea muamua muamua.

Busu

O le togavao e maualuga lona maualuga (mai le 120 i le 150 cm), ma o loʻo aʻafia ma aʻafia le aʻa o le aʻa ma le malosi o loʻo manaʻomia ai se laʻau - 2-3 laʻau e fautuaina e faʻavae. Lea laʻau - lanu lanu meamata, laʻitiiti. Inflorescences pe a faʻalauteleina (i le vaeluaga, o le mea muamua e tupu pe a maeʻa le laulau 8). I luga o le pulumu e oʻo i le 5 fualaau.

Fua

O tomato uliuli ei ai foliga lapotopoto, foliga laititi. O vine suamalie e avea ma mumu-enaena i le lanu ma maua le mamafa mai le 200 i le 400 g, ao iai se mea suamalie, tino, suamalie suamalie. I le kuka, e fetaui lelei mo le faia o salakeke, snack vegetables, sau sau ma na o le sua. Mo le matuia o lenei "vavega o filifiliga" e le fetaui.

E tele auala e faʻapipiʻi ai se tamato - siamu, tosoina, salting, faʻamaʻi, ma le kulimi.

Eseese uiga

I le ituaiga o le tuputupu ae, "Chocolate" e faatatau i tomato e le totoina le umi o le taimi o le taumafa - o le fua muamua e mafai ona seleseleina i le amataga o le vaiaso lona 16 talu ona toto. Vaitaimi ile seleselega - mai le 10 i le 15 kg / m2.

Malosiaga ma vaivaiga

O le lelei o lenei ituaiga e aofia ai:

  • fatu faigofie i tulaga tuputupu ae;
  • le maualuga le maualuga o le vao;
  • faigofie ona totoina;
  • tetee i faʻamaʻi ma faʻaletonu o le tino (o le pito ma le aʻa e pala e le maʻi);
  • foliga le masani ai o fua;
  • sili ona manaia.
E leai ni faaletonu faʻalauiloaina, sei vagana ai le le mafai ona umi se taimi e teuina ai ma faʻatoʻa.

Taiala o le tau

O ituaiga Tomatoes o le "sukalati" e mafai ona tupu i se eseesega o tulaga fesuiaiga, totoina i latou i luga o le lauʻeleʻele poʻo totonu o le kiona.

Totoina o aso

O le luluina o fatu e faia i le lua masina ao le i totoina totogo i luga o le eleele poo totonu o le kiona. Afai e te fuafua e ola i totonu o se kiona, ona totoina lea i latou ile 10-15 aso muamua atu.

E taua! Pe a fuafuaina le taimi o le lulu, e tatau ona e taulai atu i le faʻataʻitaʻiga o fulufulu mata. A le o lena, o le a faʻagesegese le laau i le tuputupu ae ma maua ai se fua tele.

Fatu ma sauniuniga eleele

O fatu o tamato "sukalati", e pei o isi hybrids, e le manaʻomia le disinfection, faʻamaʻaina ma galo.

Muamua, e totoina i le lapisi (1 lita), loloto (e oʻo i le 10 cm) ipu e tumu i se paluga faapitoa o le eleele. E masani lava ona faʻatau, ae mafai ona e kukaina oe lava, faʻafefiloi turf, humus ma peat i tutusa tutusa, faʻapipiʻi le apa (se sipuni sipuni), fulufulu ma le fugalaʻau (se sipuni). E tatau ona vaʻaia lea ituaiga paluga e ala i le faʻamalo i le ogaumu mo ni nai minute i le 200 ° C) poʻo le faʻamafanafanaina mo ni nai minute i totonu o le microwave ma le mana o le 800. Mo le faʻapalapalaina, e mafai foi ona e sasaaina le eleele i se vaifofo o le potassium.

E te iloa? Afai e mafai ona faʻafefiloi se mea faʻafefiloi mo le vaomatua e nofo i se malulu mafanafana mo le itiiti ifo ma le vaiaso, ona tupu ai lea i totonu o le kolone o le microflora lelei.

Fuafuaga o le totoina o tamato i fualaau

I le aso o le lūlūina, o le paluga e tuʻuina lelei i totonu o se atigipusa, e iai ni mea papaʻu e faia i totonu ma se vaeluaga o tamatamailima e lua, lea e lafoina ai fatu, i le mamao o le tasi tamatamailima mai le tasi ma le isi ma mulimuli ane fufuluina.

Totoina o togalaau

O pusa lapoa ma laau toto o loʻo teuina i totonu o se nofoaga mumū i le ea vevela e lelalo ifo i le +18 ° C, ae e le maualuga atu i le +25 ° C, siaki i aso uma le faʻamamaina o le paluga o le eleele ma faʻaleleia pe'ā tatau. Ina ia faatumauina le malūlū, e mafai foi ona ufiufi atigipusa i se ata vevela PET poʻo se tioata - mo le lua vaiaso, faʻasili le fagu i aso uma.

E taua! Faatasi ai ma le atinaʻeina o siaki i totonu o le atigipusa ma fualaau, e tatau ona aveese le eleele palapala mama ma faʻamaʻiina i se vaifofo faʻaoga.
O le ola ola mai le taimi e foliga mai ai siama e tusa ma le 6-8 vaiaso.

I le taimi e amata ai le amataga, i aso mafanafana, filemu, e tatau ona ave i fafo o le lagi (ina ia faʻaaogaina totogo i le la): i le aso muamua mo le 5 minute, i le lona lua - mo le 10 minute, ma isi.

E le gata i lea, o soʻo se fualaau aina, e aofia ai tumato o ituaiga "sukalati", pe a uma ona tupu ae, e manaʻomia le fafagaina masani: tasi taimi i vaiaso uma.

I le aso lona sefulu o le ola o le totogo, pe a iai ni laʻau moni se lua, latou te pikiina ma tuu i fafo mai se atigipusa tele (o le eleele e tatau ona faasūsū ma vele muamua) i totonu o pusa laiti taitasi e le sili atu i le 200 ml: ipu palasitika, ipu faapitoa, ma isi. n. O aʻafiaga totogo e tatau ona faʻaeteete ma le paʻu oneone i totonu o le tane.

Totoina o se ituaiga i nofoaga tatala

Pe a aliali mai pulumu fugalaau i luga o fualaau - o se faailoga lea ua oʻo i le taimi e kuka ai le laufanua, aua i totonu o vaiaso e lua o le a toe faʻaleleia.

Ina ia mautinoa le lelei o fualaau aina o le "sukalati", latou te manaomia le eleele malamalama ma le eleele-neutral-medium base (pH ≈ 6-7), faatasi ai ma le lelei o le ea ma se humus content of more than 2%.

O le sauniuniga eleele e faʻaititia i gaoioiga nei:

  • tatala i luga o se totini tafatafa;
  • faʻamafanafanaina e oʻo atu i +15 ° le maualuga ma le maualuga, na ufiufi le nofoaga o loʻo tulaʻi mai i luma ma se ata uliuli;
  • Fertili fertilization i le fua faatatau o le 3-4 kilokalama / m2 o meaola fou fou.
O le totoina o togavao uliuli i eleele tatala e faia i le afa lona lua o Me, e fuafua i luga o tau ma fulu malulu.

I luga o se fasi fanua e tasi le mita sikuea, e mafai ona e maua ni vao se 3, e faia ai mo le 2-3 taʻele. Pe a totoina fatu e tatau ona pipii i le polokalame lenei: totoina o le loloto - phalanx o le lima, 3 vao i le 1Q. m

Tulaga o le tau e leai se la ma le matagi.

Faʻatauga faʻapisinisi

O le galueaiina o tamato "kokolati" e faigofie, ma mo lona faʻatinoga e manaʻomia ai galuega faʻavae - na maitauina i uiga ma faʻamatalaga o le ituaiga. E naʻo le faʻavaeina o le togavao e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete: i se taimi talafeagai, nonoa ma aveese le tele o ovaries ina ia tupu tele fualaau faisua.

Faʻasa

E ui lava i le mea moni o tamato laʻitiiti e le lelei tele, ae latou te manaʻomia pea le faʻafeinuina masani ina ia le malogo le eleele. Ma o lea - seia oʻo ina matua atoatoa le fua. O se tasi lea o tulaga o fualaau aina lelei.

E taua! I le vaiaso muamua ina ua uma ona totō i le laufanua, o fualaau e faʻataʻetaʻi, i le taimi nei e le faʻamaina.
Taimi faʻatau - vave taeao po o le leva o le afiafi.

O le auala e faʻaleleia ai le vai e sili ona lelei ile eleele, ae afai e faigata ona faʻapipiʻi, ona i lalo o aʻa poʻo totonu o le vavaega ma le pefu.

Laʻei pito sili

Fafagaina o kulimi 'eseʻese toto e tatau ona faʻatolu i taimi taʻitasi, ma sili atu i le 1 taimi i le 2 vaiaso, seia oʻo ina matutua. Soʻo se faʻalaisa o loʻo iai fualaʻau ma le potassium e sili atu ona talafeagai nai lo palapala. E le gata i lea, o le "talavou" o loʻo manaʻomia le magnesium, ma i le taimi o fugālaʻau - faʻapena foi i le vevela. Ma faʻatasi ai ma se paʻu kesi, e manaʻomia ona e faaopoopo atu i ai fualaau faasaina ma se maualuga o mea o lenei elemene.

E taua! E tatau ona faʻaaogaina faʻamalaʻau minerale i le palapala, ma ia amanaʻia lona faʻasolosolo.
Amata le fafagaina - o le aso lona 10 talu ona tulaʻi i luga o le eleele. O le fafagaina faalua e manaʻomia i le 20 aso.

Faʻaleleia eleele ma veleina

O fua o fualaau o le "sukalati" e faʻalagolago foi i lenei vaega o le togavao, o lona uiga, o moega e ola ai, e manaʻomia ona vela ma faʻamalosi e le aunoa, ina ia lelei pea le eleele, e lelei le aeration ma alavai. O nei galuega e aofia ai le aveeseina o vao. Ae ui i lea, o le tauiviga ma le mea mulimuli e manaʻomia le tausiga sili atu, e pei o vao e aveesea le susu ma meaʻai, ma i se faaopoopoga, fatuina le palahine ma le paolo.

E te iloa? Faʻatasi o le Iunivesite o Kalefonia, o le sopoʻia o tamato o le Galapagos vao ma ituaiga eseese eseese, na aumai ai ni meaʻai masima i le tofo. E le gata i lea, na latou iloa ai o la latou paʻu suamalie e ola lelei i luga o oneone oneone ma e malamalama lelei i le fagogo i le sami.

Masking ma garter

O laau toto "Tateka" e manaomia ai se pusi, aua e iu lava ina mamafa tele ma e mafai ona paʻu i lalo o lona mamafa. Faʻaofu i latou i le pine i le taimi lava e maeʻa ai i luga o le laufanua, ina ia latou maua aʻa ma ola vave.

O peʻa e tusa ma le 1.2-1.5 m o loʻo lafoina i le eleele e le tasi vaetolu o latou lapopoa, i le itu i matu o le laau, o le alu ese mai le 10 cm mai le aʻa. E tatau ona faʻamama le laumei ina ia aua nei afaina ai aʻa.

Laasaga, laʻau e le tatau ai ona toto mai le laʻau laʻau, taʻitaʻi atu i le bushiness, ona o le tele o le malu puipuia, ua i ai le lamatiaga o le totoina o le totoina atoa, ma ua lemu le fua o fua. Ina ia aloese mai lenei mea, e le mafai ona faia le pasynkovanie.

E taua! Ina ia faʻaitiitia le ono ono mafai ona maua fualaau faisua, pasynkovanie ma isi galuega galue e tatau ona faia i le taeao, i le vevela, aso filemu. Ma o soʻo se manuʻa i luga o le aʻa o le a faʻamalo vave ma ia tapunia ai le "ulufale" i faʻamaʻi pipisi.
O tekonolosi faʻaaogaina faʻatoaga o se faʻamaoniga o fua maualuga o fualaau faisua, e aofia ai ituaiga "Chocolate".

Eseese e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E pei ona maitauina i uiga o tomato uli, latou te maua le puipuiga lelei. Ae e le o se mafuaaga lea e malolo ai, lafo i ai le puipuiga. I le uma, o loʻo i ai le avanoa o le faʻamaʻi. E le gata i lea, o le puipuia o faʻamaʻi pipisi e faʻaititia i le faaopoopoina o le pefu po o le ponaivi i le palapala, faapea foi ma le faʻavaiaso o vavalaʻau o greens ma le uila, o se vaivaiga vaivai o le paluga o le galala, o le faʻamamaina o le apa, copper sulphate ma isi fomaʻi faʻamalosi.

E le gata i lea, o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi e pei o cicadas, ticks ma aphids. Latou te manaʻomia le tauʻave ma le fesoasoani a le puleaina o meaʻai.

Seleseleina ma le teuina o le seleselega

E pei ona taʻua muamua, o le uluai seleselega o Tomatoes "Sukalati" e mafai ona seleseleina i le vaiaso lona 16 talu ona toto. Ae ui i lea, na o le faamamaina e tasi e mafai, talu ai e le maua se ola umi i lenei fua. O fua lanu meamata e le toe tuʻuina.

Talu ai ona o le leai o se mea e tupu i le tuputupu ae o tulaga, ua maua atili ai e tamato uliuli le toatele o tagata i totonu o le amateur gardeners. E mafai ona e maua ni maualuga maualuga o lenei ituaiga eseese, e faʻaauau i fautuaga uma, ma o le a faʻafetai tele lau fualaau faʻailoa.